![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: SMASHBOX---Nowy watek---Dla maniaczek;)
Cytat:
![]() ale i tak wiemy o co chodzi ![]() na stronce w stanach kosztuje ok.80zl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
A co myślicie o nowym różu do policzków w tubce - O - Glow?
[ http://www.smashbox.com/index.cfm/fu...-b8e126d3c1d2/ ] Ja muszę przyznać, że nieźle się zdziwiłam kiedy testowałam go w Sephorze - wycikam odrobinę komletnie przezroczystego, jedwabisto - silikonowego płynu na rękę, a on cudownie rumienieje! ![]() Poczułam się jak w małym Disneylandzie ![]() tylko cena do kitu.
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nom,sliczny jest tymbardziej ze nadaje sie do kazdej karnacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
To ja się zglosze zachwycona bazą wygladzającą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Odkąd Smashbox pojawił się w Polsce nabyłam kilka produktów tej firmy i ze wszystkich jestem zadowolona
- cienie do powiek pojedyncze - ładne kolory, trwałe, nawet bez bazy wytrzymują kilka godzin w dobrym stanie, nie osypują się - cień do brwi + wosk - moim zdaniem lepszy od Sephorowej wersji, większy wybór kolorów, bardzo naturalny efekt; jestem blondynką ale mam naturalnie ciemne brwi więc wybrałam wersję dla brunetki, wcale nie jest taka bardzo ciemna a odcień brązu jest bardzo ładny i naturalnie wygląda - błyszczyk do ust - może nie powalił mnie jakoś szczególnie na kolana, ale dobrze nawilża usta i długo się trzyma, jednak raczej nie kupię kolejnych kolorów - rozświetlacz/róż w pryzmie - mam odcień Lens i jest bardzo ładny, taki naturalny, lekko brzoskwiniowy, dla jasnej karnacji idealny, drobinki są bardzo subtelne, nie ma wielkich drobin brokatu Marzy mi się jeszcze róż w tubce i pudrowy kompakt, ale to dopiero jak zużyję choć trochę tego co mam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moglabys zrobic fotke tych pryzm? jak wygladaja na raczce i pudeleczko? albo chociarz link...bo nie kojaze tych pryzm. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia dziś już nie zrobię bo ciemno, a w tygodniu też nie wiem kiedy będę miała czas, bo od rana do wieczora jestem na uczelni:/ Ten puderek jest naprawdę super, daje kolor jak róż i subtelne rozświetlenie. Jednak chyba będzie niewydajny, jest dosyć miękki i wystarczy lekko musnąć go pędzlem żeby nabrać dużo produktu. Ale i tak jestem zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nom,wyglada ciekawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam eyeliner w słoiczku i niestety jest zupełnie nietrwały, szkoda, że przed zakupem nie przejrzałam recenzji ma Makeupalley.. Trochę się zniechęciłam do tej firmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
A może któraś z Was miała ten podkład?
http://www.smashbox.com/index.cfm/fu...-12c3be277b77/ najlepiej w którymś z najjaśniejszych kolorów Fair Zero, Fair 1, Fair 2 Jakby od razu można było połączyć wątek z bliźniaczymi. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=smashbox http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=smashbox http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=smashbox
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Czy róż do policzków w tubce - O - Glow - daje taki delikatny świeży odcień na policzkach? Zastanawiam się nad jego kupnem.
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
a czy któraś z Was testowała pędzle Smashboxu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Ktos testowal te cudenka???
Niby to roz, niby rozswietlacz. Moze ktos moglby mi porownac z rozswietleniem jakie daje roz Bourjois 34, 35 lub 95? http://www.makeupalley.com/product/s...2/rid=1230445/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Ja
![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak się mają na tle Sephory czy MACa? Które lepsze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z Sephory mam tylko te ''sztywniejsze'' pędzelki z sztucznego włosia, nie mam tych miękkich także nie mogę zbytnio porównywać, aczkolwiek byłam ostatnio w Sephora i sobie je oglądałam...wydaje mi się ,że Smashbox ma nieco gęstsze i deko sztywniejsze włosie dlatego będzie lepszy...a MAC jest nieporównywalnie najlepszy ![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to muszę pomyśleć. Maca bym chciała, ale na ebayu łatwo o podróbę, a nie mam czasu wyszukiwać aukcji, porównywać itp. Z kolei na Tru zestawów Maca nie ma, a jest Smashbox - w promocji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy którąs z Was używała może Smashbox Conversion Cream to Powder Foundation?
http://www.smashbox.com/index.cfm/fu...-686e38e4722d/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
wyciągam wątek
![]() martwi mnie, że na Truskawce te kolory się dość znacznie różnią ![]()
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie go testuję, ale mam odcień L2. Rozprowadza sie jak po maśle - baaardzo przyjemnie. Ale nadaje sie raczej dla cer idealnych - bardzo słabo kryje, jest leciutki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Obiecałam napisać wrażenia po kilkukrotnym użyciu Smashbox Sheer Focus Tinted Moisturizer
![]() Pozwolę sobie wkleić to co napisałam jednej z wizażanek: - daje ładny kolor (odcień Light) - ma delikatne krycie, ale takie naprawdę lekkie, mnie odpowiadało - niestety czasem robiły się plamy, szczególnie przy linii włosów, gdy nakładałam krem który wchłaniał się do matu ![]() - trzeba go zmatowić pudrem, wtedy jest całkiem trwały - ja go najpierw nakładałam na wierzch dłoni i wtedy na twarz- gdy trochę dłużej był na tej dłoni to tak dziwnie zastygał i robiły się farfocle ![]() - dobrze się rozprowadza, ma przyjemną konsystencję ale trzeba nakładać uważnie - nie wzmaga jakoś strasznie świecenia, ale nie jest raczej do tłustych cer ogółem godny polecenia, jeżeli chodzi o kremy tonujące to jest na pewno jednym z lepszych ![]() Jeżeli chodzi o mnie to wracam do swojego nawilżającego podkładu Deborah. Nie ma mocnego krycia i nakładając dosłownie dwie kropelki na twarz uzyskuję efekt taki sam jak przy kremie tonującym. Tylko, że przy tym podkładzie nie ma tyle problemów. No i jest dłuższy mat ![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Mam paletkę Smashbox Beyond Beauty w odcieniach Endless (warm) dla ciepłych karnacji.
Myślałam, że to będzie taki bazarowy 'syfek' ale doznałam szoku ![]() ![]() Cienie są świetne, przyjemnie miękkie, kompletnie się nie osypują, ciemny brąz na widok którego się skrzywiłam cieniuje się najłatwiej ze wszystkich moich ciemnych odcieni które mam w kuferku (i ani jeden okruszek nie spada pod oko)! Fajnie on wygląda gdy na niego położy się ten złoty. Trwają cały dzień. Pięknie wyglądają na powiece- są niby matowe ale z dużą ilością mikro drobinek (jakby miki, bo są malutkie), więc oko optycznie jest rozświetlone ale bez brokatu. Róż super, ciemny paseczek jest na samym końcu i mogę sobie decydować czy chcę trochę się przybrązowić czy nie. Reszta kolorów w pięknych odcieniach i w zależności od wymieszania uzyskuje się różne wersje kolorystyczne. Opakowanie ok, na wyjazdy bardzo praktyczne- biorę tylko tę paletkę, puder, tusz i makijaż gotowy. Jest zamykane na mocny magnes. Nie jest z plastiku, ma duże lusterko. Po innych, nietrafionych kosmetykach, ten baaaardzo miło mnie zaskoczył ![]() Poniżej fotki ![]()
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Wczoraj pod wpływem impulsu kupiłam zupełnie mi niepotrzebny zestaw Smashbox.
W skłąd zestawu wchodzą mini wersje produktów: Róż-rozświetlacz Fushion Soft Lights w kolorze DUSK (ciepłe), błyszczyk Lip Enhancing Gloss w kolorze AURA (brzoskwiniowo-różowe toffi) i tusz Bionic czarny. Wrażenia: Błyszczyk jest dosyć fajny, ma ciekawy kolor, w opakowaniu kleisty, ale na ustach już nie, usta wydają się pełniejsze, jest dosyć trwały. Rozświetlacz: Muszę nad nim popracować, po zmieszaniu kolorów wyszedł mi na policzkach brzydki żółto-musztardowy kolor, fe, zupełnie nie pasujący do mojej karnacji, ale ponieważ rozświetlacz składa się z paseczków spróbowałam nabrać różowego koloru na policzki a brązowego poniżej kości policzkowych i całkiem fajnie to wyszło. Twarz rozpromieniona i wymodelowana. Ciężko tylko precyzyjnie operować pędzlem w tak małym pudełeczku. Tusz: hmm, tu gorzej. Wg producenta mascara Bionic wykorzystuje efekt jonizacji co w połączeniu z odżywczymi składnikami ma kreować piękne, błyszczące rzęsy. W praktyce moje rzęsy po kontakcie z tym tuszem wyglądały jak poszarpane, rozczochrane i oklapnięte. Nie mogłąm na to patrzeć i zmyłam czym prędzej, ale dam mu jeszcze szansę, może muszę się nauczyć nim posługiwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Użyłam tego tuszu jeszcze raz (w sumie 2 razy) i nie jest dla mnie. Generalnie nie lubię czarnych tuszy. Wolę brązowe. Pomyślałam, że mogłabym wymienić cały ten zestaw na coś innego. Nie wiem za bardzo jak to się robi i czy ten wątek to odpowiednie miejsce, ale ileś postów w tył ktoś wspominał o wymianach.
Tu jest link do tego zestawu: http://www.sephora.com/browse/produc...String=P223528 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.