![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowa twórczość Asi ^^
Te robione zdjęcia z góry robiłam na kartkach z bloku technicznego A3 (białe oczywiście), a te robione "z pozycji leżącej"
![]() ![]() Ja też bym Rozalie z chęcią sfotografowała w czymś puchowym, ale to ona mi rządzi gdzie będzie pozować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Na zdjęciach z owocami widać brak podstaw w oświetlaniu tego typu scen. Widać cienie, a tego być nie powinno. Sam pomysł fajny. Poza tym zdjęcia typowo albumowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
La Moderatoiure
|
Zgadzam się z D50
![]() A co do zdjęć, to są przeciętne, nic mnie nie urzekło. No może oprócz tego diabła ![]() ![]() Te pola http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5574495 fajnie by wyglądały jakby było więcej kontastu. Ciekawa zabawa z owocami, ale nic nie wpadło mi w oko. Ten ludek też ciekawie wyszedł http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5629133 Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Może powinnam inaczej zatytułować mój wątek np. "amatorska twórczość Asi". Niestety ale nie mam czasu teraz wgłębiać się w techniki fotografowania. Człowiek próbuje wszystkiego, ale nie we wszystkim musi być od razu mistrzem.
Buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie, nie warto się zrażać tylko .... pstrykać dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Fajny pomysł z owocami. Na niektórych fotkach lekko kuleje ostrość.
Ale widzę, że idzie ci coraz lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Kotek rześki z pierwszego setu
![]() Ale z aparatem to się ubawiłem ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Tak po prawdzie to istotne jest aby wzrok modelki/modela był ostry, czyli ostrość na oko. Jeśli się robi portretówkę na przesłonie 1.4 albo 1.8 to tło jest super rozmyte, a i nie zawsze cała twarz będzie ostra. Ale podstawowa zasada - oko, najlepiej w "mocnym" punkcie kadru musi być ostre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Jak się zmniejsza zdjęcia to istotne jest aby zachować proporcje boków. W Photoshopie (pewnie w innych programach też, np IrfanView) można wpisać procent zamiast liczby pikseli. Poza tym przy zmniejszaniu dobrze jest zaznaczyć opcję wyostrzania (w tej samej zakładce). Wtedy zdjęcie będzie znacznie ostrzejsze i wyraźniejsze. Oto przykład
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Hmmm, palma jest na pierwszym planie, to fakt, w takim razie po co samolot na zdjęciu? Lepsze zdjęcie to trzy możliwości - 1. ostrość na samolot (palma będzie mniej ostra, ale w tym przypadku to raczej samolot jest obiektem głównym), 2. wysoka wartość przesłony (czas naświetlania będzie dłuższy, ale w tych bardzo słonecznych warunkach do przyjęcia za to zwiększy nam się głębia ostrości) i będziemy mieć zarówno palmę jak i samolot ostry (oczywiście jeśli byliśmy odpowiednio daleko od palmy, fizyki niestety nie oszukamy), 3. poczekać aż samolot przeleci - wtedy nie będzie nieostrego obiektu w kadrze. A właściwie jest i czwarta - jeśli jest to możliwe to należałoby wykadrować zdjęcie poprzez zwiększenie ogniskowej tak aby sam samolot znalazł się na zdjęciu.
Zdjęcia martwej natury bardzo mi się podobają. obiekty ostre i wyraźne - "wychodzą" z nieostrego tła - uzyskane zapewne dzięki przesłonie o małej wartości albo poprzez wykorzystanie obiektywu o dużej ogniskowej i odpowiedniemu oddaleniu się od fotografowanej sceny. Bardzo fajne. Edytowane przez RiQ Czas edycji: 2008-04-17 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
La Moderatoiure
|
RIQ nie pisz posta pod postem, tylko używaj opcji EDYTUJ !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.