![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy Kupić Suknię? Jak Wcześnie ?
Data ślubu to 15.09.2007 - wszystko pozałatwiane a teraz zostało mi tylko przeszukiwanie stron internetowych w celu poszukiwania sukienki, ale na razie to tylko wybieram sobie krój a kupować będę 3-4 miesiące wcześniej.
Jesli nie znajdę takiej która mi się spodoba na pewno będę szyć ![]() Nie śpieszę się z kupnem sukienki bo wiem że często zmieniają mi się upodobania co do strojów ![]() ----------------------------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Nasza data to 23 czerwca 2007. Chyba bym nie zaryzykowała kupowania sukienki na rok wczesniej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
ja slub mialam w czerwcu, a sukienke kupilam w styczniu na wyprzedazy. i byl to swietny zakup. mierzylam kilka sukienek, a i tak kupilam ta pierwsza. zastanawialam sie nad tym jakis czas czy nie za szybki, czy mi sie bedzie podobac za pol roku, ale stwierdzilam, ze przeciez mi sie gust nie zmieni w ciagu pol roku o 180 stopni. no i kupilam.
sukienka przez pol roku wisiala w salonie, w ktorym ja kupilam, a gdzies na dwa tygodnie przed panie przerobily ja na mnie i odebralam ja bodajze we wtorek przed slubem - tak wiec nie opatrzyla mi sie i nie przymierzalam jej co chwile, bo nie mialam takiej mozliwosci. w dniu slubu sukienka podobala mi sie jeszcze bardziej i nie tylko mi zreszta. i taka jeszcze jedna rada dla wszystkich dziewczyn szukajacych w internecie wymarzonego kroju. jak juz znajdziecie idzcie do salonu przymierzyc taka sukienke, nawet duzo wczesniej, bo sie moze okazac,ze w wymarzonym kroju wygladacie fatalnie - tak sie czasem zdarza. to samo dotyczy dziewczyn, ktore chca szyc sukienki. najpierw poprzymierzajcie gotowe w salonach zeby miec pewnosc, ze wlasnie tak ma wygladac ta wasza wymarzona. pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Ja slub biore w czerwcu, ostatnio upatrzylam sobie jedna sukienke, pojechalam ja przymierzyc cene miala atrakcyjna...wiadomo WYPRZEDAZ, ale niestety nie moj fason
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
nie warto kupować sukni zbyt wcześnie, a jeśli nawet, to przeba zarezerwać sobie możliwe przeróbki. Chcąc nie chcąc zmienia się figura, a suknia przecież musi leżeć jak ulał. Ja swoją kupiłam w lutym, ale była to pracownia, więc wykańczana i jeszcze dopasowywana była w sierpniu i wrześniu (ślub był 23 września) i mimo, że pani w lutym dokładnie mnie wymierzyła, to i tak kształty się zmieniły, schudłam jeszcze nie wiedziać kiedy i dlaczego i trzeba było przesuwać guzik i zmniejszać obwód gorsetu, więc zbyt wcześnie po prostu nie radzę. Jednocześnie, chociaż kiedyś uważałam inaczej to teraz jestem zdania, że jeśli chcemy się nią nacieszyć, to najlepiej na własnym ślubie, nie wczesniej, bo zatraci tą wyjątkowość. Po za tym, jeśli ma być 'nienaruszona' to lepiej niech wisi w salonie/pracowni, a nie w domu. Najlepiej odebrać ją parę dni przed ślubem, ja odbierałam we wtorek, a ślub był w sobotę.
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2006-11-02 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
W listopadzie zeszłego roku weszłam do salonu madonny, zmierzyłam 1 suknię i zamówiłam ją (ślub w październiku br.) suknię odbierałam 3 dni przed ślubem, panie dopasowały mi sukienkę idealnie.
Przez rok zmierzyłam jeszcze dwie ale żedna nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak ta pierwsza. Więc dziewczyny jeżeli jesteście pewne swojego wyboru i jest szansa dopasowania sukni parę dni przed ślubem to nie ma na co czekać, przynajmniej będziecie spały spokojnie.
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
JUCHA - problem w tym, że nie pamiętam, gdzie tą sukienkę znalazłam
![]() dodam tylko że przeszukałam wtedy całą strone i dołu tej sukienki nie było.... ale ciągle będe szukać bo góra odpowiada mi bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kiedy najlepiej kupić sukienkę ślubną?
Slubuje w lipcy 2007
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ja wychodzę z załżenia że jeśli cos sie podoba to nalezy to kupić i czasami z czekania nic nie ma. A pozatym jest o jedną rzecz do załatwienia mniej przed ślubem. Warto szukać sukien używanych , np. moja kolezanka kupiła oryginalna suknie pronoviasa na allegro za mniej niz połowe ceny, a suknia była jak nowa. Trzeba przyznac że salony sukien ślubnych już szaleja z cenami, bo 5000 czy 6000 zł to przesada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy najlepiej kupić sukienkę ślubną?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ta sukienka pochodzi z najnowszej kolekcji St Patrick model Radmila
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Nie ma problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie ZINEDINE
![]() JUCHA też się pewnie ucieszy jak to zobaczy ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-14 o 11:00 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
ja w tą sobotę planuję dopiero pierwszy kurs po salonach. powiem wam, że póki co mam tylko mgliste pojęcie jak ma wyglądać moja sukienka, ale mam nadzieję, że uda mi się znaleźć taką, w której będę się czuła wyjątkowo. a, no i dla mnie chyba już czas szukać kiecki, bo ślub 21 kwietnia
![]()
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Kochane jesteście
![]() ![]() Na szczęście dopiero zaczynam się rozglądać, bo do slubu ponad roczek jeszcze ![]()
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
ja slubuje 16.6.2007, suknie zamowilam 3 dni temu...dzieki temu zyskalam 300zł, mimo ze to suknia z kolekcji 2007 dostalam rabat. Dopiero w maju jade na przymiarki, a odbior ostateczny ok 2. czerwca..
...przy okazji polecam salon Madonna w Krakowie, na Rynku 9- rewelacja pozdrawiam
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Ja zdecydowalam sie ze bede suknie szyc. Góra z koronki, dół gładka satyna inteligentna. Koszt jakieś 1500 zł. Chyba że znajdę jakąś suknię w kolekcji 2007. Chyba po świętach wyruszam na wojaże po salonach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
![]()
yyy... tren to to z tyłu, takie długaśne, ciągnące się po ziemi zakończenie sukni, prawda? a jak z tym tańczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
tren jest fajny a co do tańczenia to nie ma problemu bo zaraz po ślubie można go odczepić albo założyć na rękę - tak też widziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale trzymać na ręce? Jeśli panna młoda czuje się w obowiązku 'obtańczyć' wszystkich gości, to jej ręka zwiędnie, bo cały czas będzie musiała trzymać ją zgiętą.. :/ jakoś tren do mnie nie przemawia.. no ale przymiarki sukien ślubnych już tuż tuż, może zmienię zdanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
są też podpinane treny, faktycznie trzymać w ręku to trochę dziwaczne i niezręczne i nieporęczne
![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam tren w sukni. Nie wyobrażam sobie chodzić z nim w ręku przez całe wesele. Zaraz jak wjechaliśmy na salę weselną i odbyły się te wszystkie pierwsze toasty i piersze dania wjechały na stół poszłam z moją świadkową i przyjaciólką do bocznej salki i one dwie dość szybko upieły mi ten tren, wyglądało to ładnie, taki kuperek lekki sie w sukience zrobił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
też sobie nie wyobrażam tańczenia przez całe wesele z trenem na ręku i mam nadzieję że tamta dziewczyna też tylko tańczyła z nim w czasie pierwszego tańca - reszty wesela nie widziałam więc nie wiem jak to się dalej odbyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Ja miałam podpinany tren - i zdał on egzamin w 100%, natomiast moja kolezakna miała małego peha, bo podczas wywijania ktos nadepnoł jej na ten własnie tren i oderwały sie wstążeczki utrzymujące go, w wyniku czego musłamysmy go przypiac agrafkami.
Suknie zamawiałam 3m-ce przed slubem- odbiór miałam pare dni przed wielkim dniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kiedy suknię ślubną
Mam drobne pytanko techniczne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Dot.: kiedy suknię ślubną
Fajnie, że poruszyłaś ten temat -agniesia-
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.