![]() |
#61 |
Różowy Jednorożec
|
Dot.: Paznokcie do szkoły
a co w tym złego że sie czepiaja?
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
W gimnazjum nie mogłam malować panokci (chyba, że bezbarwnym), farbować włosów i nosić rzeczy z motywem gandzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Ostatnio do szkoły maluję paznokcie samym bezbarwnym lakierem+naklejki-kwiatki na dwóch paznokciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
La Moderatoiure
|
Ja właśnie ostatnio robiłam pazurki mojej kuzynce. Chodzi do 2 klasy gimnazjum. Mówiła, że jedna nauczycielka szczególnie zwraca uwagę na wymalowane pazurki, więc nie mogą rzucać się w oczy.
Użyłam bladego fioletu Inglota i zrobiłam jej po jednym białym, malutkim kwiatuszku na każdym pazurku. Mam nadzieję, że nie dostanie przeze mnie punktów karnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja chodzię do liceum i mimo, że większość dziewczyn (chłopak jeden o zgrozo też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Chodze do gimnazjum i zwykle robię frencha, podkreslam jeszcze kreska brokatową ten bialy pasek. Nikt nie zwraca uwagi z nauczycieli. Kolezanki aby podziwiaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
u mnie też nikt raczej nie zwraca na to uwagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Szanowne seksolatki!! Szkoła nie jest miejscem do noszenia pazurów, komuś może stać się krzywda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Wydawało mi się, że każdy człowiek w pewnym sensie nosi pazury, bo przecież każdy je posiada. To, że ktoś chodzi do szkoly, wcale nie musi oznaczać, że ma mieć krzywe, niepomalowane paznkocie. Można być wzorowym uczniem i mieć staranny manicure, to tylko dobrze świadczy o człowieku. A to, że ktoś, jak to pięknie wyraziłaś/eś nosi pazury, nie oznacza, że jest seksolatką.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem jaskrawe rzucające się w oczy kolory u dziewczyn w podstawówce czy w gimnazjum powinny być zarezerwowane tylko na jakies zabawy... W tym wieku dziewczyny nie powinny sie skupiać na paznokciach, kolorach tylko na nauce i schludnym wyglądzie. A wiele małych dziewczynek uważa, że jaskrawokolorowo jest piękne.Przykład: jak bylam w mojej dawnej szkole widziałam dziewczynę z paznokciami pomalowanymi nenowymi lakierkami przy czym każdy z paznokci u łapki był innego koloru. Przesada. Rozumiem, że dziewczyny chcą wyglądać ładnie ale neony na paznokciach nie są efektowne. Dla mnie to szczyt kiczu.Jeśli chcą już malować to może warto pomysleć o odżywce bezbarwnej lub jakiejś mlecznej, ew frencz. W liceum już można troszkę poszaleć ale też w granicach rozsądku. Sama jestem w klasie maturalnej i dopiero teraz zaczynam nosić odważniejsze kolorki. Dużo zależy też od nauczycieli- niektórzy są wyczuleni i alergicznie reagują na mleczny róż ale ja na szczęście trafiłam na takich, którzy nie reagują na moje twory. Obecnie mam czerwone w czarną kratkę i nie budzą jakichś negatywnych emocji a niektóre nauczycielki oglądają i pytają o rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wypraszam sobie seksolatkę. Pazury posiada każdy, taka natura człowieka. Tylko, że ludzie wolą swoje nazywać paznokciami a nie pazurami. Poza tym, jaka krzywda?! Krzywdę to mogę zrobić komuś ołówkiem. Co do ostrych kolorów nietypowynick zgodzę się z tobą. Ale widzisz, chyba lepsze te neonówki (które wyglądają fatalnie i naprawdę lepszy jest ten frenczyk niż takie coś) niż ostro pomalowana małolata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie to teraz dziewczyny strasznie wcześnie chcą być super ekstra i wogóle naj więc zaczynają eksperymenty nie tylko z paznokciami... Coraz więcej dziewczyn w wieku podstawowka-gimnazjum ma na twarzy coś na kształt makijażu o czym ja w wieku 18 bym nawet nie pomyślała. Coraz odważniejsze i młodsze dziewczynki wyglądają śmiesznie. Dziewczynom powinno jak najdłużej zależeć na naturalności-przez to pojęcie pojmuję jakieś delikatne akcenty a nie neony na paznokciach, ciężka czerń na oczach, pół tony fluidów... Przecież poprzez delikatne zaakcentowanie oczu(delikatny cień, tusz) i błyszczyk można wyeksponować to, co jest najpiękniejsze w młodych buziach. Delikatność, naturalność i świeżość. Ale cóż, wiele uważa że gruba wartwa "tapety" i nieeleganckie, neonowe "szpony" są trendi. Nic na to nie poradzimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
No i prawidłowo
![]() ![]() ![]() Fajnie, że jeszcze są naturalne dziewczyny...Dziś n w sklepie widziałam małą dziewczynkę(tak z 12 lat) z bordowymi długimi paznokciami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek
![]() Paznokcie do szkoły - jak dla mnie króluje mleczny lakier. A długość chyba odpowiednia, jak sądzicie? Czasami zdarza mi się nosić nieco dłuższe paznokcie, ale nikt do tej pory nie zwrócił mi uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Łał co za paznokcie, a moje boze tak zapusciłam w pielęgnacji. Totalne kikuty zero białej końcówki, nie umiem ich zapuscic. W wakacje zapewne sie zabiore za nie.
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Ja kończę II klasę gimnazjum właśnie i nie uważam, żeby było coś złego w malowaniu paznokci do szkoły, ale... bezbarwnym lakierem/odżywką, mlecznymi, delikatnymi kolorami (beż, róż). Im bardziej naturalnie tym ładniej. Bardzo podoba mi się subtelny french.
Przesadą wg. mnie jest malowanie przez moje koleżanki paznokci na kolor ZŁOTY! No i ostatnio również wielka moda na naklejanie tipsów z gazety/kiosku. Jedna koleżanka nawet sobie przykleiła takie, pomalowane na złoto (jakaś nowa moda?! Fuj ![]() ![]() A po za tym ![]() ![]()
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Hmm , z tego co wyczytałam w tym wątku , to wynika , że do gim najlepiej malować pazurki na jasne kolorki
![]() Zapamiętam to , przyda mi się po wakacjach ![]() bo dotychczas nie malowałam ich do sql . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
u mnie w lo tez czepiają sie o paznokcie ale tylko niektórych
![]() ![]() ![]() ![]() Przykro mi , ze niektorych razi czerwony badz czarny na paznokciach i od razu przypinaja łatke takim osobom (jak czarne to na pewno satanista albo jakis inny diobeł ![]() Bardzo dobrze, ze zaczyna sie wolna amerykanak bo moze przestaniemy oceniac innych a skupimy sie na sobie i na ty jak my wyglądamy ![]() U mnie w szkole tez był pkt w regulaminie ze kazdy uczen ma prawo przez swój wyglad wyrazac swoje przekonania etc...i moim zdaniem nie ma w tym nic złego (oczywiscie dopóki nikt nie nagina jakis granic ;]) . Bo gdyby każdy małował sobie paznokcietki na bezbarwny itp to byłoby mdło ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym wydaje mi się, ze nawet jeśli nastolatka w, powiedzmy, II klasie gimnazjum ma paznokcie pomalowane na np. wściekły róż, bądź też delikatny french, ale paznokcie są zadbane, a do tego oceny nie pozostawiają wiele do życzenia- to po co się czepiać? ![]() A "sexolatki" kojarzą mi się ze "słitaśnymi tipsikami" rodem z wątku o pseudostylistkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
ja paznokcie na mocniejsze kolory zaczęłam malować w połowie trzeciej gimnazjum, i zawsze starałam się mieć je pomalowane starannie, bez odprysków i w ogóle. obecnie [w pierwszej lo] nie mam tyle czasu na malowanie paznokci ze względu na wiele nauki i zazwyczaj mam pomalowane na jasne beże żeby nie było widać w razie gdyby zaczął odpryskiwać a ja nie mogłabym tego poprawić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek.
Przez ten roku sporo się zmieniło w mojej szkole. Obecnie jestem w III G. No i muszę przyznać, że straszne co się dzieje. Coraz młodsze dziewczyny malują się, że o farbowaniu włosów nie wspomnę. Chodzą w miniówach, noszą wielkie dekolty... Dołączam się do komentarzy, że gimnazjum psuje młodzież. Moje koleżanki zazwyczaj malują rzęsy tuszem i obrysowują oczy czarną kredką. Ha, ale żeby zrobiły to jakoś "umiejętnie" - rzęsy pomalowane nie dość, że jakimś tuszem z mnóstwem grudek to jeszcze rzucające się na odległość. U mnie nauczyciele właściwie nie zwracają uwagi na paznokcie, czy delikatny makijaż, ale podchodzą sceptycznie i zwracają uwagę dziewczynom, które mają mocny makijaż. Ja na co dzień mam delikatnie pomalowane paznokcie: french lub jakiś delikatny wzorek albo naklejki. Praktycznie się nie maluję. Stawiam na naturalność: podkład w jasnym odcieniu, puder i róż. Nie wiem czy to dobrze, ale stwierdziłam, że nie obchodzi mnie kto, co o mnie myśli. Powinnam przede wszystkim podobać się sobie samej ![]() ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Baaardzo fajne podejscie
![]() A ja jestem już na studiach i dalej uważam, że makijaz=krem matujący z podkładem,tusz ![]() za to z panokciami lekko szaleję od święta- czerwień, zieleń, granat. 3 kolory które mam już na serio jak mi sie chce malować. Na codzien bezbarwny ew. french ale jak najmniej rzucający się w oczka. co do malowania wlosów- 1 raz pomalowalam na zakończenie podstawówki szamponetką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
ahh gimnazjum, ja pamietam mialam wieczna jazde z nauczycielami nosilam baardzo dlugie, ale swoje naturalne paznokcie... i to wystarczylo nie musialy byc nawet pomalowane by sie czepiali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
gdybym mogła to malowałabym paznokcie na różne kolorki, w granicach normy oczywiście, bo nienawidzę kiczu, ale niestety nie pozwalają mi na to rodzice (jestem w II gim.)
preferuję w takim razie bezbarwną lub różową odżywkę, a na to czarne, białe lub granatowe (tylko takich kolorów wolno mi używać) kreski lub zawijasy. Oczywiście maluję też frencz i wiele dziewczyn zwraca mi uwagę, że mam śliczne pazurki, czego nie robią w przypadku różowych czy czarnych, ale poobgryzanych i krzywo pomalowanych paznokci. Dziewczyny w mojej szkole są po prostu często obrzydliwe! Na jednej lekcji mają całe paznokcie pomalowane na np. pomarańczowo, a na następnej już odprysk na pół paznokcia i oberwany lakier. Jaki jest sens takiego malowania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Ja w gimnazjum to nie malowałam z tego co pamiętam paznokci. jedynie jakieś odżywki, bo sobie niczego takiego nie przypominam. Teraz jestem w liceum i maluje paznokcie na każdy kolor jaki mi się spodoba, nie ma jakiegoś zakazu, ale jak mówią dziewczyny zależy to od szkoły.
![]() |
#90 |
BAN stały
|
ja do szkoły maluje na bezbarwny i na bardzo jasny róż
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.