Intensywna pielęgnacja moich włosów - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-22, 23:01   #61
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Intensywna pielęgnacja moich włosów

Aga-no rzeczywiscie ten biolage nawilzajacy szampon ma sls-bede musiala znalesc jakis zamiennik.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 08:06   #62
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
Aga, podeślij mi na PW swój adres, zrobie CI próbki czegos fajnego w ramach podzięki za Lucidity
dziękuję

Cytat:
Napisane przez confused_girl Pokaż wiadomość
Dlatego ja je intensywnie szczotkuję przed myciem głowy Dzięki temu już po nie muszę szarpać mokrych włosów grzebieniem, bo ponoć wtedy są najbardziej narażone na uszkodzenia mechaniczne. To jest też dobry masaż skóry głowy, dlatego zaraz po szczotkowaniu nakładam na skalp wspomnianą wcześniej mieszankę na bazie rycyny Póki co jestem bardzooo zadowolona z poprawy kondycji włosów, które też nieźle zniszczyłam farbowaniem :|
ja w ogóle praktycznie wcale nie szczotkuję, rozczesuję je tylko rzadkim grzebieniem masaż wykonuję podczas mycia włosów oraz podczas wcierania różnych specyfików w skórę głowy

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Aga-no rzeczywiscie ten biolage nawilzajacy szampon ma sls-bede musiala znalesc jakis zamiennik.
no właśnie, ma sls choc ja od ponad roku myję szamponem bez sls i skóra głowy swędzi mnie jak szalona, przy szamponach z sls tego nie miałam

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 21:08   #63
Porcelainnn
Zadomowienie

Widzę, że tak jak ja lubisz olejki do włosów. I tak jak ja farbujesz pasemka na jasno.

Doradzałabym olejek kokosowy (taki w tubce, do stosowania na ciepło)z avonu, np. raz na tydzień plus delikatny szampon bez sls lub z ich małą ilością( używałam Nivea Baby rumiankowego i byłam b. zadowolona) . Na końce włosków olej kokosowy lun serum na końcówki gliss kur.
Z droższych kosmetyków warto zainwestować w odżywkę lub maskę Intense Repair L'oreal. Moja siostra używa jej regularnie, ja czasem (jak dostanę odlewkę) i... naprawdę nawilża. Bardzo. Możesz kupić w internecie dużą wersje z pompką z kimś na pół, odżywka jest bardzo bardzo wydajne

Tę maskę Intense repair L'oreala naprawdę polecam. Bo możesz wydać dużo pieniążków na Kallosy itp (używałam mlecznego) a nie dadzą takich rezultatów jak jeden Repair. Jednak, że jest to większy wydatek, doradzałabym zdobyć jakąś małą ilość, żebyś sprawdziła czy Ci pasuje

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 21:20   #64
tulipanna.
Zakorzenienie

Znacznie gorszy od SLS-a jest silikon, bo kazde wlosy predzej czy pozniej obciazy(przerabialam). Wtedy zalecane jest stosowanie szamponow z SLS, zeby te silikony dokladnie splukac. Czytalam tez, ze SLS szkodzilby faktycznie, gdyby zostawal na glowie. W przypadku szamponu nie ma wiec o co sie martwic, bo jest oczywiste, ze nalezy go dokladnie splukac.

Aga ja sie martwie o te probki, bo w tym samym dniu wyslalam do Ciebie i Malej_Kobietki i u niej byly juz nastepnego dnia. Prosze, daj znac jak tylko beda.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 15:59   #65
bossy
Zakorzenienie

ja Ci mogę polecić maskę dove
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-208542
jest naprawdę b.dobra. używaj jej po każdym myciu zamiast odżywki, aż włosy dojdą do siebie.

a na końcówki mam gliss kur oil nutrive, jest całkiem dobry. szamponu używam gliss kur do włosów farbowanych (z czerwonej serii.)

mam włosy rozjaśniane, najdłuższe za połowę pleców. i się mnie pytają co robię, że mam farbowane a takie ładne bo są gładkie, lśniące i pachnące

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 16:42   #66
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Widzę, że tak jak ja lubisz olejki do włosów. I tak jak ja farbujesz pasemka na jasno.

Doradzałabym olejek kokosowy (taki w tubce, do stosowania na ciepło)z avonu, np. raz na tydzień plus delikatny szampon bez sls lub z ich małą ilością( używałam Nivea Baby rumiankowego i byłam b. zadowolona) . Na końce włosków olej kokosowy lun serum na końcówki gliss kur.
Z droższych kosmetyków warto zainwestować w odżywkę lub maskę Intense Repair L'oreal. Moja siostra używa jej regularnie, ja czasem (jak dostanę odlewkę) i... naprawdę nawilża. Bardzo. Możesz kupić w internecie dużą wersje z pompką z kimś na pół, odżywka jest bardzo bardzo wydajne

Tę maskę Intense repair L'oreala naprawdę polecam. Bo możesz wydać dużo pieniążków na Kallosy itp (używałam mlecznego) a nie dadzą takich rezultatów jak jeden Repair. Jednak, że jest to większy wydatek, doradzałabym zdobyć jakąś małą ilość, żebyś sprawdziła czy Ci pasuje
hej bardzo dziękuje za zainteresowanie.
Olej kokosowy kupic zamierzam, ale taki w sklepie ze zdrową żywnością
Miałam maskę z L'oreal Intense repair i była niezła ale bez rewelacji

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Znacznie gorszy od SLS-a jest silikon, bo kazde wlosy predzej czy pozniej obciazy(przerabialam). Wtedy zalecane jest stosowanie szamponow z SLS, zeby te silikony dokladnie splukac. Czytalam tez, ze SLS szkodzilby faktycznie, gdyby zostawal na glowie. W przypadku szamponu nie ma wiec o co sie martwic, bo jest oczywiste, ze nalezy go dokladnie splukac.

Aga ja sie martwie o te probki, bo w tym samym dniu wyslalam do Ciebie i Malej_Kobietki i u niej byly juz nastepnego dnia. Prosze, daj znac jak tylko beda.
użyam zeli i szamponó bez sls bo moja skóra za nim nie przepada choc co jakiś czas robię przerwę .
Jeszcze nie ma nic, jak tylko dojdzie od razu dam znac.

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
ja Ci mogę polecić maskę dove
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-208542
jest naprawdę b.dobra. używaj jej po każdym myciu zamiast odżywki, aż włosy dojdą do siebie.

a na końcówki mam gliss kur oil nutrive, jest całkiem dobry. szamponu używam gliss kur do włosów farbowanych (z czerwonej serii.)

mam włosy rozjaśniane, najdłuższe za połowę pleców. i się mnie pytają co robię, że mam farbowane a takie ładne bo są gładkie, lśniące i pachnące
zaciekawiłaś mnie maseczką Dove, lubię ich kosmetyki mogłabyś wkleic jej skład?

Stary 2008-02-26, 18:49   #67
bossy
Zakorzenienie

aqua, cetaryl alcohol, cetrimonium chloride, cyclopentasiloxane, glycerin, dimethiconol, dipalmitoylethy dimonium chloride, hydroxyethycellulose, potassium chloride, lysine hydrochloride, silk amino acids, borago officinalis seed oil, parfum, adipic acid, disodium edta, citric acid, dmdhm hydanotin, tea-dodecylbenzesulfonate, imidazolidinyl urea, sodium benzotae, sodium chloride, sodium hydroxide, ascorbyl palmitate, tocopherol, ethylexyl methoxycinnamate, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazoloinone, propylene glycol, bht, alphaisomethyl lonone, amyl cinnamal, butylpenyl methylproporional, citronellol, coumarin, geraniol, hexyl cinnamal, limonele, linalool ci 16255, ci 47005.

jak gdzies zrobilam bląd to przepraszam

.supergirls just fly.
Stary 2008-02-26, 19:22   #68
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Aguś jak chcesz mogę Ci zrobić od siebie próbki :
Kallos Placenta, Mleczna i owocowa

Daj znać na PW

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 10:32   #69
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
  • PROFISILK jedwab biosilk profisilk
Ago, ja moge z czystym sumieniem polecic tę pozycje. Moje włosy muszą znosic duzo a ja pomagam im jak mogę, jedwab jest rewelacyjny. Polecam, ja smaruję tez tym od jakiegoś czasu włosy (koncówki) mojej córce, bo ma skłonnośc do suchych koncówek. Pomaga i włos wygląda całkiem inaczej, zdrowiej.
Robie sobie tez maseczki z olejku rycynowego+ cytryna+ (czasem) żóltko, to taka domowa maseczka.
Poza tym dla mnie rewelacyjny jest WAX, ale Tobie nie odpowiada. Nie kazdemu wszystko pasuje, ja nie znoszę Kallos

A tak wewnętrznie i zdrowotnie, to czy Ty lubisz owsiankę (ogólnie płatki owsiane)? Wspaniale działają na włosy.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 11:34   #70
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

A tak wewnętrznie i zdrowotnie, to czy Ty lubisz owsiankę (ogólnie płatki owsiane)? Wspaniale działają na włosy.
mnie chwali każdy fryzjer za włosy. wczoraj z jasnej blondynki stałam się brunetką! i fryzjer ohał i ahał nade mną, że mam takie zdrowe, lśniące włosy. a to zasługa mamy ciągle mi powtarza, że dzięki niej takie mam, bo jadła b.dużo płatków owsianych jak była ze mną w ciąży ja też je wcinam na śniadanie wiec polecam. pozdrawiam

.supergirls just fly.
Stary 2008-02-27, 12:28   #71
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
aqua, cetaryl alcohol, cetrimonium chloride, cyclopentasiloxane, glycerin, dimethiconol, dipalmitoylethy dimonium chloride, hydroxyethycellulose, potassium chloride, lysine hydrochloride, silk amino acids, borago officinalis seed oil, parfum, adipic acid, disodium edta, citric acid, dmdhm hydanotin, tea-dodecylbenzesulfonate, imidazolidinyl urea, sodium benzotae, sodium chloride, sodium hydroxide, ascorbyl palmitate, tocopherol, ethylexyl methoxycinnamate, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazoloinone, propylene glycol, bht, alphaisomethyl lonone, amyl cinnamal, butylpenyl methylproporional, citronellol, coumarin, geraniol, hexyl cinnamal, limonele, linalool ci 16255, ci 47005.

jak gdzies zrobilam bląd to przepraszam
dziękuję

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Aguś jak chcesz mogę Ci zrobić od siebie próbki :
Kallos Placenta, Mleczna i owocowa

Daj znać na PW

Cytat:
Ago, ja moge z czystym sumieniem polecic tę pozycje. Moje włosy muszą znosic duzo a ja pomagam im jak mogę, jedwab jest rewelacyjny. Polecam, ja smaruję tez tym od jakiegoś czasu włosy (koncówki) mojej córce, bo ma skłonnośc do suchych koncówek. Pomaga i włos wygląda całkiem inaczej, zdrowiej.
Robie sobie tez maseczki z olejku rycynowego+ cytryna+ (czasem) żóltko, to taka domowa maseczka.
Poza tym dla mnie rewelacyjny jest WAX, ale Tobie nie odpowiada. Nie kazdemu wszystko pasuje, ja nie znoszę Kallos

Lubo ale masz ten jedwab Profisilk czy ten popularny na wizażu Farouk?
WAX zamierzam kupic, ale ten polski
Muesli może byc ? Sama sobie mieszam różne płatki

Stary 2008-02-27, 12:58   #72
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Mialam ten polski WAX. Jest drozszy i dzialal na mnie tak samo jak normalny WAX.
fruity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 13:13   #73
asiulka123
Zakorzenienie

Zauważyłam w aptece Wax, ale jak się potem okazało to ten zagraniczny firmy Richards&Appleby. Nie kupiłam bo nie podoba mi się ten sls Muszę zacząć szukać polskiej wersji.

Aga, zażywasz jakieś suplementy diety, pijesz jakieś zioła? Warto też wzmocnić organizm od wewnątrz
Ja żeby poprawić kondycję moich włosów oraz cery przede wszystkim piję herbatkę oczyszczającą Vitax "Sekret piękna"-> http://www.adonisvernalis.pl/index.p...o&item_id=1797
Na razie nie mogę nic powiedzieć bo piję dopiero od tygodnia. Zareagowała jedynie moja cera- wypryskami Ale jak się oczyści to mam nadzieję, że w końcu będzie ładna a włosy mocne i błyszczące

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 15:44   #74
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
mnie chwali każdy fryzjer za włosy. wczoraj z jasnej blondynki stałam się brunetką! i fryzjer ohał i ahał nade mną, że mam takie zdrowe, lśniące włosy. a to zasługa mamy ciągle mi powtarza, że dzięki niej takie mam, bo jadła b.dużo płatków owsianych jak była ze mną w ciąży ja też je wcinam na śniadanie wiec polecam. pozdrawiam
Dziekuję za poparcie mojej tezy o zbawiennym wpływie płatków owsianych na włosy

Cytat:

Lubo ale masz ten jedwab Profisilk czy ten popularny na wizażu Farouk?
WAX zamierzam kupic, ale ten polski
Muesli może byc ? Sama sobie mieszam różne płatki
Ja miałam i Profisilk i Farouk a teraz mam Abisilk (firma Andra). Tego ostatniego nie polecam, mniej skuteczny od poprzedników i (na co zwraca uwage szczególnie moja córka) tamte ładniej pachną
Jesli miałabym wybierać, to Profisilk jest na pierwszym miejscu, ale jedwabiom z Farouka tez nie mam nic do zarzucenia. Oni maja duży wybór tych preparatów i ja juz pare wypróbowałam, każdy dobry.

Co do płatków, to moga byc w muesli, obojetne. Ja jem zwykłą owsiankę
Poza tym polecam tzw. mleko owsiane, do kupienia w sklepach ze zdrową żywnoscią (tak myslę, bo tutaj jest własnie w takich sklepach).

Stary 2008-02-27, 16:58   #75
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Mialam ten polski WAX. Jest drozszy i dzialal na mnie tak samo jak normalny WAX.
normalny WAX ma SLS w składzie co go dyskredytuje w moich oczach (zresztą używałam go kilka lat temu i nic nie pomógł, dostałam jeszcze po nim łupieżu). Składy mają jednak inne dlatego poluję na ten polski, zwłaszcza mam ochotę na saszetki zanim zdecyduję się na pełnowymiarowe opakowanie ale nigdzie go nie mogę dostac

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
Zauważyłam w aptece Wax, ale jak się potem okazało to ten zagraniczny firmy Richards&Appleby. Nie kupiłam bo nie podoba mi się ten sls Muszę zacząć szukać polskiej wersji.

Aga, zażywasz jakieś suplementy diety, pijesz jakieś zioła? Warto też wzmocnić organizm od wewnątrz
Ja żeby poprawić kondycję moich włosów oraz cery przede wszystkim piję herbatkę oczyszczającą Vitax "Sekret piękna"-> http://www.adonisvernalis.pl/index.p...o&item_id=1797
Na razie nie mogę nic powiedzieć bo piję dopiero od tygodnia. Zareagowała jedynie moja cera- wypryskami Ale jak się oczyści to mam nadzieję, że w końcu będzie ładna a włosy mocne i błyszczące
piłam tę herbatkę od kilku tygodni łykam skrzyp polny z pokrzywą
Generalnie od śroka włosy są wspomagane tymi suplementami, przestały wypadac. Teraz muszę tylko doprowadzic do porządku ich wygląd, zniszczone są pasemkami
Cytat:
Ja miałam i Profisilk i Farouk a teraz mam Abisilk (firma Andra). Tego ostatniego nie polecam, mniej skuteczny od poprzedników i (na co zwraca uwage szczególnie moja córka) tamte ładniej pachną
Jesli miałabym wybierać, to Profisilk jest na pierwszym miejscu, ale jedwabiom z Farouka tez nie mam nic do zarzucenia. Oni maja duży wybór tych preparatów i ja juz pare wypróbowałam, każdy dobry.

Co do płatków, to moga byc w muesli, obojetne. Ja jem zwykłą owsiankę
Poza tym polecam tzw. mleko owsiane, do kupienia w sklepach ze zdrową żywnoscią (tak myslę, bo tutaj jest własnie w takich sklepach).
jedwab Farouk kupiłam jakiś czas temu pod wpływem wizazu ale mnie nie zachwycił. Myślę o tym Profisilk choc moja siostra wybija mi go z głowy
Potrzebuję coś wygładzającego, zwłaszcza na końcówki które są suche jak wiechcie.
Jeśli chodzi o mleko owsiane, widziałam je dziś w sklepie ze zdrową żywnością właśnie (kupowałam tam zimnotłoczony olej kokosowy, notabene tez na włosy).
Lubo, jak stosowac to mleko? Jak często pic?

Dziękuję za pomoc

Stary 2008-02-27, 17:08   #76
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Cytat:
normalny WAX ma SLS w składzie co go dyskredytuje w moich oczach (zresztą używałam go kilka lat temu i nic nie pomógł, dostałam jeszcze po nim łupieżu). Składy mają jednak inne dlatego poluję na ten polski, zwłaszcza mam ochotę na saszetki zanim zdecyduję się na pełnowymiarowe opakowanie ale nigdzie go nie mogę dostac
Mi apteka zamowila. Ja wiem, ze tamten ma SLS, dlatego wlasnie kupilam polski. Ale nic nie zadzialal. Jak normalna odzywka. Ja wolalam, jak mialam dlugie wlosy, smarowac wlosy (konce) oliwa z oliwek i na to folja i recznik i chodzilam tak z godzine, czasem wiecej, zalezy ile czasu mialam. To lepiej dzialalo niz kazdy WAX i odzywki. A na wypadanie to kosmetyki mi jeszcze nic nie pomogly.
fruity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 17:09   #77
Luba
Zakorzenienie

Ja te jedwabne odżywki własciwie tylko do koncówek używam. Bo na całe włosy to nie bardzo... I koncówki sa wasnie po nim bardzo ładne, wypróbowane na mojej córce, bo szczególnie ona ma tendencje do takich "wiechciowatych" koncówek.

Przypomniało mi sie jeszcze, że jakis czas temu, kiedy mój syn miał długie włosy (horror ) to tez miał problem z suchymi włosami i do tego miał pasemka (horror ). Włosy po pewnym czasie nie wygladały zbyt pieknie i fryzjerka poleciła nam z firmy Goldwell serie Kerasilk. Mielismy szampon i odżywke, włosy sie znacznie poprawiły, nawet teraz kiedy syn ma juz krótkie włosy to od czasu do czasu uzywa tej odżywki i szamponu.

Ja staram się pić to mleko owsiane tak jedna szklanke na dzień, ale jak jem już owsianke, to sobie daruję. Wychodzi mi mniej więcej karton na tydzień.

Stary 2008-02-27, 19:31   #78
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Mam wlosy cienkie, ale bardzo geste. Conajmniej raz na dwa miesiace moj fryzjer magluje i meczy te moje bidne wlosiska farba rozjasniajaca.

Testowalam dziesiatki odzywek, masek, balsamow. Sporo serii profesjonalnych.

Z mojego doswiadczenia najbardziej sprawdzily sie:
-seria Intense Repair (szampon + maska, nie odzywka)
-ampulki Matrix Biolage nawilzajace ( u fryzjera nalozenie jedej 10 ml ampulki + masaz glowy to dosc kosztowna zabawa (35 zl), wiec sie wycwanilam i kupilam zestaw 10 ampulek na allegro (89zl) i sama "masazuje" nimi lepetyne siedzac w wannie, efekt - wlosy jak jedwab, miekkie, "sypkie", sprezyste, naprawde polecam)

Zdaje sobie sprawe, ze linie profesjonalne nie sa tanie, ale przy marnej kondycji wlosa zadne inne nie zreperowaly mi tej "bidy z nedza" co to sobie czynie systematycznie farbujac wlosy, napawde.

Na suche konce polecam rowniez serum Liss Exterem Loreal badz plyne krysztalki Renee Blanche
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 20:56   #79
Luba
Zakorzenienie

Doroto, ten Matrix o którym mówisz, to jest przeciwko wypadaniu włosów?

Stary 2008-02-27, 21:04   #80
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Cytat:
Jeżeli jest Ci po drodze to zajrzyj do sklepu zielarskiego (czy zielarsko-medycznego) na pl. Dąbrowskiego; patrząc od strony Narutowicza trezba iść uliczką po prawej stronie w kierunku Jaracza, chodzi mi o tą uliczkę z (chyba) sądem, ten sklepik jest jakby z boku teatru Wielkiego po drugiej stronie ulicy. Widziałam tam ten tzw. polski Wax w saszetkach
pearlania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 10:07   #81
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Cytat:
Doroto, ten Matrix o którym mówisz, to jest przeciwko wypadaniu włosów?

Witaj Luba

Ten preparat - nie. Natomiast jest inny tejze marki, rowniez w ampulkach - przeciwko wypadaniu wlosow, nie wiem jednak czy i jak dziala.

Przypomnialam sobie, ze mam w domu opakowanie Kuracja wzmacniajaca w ampulkach "Z apteczki Babuni" Joanna (do wlosow ciekich, delikatnych ze sklonnoscia o wypadania) ten prepeart dostal nagrode Uroda 2007. Kupione pod wplywem chwili, nie uzywalam jednak nigdy wiec pojecia nie mam czy dziala. Jesli masz ochote na nie, moge przeslac Tobie. Choczesz?
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 11:10   #82
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
W aptekach Dbam o Zdrowie często jest, a jak nie, to go zamówią na życzenie. W sklepach zielarskich tez możńa poszukać, ja właśnie tam go znalazłam.

Cytat:
Mi apteka zamowila. Ja wiem, ze tamten ma SLS, dlatego wlasnie kupilam polski. Ale nic nie zadzialal. Jak normalna odzywka.
A mi pomógł rewelacyjnie. Już po pierwszym użyciu włosy stały sie jakby grubsze, były bardzo sprężyste, błyszczące, takie mocne. Użyłam tego do suchych i naprawdę go polecam.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 11:51   #83
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco Pokaż wiadomość
Witaj Luba

Ten preparat - nie. Natomiast jest inny tejze marki, rowniez w ampulkach - przeciwko wypadaniu wlosow, nie wiem jednak czy i jak dziala.

Przypomnialam sobie, ze mam w domu opakowanie Kuracja wzmacniajaca w ampulkach "Z apteczki Babuni" Joanna (do wlosow ciekich, delikatnych ze sklonnoscia o wypadania) ten prepeart dostal nagrode Uroda 2007. Kupione pod wplywem chwili, nie uzywalam jednak nigdy wiec pojecia nie mam czy dziala. Jesli masz ochote na nie, moge przeslac Tobie. Choczesz?
Witaj!!!
Jesli Ci to nie sprawi kłopotu, to chcę, resztę obgadamy na PW.

A na co dokładnie był ten Twój preparat z Matrixa? Bo własnie jak wpisałam w wyszukiwarkę, to wyskoczył mi ten przeciwdziałający wypadaniu.

Aga, mam nadzieję, ze nie zaśmiecam ci wątku, konsekwentnie trzymam się tematu włosów i odżywek Ale jakby co, to wystarczy tylko słowo i się zamykam

Stary 2008-02-28, 17:21   #84
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Mi apteka zamowila. Ja wiem, ze tamten ma SLS, dlatego wlasnie kupilam polski. Ale nic nie zadzialal. Jak normalna odzywka. Ja wolalam, jak mialam dlugie wlosy, smarowac wlosy (konce) oliwa z oliwek i na to folja i recznik i chodzilam tak z godzine, czasem wiecej, zalezy ile czasu mialam. To lepiej dzialalo niz kazdy WAX i odzywki. A na wypadanie to kosmetyki mi jeszcze nic nie pomogly.
dlatego chcę kupic najpierw saszetki

Cytat:
Ja te jedwabne odżywki własciwie tylko do koncówek używam. Bo na całe włosy to nie bardzo... I koncówki sa wasnie po nim bardzo ładne, wypróbowane na mojej córce, bo szczególnie ona ma tendencje do takich "wiechciowatych" koncówek.

Przypomniało mi sie jeszcze, że jakis czas temu, kiedy mój syn miał długie włosy (horror ) to tez miał problem z suchymi włosami i do tego miał pasemka (horror ). Włosy po pewnym czasie nie wygladały zbyt pieknie i fryzjerka poleciła nam z firmy Goldwell serie Kerasilk. Mielismy szampon i odżywke, włosy sie znacznie poprawiły, nawet teraz kiedy syn ma juz krótkie włosy to od czasu do czasu uzywa tej odżywki i szamponu.

Ja staram się pić to mleko owsiane tak jedna szklanke na dzień, ale jak jem już owsianke, to sobie daruję. Wychodzi mi mniej więcej karton na tydzień.
syn miał długie włosy i pasemka? : Łał
A dobre to mleko?

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco Pokaż wiadomość
Mam wlosy cienkie, ale bardzo geste. Conajmniej raz na dwa miesiace moj fryzjer magluje i meczy te moje bidne wlosiska farba rozjasniajaca.

Testowalam dziesiatki odzywek, masek, balsamow. Sporo serii profesjonalnych.

Z mojego doswiadczenia najbardziej sprawdzily sie:
-seria Intense Repair (szampon + maska, nie odzywka)
-ampulki Matrix Biolage nawilzajace ( u fryzjera nalozenie jedej 10 ml ampulki + masaz glowy to dosc kosztowna zabawa (35 zl), wiec sie wycwanilam i kupilam zestaw 10 ampulek na allegro (89zl) i sama "masazuje" nimi lepetyne siedzac w wannie, efekt - wlosy jak jedwab, miekkie, "sypkie", sprezyste, naprawde polecam)

Zdaje sobie sprawe, ze linie profesjonalne nie sa tanie, ale przy marnej kondycji wlosa zadne inne nie zreperowaly mi tej "bidy z nedza" co to sobie czynie systematycznie farbujac wlosy, napawde.

Na suche konce polecam rowniez serum Liss Exterem Loreal badz plyne krysztalki Renee Blanche
dziękuję Doroto serdecznie
Kryształki mam od kilku lat sama je mocno zapropagowałam na wizazu.
Widzę że wiele osób chwali sobie serię Biolage, muszę jednak ją wypróbowac

Cytat:
Napisane przez pearlania Pokaż wiadomość
Jeżeli jest Ci po drodze to zajrzyj do sklepu zielarskiego (czy zielarsko-medycznego) na pl. Dąbrowskiego; patrząc od strony Narutowicza trezba iść uliczką po prawej stronie w kierunku Jaracza, chodzi mi o tą uliczkę z (chyba) sądem, ten sklepik jest jakby z boku teatru Wielkiego po drugiej stronie ulicy. Widziałam tam ten tzw. polski Wax w saszetkach
no właśnie zupełnie mi tam nie po drodze mieszkam na Bałutach, a pracuje w centrum (okolice Piotrkowskiej, Nawrot)

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
W aptekach Dbam o Zdrowie często jest, a jak nie, to go zamówią na życzenie. W sklepach zielarskich tez możńa poszukać, ja właśnie tam go znalazłam.
Dziękuję za wskazówki

Cytat:
Aga, mam nadzieję, ze nie zaśmiecam ci wątku, konsekwentnie trzymam się tematu włosów i odżywek Ale jakby co, to wystarczy tylko słowo i się zamykam
sio z mojego wątku z ta prywatą

żartuję oczywiście. Piszcie ile możecie

Stary 2008-02-28, 23:07   #85
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Cytat:

no właśnie zupełnie mi tam nie po drodze mieszkam na Bałutach, a pracuje w centrum (okolice Piotrkowskiej, Nawrot)
Chyba że zrobisz sobie spacer z Nawrot na Bałuty przez pl. Dąbrowskiego

Jeśli masz w pobliżu aptekę "Dbam o zdrowie" to możesz przez internet zamówić i wskazać wybrana lokalizację, gdzie odbierzesz. Trzeba jednak złożyć zamówienie za co najmniej 20 zł. Mnie sie bardzo spodobały zakupy w tej aptece https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/
Stary 2008-02-29, 17:04   #86
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Chyba że zrobisz sobie spacer z Nawrot na Bałuty przez pl. Dąbrowskiego

Jeśli masz w pobliżu aptekę "Dbam o zdrowie" to możesz przez internet zamówić i wskazać wybrana lokalizację, gdzie odbierzesz. Trzeba jednak złożyć zamówienie za co najmniej 20 zł. Mnie sie bardzo spodobały zakupy w tej aptece https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/
oo, dziękuję za stronę widzę że na Pl. Kościelnym jest ta apteka to bardzo blisko mnie

Stary 2008-02-29, 19:33   #87
tulipanna.
Zakorzenienie

Probek dalej nie ma? Juz zaluje, ze nie wyslalam InPostem Jesli nie dojda hmm nie wiem? Do srody? To wysle Ci raz jeszcze, ale InPost.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 23:14   #88
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Cytat:
oo, dziękuję za stronę widzę że na Pl. Kościelnym jest ta apteka to bardzo blisko mnie
Tych aptek jest naprawdę sporo w Łodzi, ja odbieram na Piotrkowskiej przy kinie Polonia, następnego dnia po złożeniu zamówienia już zakupki czekają w aptece
Stary 2008-03-01, 10:21   #89
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Probek dalej nie ma? Juz zaluje, ze nie wyslalam InPostem Jesli nie dojda hmm nie wiem? Do srody? To wysle Ci raz jeszcze, ale InPost.
Tulip, nie wysyłaj, mówi się trudno zresztą InPost do mnie nie dochodzi, musiałabym latac po Łodzi i szukac ich placówki
Dziękuję

Cytat:
Tych aptek jest naprawdę sporo w Łodzi, ja odbieram na Piotrkowskiej przy kinie Polonia, następnego dnia po złożeniu zamówienia już zakupki czekają w aptece
wczoraj weszłam na stronę tej apteki (szkoda że dział kosmetyki nie jest podzielony tematycznie na włosy, twarz itp bo ciężko coś znaleźc czy przejrzec). Szukałam tam naszego Waxu wpisując zarówno L'biotica i Wax w wyszukiwarkę i nic nie znajdywało

edit- kupiłam trzy saszetki w zielarskim obok mnie po 2,50. Do włosów słabych, zniszczonych oraz blond. Wypróbuję przed zakupem pełnowymiarowego opakowania

Edytowane przez agabil1
Czas edycji: 2008-03-01 o 12:10
Stary 2008-03-01, 13:45   #90
Luba
Zakorzenienie

Ago, mnie to mleko smakuje, co kto lubi Najlepiej kupic smakowe, np. waniliowe.

I napisz koniecznie jaki jest ten Wax, jakie masz po nim wrażenia

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości