![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 13latka a 16 letni mężczyzna... proszę o opinie!:*
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chodziło mi o to by dziewczyna uprawiała seks w wieku 13lat- zresztą z jej opisu jasno wynika, że tego nie chce i ma wątpliwości (pomijając peeting). Dalsze wytłumaczenie niżej. Cytat:
![]() Tak, byłam taka rozsądna i już zaczęłam w wieku 13 lat ![]() ![]() Powiedzenie "nie pamięta wół jak cielęciem był" odnosiło się do tego, że wiele dziewczyn, w tym na pewno jakieś wizażanki, miało tego typu dylematy w tym wieku. Oczywiście to było tylko myślenie na ten temat, zastanawianie się, bo mało która (raczej żadna) dziewczynka jest gotowa w tym wieku na seks. Tak wiem, zaraz znowu podniesie się gwar, że nie, nikt nie miał takich myśli..... Zanim zacznie się dziwić powinno się chociaż zrozumieć intencje autora tego tekstu.... A dopiero potem atakować ![]()
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2007-12-14 o 01:03 Powód: błąd |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przerażają mnie dzisiejsze nastolatki. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak wogole,to jak mialam 13 lat,to myslalam,ze jak bede miala 15,to juz bede taka duza i bede mogla sie malowac,spotykac z facetami i zimi spac.A jak mialam 15 lat,to dalej jeszcze taka gowniara bylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez atka83 Czas edycji: 2007-12-13 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Prosba o opinie?
![]() Alez co Ty komentowac? Z jakiego punktu widzenia? Prawnego? Prawa wypowiada sie dosyc jasno, ze jest to karalne. Spolecznego? Wystarczy poczytac komentarze wyzej. Biologicznego? Biologia nie klamie. Ja w tym wieku to dopiero okres pierwszy dostalam, a czesc moich kolezanek jeszcze pozniej. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zreszta, wg mnie jest tu mala roznica... I nie, majac 13 lat nie myslalam o seksie. Ogladalam czarodziejki z ksiezyca , a nie meskie penisy, zreszta widzac w tym wieku meskiego penisa pewnie zemdlalabym z przerazenia ![]() Majac 16 lat, mialam pojecie co to seks ale wcale nie chcialo mi sie go uprawiac i wcale mnie do tego nie ciagnelo - no ale to juz kwestia osobnicza I tak, przeraza mnie to, co napisala ta dziewczyna i wcale nie zapominam jak to jest byc mlodym(mlodszym,nieletnim )i miec ochote na seks z ukochanym - tylko, na Boga, nie wtedy kiedy jest sie DZIECKIEM! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bez urazy.,ale post wydał mi się nie tyle śmieszny,co przerażający.Zarówno Ty jak i Twój TZ- jesteście dziećmi.W wieku 13 lat to powinnaś zając się czym innym,nie chcę być staroświecka, oziębła,ale chyba to czas przeznaczony na rozwój-ale nie seksualny!! Boże,to mi się w głowie nie mieści. I pomyśleć,że kilka lat temu bawiłas się jeszcze lalkami Barbie, a teraz? Dzieci ledwo co od ziemi odrosły i już się za seks biorą. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Ja nierozumiem czemu dziwią..nie kazdy musi byc tak jak "my" kiedy miałysmy 13 lat..
Owszem ja tego tez nie robiłam w tym wieku ani nawet nie miałam o tym pojecia.. ale to nie nam oceniac czy jest za młoda czy nie skoro juz jest na "etapie"pettingu to chyba niewiele dadza odpowiedzi typu" jezus jestes przeciez za młoda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
mysza89,wybacz ale to dziecko za petting nawet nie powinno się zabierać,seks ani tym podobne nie jest dla dzieci.Nie wiem czy to tak trudno zrozumieć,że to jest dziwne dla osób dojrzałych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
rozumiem ze to nie odpowiedni wiek ale STAŁO SIE i co dalej ...
Ja w tym wieku TEŻ NIE MIAŁAM O TYM POJECIA.. ale skoro ona juz ma to moim zdaniem lepiej nie linczowac czy gadac takie rzeczy a troche wyjasnic sytuacjie i "olśnić" a nie naskakiwac ze jest za młoda..
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie wyrażone przez nas negatywne opinie typu "jesteś za młoda", miały ją w pewien sposób olśnić. A przede wszytskim przemówić do razsądku.Dlatego uważam,że podkreślanie tego,ze ma 13 lat jest uzasadnione. Dla osób starszych jest to po prostu coś przykrego,więc nie kryjemy swojego oburzenia w stosunku do zaistniałej sytuacji. Co mamy doradzić dziecko?- słcuhaj,seks nie jest póki co dla Ciebie? Przecież i tak zrobi to,co uważa.My mamy tylko uswiadomić jej,ze postępuje źle...
![]() |
![]() |
#74 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Autorka wątku została zabanowana - jest klonem wcześniej zabanowanej osoby.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie nie zrozumiałam Twojego lakonicznego wtrącenia, ale nie jest to nic dziwnego, bo samo powiedzenie "nie pamięta wół jak cielęciem był" plus jakaś emotka nie jest zbyt czytelne. ale jak już niesamowicie przewidywalnie zaznaczyłaś - oto podnosi się gwar Nie, nie miałam takich dylematów, już prędzej mają 16 lat, ale w wieku trzynastu lat bawiłam się lalkami, a moje chodzenie polegało prawdopodobnie na kupowaniu sobie żelek i całowaniu się w policzek. Wół cały czas nie pamięta ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Domyślałam się, że to jedno małe, szarawe, zdanie i tak będzie prowokować
![]()
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Gdyby ktoś taki zgłosił się do mnie z takim problemem to po
pierwsze 13 lat to zdecydowanie za mało chyba że ta dziewczynka czuję się przygotowana na to psychicznie i fizycznie a z tego co widzę to tak nie jest, pozatym jeśli jest się na to gotowym to nie ma obaw typu "co powiedza inni" robi się to z miłości i nie dlatego że 16 letni chłopak ma chcice. I mam wrażenie że on wykorzystuje i nagabuje tą dziewczyne do współzycia.Nie wolno robić niczego przeciwko sobie ! A jeśli doszłoby to wpadki to co wtedy? Dziecko w wieku 14 lat? Jestem stanowczo na nie A jeśli chłopak kocha to poczeka nawet do ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem straszenie jej "seks z osoba ponizej 15 roku życia jest przestępstwem" pojdzie na marne. Dziewczyna (przepraszam ze tak bezosobowo) jest w miare rozsądna i powinna myslec samodzielnie.
Najbardziej w tym wszystkim nie podobają mi sie "hormony" chlopaka, ktory wydaje się byc dziecinnym szantażystą. Mam nadzieje, że jej nie zmanipuluje ( w wieku 13 lat jest sie jeszcze mlodym i glupim, taka prawda ![]() Pozdrawiam
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
...bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Tytuł mnie rozsmieszyl ( 16 letni mężczyzna
![]() ![]() Ja nie wiem czy to ja mam takie "staroswieckie" poglady czy dzieci teraz powariowaly.. ![]() Mi w wieku 13 lat cos takiego nawet nie przyszloby do głowy.. Druga sprawa ze ja nawet nie potrafie sobie wyobrazic 13 letniej dziewczynki uprawiajacej seks.. Jak juz ktoras z Wizazanek napisala poprostu PATOLOGIA.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
to nie jest jedyny taki przypadek jak autorka tego tekstu... wystarczy nie raz sobie podsluchac rozmow a autobusie zeby sie przerazic... niektore mlode dziewczyny (ponizej 16lat) maja takie doswiadczenie ze nie wiem jak by sie nie puszczac by sie go nie zdobylo... 15stki rozbieraja sie w samochodach starszych sporo kolegow i sie dziwia jak trafi sie jakis pozadny nie chce sie z nia pobawic bo prokurator na niej jeszcze siedzi a ona ma juz takie doswiadczenie ze nie jednego sie nauczy od niej... skrobanki w wieku 15-16 lat nie sa nowoscia tylko o tym sie nie mowi bo czym ma sie rodzic takiej dziewczyny chwalic??? ze nie chcial zostac dziadkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Jesteem lekko zszokowana mam cókę w tym wieku .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie sam fakt, że dziewczyna ma 13lat, a chłopak 16 i chcą sypiać ze sobą jest śmieszny.
13letnia dziewczyna nie jest w pełni rozwinięta psychicznie, emocjonalnie. 16letni chłopak? też. wiadomo również, że chłopacy później dojrzewają. no, ale sex jest sprawą indywidualną. (; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
Ja mam juz prawie 16 lat i dla mnie to jest totalna głupota...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Włos mi się jezy na głowe jak czytam takie wynurzenia 14 - latki!
IMHO to też wina braku wychowania seksualnego w szkołach. Ciekawe kto będzie wychowywał dziecko, jak im gumka pęknie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
Hmmm ...
Zwykle jestem tolerancyjna i wyrozumiała.. zwykle ;] Zadałam sobie trud i przeczytałam cały tekst. Może nie skomentuję tego... Skopiuję tylko i wyślę chłopakowi przez gg. Niech też się pośmieje. a niech tam ;] Pozdrawiam autorkę tekstu, która jak widzę została zbanowana ( ciekawe czemu?! ;] ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
jakbym się dowiedziała, że moja 14-letnia córka sypia z jakims kolesiem, chłopak miałby prze*******, a córka szlaban do 18-stki.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.