![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Akcja Samoakceptacja :)
[QUOTE=iza_wiosenna;684222 5]Hypnotic,
Dziewczyny, ja też się porównuję z innymi. Myślę, że to duży problem. Przykład? Wkleiłam zdjęcie nóg w Pokaż Nogi. Nie lubię ich, ale zaryzykowałam. Większość zdjęć uznałam za brzydkie, ale jedno z nich nawet mi się podobało. ALE! Zaraz po mnie wkleiła zdjęcia dziewczyna o taaaaak cudownych nogach. I strasznie mnie to zdołowało ![]() ![]() Ty masz grube nogi?? hahaha... chciałabym mieć takie nogi! oj podejrzewam, że nam tu specjalnie wkleiłaś to zdjęcie z nóżkami, żeby innych troszkę zdołować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Dokładnie Iza, Marika ma rację. Proszę nie popadajmy w jakieś " jestem brzydka, gruba, beznadziejna". Akcja SAMOAKCEPTACJA. Idzie wiosna, słońce. Nie podobają Ci się nogi, to ćwicz. Na pewno przyniesie to skutek. I nie róbmy tutaj wątku EDowego. Wiem doskonale, że ED zabiera dużą część waszego życia, ale nie można się na nim skupiać.
U mnie ostatnio bardzo pozytywnie. Aż nie mogę uwierzyć, że dwa tygodnie temu przeżyłam rozstanie z bardzo ważną dla mnie osobą. Ale dzięki temu otworzyłam się na świat.Co do pytania dlaczego nam się trudno zaakceptować, to myślę, że mamy wrodzoną skłonność do perfekcji. Zawsze któraś jest od nas ładniejsza, zgrabniejsza, ma bardziej lśniące słowy. A my tutaj się podniosimy na duchu. Dlatego dziewczynki nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Życzę spokojnej i słonecznej niedzieli ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Hypnotic Eyes - trzymam kciuki , aby udało Ci się pokochać siebie
![]() ![]() Agunia - myslę, że dlatego tak trudno nam to przychodzi, bo zawsze chcemy dorównać innym, lepszym... ta dziewczyna ma ładniejsze nogi, więc my też chcemy mieć takie, a tamta lepsze włosy, więc my też do tego dązymy... a nie zauważamy, że żadna z nich (i z nas ![]() ![]() Iza, masz bardzo ładnie umięśnione łydki, nie wiem, dlaczego nie podobają Ci się ![]() ![]() Trzymajcie się ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie chciałam żeby to wyszło jak kokieteria, bo absolutnie nią nie jest. Każdy ma kompleksy, a to w końcu wątek "Akcja samooakceptacja", więc chyba nie zrobiłam nic złego
![]() ![]() ![]() I dziękuję Wam bardzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Izka, to nie tak, że kogoś uraziłaś
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis polubilam swoje wloski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja samoakceptacja znów poszła w dół i znów mam ochotę przejść na R. To wszystko wina czekolady [prawie całej tabliczki] i 2 kawałków tortu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Kiedys tez bylam niesmiala i mialam problem z samooakceptacja ale obecne praktyki mnie odmienily-praktykuje w Urzedzie.
Stalam sie odwazniejsza-rozmowniejsza- z gamonia stalam sie normalna dziewczyna. Latwiej nawiazuje nowe kontakty. Czy bedziemy sie akceptowac zalezy od srodowiska w jakim przebywamy i ludzi. JAk 1 dzien przyszalam tu na praktyki byl ze mnie gamon ze o malo o za wysoki prog sie nie zabil ![]() Gadac z upiornymi klientami spokojnie i rzeczowo- co kiedys byloby cudem- bym sie denerwowala i zapomniala jezyka w gebie. Praktyki i ogolnie te miejsce mnie odmienily-stalam sie duzo weselsza i kontaktowa.
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ilo16na wątpię, żebyś kiedyś była gamoniem ![]() ![]() ![]() Baby14 no to ekstra ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Izka: juz sie doczekac jutra nie moge
![]() agggunia: Wybijaj sobie R z głowy i to szybko ! Przeciez wiesz ze nie utyjesz od tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafie przedstawic sie osobie nieznajomej zagadac z nia i w 5 minut dowiedziec sie wszystko lacznie z nr buta ![]() A bylam gamoniem ze tydzien sie ksera uczylam-nie moglam znalezc dobrego wyjscia windy,znalezc swojego biura ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dochodzę do wniosku, że źródłem braku samoakceptacji u mnie jest... jedzenie ![]() Cytat:
Mam obsesję, ważę się codziennie... Eh. Muszę wsiąść się w garść. Za dużo problemów ostatnio... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
No, no, Baby, musisz zdać nam relację z tego, jak im wszystkim szczena opadła
![]() Ilona ![]() ![]() ![]() Agunia, to prawie ED!! Jesteś szczuplutka, wagę masz niziutką, zresztą i tak waga wadze nie równa - jedna może z Twoją wyglądałaby normalnie, ale, KOBIETO, Ty wchodzisz w 34! Tyjesz przez to jedzenie słodyczy? Pewnie nie i - dramatyzujesz! R? Nie bądź śmieszna, proszę, to absurdalne! Do jakiej niby wagi schudniesz i - czy potem nie będzie tak samo? Znów - "o nie, zjadłam czekoladę, jest 47,5, chyba przejdę na R". Proszę, Aguś, przeczytaj, co piszesz tutaj ![]() (jeśli to OT, możemy pogadać na pw)
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobieglam do niego do biura od wejscia sie przedstawiam i slowotok przez 5 minut- a on za 5 minut- a jak masz na imie ![]() Tak szybko nawijalam ze zapomnial. I zawsze jak do niego skacze na "plotki" to to trwa 30 minut i juz wszystko o nim wiem. Z pracownicami urzedu robie ploty o "towarach" w Urzedzie- o facetach tj. One jak tylko mowia ze przyjdzie ktos nowy to moje 1 pytanie:kiedy i gdzie ![]() Ale spokojnie-tylko poszerzam kontakty zawodowe- jak ja to mowie-poprawiam stosunki miedzyludzkie... Mam kogos.. i chyba cos z tego bedzie. A tamci sa zajeci- i wiem nawet jak wygladaja ich dziewczyny i maja lat- ja musze wszystko wiedziec ![]() Ogolnie strasznie wygadana sie stalam w Urzedzie. I jak cos mi nie idzie albo cos to nie wstydze leciec po pomoc. Jest Pawel stazyta i krzysiek i Pawel mi czesto pomagal w ksero(juz sobie radze) i jak nie szlo pedzilam przez korytarz do niego i wpadam do biura a on pali sie :a ja jeszcze nie- tylko nie dziala(chodzilo o ksero)... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że głupio robię przeżywając każdą kalorię, każdy gram i w ogóle.Masz rację z tym - w tym wszystkim nie ma logiki. Przed zjedzeniem czekolady [to tylko przykład] patrzę w lustro i myślę, że wyglądam fajnie, gdy zjem jakąś bombę kaloryczną od razu mam wrażenie, że tyję... Głupota. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge napisac wiecej dzis jak wroce ![]() Jeszcze mam tydzien praktyk- od dzis do piatku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Głupota, masz rację ... Ilona, ![]() Świetnie, że tak się otworzyłaś na ludzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zawsze moze byc lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
agggunia - mam to samo
![]() iza - Mój kompleks jest ten sam, zawsze narzekam, że mam grube nogi i okropne i w ogóle fuuuj. Jeszcze przed ED siadałam na skraju krzesła odkąd pamiętam, żeby mi się uda nie rozklapły ![]() p.s. Dzisiaj wreszcie udało mi się pogadać z chłopakiem który mi się podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zapewne nalezysz (jak dziewczyny wczesniej pisaly)do grona dziewczyn szczuplych z natury-mozesz sobie szamac co chcesz i wjakich ilosciach chcesz...Nie ukrywajmy-masz sie fajnie Ale zastanow sie, czy nigdy nie mijalas na ulicy dziewczyny o gorszej sylwetce niz Ty i nie pomyslalas "Dobrze, ze tak nie wygladam"? Takie problemy niestety istnieja
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą to z nogami to dziwne, mam 48 cm, noooo, bez paranoi! ![]() Aggguunia, nie przechodź na R!! Zwariowałaś? Z czego Ty cchesz chudnąć. I po co ogrnaiczasz te słodycze, skoro nie tyjesz?! Lubisz, to jedz. Inaczej rozwalisz sobie metabolizm, zobaczysz, że na początek utniesz słodycze, potem resztę i... domyśl się.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Miałam zdac relacje wiec zdaje
![]() ![]() ![]() ![]() Hypnotic Eyes: 3mam kciuki mocno ![]() ![]() iza_wiosenna: Iza moze to przez Twoja niesmiałosc ? Ja tez bylam niesmiała ale odkad to zmienilam wiele chlopakow zagaduje do mnie i wogole jest cool ![]() CO do zjedzenia czegos kalorycznego to spoko tez tak mam ze przegladam sie w lusztrze i patrze gdzie utylam ![]() ![]() Dzis stwierdzilam po raz 1 raz ze mam ladne i chude ! nogi . Wiem ze w samouwielbienie nie moge wpasc ale samoakceptacja to bardzo dobrze wplywa na nas i na nasze humory. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, z tymi udami to mam podobnie. Bardzo często uważam, żeby siadać tak, by się nie rozpłaszczały ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle to jest strasznie miłe, gdy mężczyźni prawią komplementy, prawda? Szczególnie na temat wyglądu, bo przecież zwykle oni nie dostrzegają w nas żadnych zmian ![]() Ja jakoś tak szczególnie cenię sobie miłe słowa, bo rzadko zdarza mi się słyszeć pochwały od facetów - i w tym wypadku uważam, ze to tylko i wyłącznie ICH wina! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Baby14, no no, wklejaj zdjęcie nóżek
![]() ![]() ![]() Ksh, zgadzam się co do komplementów, aczkolwiek rzadko je słyszę ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
OO widzę, że zaczynamy o facetach. Bardzo interesujący temat.
![]() Ja mam na oku kumpla z klasy. Ja też mu się podobam, ale , no właśnie ... Nie potrafię mu tego okazać. Właściwie robię wszystko na odwrót. Jestem niemiła, ironiczna, urywam rozmowy. Czy któraś też tak ma ? Dzisiaj na szczęście udało mi się być do niego miłą, przyjazną, otwartą, kochaną etc. ![]() Siedzieliśmy razem na lekcji i tak słodko spoglądał w moją stronę. Kocham ich za te ukradkowe spojrzenia ACH rozpływam się ![]() ![]() Ksh, Iza faceci nie komplementują, bo są nieśmiali. Mi wystarczy jak sie obracają za mną ![]() ![]() Baby bierz się za niego ![]() ![]() EDIT: Nawet zabrałam się za lekture " Dlaczego mężczyźni kochają zołzy", żeby jakoś podświadomie zacząć wpływac na facetów ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj z moją samoakcpetacją wyjątkowo źle. Przykro mi to mówić, ale mam dość siebie i swojego życia. Nie widze już żadnego sensu, cały czas jest mi niedobrze, chce mi się wymiotować, podobno jestem blada jak śmierć i snuje się jak cień. Dzisiaj zresztą dowiedziałam się paru rzeczy o sobie, o których nawet nie miałam pojęcia. Wg moich koleżanek, jestem głupia i... puszczalska (?), dziwna, słucham beznadziejnej muzyki (tj. rocka progresywnego i grunge'u). Ponadto nie warto ze mną rozmawiać. Najgorsze jest to, że ten chłopak, który mi się podobał to chyba też usłyszał coś takiego i mam wrażenie, że jakoś mnie tak... omija?
Już naprawdę nie mam siły, coraz częściej myślę, o tym żeby się zabić czy coś. Wiem, że to głupie tchórzostwo, ale nie jestem w stanie nic na to poradzić. Poza tym w domu też jest gorzej, z rodzicami pogorszył mi się kontakt. Generalnie totalny DÓŁ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak Towje kolezanki mogą tak mówić?! Przecież już patrząc na to, co piszesz, widać wyraźnie, że jesteś swietną dziewczyną. Puszczalska?! No jasne... zwłaszcza po tym, co piszesz o facetach. To wyssane zpalca. Co do muzyki, nie mają najmniejszego prawa tak mówić. Kurde ,to źle, że chłopak usłyszał, ale jeśli jest Ciebie wart, nie będzie tego słuchał!Przecież chyba trochę Cię zna i wie, jak fajna jesteś ![]() Wiesz... też tak mam, że mi niedobrze, tylko czemu ![]() ![]() Pancza, fajnie, że choć u Ciebie optymistycznie! Wiesz co, przestań być dla tego chłopaka cyniczna ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was, Kochane, życzę miłego jutra i idę spać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Ha ! Iza wyprzedziłam Cię. Nie potrafiłam już dłużej spać.
Hypnotic nie przejmuj się słoneczko ludźmi. Im zawsze coś nie pasuje. Dobrze wiem to po sobie. Kiedy byłam gruba, to mówili o mojej nadwadze. Teraz nie mają się do czego doczepić, to mówią zarozumiała, głupia, egoistka, ważniara itp. Nie dogodzimy niestety wszystkim ![]() ![]() Iza no muszę coś zmienić. Od dzisiaj zaczynam wielki podbój miłosny ![]() Akcja samoakceptacja. Dzisiaj polubiłam moje pomalowane paznokcie ![]() Uciekam do nauki. Życzę miłego i słoncecznego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Przeczytalam caly wątek i sądzę, że powinnam się przyłączyc. Wypowiadam się z wiarą w swoje słowa w temacie o ED, tłumacząc, jak ważne jest racjonalne odżywianie, brak napadów i zdrowy ( NIE chudy) wygląd, a ostatnio sama zaczęłam świrować=/ Historię z ED mam za sobą, nie zamierzam nigdy więcej się głodzić, nie jem słodyczy na codzień, ale też nie odmawiam sobie, gdy naprawdę mam na nie ochotę. Mimo to mam fioła na punkcie swoich ud i braku wcięcia w talii (minimalne, przez co wydaję się szersza=/ a mam w talii 66, co chyba nie jest aż tak wielką liczbą, choć nie jestem tego taka pewna... brzuszek mi nie odstaje, to kwestia tego wcięcia cholernego=/). Czytam co pisałyście dziewczyny i widzę, że nie jestem sama.. Też starałam się siadać na skraju krzesła i noszę tuniki, żeby zakryć to paskudztwo=/ w udzie mam 50, a niżej szczupłe nogi, które naprawdę lubię i zaakceptowałam mimo tych dwóch salcesonów u góry=/ Pomocy
![]()
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Moim zdaniem osoby z zaburzeniami odżywiania mają na prawdę poważny problem z samoakceptacją - dlatego ciągle dążą do ideału, który je niszczy. Tylko wydaje mi się, że takie osoby potrzebują pomocy specjalisty, bo ok - my sobie tu gadu gadu, ale to nie zmieni psychiki chorej osoby. Więc dziewczyny mam do Was taką prośbę: jeśli rzeczywiście źle u Was to wygląda to wybierzcie się do psychologa na terapię, piszcie nam jak wszystko przebiega, a my będziemy Was wspierać
![]() Proszę nie odebrać źle tego co napisałam, nie chodziło mi o krytykę czy "wyganianie" z tego wątku osób z ED. Trzymam za Was kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.