|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Re: WąSiK-wiem że to już było, ale...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
kinia
![]() > ![]() moglabys - jak tak czasami robie, polecam plastry do depilacji twarzy Venity, jest ich duzo i sa moim zdaniem bardzo dobre, ale trzeba bardzo uwazac z higiena po zabiegu i w trakcie - w innym wypadku moga pojawic sie krostki. najwazniejsze jest przetarcie depilowanego miejsca oliwka PO. jakakowliek oliwka dla dzieci sprawdza sie super (niekoniecznie te husteczki, ktore sa w zestawie). I absolutnie musisz uwazac, zeby nie dotknac miejsca depilowanego lapkami po - to typowy odruch, ktory przenosi bakterie. I - jednak uwazam, ze na pierwszy raz kosmetyczka jest lepsza - kolejne zabiegi mozesz przeprowadzac juz sama ![]() powodzenia i nie martw sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Kinia Ty masz 19 lat???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze dlaczego w wieku 19 lat wstydzisz sie usunąć wąsik!! Matko! Przecież to norma!! Kochana ![]() Bardzo sedecznie Cie ściskam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Thx Nutka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Nutka nie gryzie!
|
...ale żabciu, w liceum koleżaneczki zwracaja uwagę jak ktora o siebie nie dba
![]() ![]() Idź cholerka (!!!!) do tej kosmetyczki MARSZ!! Nie marudź i napisz jak ci! ![]() Caluski i cmoczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Kiniu,nie przejmuj się tak. Depilacja wąsika to w dzisiejszych czasach norma.Naprawdę wiele kobiet usuwa to niepotrzebne,niedodające uroku owłosienie.Nie martw się na zapas tylko usuń wąsik w gabinecie kosmetycznym.Kosmetyczka powinna zalecić Ci preparaty do stosowania po depilacji :ampułka opóźniająca odrost włosów i łagodząca podrażnienie, Folisan - zapobiega podrażnieniu mieszków włosowych- stosuje sie go gdy włoski zaczynają odrastać ,a jest tendencja do krostek po depilacji. Po depilacji woskiem odrost włosów jest wolny i nie jest to widoczne jako gwałtowne pojawienie się dużej ilości włosków ,to będzie stopniowy odrost.Następną depilację zrobisz gdy włoski już trochę odrosną , nie trzeba czekać aby był to pełny odrost.A chłopakowi na pewno będziesz podobała się bez wąsika.Moja najmłodsza klientka miała 12 lat gdy zgłosiła się na depilację wąsika i od kilku lat regularnie poddaje się temu zabiegowi - taki drobiazg a pozwolił jej pozbyć się kompleksów.
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Upsssss! Właściwie chciałam napisać ze mam tego "syfka" na górnej wardze na ustach, czy to może być w najbliższych dniach przeszkodą do wykonania depilacji?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Hej!Ja milam ten problem przez prawie 21 lat!!!Wczoraj sie go pozbylam-troche pod przymusem.Poszlam z kumplea do kosmetyczki,chciala milec manicure.Jak ejej robili zabieg aj przygladalm sie innym pacjentka.Wlasnie przyszla starsza kobieta na min, depilacje waskia.Bradzo mnie zo zaciekawilo i bacznie obserwowalam.Wtedy moja kumpela (dzieki kaska) wypalila,ze ja od dluzszego czasu chce sie tego pozbyc ale sie boje i zawsze znajde jakies ale.No wiec jej znajoma mnie siup na fotel i wyrywac.Glupio mi bylo prostestowac wszystkie klientki i praktykantki sie na mnie patryzly.Chwila i juz tego cholerstwa nie milam.Teraz sie czuje super!!!Poczekaj az Ci sie ten syfek zagoi i smilo idz usun to pierunstwo!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Nissia dzięki!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
A może spróbuję rozjaśnić wodą utlenioną?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
hehe...woda utleniona nie da rady...probowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Oooooo, to może spróbuję najpierw tego kremu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
nie...on nie staje sie malo widoczny...on sie staje nieomalze niewidoczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
zapomnialam napisac na jak dlugo sie wybarwia..wiesz,ciezko stwierdzic.ale tak przynajmniej z miesiac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Mariquita czy to ten krem http://mportal.perfumeria.pl/x_C_I__...9-7010001.html ? I co to jest ten aktywator?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
sorki,ze tak dlugo nie odpisywalam.tak,to jest dokladnie ten krem.kupisz w sklepie kosmetycznym albo drogeriach natura.dokladnie to sie zwie krem do rozjasniania wlosow na twarzy.powodzenia,napisz jak poszlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
a co do pytania o aktywator. w pudelku masz pudeleczko z kremem, pojemnik z aktywatorem (to taki bialy proszek,tacke do mieszania jednego i drugiego i szpatulke. istnieje tylko ryzyko,ze mozesz miec uczulenie - w tym celu (jak z reszta pisze w zalaczonej ulotce) trzeba zrobic wczesniej probe. ja mam skore nawet wrazliwa i mnie on nie podraznia,ale w sumie to zalezy pewnie od jednostki. p.s fakt ze przy rozjasnianiu czuje szczypanie,ale zaczerrwienienie znika w kilka minut i nie mam jakichs niemilych niespodzianek.pa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź, jutro postaram się kupić ten krem i napiszę jak mi poszło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Mariquita POMOCY!!! Po tym kremie moje włoski zrobiły się rudeee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
rude???kiedy uzylas kremu?jak np. wczoraj,albo kilka godzin temu,to zastosuj go jeszcze raz - znow seria 8+5 min. zwroc uwage na dokladnosc odmierzania proporcji kremu-moglas dodac za malo aktywatora
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Spróbuję jeszcze raz, a jaki kolor mają twoje włoski po uzyciu tego kremu? Moze ty masz ciensze włoski od moich i tak nie widac tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
jak uzylas dzis rano to za jakies 2 - 3 godziny zrob to jeszcze raz. nie wiem jakie sa twoje wloski,ale moje po tyym wyrywaniu woskiem sa krotkie,ale za to grube i ciemne,wiec mysle ze raczej nie delikatniejsze niz twoje. sprobuj dzisiaj w jakichs odstepach czasowych zstosowac kilka razy (tylko nie wydluzaj czasu trzymania,tylko czestotliwosc stosowania)...ja na poczatku musialam uzyc kremu dwa razy,prawie ze pod rzad (odczekalam 3 godzinki),zeby wloski staly sie jasne.nie wiem jak nazwac ich kolor - zblizony do blondu...no nie wiem,taki jak np. wloski na policzkach...no takie niewidoczne...mam nadzieje ze sie uda,trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Teraz to juz boje sie nakładać krem znowu, bo jak staną się jeszcze bardziej ruuude(czy nawet złote) niż są?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
no i jak tam kiniu twoj problem stal sie juz niewidoczny,bo wlasnie zazstanawiam sie czy waro kupic ten krem bo jesli rzezcywiscie 2 seanse
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Hmmm, z tą 'niewidocznością' rozjaśnionego wąsika to jest tak, że u mnie byłby niewidoczny, bo mam b. jasną cerę (ale i tak wolę go wyrywać - sama), ale moja koleżanka o trochę ciemniejszej karnacji chodzi z takim białym wąsem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
wąsik
witam,bylabym niezmiernie wdzieczna gdyby ktos zechcial mi udzielic odpowiedzi na pytanie jak najskuteczniej usówać meszek nad górną warga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Re: depilacja meszku nad górną warga
Ostatnio kupiłam Nair - Krem do depilacji twarzy z pędzelkiem. Kosztował trochę ponad 20 zł. Nie podrażnił, włoski usunął skutecznie po minimalnym podanym czasie, ale mam delikatne. Właśnie mijają dwa tygodnie i muszę powtórzyć operację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.