|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
Pokaż wyniki sondy: Avon- forum- sonda | |||
wybieram stara formę forum i powołanie moderatora |
![]() ![]() ![]() ![]() |
63 | 75,90% |
wybieram nowe forum z poddziałami |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 24,10% |
Głosujący: 83. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sonda avon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie, dla dziewczyn które są stałymi bywalcami wątku jest to ok, ale skoro wątek nazywa sie Avon chciałoby sie znaleźć w nim informacje o Avonie i kosmetykach. Pomysł Rzyrafki zdaje mi sie być dobrym skoro go nie popieracie to może chociaż warto zrobić wątek o kosmetykach i wątek taki jak był- nawet nie pod nazwą Avon ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
A nie można zgłaszać problemów przy pomocy ZP
![]() Według regulaminu ![]() ![]()
![]() |
#64 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Ps. wyobraź sobie że jestem konsultantką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
upss ale palnelam ![]() ![]() przepraszam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podziału na klientki/konsultantki to nie rozumiem problemu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Ja już się zaczynam gubić w tym wszystkim
![]() Chyba poczekam aż wreszcie się to jakoś rozwiąże bo i tak pewnie nie ma jednego dobrego dla wszystkich rozwiązania tej kwestii.
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i żeby jeszcze te listy zamówień nie znajdowały się tam gdzie opinie o kosmetykach ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dziewczyny, zobaczcie jaki był bałagan na Paznokciowym. Wizażanki wspólnymi siłami wszystko uporządkowały, zgłaszały do modów co trzeba zamknąć, połączyć itp.
Dacie radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Ja tylko chciałbym zwrócić uwagę, że nigdzie na forum nie ma stanowiska i oprogramowania dla "moderatora wątkowego". Nie sądzę, aby technicznie było możliwe wprowadzenie takich funkcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i podzielić wątek, mi się podoba propozycja rambo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze ze sprawa z osobnym moderatorem nei znalazła akceptacj,w takim razie można by - tak jak ktoś pisał - post pod postem zgłaszać "złym postem" "normalnemu" moderatorowi, tak samo jak skracanie cytacji. Mogłoby sie jednak zdarzyć, że taki mod miałaby po kilku dniach dość ciągłego wchodzeniu do watku ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwazam, że mogłby być moderator, ale nie wchodzil w prace rambo
![]() ![]() ![]() edit- z tyczmasową chodziło mi o to, że byłoby to na czas zrobienia porządku ![]() ![]() Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2007-08-31 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Jeśli mogę mieć głos to od samego początku jestem wszystkimi kończynami za pomysłem rzyrafki.
A skoro komuś tak okrutnie przeszkadza brak multicytowania i postu pod postem (mi nie przeszkadza, ale rozumiem, że może to łamać regulamin) to można umieścić krótką instrukcję w swoim podpisie. Skoro można mieć fragment słownika ortograficznego (np. że pisze się "perfumy" a nie "perfuma") to i takie coś również. Wtedy aktualny moderator (rambo) nie musiałaby śledzić wątku na bieżąco (bo to trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka dziewczyn miało w swoim podpisie linki do katalogów. myslisz że coś to pomogło?? niestety nie ![]() ![]() zwróc uwage że funkcję podpisów można wyłaczyć i mogą sie komuś nie pokazywać ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Czyli w takim razie moze spróbujmy najpierw jakoś zastosować metodę zgłaszania ZP moderatorom, a jak to nie zda egzaminu, to wtedy utworzyć 2 osobne wątki, bo jednak taki podział to już chyba będzie ostateczność
![]() PS. Choć i tak nie wierzę, że nawet podział na 10 wątków zmieni sytuację ![]()
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam wczesniej watki i mod to 2 różne sprawy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze będą ludzie, którzy w ogóle nic nie czytają i się spytają, ale kilka(naście) to zauważy i się zastosuje. A w końcu wątek ma Rambo i jak coś się dzieje to trzeba jej to po prostu zgłosić. To moje zdanie, ale ja pokojowo nastawiona jestem i przyjmę to, co zostanie postanowione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
No to jak już ma być podział na wątki to ja obstaję przy takim podziale:
- wątek "Nowe katalogi Avonu" - czyli same fotki nowych katalogów, ktore będą pewnie co 3 tygodnie i ewentualnie fotki biżuterii, kosmetyków(kolory cieni, błyszczyków) zrobione przez Avonki - wątek "Wszystko o Avonie" - zostaje bez zmian, ale bez wklejania tam właśnie nowych katalogów ![]() - ewentulanie może jeszcze być wątek "Plotki Avonomaniaczek" na Społecznościach gdzie można już na dowolne temety gadać ![]() ![]() Uff...ode mnie tyle. A co będzie to będzie ![]()
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec wg mnie ostateczna wesrja mogłaby wygladać tak: 1. robimy 2 watki: 1 ze zdjęciami (zlikwiduje to, mam nadzieje, ciagłe pytania o katalogi), najlepiej żeby był przyczepiony na górze na plotkowym - żeby nie zniknął, a 2 o wszystkim innym (z wyjątkiem niewyspania i psów itp) 2. wszelkie posty pod postem, długie cytacje zgłaszamy złym postem. Jeśłi Rambo stwierzdi że sama nie da rady (wkońcu ma całe plotkowe jeszcze) to wtedy by sie powołało dodatkowego moda, albo inny mod by jej pomógł Śmiem twierdzić, że to spowoduje skrócenie wątków kwalifikujących sie do zamkniecia i otworzenia nowego conajmniej o połowe ![]() co wy na to?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Każdy był kiedyś nowy na jakimkolwiek forum i nie potrafił go obsługiwać.
Ale powoływanie osobnego moda tylko z tego tytułu,że ktoś nie potrafi multicytować,czy korzystać z edycji i pisze posta pod postem-no i oczywiście wyciąć odpowiedniego fragmentu w cytacie ? Starsze/doświadczone koleżanki powinny pomóc,podpowiedzieć-czy to na PW czy w wątku ![]() A jak ktoś będzie robił ewidentnie na złość-ZP ![]() I mod miałby orty poprawiać ,tak ? ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
nie napisałam nic przeciez o poprawianiu bledów
![]() podałam przykład że mądre podpisy (i uzyteczne jak najbardziej) i tak zostają niestety przez wiekszość niezauważone co do reszty twojej wypowiedzi: już pisałam, ale powtórze - prawie na każdej stronie zwracamy uwage na nie pisanie postów pod postem, ktoś odpisuje "ok nei wiedziałam, jestem nowa" a za kilka postów robi to samo. rozumiem, że czsaem zdarzy sie napisać 2 posty z rzedu zwłaszcza wtedy gdy jest dużo użytkowników i jest sie przekonanym że ktoś oddzieli nasze posty w czsaie jak my ten drugi piszemy (przyznaje mi sie to zdarzyło pare razy) - czasem sie jednak okazuje ze nikt nic nie napisał.... zdarza sie też, że wizaż "muli", długo zapisuje posta i nie wiadomo czy sie zapisał czy nie, wiec ktoś klika drugi raz - efektem są zdublowane posty. rzyrafko: skoro w innych watkach moderatorzy zwracają uwage na nie pisanie posta pod postem i je lączą (przykład - "moje makijaze")to czemu w watku o avonie (który rozrasta sie niemal o kilkunaście stron dziennie) mieliby tego nie robić?
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Wyjście z moderatorem byłoby lepsze. No spójrzcie same, jeśli rozdzielimy wątek i nic to nie pomoże to wątpię żeby ktoś bawił się w scalanie go z powrotem i w konsekwencji będzie bałagan na wizażu. A jeśli powołamy moderatora i to także się nie sprawdzi to zawsze można z moderatora zrezygnować. Jeśli chodzi o kandydaturę to myślę, że lepiej byłoby gdyby dziewczyny zgłosiły się same a my wybierzemy spośród nich tę "jedyną".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze myślę, że Avonomaniaczki powinny się starać nowoprzybyłym do wątku oraz tym, które jakieś wykrocznie popełnią(post pod postem na przykład, czy off-topowanie) właśnie na PW dawać znak, że coś zrobiły nie tak(w końcu nie wolno np. na ogólnym wytykać błędów ort.
![]() A najlepiej wklejać linki do regulaminu Wizażowego. Może nie zadziała to od razu w ciągu 1-2 dni, ale myślę, że po pewnym czasie się sytuacja poprawi.
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Wiecie,
no ja tak od początku rozumiem pomysł rzyrafki z podziałem. Czyli zupełnie osobny wątek dla skanów i może jeden na kwestie formalne oraz jeden "luzacki" ![]() A moderator przecież jest. To w końcu nasza wina, że nie korzystamy z jego pomocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.