![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: chce miec gladka buzie
jo slyszalam ze mozna uzywac krochmalu zamiast pudru, ale nic pozatym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Zareagowałam podobnie, jak to usłyszałam
![]() ![]() Szukam jakiegoś dobrego żelu i toniku, które mogłyby mi pomóc, ale szczerze mówiąc, nie bardzo się w tym orientuję... ![]()
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Zalamalam sie jak przeczytalam o tym krochmalu, w zyciu czegos takiego nie slyszalam, no ale jakby mialo byc skuteczne to ....;-) tylko jak sie robi ten krochmal????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
co zdzialaly: kwasy, kremy maseczki,masaze, mikrodermatyzacja???
NIC nadal mam dokladnie taka sama buzie jak przed ich stosowaniem ;( sama juz nie wiem co mam z tym robic. nieznosze mojej buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Pociesze Cie ,ze nie jestes sama ,bo ja tez za swoja nie przepadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze to obrzydliwe, ale ja ostatnio nierownosci swojej buzi lecze cebula, a dokladnie sokiem z niej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
a co myslicie o Flavo C?czy nadaje sie tylko do dojrzalej cery i na zmarszczki czy poprostu wygładza twarz takze np 20latki? ja mam rozszerzone pory-wyglada to tak jakbym miala duzo dziurek na policzkach.Do tego kilka blizn po pryszczach,przebarwienia po tradziku.Ostatnio mialam okropny wysyp...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
a ja stosuje kosmetyki z firmy Flos Lek. np. AntiAcne
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Z ta cebula to ciekawy sposob (tani przede wszystkim). Tyle ze trzeba robic to w ukryciu przed domownikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
cebulka...hummm ciekawe....chyba bym ja zjadla
![]() a sok z cebuli nie jest za "ostry" dla buzi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
Ja spróbuję z tą cebulą...
Jak wyciskasz ten sok ? Macie jakies jeszcze inne domowe sposoby ? Typu ziola etc... ? Ja szczerze mowiac wole uzywac takich metod niz kremow... Jeszcze jedno, hmm moze to dziwne, ale zauwazylam, ze np. jak wychodze i naloze duzo podkladu, pudru etc.. i wracam nad randem i nie mam sily tego wszystkiego zmyc to na drugi dzien moja cera naprawde dobrze wyglada (juz po zmyciu tego wszystkiego) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
To rzeczywiscie dziwne, mi sie zdarzylo pare razy w zyciu nie zmyc makijazu na noc , nastepnego dnia wygladlam jak idz i nie wracaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
A z ta cebula to bym tez sprobowala tylko napisz jak to ten sok wycisnac;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
[1=0ba8a02a244869e36a47a7c 6109bde8469f2ca5a_5dc9f60 2549be;6956297]Zalamalam sie jak przeczytalam o tym krochmalu, w zyciu czegos takiego nie slyszalam, no ale jakby mialo byc skuteczne to ....;-) tylko jak sie robi ten krochmal????
![]() Slyszalam o tym pro active, ale u nas nie wiem czy gdzies mozna dostac ![]() A w USA jaka jest cena?I mozna gdzies przez neta zamowic do Nas do Polski? Ostatnio intensywnie studiuje watki na wizazu o kwasach i w zwiazku z tym mam pytanie do princeski... bo na wizażu nigdzie o tym nie doczytałam albo na ogol sa negatywne opinie. Uważasz ze teraz na wiosnę(i z ewentualnym przejściem na lato-żeby to trwało jakiś czas i były efekty)można używać kremów z kwasami (np. effaclar K lub Lysanel Active-on ma chyba dość wysokie stężenie, bo 12%)o tej porze zamiast zabiegów kwasami u kosmetyczki, które są niewątpliwe o dużo większym stężeniu?Oczywiście o jednoczesnym stosowaniu wysokich filtrów np. powyżej +50spf. Czy ty używasz cały rok kremów z kwasami i wysokie filtry i nic się nie dzieje z buźką tzn przebarwienia np. w lecie? EDIT: kido czy to jest ta seria (stronka jakiegos tv market czy coś więc nie wole się upewnić) http://www.tvmarket.com.pl/index.asp...bled&pid=11061 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Moje zdanie jest takie żeby nie kombinować za bardzo z tymi zabiegami u kosmetyczki: kwasy, mikrodermabrazje i inne pierdoły. To tylko strata kasy. Czym więcej takich zabiegów używasz tym bardziej uwrażliwiasz swoja skórę i tym więcej będzie potrzebowała w przyszłości takich zabiegów - i koło sie zamyka.
Ja od jakiegoś pół roku staram sie delikatnie traktować moja skórę (nie używam silnych preparatów antytrądzikowych)-rezultat-piękna gładka skóra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
![]()
Jak obiecałam piszę
![]() jestem po trzecim tygodniu kuracji kremem Vichy Chronoactive Anti Imperfectoin Care i jestem zachwycona jego działaniem ![]() skóra na twarzy nabrała jednolitego kolorytu pory nie są już tak widoczne jak wstaje rano moja skóra w dotyku jest jak u dziecka cera się wyrównała rewelacyjnie się trzyma makijaż po takiej nocy z kremem ![]() jest wydajny ma przyjemny zapach jak dla mnie super jedynie szkoda, bo mam taką bliznę po ospie, i tej nie może wyrównać, ale nie można mieć wszystkiego... poza tym został jeszcze tydzień, zalecają 4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
Jakie dokladnie jest dzialanie tego kremu i co on ma powodowac?
Czy moglabys rowniez podac jego cenę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
krem powinien:
zwęzić pory skóry wyrównać niedoskonałości to jego główne zadania ja zapłaciłam 18,50 euro, nie wiem ile kosztuje w Polsce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a jakie macie zdanie na temat peelingu migdałowego za pomoca kwasu migdalowego? warto i czy mozna teraz uzywac? podobno mozna go uzywac nawet gdy jest slonce , ze nie jest fotouczulajacy czy jakos tak/...
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
zgadzam się całkowicie, po mikrodermobrazji leczyłam twarz pół roku, masakra ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
dalej nic nie znalazlam doskonalego na moja buzie ;(
chociaz tydzin temu stwierdzilam ze moze za drastycznie dbam o nia, wiec zrezygnowalam z kremu z kwasami, peelingow, i mocnych kremow. uzywalam tylko do mycia na zmiane zemly avene i pore zone i tych samych kremow avene i pore zone- wiecie co? nie mam ani jednegog pryszcza nowego, ale nic innego to nie zdzialalo. zastanawiam sie czy sie nie poddac, bo przeciaz i tak nic nie pomaga. a tak bym chciala miec buzie jak pupka niemowlaczka...ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja się podłączę, może mi coś poradzicie
![]() Mam 32 lata, na swój wiek może nie wyglądam staro - raczej młodo. Kiedy rozmawiałam z konsultantką w Sephorze - powiedziała, że nie widzi potrzeby stosowania preparatów przeciwzmarszczkowych - no cóż ja mam inne zdanie ![]() Mam dziwna cerę, z początku myślałam, że mieszaną - standardowo - jednak ostatnio zauważyłam, ze policzki mam miłe w dotyku - takie aksamitne ( są kaszaki - ale mi chodzi o to co czuję pod palcami ), natomiast po bokach skóra przy głaskaniu stawia lekki opór - nie jest chropowata, tylko taka .. hmmm .. jak by wilgotna, tłustawa. Na nosi mam dość napiętą skórę, błyszczącą i zaskórniki. Pod oczami zmarszczki mimiczne, i bardzo cienką skórę ( mam tez podkrążone i zasiniałe podkówki - ale to mam od urodzenia ![]() Aha, mam jeszcze skłonności do czerwienienia się, emocje, ciepło, zimno, alkohol, alergie - to wszystko wywołuje u mnie rumieńce i pieczenie policzków. Do tej pory uzywałam Avene, Antirougeurs na dzień i Ystheal+ na noc. Ale mi się skończyły i postanowiłam coś zmienić, kupiłam ostatnio Chanel Precision - Hydramax+Active Cream, leci do mnie tez lotion Dior - IOD, na co dzień uzywam Toniku Vichy - tego różowego. Do mycia żel Provegol lub Avene Clean Ac. Testowałam tez Guerlain Orchidee Imperiale - ale ... hmmm krem fajny - tylko cena powala ![]() Wczoraj kupiłam na allegro próbki Guerlain Super Aqua Day Cream, Inssima Substantific i Chanel retifiance Intense serum. Myślałam o kwasach - ale nie wiem czy nie przedobrzę. Czy powinnam używać kosmetyków na wszystkie dolegliwości mojej skóry - czy najpierw jedną serię, potem drugą .. bo tak - problem z czerwienieniem, tłustą szyją o bokami, czerwonym nosem ( normalnie Rudolf ![]() Próbki zamówiłam pojedyńcze narazie, żeby sprawdzić czy mi podejdą. Może mi pomożecie? Czy te kosmetyki będą ok? Jeśli nie to na co zwrócić uwagę? Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-04-12 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
up
![]() nikt nie pomoże ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
dzisiaj sie zalamalam
![]() nalozylam noey podklad na buzie i sie okazalo ze mam pelno, ale to pelno pozapychanych porow...czy tak jak kto woli niedoskonlakosie na buzi. wygladalo to strasznie. wiec dalejszukam pomocy- co by tu zrobic zeby miec gladka buzie?? mikrodermatyzacja (ta domowa)- niedzial za dobrze na mnie tzn- nie pomogla ![]() moze jjakies kremy albo maseczki na blizny...bo moze one pomoga- troch sie martwie- powinnam uzywac kremow przecizmarszczowych (bo to a ten wiek) a ja mam problem z dziurkami na buzi...ehhh co by tu zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - mikrodermaBRAZJA ![]() A czemu kremy na blizny? Masz blizny? Rozszerzonych porów się nie leczy, można je optycznie zredukować ale to taka przypadłość już...
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
jak to sie czlowiek czegos ciagle uczy
![]() dzieki mOna01 tak mam blizny i rozszerzone pory. juz probowalam wszystkiego zeby je zwezic- maseczki, kremy, kwasy...i nic a nic. a zapchane pory mi sie wziely z tad, ze kupilam nowy podklad do buzi i jak go zaczelam uzywac to mi wszystkie pory pozapychal...narnolmalnie j jak szkachla zatyka sie dzieury scianie ![]() no coz nie kazdemu dane jest byc pieknym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
napewno przejrze ten watek, bo nigdy o takim kremie nawet nie slyszalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny poradźcie mi co mam zrobić żeby zredukować zaczerwienienie na twarzy
![]() ![]() może któraś z Was może mi coś doradzić?? pomóżcie ![]()
![]() |
#90 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.