|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!
no wlasnie! trzeba z duma to znosic
![]() ja mialam mdlosci przez 3dni. teraz jest ok. wlasnie wrocilam z bety hcg. w pon wynik ![]() tylko kurcze chudne. przy 180cm mam 54kg;( ale to stres i wczesniejsze mdlosci na pewno. teraz mam normalny apetyt i stram sie jesc duzo i zdrowo! milego dnia
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
O ja też mam 180 cm wzrostu tylko waże troszkę więcej
![]() Doktor powiedzial że mogę w ciąży przytyć max 13 kg
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja wlasnie jestem ciekawa czego dowiem sie na mojej wizycie. a to juz bedzie Twoj lekarz prowadzacy? ja jestem na etapie poszukiwan.
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Raczej tak, tylko w jego gabinecie nie ma usg wię muszę i tak poszukać kogoś prywatnie
W poniedziałek mam drugą wizytę i wtedy pewnie dowiem się czegoś więcej to wszystko Wam przekażę Te mdłości są straszne |
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
wytrzymasz jakos
|
#66 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
)1) dr Dubrawski, ul. Górczewska 167 tel.: 022 837 70 70 prowadził moją ciąże, byłam b.zadowolona, ma usg, więc wszystko odbywa się za jednym razem 2) dr Pazio, ul. Sobieskiego 104 lok. 33 III piętro, tel. (022) 841-59-90 http://www.pazio.com.pl/ USG na miejscu prowadził koleżanki ciąże pracuje też w szpitalu Praskim i przyjmował jej poród przez cc, była bardzo zadowolona 3) dr Raczyński, LuxMed ul. Racławicka 132 b, tel.: 022 33 22 888 teraz ja do niego chodzę (jeszcze w ciąży nie jestem ), bardzo fajny lekarz, ja mam abonament w LuxMedzie, więc wizyty darmowe, ale uważam, że to świetny lekarz długo w LuxMedzie szukałam odpowiedniego i ten mi przypasował na 100% Poleciłam go kiedyś Ray z wątku mamuś marcowo-kwietniowych 2008 i również była zadowolona, podobno przyjmuje też na ul. Waryńskiego 6 w Multi-Medzie tel.: (022) 825 98 77, tel. (022) (22) 825 52 68 Pozdrawiam, może ktoś Ci podpasuje ![]()
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
akurat w Multimedzie mam swoja pania ginekolog, ale niestety raczej nie bedzie mnie stac na regularne, platne wizyty
![]() bardzo dziekuje za kontakty ![]() ![]() a Luxmed jets niedaelko mnie wiec sprawa godna przemyslenia
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2008-01-05 o 14:10 |
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dziewczyny niżej rzuciłam wam link zawierający różne videoclipy i filmy o ciąży, jej przebiegu i o pokazanym porodzie w dwóch możliwych wersjach: http://www.layyous.com/root%20folder...videoclips.htm Miłego oglądania! ![]() PS. dla mnie jak na razie, myśl o samym porodzie jest przerażająca...
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
przy cesarce zrobilo mi sie slabo. jakies malo subtelne to bylo, jak potem pomysle sobie, ze mialabym miec tak rozciety brzuch to dziekuje
o ile wszystko bedzie dobrze bede chciala porod naturalny
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
http://aromabc.homestead.com/ciaza.html <--
Szczerze zmartwiło mnie, że nie powinno się jeść serów pleśniowych buuu , a tak je lubie... ale trzeba się poświęcić dla dobra maleństwa
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
Uu ja też bardzo lubię sery pleśniowe ale trudno...
Ja dzisiaj zaliczyłam podwójne rzyganko i wystałam w kościele tylko pół mszy bo strasznie kręciło mi się w glowie ![]() Wypiłam malą kawkę i już jest lepiej |
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.tik-tak.pl/m.linijka.i.2612.jpg moj suwaczek
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
śliczny suwaczek-jak wrócę od lekarza to też sobię zrobię
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
beta wyszla mi na 3-4 tydz. niska a powinien byc 5. jak rozmawialam z dziewczyna tez z 5tyg to wyszlo jesj ponad 3000. jestem przerazona.
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień powtórz betę i jak wzrośnie tzn., że wszystko jest ok. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki bylam dzisiaj u lekarza i jestem w ciązy na 100%
Dostałam skierowanie na badania krwi i moczu i za dwa tygodnie kolejna wizyta i wtedy pewnie skierowanie na usg ![]() Dostałam zalecenia co do żywienia ciężarówek-generalnie stosując się do wszystkich zaleceń to mogłabym jesc tylko suchy chleb jogurt naturalny jabłka kiwi i ryby
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
zabulka a ten 5tydz to od poczecia? ja mam usg jutro. a wizyte z atydz. nak na odwrot
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
Chyba i ja muszę wybrać się w końcu do lekarza. Jutro spróbuję się zapisać i zobaczymy co będzie. Jak na razie nie mam ŻADNYCH dolegliwości typu mdłości, zgaga czy coś podobnego. Tylko te piersi okropnie ciężkie się zrobiły...
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3majcie kciuki bo moze jutro uda mi sie uslyszec serducho! to bedzie 25 dnipo stosunku (w dodoatku wydaje mi sie, ze mialam wtedy owoluacje) wiec moze cos do mnie zastuka a bic zaczyna podobno w 21.
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrazenia wzrokowe sa suuuper bo zbyt delikatne zeby je uslyszec
|
|
#81 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
jak mieszczą się w normie wszystko jest ok tydzień ciąży mlU/ml 3 - 4 9 - 130 4 - 5 75 - 2600 5 - 6 850 - 20,800 6 - 7 4,000 - 100,200 7 - 12 11,500 - 289,000 12 - 16 18,300 - 137,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dzieki
ja mam 1992 (mierzone z soboty) 5tydz i 4dzien wtedy wiec wszytsko sie zgadza
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2008-01-08 o 08:01 |
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
No dziewczyny to ja ja dołączam
Co prawda na razie mam tylko potwierdzenie na teście ciążowym ... Dziś zrobiłam sobie betę i będę miała wyniki pod koniec tygodnia, a w czwartek idę do ginesa coby potwierdził , że test nie kłamał![]() Co do objawów to mam kilka z nich (to mój 35 dzień cyklu więc obliczyłam że jak miałam 4 grudnia @ to mi wychodzi że to 5 tydzień ciąży licząc od pierwszego dnia miesiączki). Przede wszystkim cycuszki mi się zrobiły okrągłe i pobolewa mnie brzuch. Siku latam co godzinę i kupiłam dziś sobie 2 sloiczki śledzi po kaszubsku... nie mogłam przejść obok nich obojętnie ![]() O ciąży powiedziałam na razie memu TŻ, mojej mamie i siostrze (telefonicznie). Teściów poinformuję może za jakieś 2 tygodnie bo chcę żeby lekarz potwierdził mój stan! Cieszę się ogromnie że jednak dziewczyny z ,,Próbować..." dołączają do naszego wątku !!!Buziaki pozdrawiam, jutro napisze coś więcej bo wczoraj z wrażenia nie spałam całą noc
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
heeeeeeeeeej mamuska
![]() dzis jest moj 34dc wiec nasze dzieciaczki sa prawie rowiesnikami jutro zaczynasz juz 6tydz ciazy, ja w srode zdam relacje z usg. musi byc dobrze, musi byc widac moja Kruszynke!![]() ps ja nie robie czesto siku i to mnie martwi troche, ale chyba nie ma co. przeciez jest wszystko ok, prawda?
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Haj!
Jarosznia, fajnie cieszę się że jesteśmy na tym samym etapie! Będzie mi o wieele raźniej A z tym sikaniem to myślę że to taka osobnicza sprawa, może każda z nas ma inaczej ![]() hmmm ....zastanawiam się czy ja bym mogła pójść już na jakieś usg? ciekawe czy coś będzie widać??? Mnie n.p. brzuszek troszkę pobolewa ale tylko w dzień, bo w nocy mnie nie boli i jak budzę się rano to wogóle nic mi nie dolega ... hehe na razie , ciekawe kiedy zaczną się ,,pawiki" ![]() Pozdrovki! PS: nie wiecie czy można pić kawę inkę z mlekiem? bo mi strasznie trudno się odzwyczaić od kawy z mlekiem rano ![]() hehe... widzę że obydwie mamy zdjęcia z plaży w avatarkach
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mdlosci mialam 3dni po sylwestrze i minely
tylko ciezkie piersi, ktore bola kiedy sie ich dotyka od wewnetrznej strony. temp. mam raczej caly czas w okolicach 37,1 i to tyle. nie pojawila sie nawet kropelka krwi od ostaniego okresu, uff zdam relacje z mojego usg. zobaczycie czy warto juz isc czy nie. mi beta jesli chodzi o wynik od czasu od ostatniej miesiaczki wyszla prawidlowa natomiast od owulacji (a robilam rowne 3tyg po) wyszla na 5 tydz, czyli troche za wysoka. mam nadzieje, ze to po prostu znaczy ze dzidzia szybciej sie rozwija. dzis chyba powtorka z bety pozdrawiam
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kawy inki to ja ZAWSZE ją zalewam samym mlekiem tak smakuje najlepiej - przynajmniej mi, a nie wiem jak będzie Tobie.U mnie dziś 42 dzień cyklu (czyli zaczyna sie 6 tydzień licząc od @) a licząc o owulacji 24 dzień.
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ci jej bejbis nie odrzuci to pij mala kawe z duza iloscia mleka moj maluch nim sie dowiedzialam zem w ciazy odrzucil kawe z mamuskowego menu ![]() a jesli pojdziesz na USG to pecherzyk bedzie widoczny, a zarodek niekoniecznie natomiast 2 tyg pozniej bedzie widoczna i fasola i pecherzyk
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
bylam u lekarza.
pani powiedziala, ze to zdecydowanie za wczesnie na usg i moze nie byc widac nawet pecherzyka i ze to nie pecherzyk jest wazny tylko zobaczenie czy dziecko zyje. odeslala mnie za tydz lub dwa z naciskiem na dwa. mogla zrobic teraz usg i na wszelki wypadek sprawdzic, ale podobno czeste podgladanie nie jest dobre. to prywatna przychodnia, droga a mimo wszystko zwrocili mi pieniadze za ta wizyte. ufam tej pani bo widze,,ze nie zalezalo jej na pieniazkach. przeciez mogla to zrobic i miec gdzies ze nic nie zobacze. chcialam tam zrobic bete ale kosztuje 58 wiec zrobie jutro rano u siebie. jesli beta ladnie urosnie to chyba jakos bede musiala zacisnac zeby i przeczekac te dlugie dwa tyg... pytalam tez o brak objawow i pani mowi, ze dopoki nie ma krwawien i ostrych boli to sie nie martwic. nie w kazdej ciazy bedzie sie ja odczuwac
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

, a tak je lubie...