![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Poleżałam w wannie... odrobinę za długo, ale czytałam fajną książkę aż mi woda wystygła
![]() ![]()
#62 |
Wtajemniczenie
|
Xantia: ok, to jesteśmy umówione
![]()
#63 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() tez bym Was chętnie poznała wszystkie ale niestety niby mieszkam w "stolicy" dolnego śląska a tak daleko od Was ![]() no z tymi dziećmi to szok ale one juz całkiem kumate były wic podejrzewam, ze im sie nie tłumaczyło, ze otwarte okno grozi takim wypadkiem albo zamiast tłumaczyć to się straszyło ![]() psycholog w szkole zawsze nam mówił, że dzieciom trzeba tłumaczyc obrazowo w tym wypadku trzeba było wyrzucić jakąs zabawkę dzieci przez okno najlepiej zeby sie roztrzaskała ![]() ![]() zreszta z doświadczenia wiem, ze nawet najlepsza mama nie ma oczu w koło głowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a, pisałyście o prezentach na święta. ja w ogóle nie mam pomysłu ![]() zresztą w tym roku, po raz pierwszy córka jedzie na wigilię i pewnie całe święta ze swoim tatą do jego rodziców, a chłopcy tacy mali i jeszcze nie załapują, więc może w ogóle sobie święta darujemy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!
chicco sriko- no tak mi wczoraj humor zepsuło! ![]() lea- no to do roboty, do roboty. ![]() xantia- no ja właśnie tez przeglądałam net w kwestii klamerek i lipa, nic... ![]() patrillka- to Polcia o 1 cm. dłuższa od Werki i o 570gram cięższa.No moja Wercia to jkaś chudzinka, ale w siatce centylowej mieści sie idealnie w środeczku. kanciu- a ja moje córci odciągniete mleczko daję jeszcze ze smoczka 1, bo boję,się,że jak jej z butli za łatwo pójdzie to zastrajkuje z cyckiem ![]() dyta- ja jestem z Olsztyna zawsze to bliżej ,ale do Ełku też kawał drogi ![]() ajanno- a my jedziemy na święta do moich rodziców.Mama jak zwylke juz zaczyna przygotowania. Zrobię jakieś 2 sałatki, bo mi koleżanka zawsze fajne przepisy podsyła. Jeśli chodzi o Sylwestra to raczej zostaniemy w domu, wiem,że Mała nic nie kuma, ale to jej pierwszy i chcemy byc z nią. No w sumie drugi ,bo zeszłego obchodziła w brzuszku- tez bylismy w domu, bo mama TŻ juz była w cięzkim stanie, a ja i tak się oszczędzac musiałam. No a teraz kącik porad: - czy Wasze Maluszki też w momencie ekscytacji tak sie trzęsą - szczególnie rączki - no i zapomniałam o co jeszcze miałam zapytac ![]()
#66 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Klaudia ma już 5 zębów. I jeszcze 3 wychodzą. Ale już jest dużo mniej marudna. Nocka dziś też super. Spała od 21.30 do 7 ![]() Pogoda u nas ładna, słoneczko pięknie świeci, ale nie wiem czy wyjdziemy dziś na spacer. Ulica u nas tak oblodzona że ledwo rano doszłam do sklepu. Poza tym coś mnie zmogło. Kaszel mnie męczy, gardło boli i wszystkie stawy. Miałam dziś drugi raz malować salon, ale chyba nie dam rady ![]() Co do prezentu to mąż namawia mnie żebyśmy kupili sobie wspólny prezentl. Upatrzył jakiś super zestaw kina domowego. Sylwia to chce kotka co wygląda jak prawdziwy i grę twister, a Klaudusi to jeszcze nie wiem co kupię. Pewnie jakąś zabawkę edukacyjną. Bratanicy męża kupujemy grę do nauki liczeni i dodawania i muszę jeszcze coś dla dzieciaczków mojej przyjaciólki. ale to już wybiorę jak będę w sklepie. WIELGACHNE BUZIAKI DLA MATEUSZKA ![]() Iwka moja Klaudia jak się bardzo cieszy lub złości to właśnie trzęsą się jej rączki
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Mateuszek sto lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
o tak Mati wszystkiego najlepszego!!!!!
my po kiepskiej nocy.. za to zostawilismy Adriana zeby poplakal.. on chcial sie bawic w plucie smoczkiem a my zaprotestowalismy.. lezal i plakal ale szybko usnal i spal juz do 8 ![]()
#69 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki !!!!
Ja też sie melduje na nowym wątku. ![]() Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka !!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A to moja dzisiejsza Klaudusia zaraz po śniadanku
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Całuski dla Mateuszka
![]() Anula , widać, że śniadanko smakowało ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Mateuszku dzielny zuszku wielgachne buziole z Olsztyna!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#73 |
Zakorzenienie
|
lea ja cię doskonale rozumiem, bo sama też nie lubie i boję się jeździć w taką pogodę
![]() ![]() izuniak a Ty będziesz z Emcią ??? kropka no musimy się jakoś umówić w konkretne miejsce tylko niech się jeszcze dziewczyny zdeklarują, żeby się konkretnie umawiać ![]() ![]() ![]() minia mam nadzieję, ze będziesz ![]() Anula lepiej do łóżeczka i się wygrzej, żeby cię na dobre nie dopadło, a salon poczeka - spokojnie ![]() A wogóle to ja jestem pod ogromnym wrażeniem jak szybko Klaudii wyhodzą ząbki ![]() ![]() iwka Hania jak się cieszy to ma uśmiech od ucha do ucha i gestykuluje całym ciałem - rękami, nogami, robi taniec brzucha, że hoho ![]() Xantia fajnie, że jesteś już z nami regularnie, a nie z przerwami ![]() Ciekawe jak tam Shem z przeprowadzką ![]() Mateuszku wszystkiego radosnego ![]() Dziewczyny patrzyłyście wczoraj an TVN o 21:30 na 1 odcinek tego pilotowego serialu"Katastrofy górnicze" ??? Ja patrzyłam i nie ukrywam, ze się popłakałam. Ja sobie nie wyobrażam męża górnika. Zawsze teściowa opowiadała, ze jak teść się trochę spóźniał to ona już cała chodziła i jak słyszała klucze w drzwiach to się uspokajała, że cały i zdrowy wrócił do domu. A kiedyś nie było komórek, żeby być w ciągłym kontakcie ![]() ![]()
#74 |
Rozeznanie
|
Mateuszku wszytskiego naj, naj
![]() No ja mam meza gornika i zawsze jak sie spoznia to sie zastanawiam czy wroci?? Kiedys byl dluzej w pracy 4 godz to ja juz latalam po kanalach tv czy czegos nie mowia o jakims wypadku. Niestety on komorki nie zabiera bo juz jedna mu ukradli. |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
ja tez ogladalam ten program..
a wiecie co mnnie najbardziej zasmucilo?? ze przed tym, chyba w faktach bylo o kolejnej kopalni w ktorej przestawia sie czujniki metanu ![]() ![]()
#76 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zlitujcie się
![]() Napiszcie mi od kiedy dawałyście swoim dzieciaczkom coś innego do jedzenia, Miśka teraz próbuje sok z jabłek i marchewki ale pije tylko zwykłe mleko. Od kiedy dawałyście jakieś kleiki albo coś. Misia ma teraz 4 miesiące skończone. Wiem, że na pewno gdzieś to napisałyście ale nie umiem znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Olinda ja zaczęłam kaszkę i kleik dawać Klaudii jak miała3,5 miesiąca.
Byłam u lekarza, dostałam antybiotyk więc mam nadzieję że szybko dojdę do siebie.
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Wszystkiego naj, naj, naj.... dla Meteuszka, dużo zdrówka, radosnego dzieciństwa, zawsze pełnego brzuszka i uśmiechu dookoła twarzy.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iwka, Maks tez się tak trzęsie jak mu się coś bardzo podoba albo jak karuzelka się kręci a on nie potrafi złapać zabawki. ![]() Klaudia to istna rekordzistka ząbkowa! Potem jak jej będą mleczaki wypadać, to będziesz musiała Anula kupić jej takie pudełeczka do "ząbkowej wróżki" ![]() ![]() olinda, Maks urodził się 16 sierpnia, a juz od ostatniej niedzieli dostaje inne pokarmy niz mleczko. Było tak: -niedziela- 3 łyżeczki marchewki, -poniedziałek- 12 łyżeczek marchewki, -wtorek- pół słoiczka marchewki. A dzisiaj dostał jabłko z Gerbera. Pożarł całą zawartość słoika!!! ![]() I był oburzony, że już koniec!! Więc co jutro mu podać? Znowu jabłko? czy może jakąś mieszankę? a może znowu marchewke, ale tym razem z ryżem? Kanciu, jak wygląda nasz dalszy plan żywieniowy? A czym dziś Apuś się zajadał? Byłam 2 godz. na spacerze, kupiłam mnóstwo wszelkiego rodzaju słoików z Bobowity i Gerbera, aha i z Bobo Fruta jakieś papki, poza tym kubek niekapek z aventu, jakieś lekarstwo przeciwzapalne, przeciwgoraczkowe... tak na wszelki wypadek, bo nic nie miałam w mojej domowej apteczce. I wróciłam strasznie zmęczona, źle się chodzi po takim oblodzonym terenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Olinda podaj jeszcze dwa imiona i godzine urodzenia
![]() Napisze do moda o dopisanie cie ![]() Anula dużo zdrowka ![]()
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Minisiu - Miśka urodziła się o 11:55, a imię ma jedno - Dominika
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Minisiu - będę z Emcią
![]() Buziaczki i uściski dla Mateuszka od Emci i cioci Izy ![]() ![]() ![]()
#82 |
Zakorzenienie
|
A tak właściwie dlaczego Alicja nie ma dopisanego swojego drugiego imienia? Proszę o poprawkę
![]() ![]() Ale jestem zła!! Odchodzi od nas z pracy kadrowa a w zasadzie porzuca pracę, bo zakomunikowała o tym w poniedziałek a już jutro nie przychodzi. Zaproponowałam pracę dziewczynie, która wiem, że szuka i nie ma kasy ale jakoś nie była mocno zainteresowana ![]()
#83 |
Rozeznanie
|
Xantia - chetnie bym sie u was przyjela do pracy, gdyby nie odleglosc. wprawdzie obecna mam fajna, ale u was warunki lepsze.
Olinda - Kacper tez sie urodzil o 11:55. lea - ja bym dala jablko jeszcze, albo marchew z jablkiem. a te sloiczki z gerbera chyba maja mniejsza pojemnosc?? Kacper dzisiaj zjadl prawie caly sloiczek jablka z bananem, a morele mu nie smakuja. Ja zaczelam dawac kaszke jak Kacper skonczyl 3 m-ce i 2 tyg chyba. bylam na spacerku i kupilam dady w biedronce jeszcze od 4-9 kg, bo jeszcze 9 Kacper nie przeskoczyl a wydaje mi sie ze te nastepne to jeszcze za duze. potem bylam na herbatce u babci bo mowi, że zawsze jak ona przychodzi to Kacper spi to chcialam zeby tez sobie z nim pogadala, a ten cwaniak 10 min przed jej domem zasnal. wzielam go do domu i czekalam az sie obudzi, a ja pilam herbatke. obudzil sie dopiero po godz, ale przynajmniej babcia poogladala sobie go nie spiacego. |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Dziękujemy wszystkim ciociom za życzonka ![]() ![]() ![]() ![]() My dzisiaj byliśmy u pediatry bo chciałam sprawdzić jak Mati przybrał przez równy miesiąc i waży 6800g. Jaki długi jest to nie wiem, bo ona nie mierzy, bo mówi , że to nie jest dokładne i miarodajne. A sama nie wiem jak zmierzyć żeby było dokładnie. U nas rano było -5st. ale pochodziłam 1,5 godzinki bo chciałam żeby Mati się dotlenił. Mati jak się cieszy to tez trzęsie rączkami ![]() Kropeczko, współczuję nocki, mam nadzieję, że dziś będzie lepsza. ![]() Anula, Klaudia słodziutka ![]() Olinda, ja zaczęłam dawać Matiemu kleik jak Mati miał 3,5 m-ca. Ale tylko 2 łyżeczki, zresztą cały czas daję mu 2 łyżeczki na 160 ml mleczka. A tydzień później zaczęłam dawać jabłuszko i marcheweczkę.
#85 |
Zakorzenienie
|
Olinda kurcze nie miałam pisać o godzinie urodzenia, bo pisałaś posta wcześniej tylko o wagę i wzrost Misi
![]()
#86 | ||
Zakorzenienie
|
no to super.. w koncu zobacze na zywo slicznotke
![]() zeby tylko minia byla z Olivcia bo Adi juz sie nie moze doczekac na pierwszego ccalusa ![]() Cytat:
wspolczuje bardzo.. nie daj sobie wejsc na glowe bo niedlugo bedziesz wszystko robila w tej firmie ![]() Cytat:
u mnie to standard.. Adi od 4 rano jest okropny ![]()
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
olinda moja Oliwcia skończyła 11.listopada 3 m-ce i wczoraj podałam jej pierwszy raz kleik ryżowy do mleczka, na razie 1 łyżeczkę.
juleczko a ten kleik to dodajesz raz dziennie? Ja też nie potrafię sobie wyobraźić męża górnika, mamy przyjaciela w Libiążu i jest górnikiem, zawsze o nim myślę jak słyszę o takich tragediach.
#88 |
Konto usunięte
|
katia, te z Gerbera maja większa pojemność, bobovita ma 125g, a gerber 130g.
![]() ![]() Xantia, to jest właśnie polskie bezrobocie, które dosłownie nazywa się lenistwo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Katia może spróbuj większych pieluszek dada Pola sie w nocy przesikiwała i wzięłam "zielone" 9-18 coś w ten deseń i są super i wcale nie takie wielkie
![]() Mati sto lat i ślicznych zdrowiuśkich stupeczek, bo piękne już są ![]()
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5901049] Klaudia to istna rekordzistka ząbkowa! Potem jak jej będą mleczaki wypadać, to będziesz musiała Anula kupić jej takie pudełeczka do "ząbkowej wróżki" ![]() ![]() [/quote] Kuruję się ale ta choroba jakoś nie chce z tego domu wyjść. Ciągle ktoś z nas jest chory ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.