*farbowanie butow* - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 09:49   #61
izkaj6
Raczkowanie

Dot.: *farbowanie butow*

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
zwyklym z malarskiego
Wow, odważnie chyba ;d
I to były skórzane buty? Nie zniszczyły Ci się po czasie?
Jak je sprayowałaś to pokrywały się równomiernie czy miałaś jakieś zacieki?
izkaj6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 14:28   #62
Anecka
Zakorzenienie

Dziewczyny, potrzebuje pomocy.

Mam takie buty, kupione w SH, tylko za cholewę nie potrafię stwierdzić co to za materiał gdzie jest ten nadruk. Czy to zamsz czy tekstylia, nie wiem.. a chciałabym to zafarbować. Pytanie jak i czym? Wchodzilam w linki podane wczesniej ale wiadomo ze juz zarchiwizowane i nie dzialaja. Myslalam nad szarym kolorem, ale musialabym sie pozbyc tego nadruku.

Problem tkwi w tym, ze ten nadruk jest mocno starty w niektorych miejscach i moze najpierw reszte "koronki" zetrzec czyms? (czym?) i pofarbowac?

Ps. Znlazlam w necie taki opis:
This Nike Blazer Mid Plus is made from leather and suede materials and also has a soft wool texture on back of heel. Ideal for casual everyday wear.

i

Sleek ladies sneakers made of grey leather. Allover lasering with black, oriental ornaments and designs. Light grey nylon tongue and leather lacing parts. Inside, this topmodel is made of fine, pink leather.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nike-wmns-blazer-mid-plus-granite-2.jpg (80,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-22 12.08.50.jpg (170,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-22 12.41.06.jpg (210,1 KB, 19 załadowań)

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 12:53   #63
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cookiemonster Pokaż wiadomość
już odpowiadam!!! Dajcie mi wrócić do domu ludzie

są farby do butów, ja osobiscie przetestowałam rózne i mogę z czystym sumieniem polecić te z allegro od niejakiego Bolka http://allegro.pl/item310943681_kryj...e_kolorow.html
jest kilka kolorów do wyboru, maluje sie nimi dobrze i co najwazniejsze staja sie integralna cześcią skóry, tzn nawet na zgięciach farba nei odpadnie jak to czasami jest z akrylami. Ja malowałam szarosciami an jaznych butach i efekt był super, nei wiem jak bedzie zciemnymi butami malowanymi an jasniejszy kolor ale mysle ze problemu być nei powinno
witam,
wątek dawno otwarty ja mam pytanie kupiłam buty i trochę się pobrudziłam w momencie czyszczenia wraz z brudem zszedł cudowny kolor z moich butów, potrzebuje teraz je zafarbować na dość nietypowy kolor pastelowy miętowy może znasz jakieś farby w tym kolorze?????

moje buty są w ostatnim rzędzie drugie od lewej strony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pullbear-dodatki-jesien-2012-68945214.jpg (33,2 KB, 23 załadowań)
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 12:54   #64
ollka27
Raczkowanie

i drugie pytanie czym mogę wyczyścić mocno ubrudzone buty po ślubie?????
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 21:45   #65
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ollka27 Pokaż wiadomość
i drugie pytanie czym mogę wyczyścić mocno ubrudzone buty po ślubie?????
oo podlaczam sie tez pod to pytanie, moje buty sa satynowe biale i sa zakurzone, nie wiem czym czyscic.. boje sie mokra szmatka itp..a moze gumka do mazania?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 15:04   #66
Siganda
Raczkowanie

GG do Siganda

Szkoda, że Bolek obecnie nie ma żadnej farbki do butów
Kupiłam dziś piękne sandały w białym kolorze, którego nienawidzę i marzy mi się przefarbowanie ich na miętowy lub koralowy kolorek - będą wtedy idealne!!!
Jak sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11804.jpg (57,5 KB, 53 załadowań)
Siganda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 20:50   #67
tymczasowanna
Przyczajenie

Osobiscie uwazam, ze nierozsadnie zrobilas kupujac buty w kolorze, ktorego... "nienawidzisz".
Pomarzyc jednak mozna o innym kolorze - nie wiem czy dostaniesz farbe w kolorze ekhm.. seledynowym lub hm.. koralowym, ale powodzenia...
Poza tym myslalas w ogole jak odbywac sie bedzie to farbowanie przy tej ilosci lancuszków, oraz jak bedzie wygladal przy tym biały zamek, ktory zauwazyłam na pięcie tychże butów?

Edytowane przez tymczasowanna
Czas edycji: 2013-07-16 o 21:06
tymczasowanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 17:48   #68
izga88
Zakorzenienie

pierwsze słyszę o farbowaniu takich butów
izga88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-10, 21:14   #69
cichociemna91
Przyczajenie

Exclamation Dot.: *farbowanie butow*

podłączę się pod temat.
jakie farby będą dobre żeby pomalować czarne glany w kwiatki (zółty, zielony, fioletowy, niebieski, czerwony). zalezy mi na tym żeby sie te farby nie zmywały,dały się rozprowadzać pendzelkiem i jak pisała cookiemonster wcześniej, żeby tworzyły integralną całość z resztą skóry?
niestety powyższe linki do farb nie działają
pomóżcie
cichociemna91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 14:50   #70
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cookiemonster Pokaż wiadomość
już odpowiadam!!! Dajcie mi wrócić do domu ludzie

są farby do butów, ja osobiscie przetestowałam rózne i mogę z czystym sumieniem polecić te z allegro od niejakiego Bolka http://allegro.pl/item310943681_kryj...e_kolorow.html
jest kilka kolorów do wyboru, maluje sie nimi dobrze i co najwazniejsze staja sie integralna cześcią skóry, tzn nawet na zgięciach farba nei odpadnie jak to czasami jest z akrylami. Ja malowałam szarosciami an jaznych butach i efekt był super, nei wiem jak bedzie zciemnymi butami malowanymi an jasniejszy kolor ale mysle ze problemu być nei powinno
Mogę prosić o aktualny link na priw? Te farby nadadzą się do prawdziwej skóry? Dostałam buty, ładne i drogie i dlatego nie chcę się ich pozbywać. Jedynie kolor mi nie odpowiada.

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2013-12-30 o 15:00
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 08:56   #71
jolkas1paula
Raczkowanie

Mozna szare zamszowe kozaki zafarbowac czarna farba do wlosow?????
jolkas1paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 15:43   #72
kat123
Zakorzenienie

Podratuje mnie ktoś? Zakupiłam w Deichmannie te oto buty - właściwie to dostałam je za darmo w promocji "3 za 2". I po powrocie do domu zauważyłam, że buty się różnią odcieniem, co w świetle sklepu było niewidoczne... Nie będę ich zwracać, ale chciałam zafarbować. Tylko czym? Doradzi mi ktoś?
Są z jakiegoś materiału imitującego zamsz, ale to nie eko skóra.... Raczej materiał tekstylny. Zdjęcia chyba dobrze oddają z czego są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422110569752.jpg (53,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1422110580636.jpg (53,0 KB, 16 załadowań)

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 13:10   #73
majka_003
Przyczajenie

A ja posiadam satynowe białe buty ślubne i chciałabym wiedzieć czy któraś z was już takie może farbowała i czym najlepiej? To są buty taneczne i chciałabym je założyć na wesele do koleżanki, tylko białe nie pasują a po za tym są trochę zabrudzone. Pomóżcie!
majka_003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-15, 21:36   #74
AgnieszkaMieszka
Przyczajenie

Witajcie,
Dopiero się zarejestrowałam, bo chciałam ten temat odświeżyć... Mam problem z jasno beżowymi butami, bo uległy one znacznemu zabrudzeniu i w wyniku długotrwałego czyszczenia odbarwiły się. Więc wpadłam na pomysł by je zafarbować. Tylko czy skórę z nabuku można farbować? Jak zabezpieczyć tą farbę by nie zeszła np w wyniku działania wody? Jak zabezpieczyć przed wodą?
AgnieszkaMieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości