|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak Wy to liczycie - ciasto, napoje, wino
ja to chyba wezme jakos wiecej wina, bo ostatnio u kuzynki wodki zostalo mnostwo, a zabraklo czerwonego wina... cos nam sie smaki w spoleczenstwie zmieniaja
![]() z reszta ja sama pije tylko wino. i to najchetniej wlasnie czerwone (nie, nie ja wypilam im to cale wino zastanawiam sie za to ile butelek szampana kupic na ok. 80 osob. bo stwierdzilam, ze nie chce wina musujacego, ktore oferuje wiekszosc lokali w cenie, tylko kupie prawdziwego szampana
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wina to racja. U mnie tez wina zabraklo. I to po 2 godzinach przyjęcia. Swiadek musial skoczyć do Żabki
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
dobry, dobry... jeszcze zalezy ktory
no i kasy tez nie tak znowu duzo, bo we Francji nie sa az tak drogie jak u nas, a mam zamiar nabyc je w ich ojczyznie z reszta wina tez mam zamiar kupic we Francji. sa tam duzo tansze niz u nas.a ja juz takim winowym smakoszem jestem, ze wodke wybieram ze wzgledu na wyglad butelki, ale wino musi byc pyszne
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
ciasto
Ile policzyć ciasta na osobę (jeżeli chodzi o wesele i o paczki z ciastem rozdawane na odchodne)? Jakie Wam wyszły opłaty za ciasta? Wiem, że cukiernik doradzi najlepiej, ale do ślubu jeszcze daleko, a póki co chciałabym chociaż z grubsza policzyć koszt ciast.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciasto
a to bardzo dobre pytanie... przyłączam się!
jakby można było jeszcze dodać do tytułu owoce to by już w ogóle super było
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na jakichs forach, że liczy sie 1 blache na 10 osób, tylko pytanie ile kg ma blacha...Pamietam, że jakos to liczyłam idąc tym tropem i biorąc pod uwage ilośc kawałków na blachę i to, że ok. 3 kawałki na osobę to wyszło mi, że 1 blacha na 10 jest ok. Zaraz przjerzę moje posty i zobacze co ja tam popisałam
![]() Własnie znalazłam, że 150 g na osobę
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-25 o 22:55 |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka razy słyszałam, że liczy się 10 dag ciasta na osobę
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
a czy to są obliczenia na jeden dzień wesela??? bo jak mam dwa to mam dwa razy więcej go brac?? goście i tak nie zjedzą wszystkiego no ale świecić pustkami też stół nie może...
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Na wesle, czyli na jeden dzień
Jak na poprawiny to mi się wydaję, że trzeba więcej cast, bo to chyba bardziej taka posiadówa niż imprezka. Ja myslę, że te 3 kawałki na głowe to i tak dużo, bo kto będzie jadł ciasto do wódki
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie było 10 blach ciast-z każdej blachy wyszło 70 kawałków.
wesele było 2 dniowe na 120 osób-po poprawinach dawaliśmy ciasto na pożegnanie Gościom ![]() tortów było 4-"wyszły"odrazu wszystkie
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Mysmy mieli prawie 20 blaszek na wesele 2 dniowe - na weselu bylo 80 osob a na poprawinach ok 60 ( i sie niczym nie roznily od wesela bo malo kto siedzial). Malo kto dostal ciasto do domu lecz to co pozostalo w blaszkach zabralismy na poczastunek dla mojej ekipy z pracy i.... zostaly same okruszki i wspomnieie po ciescie.
![]() Tort liczony jest po 100 g na osobe wiec mysmy mieli torta 3 pietrowego ok 8 kg. Poszedl caly, dokladek nie bylo
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki jak jest z owocami bo ja zupelnie nie wiem mam miec wesele na 150 osob i nie wiem jak tam z owocami ;( bo to jest dopiero problem ;(
|
|
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
ja właśnie dzisiaj zamówiłam 40 blach ciasta na 180 osób, plus jakieś ciasteczka , wafle, rurki, babeczki, orzeszki.Kosz tego około 1600, czy to dużo?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

z reszta wina tez mam zamiar kupic we Francji. sa tam duzo tansze niz u nas.

hand-made: urodzinowo na 40tkę