|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Płukanie włosów moczem.
polecam "agro" i "baztech". widze że jesteś obeznana w temacie a wiec z pewnością wiesz co to i gdzie można z tego korzystać i dlaczego nie moge wrzucić tutaj konkretnych artykułów
zrobiło sie offtopowo. moderatoch chyba powinien tego przestrzegać ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- polecam "agro" i "baztech". widze że jesteś obeznana w temacie a wiec z pewnością wiesz co to i gdzie można z tego korzystać i dlaczego nie moge wrzucić tutaj konkretnych artykułów zrobiło sie offtopowo. moderator chyba powinien tego przestrzegać
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Jako ekspertka mogłaś przecież podać konkretne dane na poparcie tezy, którą głosisz, powołując się na źródła, tytuły konkretnych opracowań + autorów, ze względu na które masz takie a nie inne zdanie [chociażby te z Baztechu, przecież to nie problem, prawda? ]. A tak --> równie dobrze mogłaś napisać "google" ![]() Cytat:
].Pozwoliłam na ten OT ze względu na to, iż myślałam, że coś ciekawego wniesiesz do rozmowy i czegoś interesującego się dowiemy, ale poza kilkoma naciąganymi ogólnikami nic z tego nie wynikło ... Widocznie za bardzo chciałam dać szansę i pomyliłam się w kalkulacjach ![]() Zatem w dalszej części dyskusji zapraszam do opisania własnych doświadczeń w pielęgnacji włosów tą, nazwijmy, "kontrowersyjną" metodą. I tak jak pisałam wcześniej - nie popadaj w przesadę
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie widzę w płukaniu moczem żadnego problemu.
I nie rozumiem czego tu się brzydzić, mój mocz więc jaki problem? To tak jakbym się siebie brzydziła. Co innego gdybym miała płukać czyimś, to już przynajmniej u mnie, na pewno by przeszło. Dużo słyszałam o tej metodzie i kto wie, jeśli moje włosy się nie poprawią być może zaryzykuje.. |
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Dużo sie naczytałam o cudownych właściwościach moczu. Podobno na prawdę działa. Cały czas zastanawiam czy spróbować tej metody. Obawiam sie tylko, czy na włosach nie pozostanie zapach moczu, bo nie chcę, żeby ktoś go ode mnie poczuł. Co radzicie??? Kto pierwszy???
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
ja jutro wypróbuje! A co!
Mam plan taki zeby najpierw popłukać a potem normalnie umyć włoski moim zapachowym szamponem i odżywką. Aha, i nie oczekuje efektów za pierwszym razem- nastawiam się raczej na systematyczne zabiegi... |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
ja tez jeszcze dzisiaj o tym myslalam i postanowilam ze dzisiaj chyba sproboje.a czy wlosy bedzie czuc moczem to powie moj m
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jutro spróbuję, jeśli ta metoda nie będzie mi odpowiadać, to po prostu nie będę jej stosować.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
świetnie, dziewczyny dajcie znac jak tylko wypróbujecie
|
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Ja już wypróbowałam. Wtarłam mocz we włosy,a na to naniosłam maseczkę z żółtka, olejku i nafty. Teraz siedzę z nią na głowie. Jak zmyję to napiszę jaki efekt.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Jaki ma cel płukania wlosów moczem?
Jaki problem włosów, a może skóry głowy mocz rozwiąże?
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
hehe to dosc ciekawe
nie obrzydza mnie to tylko wlasnie ten zapach sama raczej nie sprobuje chyba ze beda cudowne opinie mam suche wlosy i nie wiem, czy to by nie pogorsylo sytuacji:P moze tu chodzi o wcieranie w skore glowy a nie na cale wlosy??
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Ja wypróbowałam wcierkę z moczu i jako tako szału to na mnie nie zrobiło. Myślę, ze trzeba więcej systematyczności żeby efekty były widoczne. Jedyne to co zauważyłam to to, że moje włosy są takie sypkie, a to mi się podoba.
|
|
|
|
|
#74 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się, czy zapachu nie zniweluje dodatek olejków eterycznych, które, właściwie dobrane, również dodatkowo dobrze podziałają na cebulki. Cytat:
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sprobowalam wczoraj i dzisiaj wmasowalam na 10 min a potem umylam wlosy normalnie szmponem i wedlug mnie wlosy sa bardziej lsniace a po myciu nie nalozylam zadnej odzywki a wlosy umylam szamponem przeciwlupiezowym zeby dobrze oczyscil.
no nic ciekawa jestem czy beda jakies efekty po miesiacu... |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
a ja się zastanwiam... no bo jak płukanie moczem to się to powinno robić jako ostatnia czynność... Czyli najpierw myjemy włosy, odżywka/maska, no i płukanko
Tylko tu pojawia się problem, czy włosy nie będą śmierdzieć. Bo z tego co Wizażanki piszą najpierw płuczą, a później myją włosy. I stąd moje pytanie? - Ktoś płukał włosy na sam koniec?
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
ja też płukałam dziś
Nie widzę na razie spektakularnych efektów, ale... poczekam cierpliwie i dam czas. W końcu to nie jest apteczny balsam, że hop siup i od razu lśniące i najlepiej 2 cm dłuższe Będę na bieżąco zdawała relacje![]() edit: idoncare: no ja też jak dziewczyny- najpierw smaruję, później myję, jakos się nie przekonałam do wcierania PO myciu, bo wydaje mi się że zapach zostanie....a w końcu nie o to chodzi Edytowane przez zielonka88 Czas edycji: 2009-05-20 o 21:41 |
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Dziś mój drugi dzień z wcieraniem moczu. Rano nałożyłam na 30 minut naftę kosmetyczną, później umyłam włoski szamponem radical, delikatnie je osuszyłam ręcznikiem i wtarłam w skórę głowy mocz. masowałam tak około 2 minut, później spłukałam zimną wodą. Następnie nałożyłam odżywkę jajeczną na2 minuty i znów spłukałam zimnym strumieniem wody.
Jestem mile zaskoczona, bo po 1 wcierce włosy miałam sypkiej, a po 2 dniu eksperymentów z moczem zauważyłam bardzo intensywny blask włosów, zupełnie tak jakbym spłukała włosy sokiem z cytryny. Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. |
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
widzę że wcierasz bardzo regularnie- ja raczej z braku czasu nie będę mogła sobie na to pozwolić. Myślałam, że jak raz na tydzień tak zrobię to wystarczy. No cóz, może po prostu będę musiała dłużej czekać na efekty..
Ogólnie chyba masz bardzo zdrowe włoski skoro tak często sttosujesz różne maseczki- a to jajko, a to nafta.... Ja tylko odżywka do farbowanych albo glisskura do włosów wymagających prostowania i tyle...
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
ale cos w tym musi byc skoro nie tylko ja zauwazylam ten blysk
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
warto jednak zbadac mocz przed takimi zabiegami
czesto mocz zawiera bakterie co trzeba wyleczyc np furaginem-mam nadzieje ze nie przekrecilam nazwy mocz jest o tyle dobry ze zawiera mocznik, który jest w skadzie niektórych kosmetyków z tego co kojarze |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam 2 tyg temu badanie moczu, więc używam go bez obaw
![]() Wczoraj znów zastosowałam wcierankę i specjalnie po myciu nie użyłam żadnej odżywki... Zauważyłam, że włosy są milsze w dotyku, na temat błuyszczenia się nie wypowiadam się, bo mojue włosy z natury (a razczej ze stosowania zimnego nawiewu w suszarce ) są dośc błyszczące więc nie chcę tu potęgować efekty placebo i was wprowadzać w błąd. Za pare dni z pewnością powtórzę zabieg, zobaczymy jakie efekty będą długofalowo...
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś po raz 3 robiłam wcierkę z moczu. U mnie jest coraz lepiej. Taki zabieg trwa zaledwie chwilę, a efekty są coraz lepsze. Zobaczymy, jak będzie po miesiącu.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedys płukałam wlosy moczem regularnie, były jak po szamponie krzemowym, sypkie, niestety bardziej proste, sztywniejsze i bardziej błyszczące. Mieszałam go tez z szamponem kiedy słabo sie pienił. Łagodzi tez dobrze alergie pokarmowe i zaczerwienienia na skórze. Jestem tylko ciekawa czy znowu moge go zastosowac bo od roku zazywam yasminelle. Tabletki hormonalne na pewno wykluczają doustną urynoterapię ale wiem ze np na cellulit ciągle mozna smarowac nogi moczem. Czy włosy tez mozna płukac moczem z hormonami?
|
|
|
|
|
#87 |
|
ma zielone pojęcie
|
A mnie zastanawia czy mocz może mieć jakiś wpływ na spowolnienie przetłuszczania się włosów. Wie ktoś coś na ten temat?
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Co te Wizażanki nie wymyślą?
Pare miesięcy temu smiałabym się z tego, ale dziś myślę, że moze kiedyś nawet dam się skusic Od tego się nie umiera, a do odważnych swiat NAlezy!
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
pierwsze słyszę... Poważnie takie rzeczy efekty dają?? A włosy po tym nie śmierdzą?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

]. 

pierwsze słyszę... Poważnie takie rzeczy efekty dają?? A włosy po tym nie śmierdzą?