![]() |
#61 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: wrazliwy chlopak
Ja tylko uważam, że pojmujecie wrażliwość i jej przejawy w dość dziwny sposób. Jeżeli przejawem wrażliwości ma być to, że facet mi napisze wiersz, będzie ustawiał miłosne opisy, słuchał ckliwych piosenek, płakał, zostawiał mi listy w drzwiach i takie tam... to ja dziękuję
![]() Zresztą ja uważam, że to raczej romantyzm, niż wrażliwość - czyli, że następuje tu mylenie pojęć. Wrażliwość to "zdolność przeżywania wrażeń, emocji". W związku z tym wrażliwa jest prawie każda jednostka ludzka, poza jakimiś patologicznymi wyjątkami. Czyli prawie każdy facet jest wrażliwy w pewnym stopniu. Dlatego nie wiem nad czym - jeśli mowa o wrażliwości - się tu można rozwodzić, dopóki nie jest to wrażliwość przesadna (czyli taka właśnie wpadająca już w płaczliwość i ciamajdowatość, czyli idąca w stronę skupienia się głównie na tych przeżywanych uczuciach, a co za tym idzie płaczliwości itp.) Kiedy wrażliwość idzie tak daleko, faktycznie - wtedy, owszem, jest to jakaś cecha wyróżniająca. Więc pewnie, że wrażliwy facet może być przy tym męski, silny, zdecydowany itp. Tak więc - uważam, że mój facet jest bardzo czuły wrażliwy w stopniu "normalnym", średnim, przeciętnym. Czyli jak normalna zdrowa istota ludzka potrafi przeżywać emocje i przeżywa je. Uważam, że jest też troskliwy. Przejawi się to w tym, że kiedy jestem chora - przywiezie mi lekarstwa. Będzie w sklepie - zadzwoni i zapyta czy nie potrzeba mi czegoś. Przyjedzie do mnie, kiedy będzie mi naprawdę źle i będę potrzebowała przytulenia i tego, żeby ktoś ze mną pobył. Jeśli w nocy będę się bała burzy, to mnie uspokoi. Jest czuły, więc obejmie mnie czy pogłaszcze po włosach, weźmie za rękę itp. Nie jest romantyczny, więc nie będzie pisał wierszy ani przychodził z bukietem czerwonych róż jak się pokłócimy, a potencjalne ![]() ![]() Mam wrażenie, że wszystkie cechy wrzucacie tu do jednego worka - "wrażliwy". Tymczasem piszecie głównie o romantyzmie, moim zdaniem. (Nawiasem mówiąc - romantycy nie kręcą mnie tak samo, jak "typ wrażliwiec" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
moj kochany czasami sobie poplacze ..ale oczywiscie nie w taki histetyczny sposob jak ja ..;p uwazam ze to jest meskie strasznie go kocham choc niegdy mu tego nie powiedzilam ... boli mnie gdy czasami nie chce mi powiedziec co sie dziej i sam sie z tym gryzie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=olenka_69;6740062]moj kochany czasami sobie poplacze ..ale oczywiscie nie w taki histetyczny sposob jak ja ..;p uwazam ze to jest meskie strasznie go kocham choc niegdy mu tego nie powiedzilam ... boli mnie gdy czasami nie chce mi powiedziec co sie dziej i sam sie z tym gryzie ...[/QUOTE
moje kochanie tez jest takie skryte ale ja umiem z niego to wyciagnac i mu pomoc lexie dla mnie to o czym mowisz czyli to przezywanie emocji to tez jest ta wraziwosc ale ja ja wiaze z tym co ty nazywasz romantyzmem kazdy moze miec swoje zdanie i pewnie kazda z nas ma racje ale wg tego co ona uwaza i jak postrega rozne rzeczy
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ wcale nie jest romantyczny i właśnie dlatego taką radochę sprawił mi ten wiersz, bo wiem, że dużo go kosztowało jego napisanie. Kiedyś chciałam z niego zrobić romantyka na siłę, ale szybko zrozumiałam, że to niemożliwe. Chłopak uwielbia Linkin Park i RHCP i za nic w świecie nie chce polubić np. Edyty Bartosiewicz, którą ja słucham pasjami :P. Zawsze to ja jestem ta słabsza i wrażliwsza i tylko ja płaczę. On jest twardy i stara się nie okazywać swoich słabości. Może to dlatego czuję się przy nim tak bezpiecznie i wyjątkowo. Chyba coś w tym jest, że przeciwieństwa się przyciągają ![]() Opis z wyznaniem ustawił sobie tylko raz, bo wiedział, że wtedy mi na tym zależało. Teraz oboje wolimy okazywać sobie czułości tylko we dwoje i nie chcemy "afiszować się" z naszą miłością. Chyba tak rzeczywiście jest lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
moj tak samo lubi ostra muzyki ale jest wrazliwy przezywa gleboko pewne rzeczy jest taki bardzo filozof co ja uwazam za wrazliwosc we wrazliwosci nie chodzi tylko o czule slowa i romantyczne gesty zalozylam ten watek zeby pogadac o tej wrazliwosci emocjonalnej o tym jak przezywaja nasi mezczyzni pewnw rzeczy ale tez zeby sobie pomowic o tym co nas cieszy co sprawia nam radosc tez o tych ich czulych gestach
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze, że powstał taki wątek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
pewnie bysmy sie nudzily...
a ja tam sie ciesze ze sie moge troche oderwac i z kims pogadac ![]() enternal_a a wracajac do naszej wczesniejszej rozmoey moge wiedziec ile ze swoim TZetem macie lat?
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba mówiłam już kiedyś - oboje po 16, chodzimy do jednej szkoły, więc nie jest lekko, ciągłe plotki i złośliwe spojrzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
czy z tego moge rozumiec ze ze swoja mama rozmawialas o tym? <a i mi chodzi o sex mam nadzieje ze sie zorientowalas>
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
to w sumie mi nie pomaga bo ja mam nieco inna sytuacje ale mniejsza o to watekmialbyc o czym innym
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To wracając do wątku... Ujęło mnie kiedyś, to było dokładnie w dzień moich urodzin jak TŻ zaciągnął mnie do kwiaciarni (powiedziałam mu wcześniej, że lubię czerwone róże), kupił najpiękniejszą róże, wyszliśmy z tej kwiaciarni, a on na środku ulicy złożył mi życzenia i pocałował tak, że mi się w głowie zakręciło ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
to u mnie kiedys bylo tak moj skarb nie mial pieniedzy na rozyczke idziemy nad wisle i idzie jakas para a dziewczyna niesie w reku roze a ja sie tak spojrzalam zrobilismy tyl wzrot i on kupil mi pieknego kwiatka ale musial wracac do domu piechota to bylo takie kochane!! albo kiedys rozmawialismy wieczorem przez telefon troche poklucilismy sie i plakalam i tata zabral mi telefon a on tak sie przejol ze wyszedl z domu i chcial isc do mnie na pieszo i szedl on mieszka w miescie ja na wsi kiedy odzyskalam telefon byla 12 w nocy i sie dowiedzialam on byl juz w polowie droogi... kazalam mu wrocic bo jeszcze byl kawal przed nim i srodeknocy wrocil do domu na gape wutobusem to tez bylo kochane
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Słodkie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Moje kochanie jest bardzo dorosły jak na swój wiek
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że troszkę podobna sytuacja do mojej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
kiedys bylismy na spacerze poklucilismy sie troche i sie poplakalam on mnie tak czule objaol i koszulka otarl lzy to takie kochane!!!!
moje kochanie tez tak przezywa jesli mnie cos boli albo jak sie poklucimy czy przez przypadek zrobi mi przykrosc. a tez na takiego nie wyglada wysoki lekki arost i jest taki potezny ale kochany i wrazliwy mimo swojej meskosci
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak wiec dotrwalam do piatku ![]()
![]() ![]() Edytowane przez MALAcarnuka Czas edycji: 2008-02-29 o 13:23 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dotrwałam... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
ja tez z ledwoscia.. a teraz robie pozadki w pokoju
![]()
![]() |
#81 |
BAN stały
|
moja mama zawsze mowi,ze faceci są bardziej wrażliwy niż kobiety
![]() heh, chociaż ma rację,bo my musimy znosić okresy, ciąże itd i musimy żyć a oni jak mają katar to są umierający ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a wrazliwosc emocjonalna jest wg mnie bardzo meska ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie cały dom do posprzątania i jeszcze muszę na 20 iść do kościoła obowiązkowo w celu ustaleniu szczegółów bierzmowania. Masakra ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tesknie i to jak ale milosc przetrwa wszystko i powiem ci ze ta rozlaka pomaga nam trochce pozbyc sie lekow przeszlosci i umacnia nas w naszej milosci ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te spotkania niedzielne też mam, pytania zdałam rok temu (ale miałam wtedy stres, bo poszłam na egzamin kompletnie nieprzygotowana, jednak zdałam ![]() Jeżeli uczucie jest prawdziwe to te rozłąki właśnie działają tak magicznie i umacniają związki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak wlasnie dlatego na nas ta rozlaka tak dziala ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie sobie wybrałaś imię do bierzmowania ? My się poznaliśmy w szkole, rok czasu się tylko przyjaźniliśmy i potem tak jakoś się to przerodziło w miłość i trwa do teraz... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sie nie przyjaznilam nigdy z zarnym facvetem takze nie wiem. a nasza milosc zaczela sie od spojrzen na stolowce i gry w karty... ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to z tym imieniem był wielki problem, bo na żadne się nie mogłam zdecydować. W końcu klamka zapadła na Agnieszkę i tak zostanie ![]() U nas na szczęście co do świadka to nie ma problemu- jedyne co to musi być wierzący. Kto by pomyślał, że pobyt w szpitalu może się dla was tak dobrze skończyć ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() <przepraszam za duze litery zapomnialam zn=mienic> moje kochanie dostalo prace na caly etat a nie tylko soboty i niedziele!! tak sie ciesze wlasnie sie dowiedzialam!!
![]() ![]() Edytowane przez MALAcarnuka Czas edycji: 2008-02-29 o 17:48 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.