![]() |
#61 |
Joanna Małgorzata
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007 II
Martko dostalam numerek
![]() ![]()
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Wrócilam do domku jeszcze w dwupaku. Puścili nas, bo mieszkamy tak blisko i lepiej w domku czekać niż w szpitalu. Ja się cieszę, ale chodze po ścianach. Rozwarcie o 5 rano było na dwa palce więc troche to jeszcze potrwa. Dostalam zalecenie żeby wziąć paracetamol, termofor i starac sie odpoczywać. Wzięłam jeszcze nospe i dopiero wtedy sie przespałam.
Ogólnie to zmieniam podejscie do epiduralu i do wkłuwania się w mój kręgosłup ![]() ![]() Milego dnia dziewczynki i dzięki za ciepłe słowa i psychiczne wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
InKa ciesze się że doszło, jest nadzieja że reszta dziewczyn też dostała i nic nie pokręciłam
![]() Koletynka ale jaja. Ale też dobrze że tak blisko mieszkasz. Napewno lepiej spędzać ten czas w domu niż w szpitalu. Takiego porodu tu jeszcze nie było. Trzymaj się i pisz jak się czujesz ![]() Zrelaksuj się na tyle na ile to możliwe i odpoczywaj koniecznie!!! A gdzie jest primavera??????
![]() |
#64 | |
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Koletynko ja tez mialam epidural
![]() ![]() Widzialam, ze moje skorcze sa bardzo regularne i mocne ale nic nie odczuwalam ![]() Naprawde wielka ulga ![]() Rzeczywiscie porod moze trwac troszke dluzej niz normalny ale ty i tak bolu nie odczuwasz wiec jest to ci obojetne ![]() Nic nie czulam od pasa w dol do kolan i balam sie ze na nogi ne wstane zaraz po porodzie,ale zaledwie godzine po ja juz bylam pod prysznicem o wlasnych silach ![]() Sama sobie dozujesz epidural naciskajac przycis nie czesciej niz 20 minut. Poczatkowo naciskalam ten przycis co 20 min ale jak juz poczulam ze epidural dziala to nie mialam potrzeby naciskac go czesciej niz 45-60 minut. Sama zobaczysz . Zycze powodzenia ![]()
![]() |
#66 |
Joanna Małgorzata
|
mam wiesci od Yolii
od rana pod ktg w przerwie usg i znowu ktg z kroplówką oksytocyny Macica zaczęła pracować dół brzucha boli gorzej niż na @ ale skurczów brak bidulka się męczy ![]()
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
o jejkuś a właśnie o Yooli myślałam.
Trochę jestem ciekawa tej oksytocyny, jak to jest, czy rzeczywiście może potęgować ból. Jak nic się nie zmieni to nade mną też to wisi niestety. Mnie trochę męczą niby jakieś skurcze niby cholercia wie co. Już dwa tygodnie się to za mną ciągnie i nic z tego nie wynika. I tak sobie właśnie myślałam jak to jest potem z tym bólem. A tu i Yoolia i Koletynka walczą. Powodzenia dziewczyny ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
yoolia-3maj się kochana,już niedługo-zobaczysz
![]() nie mam czasu was doczytać,bo mała ciagle przy cycu teraz tez lezymy,jest słodas zaraz wkleje chciaz fotki na odchowalni 3mam kciukasy za was kobbiałki! wszystko jest do przezycia ![]() no i jak poloza babla na brzuchu to juz się nic nie pamieta ![]() cudne uczucie ![]() jeszcze lookne na liste tylko czy mam ktorejs gratulowacc i lece dalej zuzek miał 56cm ![]() nno ruszac dziewczyny z tym koksem! ![]() ![]() dziekujemy za wszystkie mile slowa i gratulacje :kwiatek: Edytowane przez annLee Czas edycji: 2007-11-28 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dali oksytocynę i boli macica to poród pójdzie jak burza. Odwrotu juz nie ma. ![]() Yoolia juz niedługo będzie tulic Maleństwo.
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
To Yoolia bedzie chyba szybciej, bo my wciąż w domku. jestem bardzo zmęczona, a co przysne to skurcz idzie. dzwonilismy do szpitala ale polożne mowia, że to wygląda na taka fazę wstępną, bo normalnie to nie trwa tak długo. W każdym razie maluchowi nic nie grozi. Teraz mam co 10 minut ale jeszcze poczekam, bo tak jeździc w te i wewte to mi się nie chce i siły nie mam.
Bubbel dzieki za info o znieczuleniu. Moja przyjaciólka mi napisała, że jak daja to mam brać i nie patrzec na nic. Jej nie zdążyli podac, za szybką akcje miała. Mi raczej szybka akcja nie grozi... ![]() Mam nadzieję, że Was nie straszę! Skurcze faktycznie są bolesne, ale dzieje sie cos takiego, ze minutę-dwie po skurczu jakby zapominam o tym bólu, jakbym nie mogła uwierzyc że to aż tak bolało. Zmeczenie wynika raczej z tego, że to tak długo trwa. Nie chce straszyć przyszłych mamusiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
kolektynka właśnie ja miałam tak samo-skurcz a jak minął to nie pamiętałam, że aż tak to bolało. I tak w kółko. Skąd się to bierze
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Joanna Małgorzata
|
Koletynko bidulku
![]() Spokojnej nocki dziewczynki
![]() |
#73 |
Joanna Małgorzata
|
Witajcie dziewczynki
wczoraj zamykałam dzionek dziś otwieram Ja oczywiście już po codziennym spacerku Nocka minęła mi z 3 przerwami na siusiu Ciekawe jak tam nasze 2 rodzące? oczywiście trzymam mocno za kciuki ![]() Miłego dzionka kuleczki
![]() |
#74 |
sophisticated
|
cześć brzuchatki
![]() zaglądam z nadzieją, że może już coś wiadomo... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
kolektynko ja tez tak wlasnie mialam
![]() i tez mnie to zadziwialo ![]() mowilam,ze kolejnego juz nie zniose a znioslam i krzyzowe i parte i wszystkie inne ![]() ![]() podobnie przechodzisz parod jak ja ![]() ide nakarmic smoka dzisiaj do 5 mielismy z nia jazdeczke-sie biedna meczyla jak tylko da mi troche wytchnienia to napisze troche o porodzie 3majcie sie dwupaki i rozdwajajcie szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem, ale szczerze powiem już myślałam że mnie tu dzisiaj nie będzie.
Wczoraj o 22 dostałam niezłe skurcze, tak jak wcześniej nie działo się absolutnie nic tak od godziny 22 dostawałam regularne 20 sekundowe skurcze zawsze co 10 minut. Mąż siedział z zegarkiem w ręce, stoper w pogotowiu. Nie mogliśmy się nadziwić jak to jest że tak odrazu, tak regularnie i tak często????? Miłe to nie było, taki ból brzucha promienujący na plecy, tak jak przed @ tylko zdecydowanie mocniejszy. Zadzwoniłam do znajomej położnej, powiedziała żeby czekać do rana. Chyba że skurcze będą co 4 minuty wtedy jechać do szpitala. Położyłam się i próbowałam trochę pospać ale początkowo budziły mnie te skurcze. Nad ranem było już spokojniej, a jak wstałam to...............brak mi słów! ZERO SKURCZY!!!! Ja już nic nie rozumiem ![]() ![]() A nic nie wiemy co tam u naszych dwóch rodzących?? Mam nadzieję że już mają dzieciaczki przy sobie. InKa a ty dzisiaj ktg???
![]() |
#77 |
Joanna Małgorzata
|
halo yolia i koletynka co z wami?
martko u mnie też coś się kręci ale niestety ktg dziś znów odpada :-( Może uda się jutro Mam nadzieję że wybrałaś się do lekarza sprawdzić co i jak po dzisiejszej nocce Ciekawe kiedy Primcia będzie miała neta bo jestem ciekawa co u niej Sławko co z Tobą? no a Tulis i Puszina a ktoś wie co i jak z a.k? Wiecie że z tej wielkiej listy to w sumie tylko my zostałyśmy bo z reszta brak kontaktu ciekawe która zamknie wąteczek
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Hehj, hej - już jestem on-linowa
![]() Mieszka się super, chociaż cały czas jeszcze coś ustawiam, przestawiam i sprzątam ![]() TŻ już zainstalował internet i popodłączał komputery - a ja staram się wykorzystać czas i skrobnąć choć trochę pracy dyplomowej - bo potem to już mi się nie bedzie w ogóle chciało ![]() dziś mam termin wg USG - ale raczej nic się nie zapowiada. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na @ i czasami odczuwam jakieś kłucie - ale sama nie wiem, co to może oznaczać ![]() Młode ruchliwe jak zawsze, wierci się i co chwilę wypycha mi stópkę ![]() U mnie od wczoraj przepiękna pogoda, zaraz wybieram się na spacer do parku ![]() Aa, powiedzcie mi - ten czop to wygląda inaczej niż zwykły śluz? Podobno taka bardzie "galaretka" to jest, tak? Inka - ty już rodziłaś, więc pewnie pamiętasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
Niestety czopu z pierwszej ciązy nie pamiętam więc przykro mi ale z tego co mi teraz złazi to jest to takie galaretkowate a ponoć to cały czas zlazi mi nadmiar śluzu ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Rzabbocop
|
Czop to taki bardziej galaretowaty śluz
![]() może odchodzić kilka dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
sophisticated
|
dostałam od Yoolii to:
Coś drgnęło po wczorajszym teście oksytocynowym, rozwarcie powolutku się powiększa, główka już jest niżej, szyjka skrócona miękka, w nocy odszedł czop, skurcze coraz mocniejsze promieniujące na krzyż. Zaraz znowu mnie podłączą pod oksytocynę i chyba tyle. Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
No to chyba dziś przywitamy Małgosię
![]()
![]() |
#83 | |
Joanna Małgorzata
|
dostalam sms od Yoolii
Bardzo możliwe że do 19 -tej Małgosia będzie z nami ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Całą ciążę kazali mi leżeć bo mogę poronić nie leżałam oczywiście bo nie było na to czasu A teraz to pewnie się okażę że mały będzie u mnie siedział i siedział ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Ineczka mnie pogoniła a ja jestem tylko nie zdążyłam skrobnąc bo teście przyszły ![]() ![]() Yoolia to czekamy i trzymamy kciuki ![]() puszina widze Cie ![]() ![]() ![]() primavera też zameldowana ![]() Ineczko a Ty byłas dziś na tym ktg czy nie? Ja dziś idę do ginekologa to pewno będzie ostatnia wizyta ale kto wie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Jejku ale Yoolia jest silna babka. A z Malgosi mały uparciuszek jest!!!
Primavera weź mnie do siebie, jak masz coś jeszcze do posprzątania to chętnie Ci pomogę. Bo u siebie już chyba wszystko zrobiłam co mogłam, i na spacerku byłam. A teraz siedzę i nie wiem co mam ze sobą zrobić.
![]() |
#86 |
Joanna Małgorzata
|
a ja wróciłam ze spacerku z przedszkola nakarmiłam dziecię teraz mały ogląda bajkę a ja chodzę jakaś taka ze ściśniętym brzuchem Nie wiem co mi ale czuje się dziwnie
Nie Sławeczko może jutro mi uda te ktg Martko to może wywal wszytko z szafek i pomyj meble w środku i potem poukładaj wszytko z powrotem poskacz umyj meble na górze nawet jesli są czyste to im i tak nie zaszkodzi A może trzeba jakąś szafkę przesunąć bo coś za nią wpadło To są rady mojej koleżanki
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
InKa właśnie tak dzisiaj zrobiłam z kuchnią. Pomyłam wszystkie szafki w środku i poukładałam wszystko od początku
![]() A co to za misiaki? Ja chyba musiałabym powoli rozejrzeć się za nowym avatarkiem? Ten chyba nie bardzo będzie pasował młodej mamusi ![]()
![]() |
#88 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak jest, już was nie opuszczam tylko będę na bieżąco ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czop mi raczej nie odchodzi, to po prostu zwiększone wydzielanie śluzu; galaretki nie przypomina ![]() A tak w ogóle to moje dziecię się dziś obróciło ![]() ![]() Pisałyście o problemach z piecami- my właśnie od soboty używamy naszego i jedno mogę doradzić - komputerek i pompkę do pieca. Na komputerku ustawia się temperaturę - no i pompka cały czas ja utrzymuje; tzn jak trochę spadnie - to się samo włącza i podpija do nastawionej temp. Super sprawa, bo do pieca przez cały dzień nie trzeba praktycznie zaglądać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Melduję co następuje:
Dzieciątko waży 2300 g, jest skierowane główką w dół i wszystko jest ok ![]() Według usg będzie to chłopczyk choć był tak ułożony, że nie na 100% ale chyba każdy lekarz sie ubezpiecza ![]() Nie wiem kto tam listy pilnuje ale można mi wpisać chłopczyka Łukaszka ![]() ![]() Ciekawe co tam u Yoolii Może Małgosia już wyszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.