![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pełnia - kolejna noc nieprzespana.
Ja tam mogę spać zawsze i wszędzie, pełnia czy nie co najmniej 8 godzin przesypiam. Mój znak zodiaku to Ryby, ale nie sądzę żeby to miało jakikolwiek wpływ.
Sposób z procentami świetny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
A znacie sytuację,że jesteście zbyt zmęczone,żeby zasnąć?Zdarzyło mi się to ze 3-4razy w życiu...straszne...
![]() Koleżanko Aramintho witam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Aninek jak to mozliwe?
![]()
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety znamy ![]() najczęściej po dużym wysiłku fizycznym gdy tylko marze aby pójść spać i z tego przemęczenia nie mogę zasnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra nie potrafi zrozumieć,jak to możliwe...miałam tak po sesji-przyjechałam do domu wręcz padnięta,przeziębiona i osłabiona przez przeziębienie(znosiłam walizę po schodach i prawie zemdlałam...),tłukłam się3godz do domu,w łóżku aż mi sie w głowie kręciło z tego wszystkiego...i zasnąć nie mogłam...teoretycznie powinnam paść najszybciej,a zasnęłam najpóźniej...
Raz w życiu zdarzyło mi się,że nie mogłam zasnąć prawie do chwili pobudki... A macie coś takiego,że was najmniejszy szmer denerwuje?Ja w chwilach,gdy nie mogę zasnąć,słyszę,jak kapią gdzieś krople wody,jak sąsiad z mieszkania wyżej coś mówi...wynajmuję pokój u starszej pani(głośniej słucha tv czasem)i jak nie mogę usnąć i słyszę jej szmery i hałasy...przewrażliwienie i nadwrażliwość zmysłów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
też tak mam! a poza tym cierpie na migrenym
![]()
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie jak nie mogę zasnąć to nagle wszystkie, nawet najmniejsze odgłosy są hałasem ![]() a i też jestem rakiem i też przy każdej pełni straszliwie się męczę mój sposób: wiem kiedy jest pełnia, wiem że nie będę spała, więc w tym czasie nadrabiam zaległości czytelnicze, filmowe, uczę się ![]() i tak wiem,że nie zasnę i będę miała "dziwne myśli" przez te kilka godzin w nocy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem lwem...zawsze jakaś inna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
interesujace
![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie,czasem w pełnię śpię jak niemowlę a w "normalną"noc rzucam sie na łóżko....Z tym zmęczeniem miałam może 5-6razy...a nadwrażliwe zmysły mam bardzo często,zwłaszcza jak się denerwuję...ogólnie dość kłopotliwe to jest,bo kiedy jeszcze miałam faceta,to nie mógł mieć twarzy w nocy skierowanej w moją strone,bo mi jego odeech przeszkadzał
![]() dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
ja seksowanie mam codziennie prawie przed snem
![]() ![]() a co do drinów to owszem pomaga, ale raczej na krótko, budzę się wtedy o 4 na przykład i nie mogę już zasnąć i gdzieś nawet wyczytałam, że to się nazywa bezsenność wtórna, która właśnie pojawia się u osób, które próbują "ululać" się drinkiem przed snem u mnie działa na całą noc, jakbym wypiła całą butelkę wina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Ja tez jestem lwem i nie ma szans zebym podczas pelni zasnela wczesniej niz o 4-5 nad ranem ...Mimo ze mam grube zaslony w sypialni i blask ksiezyca sie przez nie nie przebija nie moge zasnac i juz ... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Carmela Czas edycji: 2008-02-21 o 02:06 Powód: dodanie tekstu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
tez nie spie. zmeczona jak diabli, ale moze mnie to zacmienie ksiezyca tak rusza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Tez tak mam niestety... I z trudnoscia zasniecia z powodu ogromnego zmeczenia jak i przy pelni... Choc to drugie to nie zawsze... Straszne to uczucie przewracac sie z boku na bok, a dookola wszyscy spia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Witam w klubie. Mam ten sam problem jak jest pełnia. Jestem rozdrażniona i nie mogę spać. Najgorsza jest bezsenność
![]() Nie wiem czy znak zodiaku ma na to wpływ. Ja jestem zodiakalnym byczkiem.
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
melduje sie nietolerująca światla księżycowego nie ze względu na jego urok lecz bezsenność
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja tez Rybka i tez mi "zwisa", w jakiej fazie mamy aktualnie Księżyc. Ja nawet lubie par\trzec, jak świeci mi prosto w okno, czasem odslaniam wtedy zasłony, abgym mogła się w niego wpatrywać.
![]() |
#79 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam ostatnio podobną sytuację tzn. poniekąd byłam zbyt zmęczona żeby zasnąć. Napisałam poniekąd bo to jednak nie do końca o samo zmęczenie chodziło. Sytuacja miała również miejsce w trakcie sesji, noc przed egzaminem spałam tylko 3 godziny - uczyłam się. Rano wstałam,żeby jeszcze powtórzyć, wypiłam hektolitry kawy - podobnie jak w ciągu poprzedzających egzamin dni. Mamy więc przedawkowaną kofeinę, dodatkowo stres, a co za tym idzie również adrenalina. Po egzaminie byłam bardzo śpiąca, zmęczona, bola mnie glowa, ale z drugiej strony wiedziałam,że gdybym się położyła to i tak nie zasnę. W ramach relaksu pogadałąm z koleżanką, wypiłam zieloną herbatę i dopiero wtedy wróciłam do domu żeby się wyspać. Cytat:
Kiedyś ludzie wierzyli, że od spania przy świetle księżyca można zostać lunatykiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Pełnia księżyca- już nie mam siły
Po długiej nieobecności wracam z pytaniem:
Czy któraś z Was tak jak ja nie jest w stanie zasnąć podczas pełni księżyca? Na początku było to dla mnie śmieszne, bo kojarzyło się z wilkołakami, ale już po prostu mnie to męczy. Nie jestem w stanie zasnąć, jeśli w nocy jest pełnia księżyca- co więcej, jestem wtedy nadpobudliwa i mam tyle energii, że większość moich prac semestralnych i część pracy magisterskiej powstała w czasie pełni. Żeby nie tracić czasu na bezczynne leżenie w łóżku, myję naczynia, sprzątam, piorę, czytam itd. Nie byłoby w tym niczego złego, gdyby nie to, że następnego ranka padam ze zmęczenia, a wiadomo- w dzień ma się mnóstwo innych obowiązków i nie mogę pozwolić sobie na odespanie nocy. Nie wiem co ma do tego księżyc, ale normalnie aż razi mnie w oczy, nawet jak mam zasunięte żaluzje i go nie widzę, to wiem dokładnie w którym jest miejscu, po prostu go czuję i jestem strasznie niespokojna. Mówiłam lekarzowi, przepisał mi tabletki nasenne, ale kupa- nic mi nie dają, a nie chcę też brać za dużo. Błagam, powiedzcie mi, że też tak macie i nie jestem nienormalna 9albo co gorsza, nie jestem wilkołakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raróg
|
Dot.: Pełnia księżyca- już nie mam siły
No to ja też jestem chyba wilkołakiem, tak samo mam w pełnię zarwaną nockę. A jak już uda mi się zasnąć, budzę się, kiedy najmniejszy promyk (choćby przez żaluzje) wpada do pokoju.
Nic z tym nie robię, staram się choć trochę przespać, zresztą taka jedna przemęczona noc za bardzo mi nie przeszkadza, kiedyś cierpiałam na bezsenność i to dopiero była masakra :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Nie jesteś wilkołakiem
![]() Kiedyś czytałam, ze jest wiele rzeczy pozornie niezwiązanych z fazami księżyca, a jednak pozostających pod jego wpływem. Na przykład ścinanie włosów - jeśli zrobimy to w odpowiedniej fazie, to włosy będą się dobrze układały i szybko rosły. Nie pamietam już niestety kiedy trzeba je ścinać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam to samo i od dłuższego czasu się zastanawiam co jest....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
moja matka tak samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Też tak mam
![]()
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Ja mam tak do teraz, przy pełni śpi mi się najlepiej, dziwne.
![]() |
#87 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raróg
|
No raczej nie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Również mam ten 'problem'. Podczas pełni przez dłuuugi czas nie umiem zasnąć, a kładę się dość wcześnie (najpóźniej o 22, w ciągu tyg. - szkoła). Nie dość, że oślepia mnie blask księżyca, to w dodatku ma on na mnie jakiś wewnętrzny wpływ. I klops :P
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jestem baaardzo zmęczona, to nigdy nie mogę zasnąć. Poza tym, ja często nie mogę spać. Wiercę się i kręcę przez całą noc. Zdarza się, że przez trzy dni pod rząd muszę wstawać przed 4. I wtedy też nie mogę spać. Usypiam ok. 2 - 3, a za chwilę muszę wstać. I przez trzy noce jest to samo. Ciekawie jest. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.