![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Woda mineralna gazowana czy niegazowana?
gazowaną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
lekko nasycona - Staropolanka rulezzz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
nie potrafię pić gazowanej w większych ilościach ,zresztą w ogóle gazowanych rzeczy nie lubie.Źle się czuje później ,mam wrażenie że mnie to w środku rozpuszcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie niegazowaną. Gazowana po prostu mi nie smakuje
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
ja - jak wiekszosc tutaj - wole niegazowana. super gasi pragnienie, no i jak dla mnie jest pyszna
![]() gazowanym mowie stanowczo nie ![]() z wod bardzo lubie Cisowianke [tę pije najczesciej, bo codziennie po 1,5l] a jak nie ma cisiowianki w sklepie, to Nałęczowianka, Arctic i Kropla Beskidu tez sa pyszne ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Niegazowana i tylko niegazowana. Jeśli jednak akurat nie ma w sklepie niegazowanej i jestem zmuszona kupić gazowaną-też wypije
![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie wody nie gazowanej - za to najbardziej smakuje mi taka naturalnie gazowana, lub lekko gazowna
![]()
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
ja czasami mam ochote na gazowana ale zawsze dodaje plaster cytryny.
czasami mnie od tego łapie czkawka ale ... idzie sie przyzwyczaić zdziwil mnie fakt ze w gazowanej wodzie ten dwutlenek węgla działa bakteriostatycznie (1 post) często wieczorem mam straszna ochote na wode (niegazowana z butelki i koniecznie chłodna)kranówa odpada,nawet przefiltrowana bo ma obrzydliwy smak.... czasem jak się dorwę do wody moge wyżłopać z pół litra na raz ![]() mój królik czasem jak się rzuci na wode to tak żłopie że aż się czasem krztusi :P i co dziwne tylko jedna woda mu smakuje ale nie chce robic reklamy ![]()
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Podobno woda gazowana drażniąc kubki smakowe w jamie ustnej powoduje uczucie orzeźwienia i to wpływa na lepsze samopoczucie i gaszenie pragnienia także czasami warto popijać i gazowaną. Ja też często wciskam cytrynkę do niegazowanej nestle aquarel i popijam między posiłkami, mniejszy mam apetyt potem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
kiedyś byłam za woda niegazowaną, ale ostatnio uważam, że nie ma nic lepszego niz gazowana woda na suchoty w środku nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Na suchoty w środku nocy to masz rację, tylko gazowana, a spróbuj jeszcze popić nestle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
tylko i wylacznie gazowana!
![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
ja pijam wodę niegazowaną i wcale nie uważam, że jest ona niesmaczna. Kupuję tą niesmakową, bo raz, że średnio mi smakują, a dwa, że naczytałam się trochę na ich temat...
Przy zakupie zwracam uwagę gdzie jest produkowana taka woda, wybieram wody (soki zresztą też), pochodzenia górskiego.
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
BAN stały
|
Ja to piję smakowe, ale głównie takie, które mają certyfikat IMiD i są przeznaczone dla dzieci, wtedy wiem co piję. I zresztą, lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
niegazowana !
a cytrynowa to już w ogóle full wyczes <mniam>
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Ja też wolę soczki ale tylko te przecierowe bez konserwantów. Jeżeli chodzi o wodę to tylko niegazowaną - jest zdrowsza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
A ja ostatnio słyszałam że sama woda czy to gazowana czy niegazowana nie jest tak zdrowa, jak woda z sokiem, jakimkolwiek, ale zawsze powinna być rozrobiona z czymś. i w co tu wierzyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
;> z sokiem? takim zagęszczanym i to mogłoby być zdrowsze? nie wiem nie wiem.
Wiem za to, że wody mineralne są dużo zdrowsze od wód źródlanych (nakłada się na nie większe restrykcje - to tak jak z hotelowymi gwiazdkami). Nie mam problemów co do wody gazowanej czy niegazowanej. W TV niedawno p. Makłowicz promował wodę 'perlage' (charakteryzuje się naturalnymi, delikatnymi bąbelkami, znanymi z np. szampanów). Na stronie cisowianki opisana jest ta woda, jako produkt premium (idealna na bankiety, konferencje, spotkania rodzinne itp). Czy ktoś mógłby coś więcej o niej powiedzieć? Ktoś już pił tę wodę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ja tam lubię najbardziej muszynę II, która jest wysokozmineralizowana.
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Samej czystej wody piję mało, szczególnie w zimowej i jesiennej porze. Teraz punktują u mnie herbaty owocowe i soki, natomiast latem woda niegazowana z sokami domowej roboty
![]()
'Nie wiem, czy każdy z nas ma swoje przeznaczenie, czy może wszystko dzieje się przez przypadek. Myślę, że i jedno i drugie. Może i jedno i drugie dzieje się w tym samym czasie' http://www.kinomaniak.tv/pp/riko7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
mel89 - tylko pamiętaj, że jej się nie pije jak zwykłą wodę.
madartist1986 - piłaś kiedyś rooibosa? Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Znajomy mojej mamy kupuje wodę gazowaną, otwiera butelkę, pozwala ulotnić się dwutlenkowi węgla i wtedy dopiero ją pije
![]() ![]() Ja piję wodę niegazowaną, ewentualnie lekko gazowaną, częściej źródlaną, albo mineralną do max. zawartości składników mineralnych - 1000mg/dm3. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.