![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: BREVOXYL-komu pomógł?PISZCIE FANI TEGO SRODKA!
nie, to normalna reakcja twojej skóry - oczyszcza się.
u mnie jest to samo, jednak po tygodniu ta "kaszka" znika, zaskórniki sie otwieraja i oczyszczaja. spokojnie, przeszlam przez to 2 tygodnie temu. nie zapomnij o nawilzaniu, jest to niezbedne! pozdrawiam i powodzenia, nie zniechecaj sie tak szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam pytanie: czy krem nawilzający nakladac bezposrednio po aplikacji brevoxylu?i czy ta kaszka bedzie pojawiac sie za kazdym razem, czy to tylko pierwsza reakcja mojej skory na kontakt z benzoilem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
marrticzka ,
ta kaszka to efekt "wyciagania" przez Brevoxyl bakterii , ktore gromadza sie gleboko w porach . Trwa to jakis tydzień, pozniej wszystko znika, zaskórniki otwieraja się i oczyszczają. Taką reakacje zauważyłam u mnie na brodzie i czole. Najwazniejsze to nie przerywać kuracji ,ani nie wyciskać tych podskórniaków!! Brevoxyl nakladam tylko wieczorem, odczekują jakies 15 minut i stosuje krem mocno nawilzajacy (Nanobase) . I wtedy zazwyczaj jeszcze jakas ksiazke biore i czytam, coby krem sie wchlonął i nie zostal na poduszce ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
czyli stosując brevoxyl nie można niczym oczyszczać twarz, tzn mówię tu o peelingach i innych maseczkach oczyszcz.?
Właśnie nałożyłam, tzn już prawie 2 godz temu ale nic mi się nie dzieje z twarzą ![]() aha i Emilio polecasz by łykać A+E stosując brevoxyl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ja po kilku dniach stosowania byłam bardzo zadowolona. Skóra mi się tak nie świeciła i tak jakby zniknęły większe syfy. Bylam święcie przekonana, że w krótce będzie po wszystkim...
Stosuję go już ponad miesiąc i mój entuzjazm trochę opadł ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich wytrwałych w stosowaniu Brevoxylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
niech ktośmi powie czy powinnam przestać się smarować brevoxylem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Mi się wydaje że to jest normalne bo sama uzywałam i na poczatku tez mnie sypało po prostu skora się w ten sposób oczyszcza że wypycha wszystkie syfki do wierzchu i robia Ci sie ropne krostki ale w razie wątpliwpości najlepiej ić do dermatologa i on w razie konieczności pszepisze Ci iną maść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: BREVOXYL-komu pomógł?PISZCIE FANI TEGO SRODKA!
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy mogę wkleić link do producenta kremu.... ![]() ![]() Niestety stronka jest po angielsku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ok, dzięki, chociaż przeciwskazań nie ma do tego byś wklejała linki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mi się wydało, że drogo. Ale chyba w porównaniu do innych tego typu kremów nie jest aż tak drogi (50ml No-scar jest znacznie droższy- ponad 50zł na Allegro) . Ale to była licytacja i jakaś inna osoba na innej aukcji kupła go za 27zł, więc się trochę wkurzyłam, że mi się nie udało w tej cenie kupić. Ale mam nadzieję, że nie będę żałowała. Pośledź Allegro może znajdziesz ten kremik i uda Ci sie taniej kupić. Albo spróbuj No-scar. Też go miałam kiedyś, ale to jeszcze zanim zaczełam stosować Brevoxyl (i nie miałam tylu blizn i zaczerwienień) i nie wiem jakby sobie teraz z tymi co mam poradził. A chciałam spróbować czegoś innego więc się skusiłam na TD. P.S. Może ktoś ma wypróbowany jakiś inny krem, który pomógł? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Używałam Brevoxylu przez 2 lata! Byłam prawie uzalezniona, gdyż żaden inny lek mi nie pomagał. Ale czy to mi tak pomagało? Owszem wyleczyłam w dużej mierze trądzik, a był okropny;/ ropne stany, krostki, wągry... teraz nie mam trądziku, ale moja skóra cały czas łuszczy się a jednocześnie jest tłusta ;|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
przeglądałam właśnie ten wątek i trochę mnie zdziwiło , że najpierw stosujecie brevoxyl a na niego krem... raczej powinno się robić odwrotnie. Ja stosuję go prawie pół roku , mogę potwierdzić, że usuwa zaskórniki , oraz moje przeklęte przebarwienia. Gorzej sobie radzi z ropnymi (dziś już takich nie mam ) , ale ciężko mi powiedzieć, czy to wszystko tylko jego zasługa (to, że mam wyleczoną buźkę ) - wizyty u dermy, leki ... itp. Wiem jedno... nie spodziewajcie się, że po tygodniu zniknie wam wszystko... to proces złożony i skomplikowany , nasza skóra nie może od razu usunąć bakterii z zaskórników ...
Ogólnie mogę powiedzieć...że brevoxyl jest skuteczny ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
pierwszy raz kupilam rok temu Na poczatku czułam lekkie pieczenie i sciagniecie skóry ale nie łuszczyla mi sie specjalnie tylko wygładzila Nie pamietam czy na krostki pomogl chyba nie bardzo bo przestalam stosowac Ogolnie nie mam problemu z wypryskami, mam je tylko na żuchwie i brodzie i nie moge sie ich pozbyc
![]() Widac pewne efekty wiec warto stosowac Rosa90 z tego co pamietam to najpierw stosuje sie brevoxl a na to mozna zastosowac jakis kremik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć mam cos wam do powiedzenia brevoxyl wam pomorze ale musicie mu w tym pomoc jak ktos jest bardziej przy kasie niech stosuje brevoxyl codziennie przed spaniem i niech sobie kupi kosmetyki z la roche-posay Krem nawilzajacy i wygladzajacy cere effaclar K i do tego LA ROCHE POSAY HYDRAPHASE TO JEST TONIK NA PORANNE NAWILIZENEI LADNIE PACHNIE JEST DELIKATNY BEZ ALKOCHOLU LADNIE NAWILZA I ODRAZU TO CZUC PO TYM ZASTOSOWAC TEN KREM TEZ Z LA KTORY PODALEM POWYZEJ Z 2 RAZY DZIENNIE PRZED PSANIEM UMYC TWARZ NAJLEPIEJ ZELEM BEZ MYDLA WYTRZEC TWARZ I NALOZYC BREVOXYL I JAK RANO SIE OBUDZICIE CERA NIE EBDZIE SIE BLYSZCZEC ZNIKNA ZACZERWIENIENIA SKORA BEDZIE ODZYWIONA TYLKO PAMIETAć ZEL BEZ MYDLA BO MYDLO ZLE WPLYWA NA PRYSZCZE NA TA KURACJE MUSICIE MIEC Z 80 ZL ALE KREM LA JEST BARDZO DUZY I LATWO SIE WCHLANIA I MA PIEKNY ZAPACH SWIEZY I łADNY LEpiej tak leczccie skore bo jest to sprawdzone niz macie 1000 preparatow uzywac i traic kase i zdrowie i przedewszystkim Nerwy dajcie znac co o tym myslicie i ja wam pomoge pozdro 3majcie siee!! po 3 dniach zobaczycie piekna skore wtedy zmienjszyc stosowanie brevoxylu np co 2 dzien w miejszej ilosci i stopniowo smarowac co 4 dni na noc zeby nie powrotu pryszcza on bedzie dalej niszczyl bakteriw ale teraz tradzik mladzienczy to brak chormonow i masci pomagaja ale kazdy przez to musi przejsc 3majcie sie jeszcze raz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
przyczytaj to co napisalem jak chcesz pomocy to ci pomoge znam jeden srodek z la ktory ci pomoze na zapalne stany skory zlgodzi zaczerwienia zlagodzi bol i skroci czas gojenia koszt tego preapratu 38 zl wystarczy na 14 dni stosowania efekt dalbym mu z 70 % lepszej poprawy skory oplaca sie za ta cene to zrobic ale poczytaj co napisalem o brevoxylu pozdro 3m sie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
![]()
a i jeszcze jedno Kupcie sobie Cynk w malych tabletkach to jest tanie jakies grosze jest w tym duzo tabletek i biezcie po jednej dziennie sumplement diety przemiana materi po tygodniu stosowania zmiejsza z 40 % poprawia sie stan skory a zloczyc to z mascia efekt jest za***is** naprawde srbubujcie jak chcecie cos jeszcze wiedziec to dajcie znac na poczte cyclops12@o2.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko, czy przy Brevoxylu należy stosować filtry (ew. jakie)? Bo w ulotce niestety nie było żadnych informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Stosuję go od kilku dni razem z mydłem siarkowym.. i pieczenie na buzi jest. Już wiem od czego .. po przeczytaniu waszych postów
![]() Krem Garniera jak polozylam na buzię to czułam się jakby mnie ktoś podpalił... niestety widzę już efektu przesuszenia ... wiec przystopuję troszkę i zaczne uzywac go na noc. ale najwazniejsze są efekty .. zdecydowanie jaśniejsze zaskórniki... jakas taka ogolnie cera ładniejsza... no i nie muszę wkoncu nakladac fluidu zeby maskować się... POLECAM ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Zachęcona pozytywnymi opiniami również zakupiłam Brevoxyl. Z twarzą nie mam jakichś wielkich problemów, ale z dekoldem. Jak tylko zaczyna się robić ciepło mój dekold i ramiona zostają zasypane drobnymi krostkami... Mam tłustą skórkę w tych miejscach. Czy mogę stosować na te okolice Brevoxyl? Acha i czy podcza stosowania tego kremu mogę używać kosmetyków Loreal Pure Zone - żel do mycia twarzy i krem nawilżający? Czy lepiej zmienić na inne (jakie)?
Z góry dziękuję za odpowiedź! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Z góry thx ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Omg dziewczyny, z tego co piszecie brevoxyl ma więcej wad niż zalet...kupiłam i nie wiem czy zacznę stosować...
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ja Brevoxylu uzywam od około tygodnia, a efekty widziałam po pierwszym smarowaniu. Faktem jest, że nie mam mega problemów ze skórą, tylko w okolicy czoła i lewego policzka wyskawiwały mi codziennie rano takie malutkie białe krosteczki-swędzące (w sumie z 5-8), które zdrapywałam i tak w kółko. Podejrzewałam alergię pokarmową, którą mam na czekoladę i orzechy (potwierdzona testami), a teraz prawie w każdym produkcie są śladowe ilości orzechów. Pani w aptece podpowiedziała, że może to byc forma trądziku a nie alregia i poleciła Brevoxyl.
Najpierw myję twarz LPR Toleriane, czasami pryskam wodą termalną Aven, smaruję cieniutko Brevoxylem (raczej całą twarz-omijam okolice oczu i kości policzkowe), po 15 minutach nakładam SVR Xerial 5,a w okolice oczu krem Eris skinskin, to zestaw na noc, w dzień przed nałożeniem makijażu nakładam zamiast SVR biokrem polecony przez kosmetyczkę Dr Spiller propolisowy antybakteryjny z filtrami. Efekty: 1. nigdy nie miałam tak wyrównanego kolorytu cery, nawet po mikrodermabrazji i kwasie migdałowym, tudzież innym zabiegu u kosmetyczki, 2. drobne krosteczki nie wyskakują, a nawet jak wyskoczy jakaś zbłąkana to znika w oczach, 3. w końcu znalazłam swój zestaw do pielegnacji cery, bo już byłam lekko załamana tymi krosteczkami, może nie duzymi, ale widocznymi i faktem, że są ze mną każdego dnia, 4. wydawałam dużo kasy na specyfiki, zabiegi i lipa, a tu krem za 20 zł pomógł. Jak z każdym preparatem nie można przesadzić i używać z glową, dużo nawilżać, ja jeszcze zamierzam brać tabletki A+E (antyutleniacze). Ogólnie w chwili obecnej jestem zachwycona Brevoxylem. PS. mój mąż też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
Ja właśnie dzisiaj lece sobie go kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Stosuję Brevoxyl od kilku dni na dekolt i widzę poprawę - krostki, które były już prawie zniknęły, nie wyskakuje ich więcej i skóra jest o wiele gładsza
![]() Tak więc włączyłam go do codziennej pielęgnacji skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
już pytałam o to ale nie moge znalezc tematu ;d
czym nawilzac skore po nalozeniu Brevoxylu ? stosuje tylko na wieczor, wiec czekac do rana umyc twarz i nawilzyc ? czy nakładac wieczorem krem nawilzający po wyschnięciu brevoxylu? i jaki krem polecanie, zeby nie zapychał bardzo i nie za tłusty ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.