![]() |
#61 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Jak dbasz o swoje autko?
A czy jak ubezpieczałyscie to zwracałyscie uwage na solida firme czy takla gdzie tylko jest taniej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Na solidnośc firmy, bo co z tego ze będzie tanio jak później będę miała problemy z uzyskaniem odszkodowania.
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, a słyszałyście o myjniach nowet? Mycie bez użycia wody jakąś glinką czy czymś. przyjeżdżają do klienta. podobno samochód dłużej czysty i można go umyć w dowolnym miejscu, np. na parkingu, kiedy jesteśmy w kinie.
![]()
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Ja słyszałam o myjniach z kobietami w bikini. Po co facetom kosmetyki samochodowe... Przyjeżdżają aby popatrzeć a nie umyć wóz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Sama pucuje w bikini
![]() Ja naprawiam co w przypadku mojego samochodu objawia się walką z rdzą ...... skrobanie, spawanie :-( Za to mechanicznie działa jak złotko czasem okresowe wymiany ale nie mam na to czasu więc jak coś jest małego to odstawiam do znajomych jak coś drogiego to robię sama. Dowartościowuje bo coraz to kupuje jej nowe rzeczy by się jej lepiej jeździło. Czasem zabieram na zabawę bo jak się nie kręci powyżej 3000 to może mi potem zamulać :-( Taka jest moja Felicja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja nie dbam o scorpiaka niestety... a chcialabym...
Ford dostaje najgorszy mozliwy olej ...do chlodnicy dolewam mu wody zamiast plynu.... myje tylko raz na pol roku ,bo jak brudny to mniej wtedy widac ze taki wyszargany... Odkurzam czesciej...zawieszenie robi sie wedlug potrzeb ,przy czym moja praca ogranicza sie do przewiezienia czesci ,i ewentualnie odkrecania kol...reszte robi TŻ... Alufelgi mu kupilam ... to o nie sie trzese,nie rysuje ich.Drzwi dostal nowe ,bo tamte pognite... ale poprawianie ubytkow w lakierze lakierem do paznokci niestety nie ma racji bytu ![]() Edytowane przez hexxa_ Czas edycji: 2010-06-22 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Fajna historyjka jednak brzmi jak jakiś żart. Niewierze żeby z takim niemcem dało się podróżować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
na zimę to polecam jednak wymianę na zimowy płyn chłodniczy, bo jak mrozy przyjdą to może być po silniku.
No i wszystkim polecam ustawienie zbieżności kół, żeby autkiem nie znosiło na prawo czy lewo i aby opony się nie zdzierały.
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
No ja to staram się traktować moje autko jak najlepszego przyjaciela. Jestem do niego bardzo przywiązana, chociaż to tylko VW Polo :P. W każdym razie ostatnimi czasy trzeba było wymienić płyn chłodniczy, przerzuciłam się też na zimowe paliwko, które nie zamarza, no i koniecznie trzeba było zmienić opony, nawet wczoraj widziałam reportaż na tvn do czego może doprowadzić jeżdżenie zimą na letnich.
A swoją drogą macie jakieś ulubione miejsca, w które oddajecie swoje autka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Nic specjalnego nie robię. Czasami myję, odkurzam i podstawowe czynności z obsługi auta. Ostatnio naciągałam pasek wieloklinowy, wymieniałam olej, filtry i klocki.
Niedługo czeka mnie dobra zabawa, już się nie mogę doczekać, bo za 15 000 mam do wymiany rozrząd (muszę tylko dobrze przypilnować, żeby ząbek nie przeskoczył). |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
zabezpieczenie przed rdzą od spodu samochodu raz na trzy lata czyli gdzieś na jesieni muszę to zrobić, wymiana oleju itp raz na 10tys, przeglad taki do podbicia raz do roku plus czasami dla zaspokojenia mojej psychiki ( bo co jakis czas wydaje mi sie ze cos jest nie tak ) TŻ zabiera samochód do znajomego, który jest mechanikiem żeby oblukał, a z takich czynności codziennych no to niestety nie sprzątam w środku praktycznie sama jeżdżę no ale jak do pracy jadę to np jogurt wypiję po drodze i potem to opakowanie leży z miesiąc aż wyrzuce wiec w środku niestety syf od strony pasażera, mycie na zewnątrz to jak czas pozwoli albo jak już bardzo brudny to tak raz na dwa może trzy miesiace :P
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja nałogowo odkurzam, poleruję na błysk i oczywiście bardzo często myję
![]() ![]() W końcu to mój przyjaciel, który mnie codziennie wozi o który należy dbać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Po upływie okresu gwarancyjnego możesz dalej zlecać przeglądy i napraw ASO. Ja mimo, że mam 11 letnie auto z poważniejszymi rzeczami jeżdżę do serwisu Skody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dziś pięknie odkurzyłam swoje autko, w środeczku lśni aż miło
![]()
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj mojego Pedzia wymyłam i wypucowałam
![]() serwisowaniem i naprawą zajmuję się mój kochany tatuś, który jest mechanikiem ![]() ![]() Właśnie dzisiaj mi go zabrał ![]() ![]()
![]() Edytowane przez angelkaa Czas edycji: 2011-07-09 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o techniczne sprawy to tym zajmuje się głównie mój tata i TŻ, bo ja za bardzo się nie znam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Ja też uwielbiam jak jest czyściutko w aucie
![]() Ostatnio wyprałam całe i teraz jest dokładnie czyściutkie i lśniące. A co z zapachami? Jakich używacie? Ja polecam California Scents - wiśnia! Świetny zapach i bardzo długo się utrzymuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zapachu to ja mam jeszcze zapach, od poprzedniego właściciela- Dr.Marcus. Ładnie pachnie, ale już powoli się kończy, więc trzeba będzie rozejrzeć się za jakimś innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Ja o swoją maździę 2 staram się bardzo dbać... myje ją, woskuje, odkurzam, sprzątam. Ale niestety to nie wynagrodzi jej bólu jaki jej zadałam ostatnio na parkingu pod centrum handlowym...boczne drzwi pasażera pogięte...
![]() ![]() Natomiast jeśli chodzi o przeglądy i mechanika to ja jestem zielona w te sprawy i wole się nie mieszać ...nawet nie poczułam, że mi klima nie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Kobra ,robienie zbieznosci ma sens jesli z kolumna kierownicza jest wszystko ok,ja co do swojej mam watpliwosci... ale zbieznosci i tak zrobilam ,bo mi nowych opon szkoda...
Jak tak czytam te opisy... to mam ochote sie oglosic ,ze jak bedziecie sprzedawac te wszystkie zadbane autka ,to ja prosze o informacje ![]() Z zaplanowanych wkladow w dobro forda,przyjdzie mi kupic wreszcie linke od recznego,i sklonic TŻta szantarzem do zalozenia... po roku jezdzenia bez chyba pora...
Prezentuje raczej nietypowe poglady na zycie . Z gory przepraszam jezeli kogokolwiek przypadkiem zranie. Zadnego ciekawego cytatu nie potrafie sobie w chwili obecnej przypomniec bo czytam tylko i wylacznie brukowce i to z wielkim trudem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
co do zapaszków to ja zazwyczaj choineczki wieszam
![]() ![]() Kobitki mam do Was pytanie. Ostatnio wiozłam znicza na siedzeniu i zapomniałam o nim i zostawiłam go na cały dzień, a było straszne słońce i wosk się wylał na jasną tapicerkę mojego Pedzia ![]() ![]() Z góry dziękuję za sugestie jak uratować biednego Pedzia :P
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Ja jestem właścicielką peżotka ( spolszczenie celowe
![]() ![]() ![]() PS. Usuwanie plamy: http://www.abcgospodyni.pl/plamy.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
naprawiam u zaprzyjaxnionego mechanika, mycie, odkurzanie, woskowanie włąsnymi rączkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
BAN stały
|
odnośnie zewnętrznego wyglądu bo od spraw pod maską jest mój jedyny to auto porządnie z woskowaniem myję raz na dwa miesiące, ale co dwa tygodnie szybko na takich myjniach z pistoletem za 5 złotych obmywam i jest zawsze elegancki.
tip: spłukuję auto woskiem, a nie wodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Ja przede wszystkim nie oddaję samochodu w ręce byle mechanika, mam przykre doświadczenia z tym związane i teraz kieruję sie zasadą : Lup takie auto, na jaki serwis Cię stać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy któraś z Was miała problem z grzybem na siedzeniu? Długo nie jeździłam samochodem, stał przez całą zimę zamknięty i to to się zalęgło ![]() Byłabym bardzo wdzięczna za parę sugestii, jak sobie z niechcianym pasażerem poradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.