|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Escada Magnetism
Cytat:
Ale mozna spokojnie kupować
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam tylko próbkę i chociaż po pierwszym powąchaniu byłam zachwycona tak trochę póżniej wychodziła na mojej skorze jakaś nieciekawa metaliczna nutka,zapach stał się bardzo drażniący.Trwałość dosyś duża.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Od dzisiaj tez jestem posiadaczka tego przecudnego perfumu
kupilam w Douglasie,przed pojsciem do kasy spryskalam sie jeszcze testerem,bylo to kolo 16 i caly czas czuje na sobie intensywny zapach czyli na mojej skorze trwalosc ma super
|
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
omijałam zawsze Escady z daleka
ale ta jedna chodzila za mną od jakiegos czasu i wczoraj sie złamałam i kupilam 30ml ![]() bardzo moj zapach i bardzo trwały na mnie |
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
w takim razie to co ja mam to musi być podróba za 156 zł
bo nie mogę powiedzieć że zapach jest trwały, a popsikane nim ubrania już nie pachną na drugi dzień!;(( Zatem nie wystawie temu sprzedającemu komentarza |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak sie mocno mnie trzyma
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na kazdej osobie moga pachniec inaczej
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy w tym zapachu są wyczuwalne migdały? Dawno temu wąchałam Magnetism, kojarzę jako miły zapach, ale te migdały mnie niepokoją... i nie wiem, czy warto lecieć testować raz jeszcze
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jedyny cień skojarzenia z nimi to echo zapachu prażonego orzecha w cukrze(ale myślę,że to raczej zapach tego właśnie prażonego cukru)
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie czuje ale ja kiedys czułam ananasy w Angelu, wiec mną sie raczej nie sugeruj
|
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
wiecie co ja narazie zostawię ta swoją buteleczkę w spokoju, no cóż wkońcu to był prezent
i wrócę do niej jak się troszke ociepli, tylko że problem ślubu nie rozwiązany bo chciałam pachnieć Escadą magnetism , a teraz będę kombinować czy ma być to Euphoria CK? czy też może Lancome Hypnose??![]() ->> aha po tym zakupie prezentu na allegro będę się bałą zamówić kolejnego zapachu w "ciemno" chyba polecę przyszłemy szwagrowi przywiezienie jakiejś flachy z Wysp? A orientujecie się czy można tam dostać HYpnose albo Euphorie??
|
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojechałam, powąchałam, wiem już wszystko
![]() Początek słodziutki, mój niezawodny mąż określił to "landrynkową landryną" i przewrócił dwa razy oczami na znak dezaprobaty - ale co on tam wie :P Mnie się podobało, było soczyście i przejrzyście (cokolwiek to znaczy hehe). Potem zapach nabral ciężaru, zaczął jakby rozpłaszczać się na skórze (mąż: "pfff, teraz to truskawkowa landryna"), potem zaczęłam czuć kawę... taką w puszce, zmieloną (mąż: "cooo???... jaka kawa?"). Potem oboje mieliśmy wspólne wrażenie, że pojawił się bardzo delikatny bursztynek; mnie skojarzył się z "Ambre&Vanille" Coudraya, ale tu jest znacznie delikatniejszy, Coudray to waniliowy killer...A potem zapach znikł. Tak po prostu. Wyszedł sobie na przechadzkę skubany... Bo teraz znów jest na nadgarstku po godzinie zmaterializował się na nowo. Naprawdę. Jest teraz bardzo delikatny, cielesny, chyba piżmowy.Fajny Pomyślę o nim jeszcze ![]() Aha, faktycznie migdałów nie ma. Ufff
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam pytanko, czy używacie albo macie zamiar używać Escady Magnetism wiosną? Bo zastanawiam się nad zakupem ale pewna nie jestem czy te perfumy nadają się na teraz i właśnie później na wiosne..
Doradźcie czy kupić czy jednak poszukac czegoś innego? |
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam zamiar używać Escady Magnetism wiosną. Ale ja w niej czuję głównie owoce, żadnego karmelu, o którym pisały inne wizażanki. Wg mnie na wiosnę w sam raz, chociaż pewnie większość nie będzie podzielać mojego zdania
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam będę używać Magnetismu wiosną, bo według mnie jest dobry na każdą porę
![]() A na wiosenny wieczór będzie idealny
|
|
#82 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Jeżeli mam ochotę użyć któregoś z zapachów to nie zastanawiam się specjalnie nad porą roku.Poza tym Magnetism to zapach słodki,ale żaden z niego killier.Myślę,że karmel doskonale ujarzmiają zielone nuty,które wyczuwam w M.
|
|||
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
No i stałam się szczęśliwa posiadaczką 50 ml Magnetismu Też teraz myslę że na wiosne będą okay, naprawde śliczny zapach
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
mam escade od dluzszego czasu. sa tak trwale, ze nawet po prysznicu jeszcze je czuje na sobie
uwielbiam je, ale nie kazdego dnia, bo sa dosc ciezkie (wole je na wieczor niz na dzien, ale za to o kazdej porze roku).ja je nazywam truskawka (tylko ciezsza niz dkny reddelicious)
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam ta wersje dla mezczyzn
bo damska jest jak dla mnie zbyt slodkie. Czekam z utesknieniem kiedy TZ ja nabedzie... i bede mogla muja podkradac.
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh ta Magnetism... niby ładna ale czuję w niej taką denerwującą nutę,identyczną jak w Kenzo Amour i Flower by Kenzo... łapie mnie natychmiast ból głowy. Gdyby nie ta pudrowość w tle byłoby ok,a tak to czuję że czegoś jest w niej za dużo,jakiś przesyt. Napewno trwała.
|
|
|
|
|
#89 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez Latoya Czas edycji: 2009-05-26 o 21:00 |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Amour ujdzie tak jak i Flower ale tak jak mogłabym używać Amour tak nie używałabym osobiście Flower...Dla mnie te 3 zapchy są kompletnie różne.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo nie mogę powiedzieć że zapach jest trwały, a popsikane nim ubrania już nie pachną na drugi dzień!

.

.Jedyny cień skojarzenia z nimi to echo zapachu prażonego orzecha w cukrze(ale myślę,że to raczej zapach tego właśnie prażonego cukru)

po godzinie zmaterializował się na nowo. Naprawdę. Jest teraz bardzo delikatny, cielesny, chyba piżmowy.

Czekam z utesknieniem kiedy TZ ja nabedzie...