![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 10-latka w prawie nastolatka
dokladnie w moim wieku dzieci dostawaly komorkiw wieku 12 lat moi rodzice ogole ich nie mieli a dzis dzieciaki w zerowce maja najlepsze komorki ;/ eh..
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Oj, czasy sie zmieniaja. To chyba normalne.
Nasez babki w wieku 10 lat nie wiedzialy, co to telewizor ![]() I na codzien chodzily w spodniach, bo wtedy kobiecie spodni nie wypadalo nosic. Wiec nie wiem, co Was tak bulwersuje, np. z tymi komorkami. Za 2 pokoleni bedzie to calkowicie normalne.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2008-03-16 o 14:03 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Znam dziewczynę, która maluje się od 4 klasy podstawówki. Dodam, że nie był to makijaż lekki, ale bardzo mocny i przesadzony z dużą ilością ciemnego cienia na powiekach.
Kosmetyków do pielęgnacji cery zaczęłam używać od 12 roku życia. Na początku używałam delikatnych toników dla młodej cery i kremu dla dzieci i niemowląt Ziajka. Potem trochę przedobrzyłam i kupowałam dosyć silne kosmetyki do cery tłustej... Makijaż zdecydowanie Ci odradzam! Ciesz się gładką buźką, po co niszczyć ją kolorówką.
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
On twierdzi, że to normalne i ja również walczyłam o coś, co dla mojej mamy wydawało się być "za poważne jak dla mnie", z drugiej strony... Częściej spotyka się przesadę, niż zwyczajne dorastanie ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
To źle, że dzieci tak szybko chca wkraczać w dorosłe zycie. Niepodoba mi się natomiast takie szufladkowanie młodych osób, tzn. mówienie, że oni wszyscy są głupi, postrzeleni, niepoważni. A przecież samemu się kiedyś było dzieckiem. Nie każdy 10 latek "pIsHe pOkEmOnaMi" i chce naśladować wyuzdane małolaty z Blog27. W życiu tak młodej osoby głównymi zajęciami oprócz szkoły powinny jeszcze być zabawy, bycie aktywnym latając za piłką, to dopiero wychodzi na zdrowie ; -)
Co do kosmetyków to zgadzam się z większością - bezbarwna pomadka ochronna całkowicie wystarczy. Z naczynkami trzeba isc do dermatologa, pamiętam że sama jak bylam mała miałam z tym problem i uzywalam jakiejś ziołowej, tłustej maści której już nazwy nie pamiętam. Twarz najlepiej tylko nawilżać odpowiednim kremem, gdyż autorka tematu nie wspomniała o żadnych innych problemach skórnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
hm, uważam, że na malowanie będziesz mieć jeszcze czas, nie ma sensu na siłę się postarzać
![]() ale oczywiście możesz używać toników, kremów itd. oraz bezbarwnych pomadek, ale pamiętaj, że wszystko powinno być adekwatne do Twojego wieku.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie ja napisalam, ze 10-latka w makijazu to norma i ze dzieci w tym wieku powinny sie malowac? Dla mnie EOT, bo zaraz zeobi sie wielgachny OT. A co do malowania, to sie powtorze. Dzieci nie powinny sie malowac, a jezeli maja jakies problemy skorne, to lepiej isc do dobrego dermatologa i wyleczyc, niz probowac "po swojemu", bo mozna sobie bardziej zaszkodzic niz pomoc.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z babcia i spodniami to byl przyklad. A spodnie traktuje tak, w tym kontekscie jako zdobycz techniki, poniekad. Wyobraz sobie, ze masz na codzien w spodnicy latac, czy cieplo, czy zimno, czy deszcz, czy snieg, czy 30 stopni w cieniu. "Przyrzad", ze tak powiem bardzo potrzebny i ulatwiajacy zycie, tak jak i telefon. A kosmetyki? Potrzebne az tak bardzo, czy dzieki nim jest nam latwiej w jakikolwiek sposob? Wydaje mi sie, ze nie... A juz na pewno, nie 10-latkom, bo raczej śmiesza wymalowane 10-latki, niz mialy by miec z tego jakiekolwiek korzysci ![]() A co do zarzutu, ze namawiam do "wiekszego zrozumienia", to jakbys przeczytala moje wczesniejsze wypowiedzi, wiedzialabys, ze zaprzeczam sama sobie. Najpierw piszac, ze 10-latka nie powinna sie malowac, a pozniej, ze nie powinnismy an to zwracac uwagi. Moja wypowiedz tyczyla sie telefonow komorkowych. Coz, takie tlumaczenie, ze my w ich wieku nie mielismy telefonow, to i oni nie powienni miec...coz, temat rzeka, ale nasze matki w naszym wieku tez nie mialy, to znaczy, ze mamy wyrzucic swoje komorki? Teraz to juz naprawde EOT, z mej strony. Sama nie lubie czytac watkow nie na temat.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o telefony komórkowe.. tak dzieci często nie umią kozystać z nich z głową. Chodzą po ulicy z muzą na ful z komóry, piszą głupie smsy... Ale na miejscu matki w sytuacji samodzielnego wyjazdu gdzieś dziecka, np. kolonia to bym wolała dać mu jakąś komórkę, niekoniecznie z dodatnim saldem, tak żebym mogła zadzwonić do niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
hm..wydlug mnie niektorzy ludzie sa tez zazdrosni(nie mowie o wizazu;p) bo wychowali sie kilkanascie lat temu i nie mieli wielu rzeczy takich jak dzis no i teraz jak widza czy slysza jakie mozliwoscia maja male dzieci to im strasnie zazdoszca ze nie mogly sie teraz urodzic ;( a teraz takie dzieci niczego docenic nie potrafia jak np. 10 lat temu bylo sie malym i sie dostalo lalke to byla wielka radosc a teraz takie dziecko sie obsypie prezentami a one nadal niezadowolone ;/ ech..ja mam 15 i moze nci nie mam do gadania ale jak porownuje siebie z przed kilku lat a siostre teraz to strasznie jej zazdroszcze bo np. ona ma caly czs ajkeis nowe ciuchy, ja nosilam uzywane po jakis kuzynkach czy cos bo a mama tylko pracowaal a tato mnei wychowywal
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
BAN stały
|
A może niektórzy z tych co wychowywali się kilkanaście lat temu cieszą się, że mogli mieć fajne, beztroskie, niewinne dzieciństwo i ich główymi problemami w tym wieku było to, że "Kryśka jest gupia", a nie to, że nie mają co na siebie włożyć albo, że skończył się błyszczyk do ust i "jak ja się teraz pokażę".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
tez mi sie wydaje ze jakis mazidelek wogole nie potrzebujesz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Poza tym 10 latka nie interesowala by sie czyms takim jak makijaz. Mi w jej wieku nawet do glowy cos takiego nie przyszlo. W takim wieku nie zwraca sie raczej uwagi na sprawy kosmetyczne. Mysle ze to prowokacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Jedne z nas były chłopczycami, drugie uwielbiały przebieranki i kosmetyki, trzecie z kolei miały jeszcze inne zainteresowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ja też się bawiłam w tym wieku (może minimalnie starszym) w różne przebieranki i tym podobne zabawy w dorosłość, a makijaż robiłyśmy sobie czasem z koleżanką nawzajem, tak na chwilę w formie zabawy
![]() ![]() Jestem takiego zdania jak wszyscy, w tym wieku krem nawilżający i pomadka jest wystarczające ![]()
![]() |
#82 | |||
Zakorzenienie
|
Dobra wiem że Autorka juz uciekła ale tak jak ktos napisał może wejdzie tu inna 10-latka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tematu. Nie przejmuj sie w tym wieku tak bardzo jak wygladasz. 10-latki bez makijazu wygladaja najlepiej. Postaw na naturalność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tu zaprotestuję, większość kosmetyków do cery młodej, często trądzikowej jest zbyt agresywna i wysuszająca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Dodam, że w tym wieku fajnie bylo sobie czasem pomalować paznokcie na różowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Jejku czy tak trudno zrozumiec że ja nie kłamię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????? ??? Ja tu się pytam o powarznych żeczach a niektórzy zamiast mi cos poradzić ciągle mówią że ja kłamię!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
ja mam 20 lat i tak na codzien prawie sie nie maluje,gora jakis lekki podklad + usta
(wole naturalny wyglad),1o lat to zdecydowanie przesada,szkoda cery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Przykro mi to mówić, ale wydaje mi się, że większość osób na tym foru po prostu dyskruminuje młodsze osoby. Odniosłam wrażenie, iż wątpicie w wiarygodność autorki postów tylko dlatego, że piszę w miare poprawną polszczyzną i potrafi złożyć zdania. Czy to nie jest trochę... śmieszne? Ja osobiście mam 13 lat i drażni mnie gdy ktoś nie chce ze mną rozmawiać, ponieważ "Dzieci i ryby głosu nie mają", albo wrzuca mnie do jednego worka z niemowlętami. Przecież młodość też rządzi się własnymi prawami. Dziewczyna ma prawo używać toniku i kremu do twarzy. Ba, nawet powinna. Przecież higiena osobista jest obowiązkowa w każdym wieku, a nie dozwolona od iluś tam lat. Natomiast co do makijażu to uważam, że błyszczyki w niezbyt wyzywających kolorach i ew. dobrze dobrany korektor antybakteryjny na wypadek niespodzianek. To tyle ode mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.