|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szkło Weneckie-zakupy Zagranicą :)
Tsu, jeżeli ma gdzieś na aukcji podanego maila, to nie, ale jeśli nie, to trzeba
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm, to jest tak, jeśli chodzi o ceny:
Aukcje licytowane - UK Przesyłka do Polski: 2,70 funta Wszystko dodatkowe też z UK - przesyłka darmowa? (Save on postage - buy additional items now from this seller's other listings) - coś mi to dziwnie wygląda... Aukcje buy it now - China Przesyłka do Polski: 5,00 $ Dodatkowe kupno takiego samego zestawu (czyli dwa takie same zestawy): 7,50 $ - czyli jeżeli bierze się taki sam zestaw + 2,50 $ Wszystko dodatkowe z Chin: + 3,50 $ Ja jestem nadal za Ale jeżeli nikt więcej chętny się nie zgłosi, to zmienimy sprzedajacego.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem za, ale...co z cłem?
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie te koszty przesyłki, ale ja się dostosuję do tego co wybierzecie, bo dużo nie będę zamawiać.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Zirrel, my możemy wziąć razem jakby coś
![]() Własnie nie wiem co z cłem... Zaraz chyba sobie konto założe na e-bayu i napisze do nich maila, bo nigdzie nie moge znaleźć tej informacji... Ed: Ale tak jak pisała Canela, dopóki bierzemy z licytacji, to cła nie płacimy... |
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Tak sie tylko na chwilke wtrace... polecam bardzo heartsanddiamonds. Zamawialam juz tam nei raz i zawsze wszystko bylo super. A te lampworki na zywo wygladaja tak, ze
|
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu jest link do sklepu, o którym mówi Far: http://stores.ebay.pl/Heartsanddiamonds
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
hmmm ... jesli bralybysmy od thread... to ja musze ograniczyc liste zakupow, chcialam wziaz ok. 20 aukcji, to by dalo jakies 70 dol. za samą przesyłkę
to stanowczo za dużo. A tak strasznie mi się podobają te lampworki.Ale koszty za duże ![]() Wiec może rzeczywiście lepiej od tej osoby sprawdzonej m.in. przez Far ... Ja sie dostosuję, jeśli z chin, to zamówię tylko te które najbardziej mnie oszołomiły, a jeśli od heart... to też dobrze, zamówię więcej.... więc, jestem elastyczna. ![]() Edit: albo moze ogranicze sie do tych z GB, czyli do licytacji, wtedy taniej bedzie ... bo mi sie strasznie te szkielka spodobały
Edytowane przez zuwiolka Czas edycji: 2007-10-20 o 17:13 Powód: :) |
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robię tam zakupy na 100%.
Wysłałam maila do sprzedawcy jak to jest z przesyłką wielu przedmiotów z UK i jak to jest z tym cłem. (A czy któraś z Was brała udział w tej akcji, co dziewczyny zamawiały lampworki z Singapuru? Jak to wtedy było...?) |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
tam była bodaj Zuwiolka i Lov... niech się wypowiedzą może
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety nie wiem jaki to był sklep, bo Lov sama kupowała dla siebie, a potem stwierdziła że część korali może komuś sprzedać, więc się zgłosilam. Koraliki przyszły, są cudne, ale nie wiem od jakiego to było sprzedawcy.
|
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Zupełnie nie o to chodzi! One były na 100% z Singapuru i chodzi mi o to ile wyniosła Cię przesyłka!
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam wczoraj do Was zajrzeć, ale mam nadzieję, że pamiętacie o mnie z zamówieniem? Oczywiście, jeżeli koszty wysyłki i cła nie będą kosmicznie wysokie, bo w takim przypadku chyba zrezygnuję i coś kupię sobie w grudniu w Londynie. Może też trafię na coś extra. Ale te niektóre z tych co oglądałam to są cudne i mam na nie straszną ochotę. Tylko jak będą bardzo drogie to nie będę miała zbytu na kolczyki
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Kagan, ale Ty na akcje listopadową (przeprowadzimy ją w tym tygodniu) czy na grudniową (czekamy do grudnia, jak coś zarobimy...)?
Dziewczyny oto mail jaki otrzymałam: Hi, thanks for your interest. Items will be shipped from China. If you buy from different locations, all items will still be combined together and convert to usd according to ebay's currency convert rate. Basically, we charge $4 for the first 13-17-bead set, and $2.5 for each additional two sets, or $2.5 for each additional 5 sets(30 beads) if you purchase single beads(6 beads per set). There is no duty at our end. If you are charged duty by Custom in Poland when you receive packages, we will put the value very low. Usually we don't put value on the package. Hope this cleared your questions. have a good weekend. - threadmybeads |
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
No to wygląda na to, że koszty wcale nas nie zjedzą, a nawet z tego co zrozumiałam, to mogą nie dołączać faktury, żeby nie było oclone u nas, więc chyba wszystko ok i nic tylko zamawiać
![]() Napiszę jeszcze co w sprawie kosztów przeyłki pisała Lov, wtedy gdy zamówiła lampworki z Singapuru, cytuję : "Przesyłka wyszła mnie około 4 funty za 6 aukcji, czyli jakieś 40 groszy trzeba doliczyć do ceny jednej sztuki za przesyłkę do Polski." Teraz byłyby koszty przesyłki jeszcze niższe, bo 4 $ a nie 4 funty. A za następne 5 aukcji single lub 2 aukcje set - 2,50$ - w sumie za każde nastepne 30 koralików dodatkowo 2,50$ - tak to zrozumiałam, a Wy ? |
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zrozumiałam tak samo
![]() To co, zamawiamy stamtąd?
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Zamawiamy
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, 2 wiadomosci. Pierwsza jest taka, jakż znalazłam w necie:
Sprawy celno skarbowe Najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie, jeszcze przed przylotem towaru z Chin na lotnisko docelowe agencji celnej która zajmie się naszą przesyłką. Chiny są członkiem WTO więc import do Polski odbywa się na preferencyjnych zasadach. Przy sprowadzaniu próbek warto też wiedzieć o tym że zgodnie z wytycznymi Komisji Europejskiej nie są one objęte cłem. Niestety Polski Urząd Celny nie zawsze zachowuje się jakby Polska należała do Wspólnoty Europejskiej. Czyli ryzyk-fizyk... Ja bym była dobrej myśli Poprzeglądałam różne fora i ludzi zamawiający z Chin nawet elektronikę nie mieli problemu z płaceniem cła.Ok i teraz wiadomość druga: Dziewczyny przy ostatniej aukcji nie płaciły cła. Loverynka mi napisała, że możliwe ze to dlatego że zamawiały koralików poniżej 200 zł. |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli tak, to zamawiamy
|
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli jeszcze raz aktualizacja:
AUKCJA LISTOPADOWA Sklep z którego zamawiamy: http://stores.ebay.co.uk/ThreadMyBeads-Lampwork-Beads Lista osób biorących udział: 1. Zirrel 2. Zuwiolka 3. Selka 4. Canela 5. Peggy_blue 6. Olenka_Ola 7. Enzeta (?) 8. Tsu 9 Aisah (?) 10. Kagan (?) I tu pytanie do Enzety, Aisah i Kagan, bierzecie udział, czy nie...? Bo już i tak jest nas b. dużo ( a miała to być kameralna akcja... ), a Enzeta się wahała czy brac udział czy nie... A z drugiej strony rzeczywiscie Kagan już od poczatku śledzi wątek, zaś Aisah będzie na tyle uprzejma i zajmie się płatnością PayPalem... Jak dziewczyny się zdeklarują to już nie ma odwrotu! Nie ma możliwosci rezygnacji z zakupów! Aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji z poprzednich aukcji. Do czwartku myślę, że zdecydujemy co chcemy kupić! Tabelkami zajmuję się ja. Rozsyłaniem na razie Enzeta, jeżeli ona zrezygnuje, to ja mogę to też załatwić! Wtedy np: koszty przesyłki dla Zirrel będą zerowe Najwyżej mi 1.20 oddasz za jazdę autobusem ![]() Czy sa jakieś pytania?
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
więc tak... ja się dzisiaj wieczorem zdeklaruję, ok?
pokalkuluję to i etc
|
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
no myślę, że z zapłatą problemu nie będzie
tylko najlepiej z przedpłatą, bo nie wiem, czy będę miała pieniądze na tyle, ile by byście zakupiły (nie, nie chcę Was oszukać, możecie się spytać Gwiazdki i Mes, wszystko nam sprawnie wychodziło )
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Kupujemy tylko buy it now?
|
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
To już pytanie do Aisah. Myślę, ze nie, ale na wszelki wypadek wszystkie licytacje zgłaszać do Niej nie dziś tylko we wtorek lub w tych okolicach - żeby nam aukcje nagle nie znikneły albo żeby nie było probelmu z porozdzielaniem koralików z buy it now.
Jeżeli ktoś chce same indywidualne - to ok, moze je zgłosić w ostatniej chwili (czwartek). Jeżeli będzie miał korale do podzielenia - niech to zgłosi wcześniej! |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki przepraszam z,e dopiero teraz ospisuje ale instalowałam jakis cholerny progran ma kompie i troche mi zeszło...ja jednak bede robić zakupy w tym sklepie w Anglii dlatego z thread my beads rezygnuje. Jeśli nie znajdziecie jakieś osoby do rozdzielania to moge sie tym zająć( mimo ,ze nie bede brała udziału w akcji) chetnie pooglądam takie ilosci lampworków
ale sądze ,ze było by wam wygodniej ,gdyby ktoś się tym zają kto też zamawia .Zdecydujcie ..dla mnie to naprawde nie bedzie problem. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Aktualizacja
AUKCJA LISTOPADOWA Sklep z którego zamawiamy: http://stores.ebay.co.uk/ThreadMyBeads-Lampwork-Beads Lista osób biorących udział: 1. Zirrel 2. Zuwiolka 3. Selka 4. Canela 5. Peggy_blue 6. Olenka_Ola 7. Tsu 8 Aisah (?) 9. Kagan Tabelki: Tsu Czy mogę się też zajać rozdzielaniem? Proszę
Edytowane przez Tsu Czas edycji: 2007-10-21 o 15:22 |
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Odsypiałam dyżur i melduję się, że już jestem. Dziewczyny jeżeli tak jak piszecie koszty dodatkowe nie będą duże to ja się deklaruję na listopad. Oczywiście o ile jeszcze mogę. Ja nie będę zamawiała bardzo dużo( chociaż mam wielką ochotę, bo w tym sklepie są cuda). Dajcie tylko dokładnie znać do kiedy i do kogo będziemy się zgłaszać z zamówieniami. Ja się ze wszystkim dostosuję i nie będę marudziła, bo mój angielski jest taki, że jakbym chciała sama coś kupić, to pewnie zamiast koralików kupiłabym słonia
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Kagan patrz mój post #80
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

Ale jeżeli nikt więcej chętny się nie zgłosi, to zmienimy sprzedajacego.