![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: 21 października - Wizażanki do urn :)
a mnie bardzo denerwuje jezeli ktos nie idzie do wyborów. bo to jest tak, ze do wyborów nie pojda Ci, którzy jakby poszli to oddaliby może głos np. na PO lub LiD. I potem taka Smoobrona i LPR szaleją - bo ludzie o takich pogladach jak oni na wybory pojda. A potem sie zaczna narzekania. Najbardziej tych którzy na wyborach nie byli! (o elektoracie PiSu nie mowie nic bo ja tej partii kompletnie nie rozumiem, nie lubie, wrecz potepiam).
Mi tez sie nie podoba te bagno, nie popieram szalenie żadnej partii - ale na wybory pojde. bede głosowała na mniejsze zlo ( ale to brzmi :p ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, ze polityka to przede wszystkim skutecznosc. Ale jakas etyka zawodowa i szacunek dla opozycji powinny tez w tym wszystkim miec miejsce. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Nie wstydzę się bycia Polakiem (ani nie poczułam się obrażona jako naród :P), bawi mnie trochę natomiast, przyznam, takie podsumowywanie sprawy. Wszyscy widzimy, co się dzieje w rządzie (kolejnym), jak wygląda czy wyglądała służba zdrowia, szukanie pracy, co jest złe, jakich absurdów można nieraz doświadczyć (odpukać!), z jaką się zetknąć głupotą. Ale uważam też, że nic nie stoi na przeszkodzie by wykorzystywać zdolności, jakie się posiada, czasu, znać biegle kilka języków (dzisiaj przy słownikach, necie, kablówce, programach językowych na płytach itd. dużo można w tym kierunku zrobić), mieć w ręku jakiś konkretny fach (można być świetną krawcową np., uważam, że to jest fajna sprawa), rzetelnie się kształcić, jeśli ma się możliwość.
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
A ja jestem dumna z tego że jestem Polką
![]() ![]() A na wybory chyba pojde, chociaz do żadnej partii nie jestem w 100% przekonana. Może kampanie to zmienią.. Zobaczymy ![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
ja tez pojde zaglosowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Po prostu uważam, że ludzie narzekający na zasady wg jakich przyszło nam, jako spoleczeństw, żyć dzielą się na tych, którzy nic konkretnego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Proszę napisz, jakie PiS sobie przypisuje zasługi dla narodu. Bardzo łatwo jest oczerniać kogoś bezpodstawnie lub po prostu z czystej nienawiści podsysanej przez opozycyjne partie lub niektóre media. Zagłosuję tak jak ostatnio, na PiS.
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
Odpisze ogólnie,bo nie chce mi się cytować.Velvet,mloda nie jestem,co chyba widać po roczniku w moim nicku.
![]() ![]() Mnie chyba przeraża to co się teraz w Polsce dzieje,afera za aferą nic dobrego się nie dzieje i to stąd moja niepochlebna opinia o rzadzących i w ogole o sytuacji w naszej Polsce. Reno,nie sprawia mi to żadnej przyjemności spostrzegania rzeczywistości,każdy widzi jak jest,co się dzieje itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
goniąca własny ogon..
|
velvet to, że oddasz głos na PiS to Twoja sprawa, ale stosujesz tę samą agrumentacją, którą stosuje PiS od dwóch lat.
Że wrogość do rządzących jest podsycana przez opozycje i ataki stronniczych mediów. Kiedyś mnie to wkurzało, dzisiaj śmieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wczoraj śnił mi się Donald
![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
atka83 ale twoja wypowiedź nie jest odpowiedzią na moje pytanie. Zarzucasz coś PiS, nie potrafisz się wytłumaczyć. Teraz podajesz kolejne zarzuty "afera za aferą" - też nie ma konkretów. "Nic dobrego się nie dzieje" - naprawdę?? Aż tak się pogorszyło od kiedy PiS jest u władzy czy oczekiwałaś cudów, że każdy będzie miał pracę albo pensje wzrosną o 200%? Z tego co widzę, ludziom dobrze się powodzi, bezrobocie spada, jest boom gospodarczy - naprawdę atka83, proszę wytłumacz o co ci chodzi i odpisz na poprzednie pytanie, bo nie podajesz konkretów... Co do afer to chyba nie pamiętasz rządów SLD - zobacz ilu działaczy "siedzi" lub ma sprawy w sądach. Co do PO - też były afery odnośnie Piskorskiego i Pitery. Proszę, napisz coś o aferach (nie prowokacjach) dotyczących PiS, napisz kto uchyla się od wyroku sądowego lub ma jakieś sprawy w prokuraturze, oprócz tej z wanną Wassermanna
![]() agateq: a co jest nie tak z tą argumentacją? ![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dzień dzisiejszy zagłosuję albo na PO, albo na LiD; jeszcze nie zdecydowałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
goniąca własny ogon..
|
velvet a nie dostrzegasz takiego faktu, jak zwyczajne łamanie obietnic?
Kaczyński powiedział kiedyś, że "dane słowo, jest święte". Powiedział, że "nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem", "nie będzie koalicji z Samoobrona", "nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS", "Wybudujemy trzy miliony mieszkań.", Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje" Słowo jest święte... to jest żałosne... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Czytam prasę, tak lewicową, jak i prawicową już od lat, oglądam także dość często relacje bezpośrednio z sejmu czy konferencje prasowe na tele3, więc słyszę na własne uszy co kto w jakiej sprawie ma do powiedzenia.
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, agateq, znowu jest sytuacja, że zostaję obrzucona kolejnymi argumentami, a na poprzednie zarzuty wy - anty PiS - nie potraficie odpowiedzieć. Co z tymi aferami PiS? Bardzo proszę odpowiedzieć...
Otóż co do koalicji, to z kimś musiała powstać, prawda? PO strzeliło focha, więc co miało być? Innego wyboru nie było. ![]() Proszę udowodnić, że nie rozpoczęła się budowa 3mln mieszkań. ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
goniąca własny ogon..
|
poczekaj, poczekaj
![]() dlaczego nie skomentujesz tego, co napisałam? nie uważasz, że to złamanie obietnicy było nie w porządku wobec swojego elektoratu? uciekasz od tematu trochę, mam wrażenie ![]() minęły dwa lata rządów PiS, poproszę te 1,5 miliona przynajmniej. a serio, to naprawdę wierzysz, że po kolejnych dwóch latach 3 mln mieszkań stałyby się faktem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
A to, że bezrobocie spada, zawdzięczamy 2-letnim rządom PiS?
![]() |
![]() |
#81 |
goniąca własny ogon..
|
PO nie strzelało "focha". Warunki tej koalicji były nie do przyjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
raczej temu, ze bilety lotnicze tanieją ![]()
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wielu uznanych wypowiada sie na temat, ze rzady PiSu do udanych nie nalezaly. nie narobili balaganu bo na szczesie nie mieli czasu - dopiero zaczlei balaganic - skorocono kadencje. nie mowie, ze rzady SLD czy AWSu byly udane - daleko mi do az takich powaznych sadow - mozliwe, ze bylam zbyt mloda, aby interesowac sie polityka. ale teraz obojetne mi to nie jest.
![]() |
![]() |
#84 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno sny sie interpretuje na odwrot ![]() przed snem najlepiej wypic cieple mleko, pojsc na dlugi spacer i nie wlaczac telewizora. Cytat:
![]() Cytat:
Prasa obiektywna nie istnieje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znowu żadnych konkretów. "Wielu uznanych" - ale kto? Gdybyś podała nazwiska, to przyznałabym ci rację lub nie. Ale nie podałaś, więc nie wiem o kogo chodzi i ciężko się ustosunkować. Ciężko też taki argument uznać za wiarygodny.
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja identycznie ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mieszkan... wystarczy isc do UM i zobaczcy, ilu jest chetnych na mieszkania komunalne. i spytac urzedncizek czy cos wiadomo, o 3 mln mieskzan ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PIS nie ma jakos wiele do powiedzenia akurat w krakowskim UM. A samoobrona nie ma w Krakowie nawet pol biura. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Velvet, ale też rzucasz frazesami
![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie chodzilo o same informacje - czy sa mieszkania czy nie. nie ma, i anwet nie ma planow na to, by powstaly. a ludzie chca sie zabijac [prawie ze] zeby dostac te, ktore sie zwalniaja.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.