![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macie pamięć do twarzy?
Niestety nie mam w ogole pamieci do twarzy. Kilka razy zdarzylo mi sie, ze jakas osoba mowila mi "czesc" a ja nie mialam pojecia, kto to - generalnie pamietalam, ale gdzie i jak sie poznalysmy?
![]() co smieszniejsze do dat, numerow tel mam bardzo dobra pamiec ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
ja kompletnie nie mam pamieci do twarzy. potrafie z kims rozmawiac, odwracam sie i nie potrafie odtworzyc w pamieci wygladu osoby. nawet najbardziej podstawowych rzeczy jak kolor czy dlugosc wlosow. predzej zapamietuje ludzi po ubraniach np osoby ktore spotykam codziennie rano na przystanku
podobnie z imionami - nie ze zapominam tylko poprostu ich nie rejestruje. nawet jak mowie sobie "skup sie ta osoba zaraz sie przedstawi i musisz zapamietac imie" zawsze zdaze sie zawiesic na ten moment |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja najbardziej stresuje sie w pracy ze nie rozpoznam na korytarzu nowo poznanej osoby i nie powiem "dzien dobry" na studiach to mialam w stosunku do wykladowcow |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
ojj mam prawie jak to sie mowi fotograficzna pamiec do osob, miejsc, sytuacji, slow... mam jedynie spory problem z zapamietaniem imion, ale osobe skojarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Pamiec do twarzy mam i czasem do takiej zapamietanej spotkanej gdzies przypadkiem buzki sie usmiecham
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
U mnie jest tak. Twarz zapamiętuję, ale dopiero jak zobaczę daną osobę to mi się ona przypomina. Opisać twarz człowieka, którego dopiero co poznałam, nie potrafię, bo nie pamiętam po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdarza się, że na ulicy nie poznam osoby i nie powiem "cześć" albo "dzień dobry", i jest mi z tego powodu strasznie głupio, bo ktoś może sobie pomyśleć że jestem niegrzeczna albo zarozumiała czy jakoś tak... a ja zwyczajnie tego kogoś nie poznałam.. Jeśli chodzi o liczby, imiona,daty, czy różne szczegóły to pamięć mam rewelacyjną, tylko z tą twarzą nie bardzo :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.