|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ratunku - pokój i klapa na całej linii !!!
ja bym dodała coś w fiolecie ale nie takim intensywnum można w takim koloże narzute i jakieś kolorowe poduchy chyba macie maleństwo więc jakieś żywe kolorki byłyby wskazane
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Firanki faktycznie przydalyby sie jakies kolorowe, bo ciana jakos tak blado wyglada. Moze nie taka typowa ale jakis lambrekin czy cos w tym stylu ( dopiete jakos do sciany). Tak jak pisala sol, zywsze kolory ( pomarancz ?). Moze zamiast obrazu nad kanapa powies jakiegos kwiata ( mysle, ze jak dasz narzute na wersalke to i jakis obrazek bedzie inaczej wygladal w tym miejscu ).Na parapet spobuj postawic jakas ozdobe ( nie zaslaniaj wtedy calkiem okna firanka). Takie moje sugestie, moze cos wybierzesz. Pozdrawiam.
Znalazlam cos takiego, moze sie przyda ... i jeszcze cos Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2007-10-12 o 09:14 Powód: POST POD POSTEM - KORZYSTAJ Z FUNKCJI "EDYTUJ" |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Skupilam sie na firankach ( nie wiem czemu)
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
..i jeszcze
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki, moze odważe się na ten pomarańcz albo może piaskowy żółty.Bo ten zestaw błękit beż jakiś taki szpitalny i strasznie osłabia. A nie mam nic co mogłabym przymierzyć, wszystko zostało w Polsce i kazdą rzecz musze kupić.Przyłozyłam dwie szmatki do kurzu - pomarańczowe do kanapy. Jest żywiej, ale jakoś tak nie daje ten kolor takiej czystości.Ale może dzieki wam sie zmobilizuje i coś tu zrobie
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 07:01 |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 07:01 |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
a ja wymyśliłam coś takiego...
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 06:58 |
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Właściciel ma zrobić renowacje mieszkania, ale raczej jak sie wyprowadzimy, tak myśle.Wszelkie zmiany stałe czyli dziury w ścianie, zmiana tapet, malowanie,itp musimy z nim ustlać, bo może nam nie zwrócić zastawu.Wczoraj stałam nad narzutą - żółtą na wersalke, do tego beżowe poduszki i pomarańczowe.Albo na odwrót, tylko musze się zdecydować na kolor wiodący. Jakoś ten pokój musze zrobić, bo nie chce spedzać świąt w tej "postaci".Dzięki za pomysły.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
A ty w ogóle duzo chcesz zainwestowac w to mieszkanie?
Rozumiemiem ze nie interesujecie gama niebiesko-granato-szarości? Bo narzuta w takim kolorze plus cos na okno tez zmieniłaby troche pokój. Jeśli nie to moze brzoskwiniowo - pomaranczowy, ż zółtym daj sobie spokój. Moze byc bardzo lagodny, ale może byc też mocniejszy jak miechunki(takie kwiatki co się suszy i wygladaja jak latarenki). Mam znajomy blekitny pokój i te miechunki super wyglądają. Narzuta raczej szarawa niz bezowa, plus poduszki pomaranczowe, a na ławę na całość do ziemi tez gruba narzuta. Jeśli możesz i znajdziesz cos odpowiedniego powies na scianie pionowe pasy jakiejs tkaniny-"podniesie" pokój. Ale to moze byc akurat dosyc drogie. Może duze obrazy,w stylu tulipanów z postu Magdalenki. |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak juz bylo wpomniane mozna pomyslec o zaslonach. Sciana stanie sie wowczas pelniejsza.
Mozesz na lawe polozyc jakis obrus pod kolor zaslon. Tam gdzie wisi antyrama moze pomysl jeszcze o 2 takich i zawies na srodku i z boku sciany. A jaki kolor lubisz? Mozesz tez zawiescic antyramy na innych scianach. Ja tez wynajmuje pokoj i wynajmowalam wczesniej 2 inne i mialam zasade by nigdy nie inwestowac w czyjes mieszkanie. Jeszcze mozesz pomyslec o narzucie i poduszkach na kanape.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2007-10-12 o 09:15 Powód: POST POD POSTEM - KORZYSTAJ Z FUNKCJI "EDYTUJ" |
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
kiciamala, a moze jakas narzute na sofe?
mnie akurat to uderzylo w pierwszym spojrzeniu poszperam i moze cos wynajde interesujacego, chodzi o to, by odswiezyc look sofy ![]() aha i moze sie powtorzy, ale jakas interesujaca lampe? i to rzecz gustu, ale ja bardziej lubie, jak na stole, czy komodce jest kawalek obrusika, sprawia wrazenie wiekszej przytulnosci- nie wiem jak w Polsce, ale tutaj aktualnie popularna jest organza zarowno jako firanki jak i obrusiki |
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pokój na poddaszu...
Witam , może cos w kolorze błękitu?
|
|
|
|
|
#75 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Witam wszystkich! Ja MAM TROCHE INNE PYTANIE chciala bym dobudowac jedem pokoj do domu jednorodzinnego ale problem w tym ze niewiem jakie formalnosci trzeba zalatwic.Moze zna ktos jakies strony na ktorych mogla bym uzyskac odpowiedz na moje pytanie,Dodam ze dom ten nalezy do wujka.Prosze o porade moze ktoras z was wie cos na te tematy z gory dziekuje za pomoc
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Zajrzyjecie na www.szabloneria.pl - ponad 200 modnych i ciekawych sablonów
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Pokoje na poddaszu:)/poddasze
No i własnie
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i tematem mojego watku sa ppokoje na poddaszu.sama w takim wlasnie mieszkam i bardzo bym prosiła was jesli macie zdjecia takich wlasnie pokoi to byłabym wdzieczna poniewaz szukam inspiracji do urzadzenia mojego Dziekuje z góry |
|
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pokoje na poddaszu:)
pokoje na poddaszu są fajne, jednak muszę przyznać, że brakuje mi trochę ścian żeby powiesić coś większego
nie mam pomysłu jak zagospodarować tą przestrzenią, która jest.
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
to ja mam takie zdjęcia:
|
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
podoba mi się ten regał na pierwszej fotce
jest to jakiś sposób na zagospodarowanie ściany w sposób praktyczny
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Kilka inspiracji na fotkach z sieci - może być nowocześnie i romantycznie na poddaszu, nie ma reguły
Ważne, żeby było dobre światło, dobra wentylacja i dobra izolacja. Nie należy nadmiernie ozdabiać ścian - półeczkami, obrazkami itp. pierdołami, bo optycznie to jeszcze zmniejszy ich powierzchnię.
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam takie zdjęcia, możliwości jest wiele
|
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak pozostałe, ale to zdjęcie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5202966 pochodzi z FotoForum Gazety - Wnętrza Mieszkań. Tam można znaleźć całe mnóstwo inspiracji dekoratorskich, polecam.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie wiedziałam...ktoś mi je przesłał. Ale rzeczywiście na forum gazety można się zainspirować.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Gość
|
Dot.: Pokoje na poddaszu:)/poddasze
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o szafę, to proponowałabym zrobić ją na zamówienie, zabudowaną. Mam pokój na poddaszu i taka szafa sprawdza sie o wiele lepiej niż z zwykła z katalogu. Wykonana jest pod sam sufit, co jest praktyczne bo w górnych partiach trzymam rzeczy rzadziej używane
![]() W załączniku parę przykładów fajnych szaf na poddasze
|
|
#87 |
|
Chi~
|
szafa na poddasze, jeśli ma być pakowna to tylko taka jak pokazała Olik
podpasowna pod skos. Chociaż, czasami można znaleźć szafę pod rozmiar, trzeba poszukać, ale zazwyczaj lepiej zrobić ja na zamówienie u stolarza.
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
niskie poddasze
Właśnie z rodzicami zakupujemy dom jednorodzinny chciałam objąć poddasze a w tym domu jest ono strasznie niskie.. czy jest sens i możliwości zagospodarowania tego poddasza? macie jakieś pomysły a może doświadczenie z tym związane? skosy zaczaja sie pól metra od podłogi i są ze tak powiem ostre;p
PROSZĘ O POMOC |
|
|
|
|
#89 |
|
BAN stały
|
Dot.: niskie poddasze
Moje poddasze nie jest co prawda az tak niskie, ale też są miejsca, gdzie zeby wejsc trzeba sie naprawdę mocno schylić. Najbardziej istotnym dla mnie minusem jest to,ze pokoj jest zupelnie nieustawny, bo do dyspozycji są tak naprawde tylko 2 sciany i to nie w calosci,więc siłą rzeczy, trochę ogranicza to mozliwosci ustawienia mebli, zwlaszcza jesli sa wysokie. Mowisz,ze kupujecie dom więc meble pwenie będziesz mogła sobie wybrać. Przemysl dokladnie ten zakup pod katem wymiarow pokoju,zebys nie skonczyla jak ja z wielkim pokojem pustym na srodku i meblami porozstawianymi po kątach, tam gdzie się mieszczą ;]
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: niskie poddasze
u mnie w domu rodzinnym mam tak samo. mój pokój jest na poddaszu, gdzie są dwa skosy i dwie proste ściany. skosy są najprawdopodobniej takie jak u Ciebie praktycznie do samej podłogi i tylko ok. 50 cm prostej ściany. ja mam wbudowaną szafę w ten skos, półki też mam pod skosem
jest bardziej na takie drobiazgi [nie ma szans na postawienie książki], robi bardziej za bajer, aha no i łóżko też mam pod skosem, odpowiadając już na Twoje kolejne pytanie- nie, nie uderzam się w głowę kiedy wstaję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

-8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15

nie mam pomysłu jak zagospodarować tą przestrzenią, która jest.