|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odkrycia kosmetyczne w 2007 roku
Hm. Na pewno coś pominę...
Kolorówka: cienie Clinique (Cushed Plum, Forget me Not) paletka cieni Touche de Naturel Guerlain róż Clinique (Iced Lotus) tusz Masterpiece Pielęgnacja: krem nawilżający Emolium dwufazowy płyn Ziai Lait Veloute i Creme Fondante LRP hydrożel Olay seria Rescue Bonacure (maska) spray nawilżajacy Bonacure błotko Bielendy do włosów żel uniwersalny Babydream Rossmann Na razie tyle ![]() Przypomniało mi się dzięki wpisowi Smoka - kremy Vitella z cynkiem i drugi z witaminami
Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2007-12-16 o 19:57 |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te po 250ml kupuję, ale jak skończę butelkę to pewnie pół litra kupię
ja rzadko myję twarz wodą, więc micel bardzo dobrze się u mnie sprawdza.
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydajność była taka sama Tylko wrażenie znikania faktycznie inne ![]() Kiedyś trafiłam w aptece na promocję 250 ml za 18 zł, więc wyszło super tanio A za 500 nigdy nie dałam więcej niż 50.
|
|
|
|
|
|
#64 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Dodatkowo u mnie ma mega plusa za to, że jest bezzapachowy. Cytat:
Ale 500 mol jest zdecydowanie bardziej ekonomiczne.Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Moje odkrycia 2007: (kolejność przypadkowa)
- cienie Ruby Rose - cienie Clinique - pomadki Burt's Bees - masło oliwkowe Ziaja - baza Lumene - Avene Cleanance żel - |
|
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Kolorówka:
--> róze Chanel Joues Contraste --> korektor pod oczy Mister Light Givenchy --> podklad w kompakcie Parure Guerlain --> tusze Max Factor Masterpiece Max i 2000Calorie Curved Brush --> cienie Isa Dory Pielegnacja: --> retinoidy --> filtr Avene Fluide 50+ --> micel Biodermy --> krem z ceramidami Noviderm Ceracuta --> Bioderma Atoderm PP Cytat:
Co do wydajnosci, to akurat Bioderma jest jednym z wydajniejszych, chociaz mogloby byc lepiej.
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym było ok i zaczęłam próbować też innych płynów micelarnych (SVR i Vichy) i ten jest najlepszy - nie wysusza, nie ściąga, nie jest gorzki i co najważniejsze (z tym miałam największy problem) dobrze zmywa tusz do rzęs!!! co do ceny to mi 500 ml za ok 50 zł starcza na pół roku, więc dla mnie ok |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 |
|
po prostu Em :)
|
Zapomniałam o nim, również dopisuję do listy.
![]() pakosta, ja micela Biodermy używam tylko do demakijażu oczu, demakijaż twarzy robię mleczkiem, a oczyszczam żelem. Na razie używam pojemności 125 ml, wystarcza spokojnie na 2-3 miesiące, mam w zapasie jeszcze jedną butelkę a potem przestawię się na 500 ml. U mnie świetnie zmywa wszystko, nie podrażnia, jest bezzapachowy, po prostu super.
|
|
|
#69 |
|
Witchdoctor
|
moje odkrycia
![]() pielęgnacja: - Oeparol EMG żel pod oczy - Sensibio micel - Effaclar K - Clinique DDMG - Hydraphase tonik - Ziaja masło waniliowe kolorówka: - Clinique cienie czwórki Polar Blue - Clinique Brush-on Cream Liner - Sephora cień mono 08 - Deborah błyszczyk Brilliant Gloss - lakiery OPI
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym roku nie bylo jakis super odkryc, ale jednak ![]() Zdecydowany number one odzywka do rzes talika ![]() filtr 40 Iwostin Solecrin tusz Lancome Fatale maseczka oczyszczajaca Guerlain Issima krem YSL Nuit Intense maseczka Clarinsa Beaty Flash Baum zachwyca mnie niezmiennie od dluzszego czasu i wlasciwie dzialania zadnego innego kosmetyku nie okresylilabym mianem rewelacji
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam jeszcze o: - płyn do kąpieli imbirowy z Biedronki ![]() - tonik z opuncją figową Ziaja - żel do mycia twarzy Normaderm Vichy - samoopalacz w kremie SunOzon (szkoda że wycofują )- peelingi do ciała Joanny
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
czy on dobrze zmywa sebum? i nie lepi się? porównaj do rumiankowego proszę
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdecydowanie opuncja lepsza niż rumianek
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
Moje odkrycia w tym roku to:
Cera: krem koloryzujacy ziaja numo technologia ok.7 zl krem z wit. ei a oriflame ok.10zl Cialko Peeling z wisnia i granatem oriflame ok.8zl cala seria footworks avon ceny: 6- 10zl SUUPERRRR! a z kolorowych to te blyszczyki oriflame co na lato weszly LUKIER MNIAMMMM! |
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Kolorówka:
-kompakt Chanel Double Perfection -tusz Chanel Extracils -cienie Inglot Pielęgnacja: -filtr 50+ Boots -oliwka Hipp -żel uniwersalny Babydream -Diroseal Avene |
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Moje topowe odkrycia:
kolorówka: - korektor Clinique All About Eyes - róż L'Oreal Blush Delice - podkład MAC Studio Fix Fluid SPF 15 - podkład mineralny Lily Lolo - róż Benefit - Benetint - lakiery do paznokci Boots 17 w intensywnych kolorach czerwieni i różu - lakiery Miss Sporty (że też wcześniej ich nie znałam! Zero smug, przynajmniej w moim przypadku, trzymają się dobrze, intensywne kolory... zwłaszcza mój ukochany borówkowy )- kuleczki rozświetlające Sensique pielęgnacja: - serum lawendowe do twarzy Avalon Organics - mleczko do demakijażu Simple - tonik Simple - tonik Tea Tree Water Lush - maseczka Mask of Magnaminty Lush - krem do rąk Inecto, kokosowy - maseczka błotna Boots Botanics - balsam do ciała Dream Cream Lush - balsam do ciała Bielenda Powitanie z Afryką - balsam do ciała Palmer's Cocoa Butter Formula - krem do twarzy EcoCosmetics z papają - balsam do ust Tisane EDIT: O Boziu, dopiero teraz widzę, jak tego dużo! Nic, tylko się cieszyć , zwłaszcza, że jestem z tych WSZYSTKICH produktów tak zadowolona, że na pewno przy nich zostanę! (np. balsamy będę kupować na zmianę, podkładów już nie muszę szukać, bo jestem zaspokojona, mleczko do demakijażu odpowiada mi w stu procentach...). To oznacza, że w znacznej ilości dziedzin poszukiwania idealnego kosmetyku są już dla mnie zakończone Dopiero teraz widzę, jaki to był dobry rok
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja:
-dwufazowy płyn do demakijażu Ziaji - 1/3 ceny L'oreala, a jakość świetna -gabinetowe kosmetyki Norela - opakowania gabinetowe które w przeliczeniu kosztują tyle samo jeśli nie mniej jak kosmetyki drogeryjne, a składy cudne -Tołpa, Strefa T, Maska korygująca - świetna, nie podrażniająca skóry maseczka oczyszczająca -profesjonalne kosmetyki do włosów: Rolland UNA i Z-one -żel pod prysznic/żel do mycia twarzy AA Help - bezzapachowy, neutralny, nie wysuszający, przydatny na wyjazdach jako żel do całego ciała -Pharmaceris R, kojący żel myjący - następca nieodżałowanego żelu z serii Pharmaceris A, delikatny, niewysuszający, wydajny - bomba Makijaż: -róże do policzków Deborah -zielony korektor z Oceanica -baza Chanel Blanc Universel -podkład Givenchy Skin Tonic -puder Givenchy Prisme Libre -Paul Sagane, rozświetlająca baza pod oczy edit: zapomniałam o peelingu z Kanebo - cudny Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2007-12-15 o 19:53 |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja:
Express Illuminator Daxa Seria Vulcanic Daxa - zwłaszcza "mikrodermabrazja" cała seria kosmetyków Amber Farmony pasty do zębów Tołpa szampon perłowy Joanny peeling i balsam porzeczkowy Joanny Kolorówka: błyszczyk Joko Chocolate puder prasowany Crazy Diamonds Virtual błyszczyki Ice Glow Eveline baza pod cienie Art Deco maseczka Nocne Życie Dermiki stosowana jako baza pod makijaż na specjalne okazje ![]() Korektor rozświetlający Daxa Edytowane przez ukrycior Czas edycji: 2007-12-15 o 20:48 Powód: korektor do kolorówki :) |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Z moich kolorowych odkryć:
*cienie potrójne BeYu, świetne pod każdym względem, nie ma ich jeszcze na KWC, muszę zgłosić *puder Clinique blended face powder 03 *puder brązujący Clinique * no i paletka do brwi Sephory, jak mogłam zapomnieć!!! |
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie moge przezyc braku pharmaceris a ta biala baza ps pod oczy to dla mnie bubel roku |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Makijaż: mascara Margaret Astor
![]() Pięlęgnacja: żel pod prysznic Nivea z pomarańczą
Edytowane przez calma Czas edycji: 2007-12-15 o 21:12 Powód: :) |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorówka:
- Cienie ''5" Diora - zielona baza Smashbox - zielony korektor Oceanic'a - paleta do brwi Sephory Pielęgnacja: - Oliwka Hipp - Xerialine Fluide - nie chcę innego - Micel Biodermy - Diacneal - żel pod prysznic Palmolive Happyful Mało odkryć, ale wiem, że poszukiwania idelanego balsamu się skończyły
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
myszolapko
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
pielegnacja
*micel Sensibo czerwona wersja *odzywka do rzes Pierre Rene- jedyna ktora naprawde dziala *olejek pod prysznic Nivea *scrub do ciala orzech i cukier Avonu * z zapachow- Flowerbomb..w koncu mam go, cudenko moje ![]() kolorowka: *krem tonujacy Rebel Benefitu *Dr. Feelgood Benefitu *Brush liner Clinique- nie do zdarcia! *cienie Sleek- odkrycie wczorajsze ![]() *korektor DMM Maybeline, i oczywiscie YSL w pisaku
Edytowane przez karoleena Czas edycji: 2007-12-15 o 23:32 Powód: skleroza |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Neoniu
Przypomniało mi się Kiss Kiss Maxi Shine Guerlian Beige Shine i Nude Shine - my love
|
|
|
#87 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Myszołapko jaki efekt daje zielona baza Smashbox?
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Maskuje zaczerwienienia, wygładza, matuje i sprawia, zę podkład dłużej się trzyma, a buzia w moim przypadku jest jednolita i jasna
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze jedna rzecz odkryta w 2007, nie byłem pewien a po dzisiejszej pracy jestem
![]() Cień pojedynczy diora nr 005 Icy White jako rozswietlacz na kości policzkowe, mega fajny, mocny połysk, spektakularny efekt. Dużo osób chwali Brush-on cream liner Clinique, rzeczywiscie fajny, ale jak dla mnie blizniaczo podobny do Fluideline MAC'a, ciekawe czy to nie to samo, w końcu koncern ten sam
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Myszołapko, jak dobrze Cię widzieć. Gdzie sie podziewałaś kochana?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

ja rzadko myję twarz wodą, więc micel bardzo dobrze się u mnie sprawdza.

Chyba mam jakąs inna twarz, ja po tym micelu jestem taka niedomyta
Wydajność była taka sama
Dla mnie to jest kosmetyk z listy bubli 2007 - piekielnie niewydajny, w związku z tym drogi, a to tego niedokładnie oczyszcza twarz.
)