21 października - Wizażanki do urn :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-09, 17:05   #61
ollkaa
Rozeznanie

Dot.: 21 października - Wizażanki do urn :)

a mnie bardzo denerwuje jezeli ktos nie idzie do wyborów. bo to jest tak, ze do wyborów nie pojda Ci, którzy jakby poszli to oddaliby może głos np. na PO lub LiD. I potem taka Smoobrona i LPR szaleją - bo ludzie o takich pogladach jak oni na wybory pojda. A potem sie zaczna narzekania. Najbardziej tych którzy na wyborach nie byli! (o elektoracie PiSu nie mowie nic bo ja tej partii kompletnie nie rozumiem, nie lubie, wrecz potepiam).

Mi tez sie nie podoba te bagno, nie popieram szalenie żadnej partii - ale na wybory pojde. bede głosowała na mniejsze zlo ( ale to brzmi :p )
ollkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 17:05   #62
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Nie,to żaden śmiech przez lzy ,bawi mnie poprostu naiwne myślenie naiwnych Polaczków/Polaków ze się coś zmieni.Czasami,aż mi wstyd że mieszkam i jestem Polką. I jakbyś niezauważyła śmiałam się bardziej z tego co PiSowcy wyprawiają i jakie sobie przyPiSują zasługi dla narodu.
Czy mam rozumiec, ze sprawia Ci przyjemnosc takie postrzeganie rzeczywistosci?
Cytat:
Napisane przez elly2 Pokaż wiadomość
Na wybory na pewno pojde - uwazam, ze to moj obowiazek.

Mimo wszystko nie wiem jeszcze na kogo oddam swoj glos. Postanowilam bacznie sie przygladac kampaniom wyborczym. I wybiore te partie, ktora najwiecej bedzie mowic o sobie, nie krytykujac przy tym innych partii. Bo wedlug mnie na tym powinna polegac prawdziwa kampania.

Bo mowienie przez Pis, ze Po jest be, albo przez Po, ze Pis jest fuj to hmm...chyba nie swiadczy o wysokiej klasie?
Podoba mi sie Twoje podejscie. Mnie od dawna smuci krytykowanie innych, zamiast patrzenia na wlasne cele i sposoby jego osiagania. To toksyczne i do niczego dobrego nie prowadzi. Nawet w pismie swietym jest "widzi dzlbo u innych, a nie dostrzega klody u siebie" (czy jakos podobnie).

Ja wiem, ze polityka to przede wszystkim skutecznosc. Ale jakas etyka zawodowa i szacunek dla opozycji powinny tez w tym wszystkim miec miejsce.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 17:08   #63
Aeterna
Zakorzenienie

Nie wstydzę się bycia Polakiem (ani nie poczułam się obrażona jako naród :P), bawi mnie trochę natomiast, przyznam, takie podsumowywanie sprawy. Wszyscy widzimy, co się dzieje w rządzie (kolejnym), jak wygląda czy wyglądała służba zdrowia, szukanie pracy, co jest złe, jakich absurdów można nieraz doświadczyć (odpukać!), z jaką się zetknąć głupotą. Ale uważam też, że nic nie stoi na przeszkodzie by wykorzystywać zdolności, jakie się posiada, czasu, znać biegle kilka języków (dzisiaj przy słownikach, necie, kablówce, programach językowych na płytach itd. dużo można w tym kierunku zrobić), mieć w ręku jakiś konkretny fach (można być świetną krawcową np., uważam, że to jest fajna sprawa), rzetelnie się kształcić, jeśli ma się możliwość.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 17:12   #64
czapeczkaelfa
Zadomowienie

A ja jestem dumna z tego że jestem Polką Nie czuję się "naiwnym polaczkiem". I chciałam zauwazyc, ze Polska jest jednym z niewielu krajów, w którym ludzie często się wstydzą swojego pochodzenia. Gdyby byłam w Kanadzie- kraju imigrantów- zaobserwowałam, że właściwie wszyscy- ludzie z kazdego zakątka swiata mówią o swoim kraju z dumą, oprócz Polaków. To nie jest wina naszego kraju i tego, że jest on faktycznie tak straszny że trzeba się go wstydzic. To kwestia jakichś narodowych kompleksów. Trzeba Polaków z tego wyleczyc.

A na wybory chyba pojde, chociaz do żadnej partii nie jestem w 100% przekonana. Może kampanie to zmienią.. Zobaczymy

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 17:36   #65
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Nie wstydzę się bycia Polakiem (ani nie poczułam się obrażona jako naród :P), bawi mnie trochę natomiast, przyznam, takie podsumowywanie sprawy. Wszyscy widzimy, co się dzieje w rządzie (kolejnym), jak wygląda czy wyglądała służba zdrowia, szukanie pracy, co jest złe, jakich absurdów można nieraz doświadczyć (odpukać!), z jaką się zetknąć głupotą. Ale uważam też, że nic nie stoi na przeszkodzie by wykorzystywać zdolności, jakie się posiada, czasu, znać biegle kilka języków (dzisiaj przy słownikach, necie, kablówce, programach językowych na płytach itd. dużo można w tym kierunku zrobić), mieć w ręku jakiś konkretny fach (można być świetną krawcową np., uważam, że to jest fajna sprawa), rzetelnie się kształcić, jeśli ma się możliwość.
zgadzam się w 100%
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 17:50   #66
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

ja tez pojde zaglosowac nie wiem czy nie bardziej z ciekawosci, bo bedzie to moj pierwszy raz, ale pojde, a co !

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 17:51   #67
Aeterna
Zakorzenienie

Po prostu uważam, że ludzie narzekający na zasady wg jakich przyszło nam, jako spoleczeństw, żyć dzielą się na tych, którzy nic konkretnego w sumie nie robią, więcej mają pretensji jak 'rzeczy', którymi mogliby się pochwalić, że 'je' potrafią, coś tam swojego osiągnęli, i takich, którzy śmigają przez życie pełną parą starając się też dać innym coś od siebie i myslę, że ci drudzy mają trochę większe prawo do tego, by pyszczyć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-09, 18:11   #68
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu uważam, że ludzie narzekający na zasady wg jakich przyszło nam, jako spoleczeństw, żyć dzielą się na tych, którzy nic konkretnego w sumie nie robią, więcej mają pretensji jak 'rzeczy', którymi mogliby się pochwalić, że 'je' potrafią, coś tam swojego osiągnęli, i takich, którzy śmigają przez życie pełną parą starając się też dać innym coś od siebie i myslę, że ci drudzy mają trochę większe prawo do tego, by pyszczyć.
Jednak zazwyczaj niestety bywa tak, że ci drudzy mniej pyszczą, a ci pierwsi narzekają ile się da
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 18:20   #69
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
I jakbyś niezauważyła śmiałam się bardziej z tego co PiSowcy wyprawiają i jakie sobie przyPiSują zasługi dla narodu.
Albo jesteś bardzo młoda, albo nie znasz historii Polski .
Proszę napisz, jakie PiS sobie przypisuje zasługi dla narodu. Bardzo łatwo jest oczerniać kogoś bezpodstawnie lub po prostu z czystej nienawiści podsysanej przez opozycyjne partie lub niektóre media.

Zagłosuję tak jak ostatnio, na PiS.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 18:26   #70
atka83
BAN stały

Odpisze ogólnie,bo nie chce mi się cytować.Velvet,mloda nie jestem,co chyba widać po roczniku w moim nicku. A czy ty widzialas reklamówke PiSu no chyba nie??Pokaż mi palcem którym Kowalskim żyje się lepiej za rządów PiSówców.
Mnie chyba przeraża to co się teraz w Polsce dzieje,afera za aferą nic dobrego się nie dzieje i to stąd moja niepochlebna opinia o rzadzących i w ogole o sytuacji w naszej Polsce.
Reno,nie sprawia mi to żadnej przyjemności spostrzegania rzeczywistości,każdy widzi jak jest,co się dzieje itd.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 18:45   #71
agateq
goniąca własny ogon..

velvet to, że oddasz głos na PiS to Twoja sprawa, ale stosujesz tę samą agrumentacją, którą stosuje PiS od dwóch lat.
Że wrogość do rządzących jest podsycana przez opozycje i ataki stronniczych mediów. Kiedyś mnie to wkurzało, dzisiaj śmieszy.

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 18:48   #72
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: 21 października - Wizażanki do urn :)

Wczoraj śnił mi się Donald czy coś to znaczy
Stary 2007-09-09, 18:49   #73
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

atka83 ale twoja wypowiedź nie jest odpowiedzią na moje pytanie. Zarzucasz coś PiS, nie potrafisz się wytłumaczyć. Teraz podajesz kolejne zarzuty "afera za aferą" - też nie ma konkretów. "Nic dobrego się nie dzieje" - naprawdę?? Aż tak się pogorszyło od kiedy PiS jest u władzy czy oczekiwałaś cudów, że każdy będzie miał pracę albo pensje wzrosną o 200%? Z tego co widzę, ludziom dobrze się powodzi, bezrobocie spada, jest boom gospodarczy - naprawdę atka83, proszę wytłumacz o co ci chodzi i odpisz na poprzednie pytanie, bo nie podajesz konkretów... Co do afer to chyba nie pamiętasz rządów SLD - zobacz ilu działaczy "siedzi" lub ma sprawy w sądach. Co do PO - też były afery odnośnie Piskorskiego i Pitery. Proszę, napisz coś o aferach (nie prowokacjach) dotyczących PiS, napisz kto uchyla się od wyroku sądowego lub ma jakieś sprawy w prokuraturze, oprócz tej z wanną Wassermanna .

agateq: a co jest nie tak z tą argumentacją? Nie od dziś wiadomo, że niektóre media są antypisowskie. Akurat nie mam nic przeciwko temu, bo mogą sobie pisać co chcą - to wolny kraj, ale warto też czytać obiektywną prasę, żeby wiedzieć co naprawdę się Polsce dzieje i wyrabiać własną opinię.

Stary 2007-09-09, 18:51   #74
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja odkad moge glosowac jeszcze nie opuscilam zadnych wyborow i teraz tez na pewno pojde zaglosowac choc jeszcze nie wiem na kogo, bo jestem w wielkiej kropce
Ja tak samo.

Na dzień dzisiejszy zagłosuję albo na PO, albo na LiD; jeszcze nie zdecydowałam.

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 18:55   #75
agateq
goniąca własny ogon..

velvet a nie dostrzegasz takiego faktu, jak zwyczajne łamanie obietnic?
Kaczyński powiedział kiedyś, że "dane słowo, jest święte".
Powiedział, że "nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem", "nie będzie koalicji z Samoobrona", "nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS", "Wybudujemy trzy miliony mieszkań.", Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje"

Słowo jest święte...
to jest żałosne...

Instagram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-09, 19:03   #76
Aeterna
Zakorzenienie

Czytam prasę, tak lewicową, jak i prawicową już od lat, oglądam także dość często relacje bezpośrednio z sejmu czy konferencje prasowe na tele3, więc słyszę na własne uszy co kto w jakiej sprawie ma do powiedzenia.
Stary 2007-09-09, 19:03   #77
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Hmm, agateq, znowu jest sytuacja, że zostaję obrzucona kolejnymi argumentami, a na poprzednie zarzuty wy - anty PiS - nie potraficie odpowiedzieć. Co z tymi aferami PiS? Bardzo proszę odpowiedzieć...

Otóż co do koalicji, to z kimś musiała powstać, prawda? PO strzeliło focha, więc co miało być? Innego wyboru nie było.

Proszę udowodnić, że nie rozpoczęła się budowa 3mln mieszkań.

Stary 2007-09-09, 19:04   #78
dziewczyna
Zakorzenienie

Cytat:
ja odkad moge glosowac jeszcze nie opuscilam zadnych wyborow i teraz tez na pewno pojde zaglosowac choc jeszcze nie wiem na kogo, bo jestem w wielkiej kropce
Ja też jestem w kropce, bo nie wiem na kogo mam zagłosować. Na szczęście mam miesiąc na zastanowienie.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 19:06   #79
agateq
goniąca własny ogon..

poczekaj, poczekaj
dlaczego nie skomentujesz tego, co napisałam? nie uważasz, że to złamanie obietnicy było nie w porządku wobec swojego elektoratu? uciekasz od tematu trochę, mam wrażenie

minęły dwa lata rządów PiS, poproszę te 1,5 miliona przynajmniej.
a serio, to naprawdę wierzysz, że po kolejnych dwóch latach 3 mln mieszkań stałyby się faktem?

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-09, 19:09   #80
Aeterna
Zakorzenienie

A to, że bezrobocie spada, zawdzięczamy 2-letnim rządom PiS?
Stary 2007-09-09, 19:15   #81
agateq
goniąca własny ogon..

PO nie strzelało "focha". Warunki tej koalicji były nie do przyjęcia.

Instagram
Stary 2007-09-09, 19:16   #82
y_ulia
Rozeznanie

Cytat:
A to, że bezrobocie spada, zawdzięczamy 2-letnim rządom PiS?

raczej temu, ze bilety lotnicze tanieją

[ Uciekaj moje serce! ]

y_ulia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 19:37   #83
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Proszę udowodnić, że nie rozpoczęła się budowa 3mln mieszkań.
a rozpoczela sie? [mieszkania sie buduja, ale to raczej firmy deweloperskie w to inwestuja, a nie panstwo - zadna potrzebuajca rodzina nie dostanie mieszkania w nowowybudowanym wiezowcu ]

wielu uznanych wypowiada sie na temat, ze rzady PiSu do udanych nie nalezaly. nie narobili balaganu bo na szczesie nie mieli czasu - dopiero zaczlei balaganic - skorocono kadencje.

nie mowie, ze rzady SLD czy AWSu byly udane - daleko mi do az takich powaznych sadow - mozliwe, ze bylam zbyt mloda, aby interesowac sie polityka. ale teraz obojetne mi to nie jest.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 19:40   #84
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Reno,nie sprawia mi to żadnej przyjemności spostrzegania rzeczywistości,każdy widzi jak jest,co się dzieje itd.
Zdrowy smiech wyraza radosc, przyjemnosc i zadowolenie. Czy wiec Twoj smiech mial wyrazac cos innego?
Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Wczoraj śnił mi się Donald czy coś to znaczy
Podobno sny sie interpretuje na odwrot
przed snem najlepiej wypic cieple mleko, pojsc na dlugi spacer i nie wlaczac telewizora.
Cytat:
Co do afer to chyba nie pamiętasz rządów SLD - zobacz ilu działaczy "siedzi" lub ma sprawy w sądach. Co do PO - też były afery odnośnie Piskorskiego i Pitery.
Przyjmujesz atak jako linie obrony

Cytat:
agateq: a co jest nie tak z tą argumentacją? Nie od dziś wiadomo, że niektóre media są antypisowskie.
Sa anty. To bardzo modne ostatnimi czasy.

Prasa obiektywna nie istnieje.
Stary 2007-09-09, 20:04   #85
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
a rozpoczela sie? [mieszkania sie buduja, ale to raczej firmy deweloperskie w to inwestuja, a nie panstwo - zadna potrzebuajca rodzina nie dostanie mieszkania w nowowybudowanym wiezowcu ]
No to ponownie zapytam - skąd wiesz? Bo GW o tym nie napisała?

Cytat:
wielu uznanych wypowiada sie na temat, ze rzady PiSu do udanych nie nalezaly.
Znowu żadnych konkretów. "Wielu uznanych" - ale kto? Gdybyś podała nazwiska, to przyznałabym ci rację lub nie. Ale nie podałaś, więc nie wiem o kogo chodzi i ciężko się ustosunkować. Ciężko też taki argument uznać za wiarygodny.

Stary 2007-09-09, 20:11   #86
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
ja odkad moge glosowac jeszcze nie opuscilam zadnych wyborow i teraz tez na pewno pojde zaglosowac

Ja identycznie .

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 20:16   #87
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
No to ponownie zapytam - skąd wiesz? Bo GW o tym nie napisała?

Znowu żadnych konkretów. "Wielu uznanych" - ale kto? Gdybyś podała nazwiska, to przyznałabym ci rację lub nie. Ale nie podałaś, więc nie wiem o kogo chodzi i ciężko się ustosunkować. Ciężko też taki argument uznać za wiarygodny.
wielu krakowskich, uznanych profesorow uniwersyteckich. krauz-mozer, szlachta, masiarz, majchrowski, stawowy-kawka... srodowisko akademickie liczy sie z ich zdaniem. ja rowniez.

co do mieszkan... wystarczy isc do UM i zobaczcy, ilu jest chetnych na mieszkania komunalne. i spytac urzedncizek czy cos wiadomo, o 3 mln mieskzan
Stary 2007-09-09, 20:33   #88
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
co do mieszkan... wystarczy isc do UM i zobaczcy, ilu jest chetnych na mieszkania komunalne. i spytac urzedncizek czy cos wiadomo, o 3 mln mieskzan
O ile sie orientuje to prezydent Krakowa nalezy do innej orientacji politycznej niz - jeszcze nie dawna rzadzaca -koalicja .

PIS nie ma jakos wiele do powiedzenia akurat w krakowskim UM. A samoobrona nie ma w Krakowie nawet pol biura.
Stary 2007-09-09, 20:39   #89
Aeterna
Zakorzenienie

Velvet, ale też rzucasz frazesami , owszem, np. trafiam na liczby, mogę wskazać źródła, artykuły, do kogo należą (i jakie) opinie - dlaczego sama tego nie zrobisz i nie podasz konkretów, tylko powtarzasz to, co można często uslyszeć w tv..?
Stary 2007-09-09, 20:43   #90
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
O ile sie orientuje to prezydent Krakowa nalezy do innej orientacji politycznej niz - jeszcze nie dawna rzadzaca -koalicja .

PIS nie ma jakos wiele do powiedzenia akurat w krakowskim UM. A samoobrona nie ma w Krakowie nawet pol biura.
owszem, majchrowski jest lewicowy.
a mnie chodzilo o same informacje - czy sa mieszkania czy nie. nie ma, i anwet nie ma planow na to, by powstaly. a ludzie chca sie zabijac [prawie ze] zeby dostac te, ktore sie zwalniaja.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości