![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czytacie SMS-y swoich TŻ ?
coś innego pisałam, zmienilam sens zdania, i nie skasowałam "nie" xD poprawiam się.;p
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
nie
![]() nie mamy przed sobą tajemnic, poza tym czasem widzę jak pokazuje mi na swoim telefonie sms'ek ode mnie który bardzo mu się spodobał i nie ma tam innych poza moich ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
jak promyczek słońca....
|
Czytam
![]() Oczywiście mam na to zgodę.
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
Same grzeczne dziewczynki
![]() No no ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, czytanie esów TŻ uważam za pozbawione sensu i po prostu niekulturalne. Uważam, że owe przeglądanie telefonu sensu nie posiada, bo jeśli ktoś ma coś na sumieniu, nie sądzę, żeby trzymał "dowody zbrodni" w zasięgu tej drugiej osoby, zwłaszcza kiedy zna jej podejście do tego. A chyba w związkach partnerskich normalne jest to, że wiemy, jak nasz partner postrzega kwestię prywatności.
Co do tego braku kultury osoby czytającej, uważam że należy spojrzeć na zagadnienie nieco szerzej niż tylko z perspektywy wzajemnego zaufania. Jeśli w związku para nie ma przed sobą tajemnic - OK, ich sprawa. Jednak ja, jako ta trzecia osoba, nie chciałabym, żeby TŻ osoby, do której piszę, czytał esy ode mnie. Gdybym chciała, żeby tak było, wysłałabym esa również do tej osoby ![]()
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
a co byś pomyślała, gdybyś doświadczyła mniej więcej takiej sytuacji.. : -Ty: Kochanie, mogę przejrzeć Twoją komórkę? -TŻ: Nie -Ty: Dlaczego? Czyżbyś miał coś do ukrycia?? -TŻ: Nie! okey.. Możesz przejrzeć, ale zaczekaj chwilę.. W tej "chwili" TŻ najwyraźniej szybko COŚ kasuje z komórki i po chwili podaje Ci ją. Czyż to nie podejrzane?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
Ja takiej mniej więcej sytuacji doświadczyłam.
Ale to kieeeeedyś, w moim pierwszym- takim szczeniackim związku. No ale sam fakt... Faceci to czasem Szuje :/ Nie każdy jest kochany i uczciwy ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale od pewnego czasu się ograniczam z tym paplaniem ![]() Kobieta musi być troszkę tajemnicza i nie wszystko trzeba mówić.. przynajmniej nie od razu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
Haha ![]() Jak TŻ się pyta "Od kogo dostałaś sms-a?" to zawsze odpowiadam "Od Kochanka" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tematy typu: okres, chodzenie do wc itp. chyba nie są czymś żenującym jeśli jest się z kimś parę lat i się z tym kimś nie tylko jest w związku ale i w przyjaźni. Poza tym związek chyba na tym polega by bawić się ze sobą dobrze jak przyjaciele ale nie zapominając o czymś wiecej i o namiętności. Tż powiedział, że za to właśnie mnie kocha, że potrafię wyjść z jego kumplami na wino i słuchać jak bekają czy pogadać z nim o wszystkim nawet o tym co dla niektórych dziewczyn jest małointeresujce,obrzydliw e itp. Oczywiście w granicach dobrego smaku;-) Prywatne sprawy osób trzecich w smsie? To u nas niemożliwe, ludzie (przynajmniej nasi znajomi)wiedzą, że sms to nie jest forma do tajemnic czy zwierzeń wiec z takimi sprawami przychodzą pogadać na osobności i takich tajemic Tżtowi nie zdradzam. Natomiast nie widzę powodu żeby ukrywać sms"co robisz? może jakieś piwo?" itp. a my tylko takie smsy dostajemy, ewentualnie ze studiów co zadane,kto ma notatki. Ja myśle,że jeśli obu partnerom pasuje ten układ to ok, gorzej gdy jedna osoba chce czytać smsy a druga chce prywatności.
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Nigdy
![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tematu - nie, nie czytam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
my czytamy nawzajem swoje smsy, panuje taka zasada: ten kto jest kolo tel, ten czyta
![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Pewnie wywołam tym wyznaniem małą kontrowersję ale u nas jest taka zasada: mój tż czyta wszystko, przegląda, odbiera moje telefony, pierwszy do niego biegnie kiedy przychodzi sms itd..
Ja z kolei mam bezwzględny zakaz dotykania jego telefonu. Nie wolno mi czytać sms-ów, odbierać tel, przeglądać książki tel, zdjęć i wszystkiego. Zakaz i już. Nie umiem już z tym walczyć, na różne sposoby próbowałam. Tak ma być i koniec. Dodam jeszcze, że ufamy sobie i jesteśmy bardzo szczęśliwą i dobraną parą ![]() W ogóle telefon to jest jedyny temat naszych kłótni. Mój tz to maniak sms-owy, uzależniony od tego wynalazku. No i trudno.. nic nie zrobię. ![]()
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Oczywiscie, ze czytam. Bardzo czesto przegladam jego koma. I nie mam nic przeciwko kiedy on przeglada moj, chociaz robi to bardzo rzadko. To samo tyczy sie GG czy jakichs innych kont internetowych. Nie mamy nic do ukrycia.
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Ja nie czytam jego smsów. Nawet rzadko dotykam jego komórki. TO jego telefon i jego sprawy. Wiem, ze nie ma nic do ukrycia, ufam mu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
a ja kiedys przeczytalam smsa w komorce TZta bez jego zgody ale przyznalam sie do tego. Teraz oboje mozemy sobie przegladac telefony, ogladac itd ale mi sie nie chce i jemu tez sie nie chce.
Z poprzednim bylym mialam totalny zakaz ruszania telefonu (komputera i wszystkeigo co jego) pozniej sie wyjasnilo dlaczego - jak przypadkiem dostalam smsa ktory mial pojsc do jednej z jego kolezanek/kochanek. I nauczona takim doswiadczeniem chcialam sie chyba przekonac czy moj obecny TZt tez czegos nie ukrywa ale to bylo na poczatku naszego zwiazku kiedy sie wszystko klarowalo teraz jest zupelnie inaczej. Jednak nie wiem czemu ale zawsze mam wrazenie ze jak ktos zaciecie broni swojego telefonu czy tam inncyh rzeczy to ma cos do ukrycia bo ja moge nie lubiec grzebania w swoich rzeczach ale nie ebde tego jakos szczegolnie zabraniala kosztem jakichs klotni zupelnie niepotrzebnych.
![]() |
#83 |
BAN stały
|
hmm niegdy nie czytalam smsow Tzta mam do niego zaufanie . Nie rozumiem jak mozna tak robic . To swiadczy o tym ze w zwiazku nie wsyzstko jest w porzadku .
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem jakby to było w moim przypadku, bo uwielbiam czytać cudze smsy i za to mi się obrywa od koleżanek, które nie dopilnują swoich komórek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Nie widze takiej potrzeby
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, trudno mi uwierzyć, że piszą do Was jedynie sami dobrzy wspólni znajomi ![]() Nie chcę nikogo przekonywać do tego, żeby zabraniał TŻ czytać własnej korespondencji. I tak każdy zrobi jak zechce. Po prostu uważam, że tego typu zachowanie jest nie fair w stosunku do osób piszących do nas. Jak dla mnie przeglądanie cudzych esów, poczty czy gg niczym się nie różni od zwykłego podsłuchiwania. Idąc na przykład z przyjaciółką na ploty mam świadomość tego, że pewną częścią tego co jej powiedziałam, podzieli się z TŻ, jednak jest to zupełnie co innego, niż gdyby jej chłopak usiadł z nami i przysłuchiwał się rozmowie ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteśmy z Tżtem towarzyscy, nie mamy mnóstwa kontaktów w telefonie- mamy wspólnych znajomych, a pozostałe osoby z listy to ludzie ze studiów, którzy nie są naszymi bliskimi przyjaciółmi wiec o zwierzaniu nie ma mowy. Nie widzę tutaj problemu. Jak koleżanka chce mi się zwierzyć to idziemy pogadać, jeśli poprosi bym zachowała tajemnicę to nie wyjawię jej Tżtowi- wiec chyba wszystko gra. Możesz mi nie wierzyć ale jeszcze nigdy nie dostałam w smsie nic osobistego, intymnego co osoba pisząca do mnie chciałaby zachować tylko dla mnie i dla siebie. najczęściej są to smsy na temat szkoły, imprez itp.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie zdarzyło mi się przeglądać jego komórki, czytać smsów - no, chyba, że mi jakiegoś sam pokaże, to się zdarza
![]() ![]() W sumie lektura moich smsów musiałaby być dla niego bardzo nudna i myślę, że jego smsy też nie byłyby dla mnie szczególnie ciekawe ![]() ![]() ![]() A... Jeszcze mi się przypomniało, że jak zostawiłam u niego w domu mój telefon (właściwie mógłby go przy tej okazji przejrzeć od góry do dołu ![]() Nie skorzystałam, ale to chyba znaczy, że nie było ryzyka, że nagle jakaś ukrywana kochanka zadzwoni czy napisze smsa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.