|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: *farbowanie butow*
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuje pomocy.
Mam takie buty, kupione w SH, tylko za cholewę nie potrafię stwierdzić co to za materiał gdzie jest ten nadruk. Czy to zamsz czy tekstylia, nie wiem.. a chciałabym to zafarbować. Pytanie jak i czym? Wchodzilam w linki podane wczesniej ale wiadomo ze juz zarchiwizowane i nie dzialaja. Myslalam nad szarym kolorem, ale musialabym sie pozbyc tego nadruku. Problem tkwi w tym, ze ten nadruk jest mocno starty w niektorych miejscach i moze najpierw reszte "koronki" zetrzec czyms? (czym?) i pofarbowac? Ps. Znlazlam w necie taki opis: This Nike Blazer Mid Plus is made from leather and suede materials and also has a soft wool texture on back of heel. Ideal for casual everyday wear. i Sleek ladies sneakers made of grey leather. Allover lasering with black, oriental ornaments and designs. Light grey nylon tongue and leather lacing parts. Inside, this topmodel is made of fine, pink leather.
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wątek dawno otwarty ja mam pytanie kupiłam buty i trochę się pobrudziłam w momencie czyszczenia wraz z brudem zszedł cudowny kolor z moich butów, potrzebuje teraz je zafarbować na dość nietypowy kolor pastelowy miętowy może znasz jakieś farby w tym kolorze????? moje buty są w ostatnim rzędzie drugie od lewej strony |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
i drugie pytanie czym mogę wyczyścić mocno ubrudzone buty po ślubie?????
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że Bolek obecnie nie ma żadnej farbki do butów
Kupiłam dziś piękne sandały w białym kolorze, którego nienawidzę i marzy mi się przefarbowanie ich na miętowy lub koralowy kolorek - będą wtedy idealne!!! Jak sądzicie? |
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Osobiscie uwazam, ze nierozsadnie zrobilas kupujac buty w kolorze, ktorego... "nienawidzisz".
Pomarzyc jednak mozna o innym kolorze - nie wiem czy dostaniesz farbe w kolorze ekhm.. seledynowym lub hm.. koralowym, ale powodzenia... Poza tym myslalas w ogole jak odbywac sie bedzie to farbowanie przy tej ilosci lancuszków, oraz jak bedzie wygladal przy tym biały zamek, ktory zauwazyłam na pięcie tychże butów? Edytowane przez tymczasowanna Czas edycji: 2013-07-16 o 21:06 |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze słyszę o farbowaniu takich butów
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
podłączę się pod temat.
jakie farby będą dobre żeby pomalować czarne glany w kwiatki (zółty, zielony, fioletowy, niebieski, czerwony). zalezy mi na tym żeby sie te farby nie zmywały,dały się rozprowadzać pendzelkiem i jak pisała cookiemonster wcześniej, żeby tworzyły integralną całość z resztą skóry? niestety powyższe linki do farb nie działają ![]() pomóżcie
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2013-12-30 o 15:00 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Mozna szare zamszowe kozaki zafarbowac czarna farba do wlosow?????
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Podratuje mnie ktoś? Zakupiłam w Deichmannie te oto buty - właściwie to dostałam je za darmo w promocji "3 za 2". I po powrocie do domu zauważyłam, że buty się różnią odcieniem, co w świetle sklepu było niewidoczne... Nie będę ich zwracać, ale chciałam zafarbować. Tylko czym? Doradzi mi ktoś?
Są z jakiegoś materiału imitującego zamsz, ale to nie eko skóra.... Raczej materiał tekstylny. Zdjęcia chyba dobrze oddają z czego są
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
A ja posiadam satynowe białe buty ślubne i chciałabym wiedzieć czy któraś z was już takie może farbowała i czym najlepiej? To są buty taneczne i chciałabym je założyć na wesele do koleżanki, tylko białe nie pasują a po za tym są trochę zabrudzone. Pomóżcie!
|
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
Dopiero się zarejestrowałam, bo chciałam ten temat odświeżyć... Mam problem z jasno beżowymi butami, bo uległy one znacznemu zabrudzeniu i w wyniku długotrwałego czyszczenia odbarwiły się. Więc wpadłam na pomysł by je zafarbować. Tylko czy skórę z nabuku można farbować? Jak zabezpieczyć tą farbę by nie zeszła np w wyniku działania wody? Jak zabezpieczyć przed wodą? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.