wesele- orkiestra i Dj - co sadzisz? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Jestes za DJ i orkiestra na weselu?
tak-podoba mi sie ten pomysł 32 41,03%
nie-nie podoba mi sie ten pomysł, jestem tylko za orkiestra lub tylko za DJ'em 46 58,97%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-22, 10:06   #61
Wisienki
Zakorzenienie

Dot.: wesele- orkiestra i Dj - co sadzisz?

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Wisienki Własnie tego chciałabym uniknąć - > majteczek , krzaczków i tym podobnych
ale tak patrząc optymistycznie - zagwaratuje Ci to zarówno dobra orkiestra jak i dobry DJ
Stary 2008-01-22, 12:58   #62
laki82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Trudno mi natomiast sobie wyobrazić moją babcię jak hula przy muzyce, którą gra DJ. Młodzi ludzie natomist potrafią się przystosować - studniówka.

No ale przecież Dj gra to samo co orkiestra tylko w oryginale. Rzadko która orkiestra gra stworzone przez siebie kawałki. A jeśli nawet to i tak nie wierzę, że spodobają się one babci bardziej niż coś już wylansowanego

Problem polega chyba na tym, że dj kojarzy się bardziej z Pussycat Dolls, Rihanną, Ida Corr a nie np z Beatlesami, Czerwonymi Gitarami czy Rysiem Rynkowskim.
laki82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 13:08   #63
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666

Ja na swoim bym chciała mieć porządnego DJ.
Bylam na weselu gdzie był sam DJ i dobrze się bawiliśmy.
Puszczał nowsze i starsze przeboje, przy ktorych kazdy się bawił.
Zapraszał do roznych tam zabaw rowniez

Orkiestra mnie drażni strasznie.

Jestem FIT !

karta666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 13:15   #64
fructissa
BAN stały

Ja jednak głosuję na orkiestrę . Bez względu na wiek i płeć każdy dobrze się bawi na weselach przy tych 'starodawnych' utworach
fructissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 13:49   #65
laki82
BAN stały

Troszkę się z Tobą podroczę Fructissa Podaj mi przykład jakiegoś utworu, którego Dj nie zagra na weselu
Stary 2008-01-22, 14:03   #66
anitka1980
BAN stały

GG do anitka1980

Cytat:
Napisane przez fructissa Pokaż wiadomość
Ja jednak głosuję na orkiestrę . Bez względu na wiek i płeć każdy dobrze się bawi na weselach przy tych 'starodawnych' utworach
Chyba zbyt stereotypowo myslisz. Ja na swojj studniowce nie zatanczylam ani razu. to samo kazde wesele na ktorym bylam. Dla mnie to jakas zenada. Panowie tzw. orkiestry ktorzy udaja ze graja. (Nie jestem fanka muzyki house ani zadnej innej tego typu) ale nienawidze zabaw przy orkiestrze.
Tak wiec uwierz mi NIE KAZDY BAWI SIE PRZY ORKIESTRZE, ja nawt na sile niue potrafie sie do tego zmusic.
Wole juz DJ-a (i ak jak ktos napisl dj to nie tylko najwieksze hity MTV czy tez techno, house).
starsze i nowsze piosenki ALE NA LITOSC BOSKA W ORYGINALE a nie jakies tam mniej lub bardizje udanie podrobione przez zenujaca orkiestre.
anitka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 14:13   #67
fructissa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laki82 Pokaż wiadomość
Troszkę się z Tobą podroczę Fructissa Podaj mi przykład jakiegoś utworu, którego Dj nie zagra na weselu
ee no dobra . Ale ja wolę jednak jak ta orkiestra gra 'na zywo' ... jak słychać te instrumenty takie i w ogole

Cytat:
Napisane przez anitka1980 Pokaż wiadomość
Chyba zbyt stereotypowo myslisz. Ja na swojj studniowce nie zatanczylam ani razu. to samo kazde wesele na ktorym bylam. Dla mnie to jakas zenada. Panowie tzw. orkiestry ktorzy udaja ze graja. (Nie jestem fanka muzyki house ani zadnej innej tego typu) ale nienawidze zabaw przy orkiestrze.
Tak wiec uwierz mi NIE KAZDY BAWI SIE PRZY ORKIESTRZE, ja nawt na sile niue potrafie sie do tego zmusic.
Wole juz DJ-a (i ak jak ktos napisl dj to nie tylko najwieksze hity MTV czy tez techno, house).
starsze i nowsze piosenki ALE NA LITOSC BOSKA W ORYGINALE a nie jakies tam mniej lub bardizje udanie podrobione przez zenujaca orkiestre.
to zależy jeszcze na jaka orkiestre trafisz . Ale studniówka i orkiestra? ee, troche dziwnie. Orkiestra jak dla mnie jest zarezerwowana na wesela i tyle .
Stary 2008-01-22, 14:15   #68
anitka1980
BAN stały

GG do anitka1980

tak wlasnie. Studniowka i orkiestra. Pchodze z malej miesciny a studniowke mialam dobrych kilka lat temu, i takie to wlasnie wtedy atrakcje sie organizowalo. Szkoda slow : /
A co do orkiestry uwierz mi ze nie ma takiej i nie bedzie, przy ktorej mogklabym sie bawic. Samo siedzenie, patzrenie na tych pajacow i sluchanie ich dziala mi na nerwy.
Stary 2008-01-22, 14:22   #69
fructissa
BAN stały

no spoko, rozumiem rzecz gustu
Stary 2008-01-22, 15:14   #70
laki82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez fructissa Pokaż wiadomość
ee no dobra . Ale ja wolę jednak jak ta orkiestra gra 'na zywo' ... jak słychać te instrumenty takie i w ogole
O ile orkiestra składałaby się ze skrzypiec, saksofonu, akordeonu, perkusji, gitary itp, to mógłbym przeboleć. I w tej kwestii się z Tobą zgodzę. (oni zagraliby nawet gdyby zabrakło prądu) Ale jeżeli jedynym instrumentem mają być klawisze z wbudowanym odtwarzaczem cd, midi itp, to ja dziękuję
Stary 2008-01-22, 17:54   #71
Arethaf
Wtajemniczenie

Tak, ponieważ niektóre utwory orkiestra wykonuje nieudolnie. Poza tym piosenka, którą np. ja chciałabym na pierwszy taniec, nie może absolutnie być zaśpiewana przez orkiestrę, bo to rockowy kawałek, a nie chciałabym, żeby mi to na jakieś g... przerobiono

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 18:03   #72
laki82
BAN stały

hahahhahhahahaha

Coś w stylu

Kanikuły, zawtra ja na wsjo zabju
Na uciobu nie pojdu, how do you do you do
Kanikuły, zawtra ja na wsjo zabju
Na uciobu nie pojdu, how do you do you do

czyli

Zaufaj mi!Ja chce spełnić twoje sny,
Które co noc dręcze cię,
Dziś się zgodzą drogi dwie
W twej pamięci ciągle trwam,
Teraz szanse tobie dam,
Bo naprawde kochasz mnie,
I ja potrzebuje cię.
Zaufaj mi!

albo " Za oknem deszcz ,
a u mnie ona ona u mnie jest,
jej włosy lśnią a usta śmieją się (Basshunter - Boten Anna)

(wybaczcie ze przytoczyłem te ścierwa :p)
Stary 2008-01-22, 18:08   #73
anitka1980
BAN stały

GG do anitka1980

haha ... Orkiestra potrafi przerobioc na g.... kazda piosenke
Stary 2008-01-22, 18:12   #74
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anitka1980 Pokaż wiadomość
haha ... Orkiestra potrafi przerobioc na g.... kazda piosenke
Nie zgadzam się, to zależy od piosenki. Mój kuzyn miał "Zabiorę cię" Kancelaryi na pierwszy taniec i był pięknie zaśpiewany na głosy. No, ale... muzyczka popowa.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 18:15   #75
anitka1980
BAN stały

GG do anitka1980

A dla mnie co ORYGINAL to oryginal jesli chodzi o muzyke No ale ja nie lubie typowych weselnych piosenek (zeby sie ktos na sile nie przyczepil zaznaczam ze daleko mi od muzyki house czy innej tego typu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 18:23   #76
laki82
BAN stały

Oczywiście orkiestra orkiestrze nie równa Podobnie ma się sprawa z djami. Zalezy jak kto trafi. Ja życzę wszystkim, żeby byli zadowoleni ze swojego wyboru. ale gdyby miało mi zabraknąć na weselu The time of my life... aaaaaaaa Umarłbym chyba :p
Stary 2012-10-15, 13:06   #77
100krotka7
Przyczajenie

my na weselu będziemy mieć dj-wodzireja tak wspólnie zdecydowaliśmy z TŻ. Lubimy tańczyć, a dj zagra nam wsio to co będziemy chcieli jak również goście, nie robi długich przerw muzycznych, nie fałszuje. Muzyka różnista. Najpierw sprawdziłam opinie na forum potem umówiłam spotkanie nio i mamy- dj glass
100krotka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 12:47   #78
kanapkazsosem
Przyczajenie

wodzirej potrafi dobrze rozkrecic zabawe, wydaje mi sie ze czasy biesiadnych kapel wujka mariana juz dawno minely. ja mialam na swoim weselu dj-a i i starsi i mlodsi sie bardzo dobrze bawili
kanapkazsosem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 18:34   #79
Michal173
Przyczajenie

A byłaś kiedyś na weselu z djem?podejrzewam że nie.Dobry dj jest w stanie zrobić o wiele więcej niż orkiestra a najgorsze jak ktoś się wypowiada a nigdy nie był na weselu z djem lub był na jednym na którym muzyką zajmował się przypadkowy człowiek a nie dj.
Michal173 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 13:51   #80
gochatipsy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez laki82 Pokaż wiadomość
Chciałbym wyjaśnić i sprostować kilka kwesti. Po pierwsze Dj + Orkiestra. Niby tak bo w przerwie, ale przerwy również są potrzebne... Bo inaczej ludzie podzielą się na tych którzy tańczą przy orkiestrze i na tych którzy bawia się z Djem. Po drugie Dj nie jest po to na weselu żby grać umcy umcy, tylko to, co śpiewa orkiestra, lecz w orginale. Wiec argument, ze dj to do klubu jest nie na miejscu. Dobry dj może być jednocześnie wodzirejem (znam takiego osobiście) I świetnie prowadzić całą imprezę. Uwierzcie mi, że jest to możliwe. Kolejna sprawa - orkiestra w swoim repertuarze ma około 300 utworów. A dj ? strzelcie Poproście orkiestrę o piosenkę Maria Maria C. Santany lub cos z dirty dancing (a ja sobie nie wyobrażam mojego wesela bez taich przebojów) Kolejnym argumentem przeciwko orkiestrze jest to, że obecnie grają oni z podkładów udając, że używają klawiszy np. w takim wypadku wole już żeby leciała orginalna piosenka niż pseudo orginał z jakiegoś minidysku. Osobiście chciałbym orkiestrę taką, która miałaby wśród siebie akordeonistę, skrzypka, perkusistę....
Jeszcze do pani która zakładała ten wątek oraz do wszystkich zainteresowanych.... Pamiętajcie, żeby dj nie puszczał zbyt nowoczesnej muzyki klubowej bo to bez sensu. Niech równiez nie gra tego, co może zagrać orkiestra. Pamietajcie, żeby jednak zrobić zupełną przerwe Taką "na jednego"
Pozdrawiam
Nie wiem, czy jest sens pchać się w układ zespół + dj, bo na przykład ten dj z [link] ma w ofercie współpracę z wokalistką. Dzięki temu masz jakieś 3 słupów mniej na scenie (sztuczny tłok), a dziewczyna i tak pewnie śpiewa z podkładów. Jaki wniosek? Dj+ wokalistka, co się da się zaobserwować na imprezach coraz częściej, to dobre i uczciwe rozwiązanie (przynajmniej nikt nie udaje że umie grać na klawiszach etc).

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-08-08 o 17:14 Powód: Link.
gochatipsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości