Ustrojone klatki schodowe?? Co wy na to? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-03, 08:01   #61
Melliana
Rozeznanie

Dot.: Ustrojone klatki schodowe?? Co wy na to?

Cytat:
Napisane przez potoczanka Pokaż wiadomość

Nie uważam tego zwyczaju za kiczowaty.

to nie jest zwyczaj chyba, że regionalny...

Edytowane przez Melliana
Czas edycji: 2008-06-03 o 08:07 Powód: dopisek
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 10:22   #62
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta1421 Pokaż wiadomość
zdarzają się w blokach lekkie ustrajanie.
dwa lata temu w bloku u moich rodziców było wesele. pan młody z gośćmi i orkiestrą przyjechał pod blok. te wszystkie przyśpiewki itd... pani młoda z 4 piętra schodziła do pana mlodego żeby przywitać rodzinę. potem ci wszyscy próbowali się upchnąć w domu (a i tak większość stała na klatce schodowej) na błogosławieństwo. tłum ludzi w oknach, co piętro to brama.... dziewczyna miała niezadowolonę minę, jej rodzina chyba też....
U mnie wlasnietak jest jak to opisalas - ale miny Panstwa Mlodych i rodzicow sa jak najbardziej pozytywne
Krystalizacja - ja mieszkam na 4 pietrze i musialabym sie sporo wykosztowac zeby wszystkie pietra udekorowac wraz z porecza dlatego wlasnie planuje zrobic tak jak napisalas - gdzie niegdzie wstazeczka, baloniki czy cos takiego - no i moje pietro

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 21:41   #63
karolinaa
Wtajemniczenie

mieszkam na śląsku - osiedle (przeważnie bloki 4 piętrowe ) i zazwyczaj dekoruje się , tak delikatnie klatkę schodową takie napisy nad klatką i kilka balonów :
http://www.sklepweselny.pl/index.php?cat_id=11
czasami orkiestra ( co mi się osobiście nie podoba) no i dzień przed ślubem tłuczenie szkła pod drzwiami panny młodej , ale to już chyba do innego wątku

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 22:19   #64
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinaa Pokaż wiadomość
mieszkam na śląsku - osiedle (przeważnie bloki 4 piętrowe ) i zazwyczaj dekoruje się , tak delikatnie klatkę schodową takie napisy nad klatką i kilka balonów :
http://www.sklepweselny.pl/index.php?cat_id=11
czasami orkiestra ( co mi się osobiście nie podoba) no i dzień przed ślubem tłuczenie szkła pod drzwiami panny młodej , ale to już chyba do innego wątku
napisy przednie z serii 2 złote obrączki i gołąbki.
Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje.
Jedni chcą miec weselicho na pół wsi tudzież bloku, inni wolą niepostrzeżenie czmychnąc do samochodu.
Mnie jakos nie rajcuja gapiące się sąsiadki z "trzeciej klatki"
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 13:30   #65
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
napisy przednie z serii 2 złote obrączki i gołąbki.
Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje.
Jedni chcą miec weselicho na pół wsi tudzież bloku, inni wolą niepostrzeżenie czmychnąc do samochodu.
Mnie jakos nie rajcuja gapiące się sąsiadki z "trzeciej klatki"

Oj, zgadzam się, zgadzam!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 18:43   #66
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Ja napewno nie bede stroić. Nie chce nikogo urazić ale takie strojenie w miescie w bloku raczej nie pasuje. Na wsi to co innego. Może w innych regionach Polski jest to popularne, w Lublinie się z tym nie spotkałam. Co kraj to obyczaj.
Mieszkam w Lublinie od urodzenia, od urodzenia też w bloku trzypiętrowym. Ślubów było tu już kilka (chocby mojego Brata) i muszę zaprzeczyć: dekoracje były! Głównie kwiatki, delikatne wstążeczki na poręczach, baloniki. Sąsiadka owinęła tkaniną rurki na korytarzu i naprawdę wyglądało świetnie! ja nie wyobrażam sobie, żeby w Ten Dzień moja klatka schodowa wyglądała zwyczajnie, w końcu trochę gości będzie się przewijać przez klatkę schodową, więc niech i ona wygląda odświętnie Acha, dekoracji nikt nie zniszczył, czekały sobie na powrót imprezujących i wprowadzały miłą atmosferę Polecam!
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 09:05   #67
mijjenka
Zakorzenienie

Trochę odświeżę wątek.
Mieszkam na Górnym Śląsku w trzypiętrowym bloku liczącym 12 klatek. I odkąd sięgam pamięcią zawsze przystrajano klatki gdy ktoś brał ślub ! A o domach nie wspomnę, nie wyobrażam sobie żeby w takim dniu zabrakło takich dekoracji. Zgadzam się z poprzedniczką, nie ma takiej opcji żeby w tak cudownym dniu klatka była zwyczajna. Ale jak widać różne poglądy macie dla mnie to naturalne, po wszystkim dzieci biorą balony,tkaniny i bawią się nimi. Po wszystkim oczywiście,gdy goście i Młodzi już po ślubie

Wszędzie jest inaczej, kto nie pochwala tego 'zwyczaju' to trudno,zapewne są też inne zwyczaje których nie pochwalę z kolei ja

To konto nie istnieje.
mijjenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 10:17   #68
asia_z
Zakorzenienie

ja też od zawsze pamiętam, że jak panna czy pan młody mieszkali w blokach to zawsze były ustrojone drzwi wejściowe do klatki. Czasami się zdarzało, że i klatka schodowa. Osobiście mi się to podoba, gdyż tak trochę ożywi szary i ponury korytarz
Stary 2010-02-17, 07:49   #69
liwaczka
Raczkowanie

U nas też dekoruje się klatki i drzwi wejściowe zazwyczaj balonikami.Oczywiście zdarzają się pseudodekoracje które bardziej straszą niż zdobią zwłaszcza gdy klatka nie posprzątana ale bywają i czyste i eleganckie przybrania, u mnie będzie ta druga wersja Wrzucam przykładowe zdjęcia

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości