![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skutecznosc prezerwatywy
Prezerwatywy. Zaufałabym im tylko w połączeniu z globulką lub stosunkiem przerywanym. Jednak globulka byłaby dyskomfortem dla mnie (jestem uczulona i po prostu mnie piecze
![]() Apropo skuteczności prezerwatywy wskaźnik pearla wynosi od 1-14 na grupie 100 kobiet w ciągu roku (jak coś źle podałam niech ktoś poprawi, ale sama interesując sie tematem takie dane znalazłam). Jak dla mnie ilość 1-14 to dużo. Za dużo dla kogoś kto jak np ja wolałby jeszcze parę lat z dzieckiem poczekać. Prezerwatywa, która nie pęknie i nie zsunie się to podobno 97-98% skuteczności. Skąd te 2-3%? Ano z porowatości prezerwatyw o któych z tego co widziałam ktoś wyżej pisał. Są to mikrouszkodzenia przez, które mogą przedostać się plemniki. Ponadto często zdarza się, że przy długim bądź ostrym seksie prezerwatywy jednak pękną, bądź czasami się zsuwają. Dla mnie i w moim osobistym odczuciu patrząc na powyższe prezerwatywy są dobrym zabezpieczeniem... dla kogoś dla kogo wpadka nie byłaby żadną tragedią. Sama podchodziłam zawsze sceptycznie do tabletek, jednak biorąc pod uwagę ich skuteczność decyzuję się na tą forme antykoncepcji bo chcę, żeby moje macierzyństwo i tacierzyństwo mojego Tż było wyborem maksymalnie najbardziej swiadomym (tabletki bowiem to także nie 100% jednak prawdopobdobieństwo zajścia w ciążę jest niewielkie dlatego myślę, że są najpewniejszym sposobem świadomego zaplanowania powiększenia rodziny).
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
ja mam 1wszy raz przed soba i zastanawialam sie nad sama prezerwatywa w koncy tyle osob tak robi ale chyba bede spokojniejsza jak i zastosuje globulke chociaz to raczej nie za przyjemne chyba jest
![]() pozatym jestem alergiczka i moze tez mnie uczuli ![]() niewiem co zrobic juz tzn.tak dokladnie nie to ze juz teraz bo narazie nawet nie wiem czy cos z ztego bedzie ale ogolnie przed soba(zeby nie bylo ![]()
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2009-06-23 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Chcialabym dodac, ze mysle o prezerwatywie ze srodkiem plemnikobójczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
ja kupuje zawsze te unimila z plemnikobojczym i bardzo chwale, nigdy nie pekla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
mi nigdy nie pękły durexy extra safe a innym pękają
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.