|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Rety, nowy wątek i od razu jaka produkcja.
Klaudia pospała 2,5 godz. Nie poznaję tego dziecka minisiu buciki rzeczywiście śliczne. U nas cały dzień pada. Nici ze spaceru dzisiaj. Szkoda że święta też takie brzydkie będą. Zrobiłam sobie kolejną kawę bo normalnie nie mogę się dobudzić.
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
No pogoda pod psem strasznie
![]() Nie nastraja optymistycznie ![]() Anula chyba pójdę twoim śladem i zrobię sobie kawy ![]() Hania właśnie wstała, pospała godzinke
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A butki bardzo sympatyczne. My już po spacerku, nawet deszcz przestał padać, ale po godzince Maksiu miał zimne licka, więc zwiałam do domu. |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
ech ale wrocilismy przemoczeni
Adi oczywiscie suchutki w swojej bryce a ja mam nawet majtki mokre ale chyba udalo nam sie zaoszczedzic 400zl. tzn bylismy castoramie i kazali przyniesc szafke. wymienia nam na nowa.. mam nadzieje!! tak powiedzial chlopak po wykonaniu kilku teleonow wiec zaraz znow sie zawijamy tym razem z szafka i zobaczymy jak bedzie..trzymajcie kciuki ![]() Lea tort wysmienity a ty mowilas ze na wiosne z Maksem do krakowa przyjedziesz ja pamietam o tyma to jeszcze raz na urodziny
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
kropka, ja też pamiętam, tyle że wiosny wciąż nie widać.
Ale przyjadę, obiecuję, może w maju...![]() Aha, miałam wam zacytować kawałek tekstu z książeczki- taka twarda książeczka, Maks dostał od cioci, skrócona wersja "Brzydkiego kaczątka"; Kiedy kaczątko z rozkoszą pływało po ogrodowym stawie, z zarośli wypłynęły trzy piekne łabędzie. -Muszę się do nich zbliżyć. Nawet jeśli mnie zabiją, to trudno- pomyślało kaczątko i podpłynęło do łabędzi. Kto wymyśla tak durne teksty?? I to ma być dla dzieci?? |
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Ajanna
Barwa ![]() Dziękuję Wam Kochane Jesteście Barwa a co do diabełka to ostatnio TŻ stwierdził, że Oli wygląda tak niewinnie a z tyłu główki to takie małe różki się czają ![]() Lea tekst jak z horroru, beznadziejne Torcik Pyszny no i znowu szlag trafił moją dietę Juleczko Mati super pełzaczek ![]() Minisiu, butki cudne Dziękujęza fotki fotelika, chyba się na niego jednak skusimy Patrillko Pola przesłodziutka Ja po jazdach, małolatka śpi a ja odpoczywam Obiadku nie gotuję dla TŻ bo wróci wieczorkiem na kolacyjkę
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
jednak poszlismy na dwór na 2 h, mama zmarzła a Adrian cieplutki
![]() Juleczko slieczne fotki buziol dla modela ![]() lea no tekst niezły ![]() byłam odebrac wyniki moczu Adriana i wszystko jest ok ale PH mogłoby byc nizsze bo jest 7 nie wiecie jak takiemu maluszkowi obnizyc naturalnie w sensie przez jedzonko ? bo dorosym to wiem jak ale maluszkowi chyba trzeba w necie pogrzebac
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu ja niestety nie wiem
dziewczyny wymienili nam szafke castorama the best!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() choc pewnie dostane upomnienie za reklame sklepu
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
kropka no to super - musieliście trafić na jakiegoś spoko gościa
Kancia no ja ci niestety też nie pomogę ![]() Dziewczyny w czym mrozicie obiadki dla dzieci Pudełka, woreczki
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Kanciu zadzwoniłam do kuzynki- pielęgniarki i powiedziała mi, że jak nie ma żadnych infekcji układu moczowego to nie powinno się nic kombinować z ph bo można narobić tylko szkody i zaczną się jakieś infekcje bakteryjne. A jak są infekcje układu moczowego to używa się wit C więc u nas cebion żeby uszczelnić lub wyregulować.
Minisiu ja mroże w pojemnikach aventowskich takoch co kupiłam do mrożenia pokarmu po ściągnięciu laktatorem U mnie super się sprawdzają.Kropka super że Wam wymienili tę szafkę
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
eve
dziekuje. No własnie w necie piszą, ze wit C nie ma nic poza tym PH 7 ale to juz zasadowe dlatego wolałabym zeby było nizsze bo w zasadowym sie legna bakterie ![]() no ale moze cebion pomoze ![]() izuniak co tak milczysz ![]()
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-03-17 o 17:17 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, ja tez nie wiem, jak zrobić, żeby ph Apusia było niższe.
![]() minisiu, ja kupiłam takie pojemniki plastikowe do mrożenia, za 4 sztuki po 0,5 l zapłaciłam 7zł. Dostałam od męża śliczny bukiet kwiatów- blado-różowe róże, poza tym taka figurke wielbłąda z drewna, i perfumy Valentino w takiej okrągłej buteleczce, z naciągniętą na nią czarna koronką, tak w sam raz słodkie, SUPER!!! |
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Minisiu ja mroze tak jak Lea. W pojemnikach. a jak juz jest zamarzniete to kostke zupy wyjmuje z pudelka i wkladam do woreczkow. woreczki opisuje data i wkladam spowrotem do zamrazalnika.
jestesmy szczesliwi
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Hejo,
witam na nowym wątku. Chciałam tylko dodać swoje 5 groszy odnośnie nocników. Też słyszałam opinię, że zbyt wczesne sadzanie na nocnik może skutkować w przyszłości zaburzeniami w sferze seksualnej, ale jakoś mi się wierzyć nie chce . Nas przecież uczono wcześnie ( ja np. miałam chyba 10 miesięcy jak przestałam nosić pieluchę). Fakt, że kiedyś matki z wygody sadzały szybko na nocnik by już się nie mordować z pieluchami tetrowymi. Teraz jest inaczej bo żadna z nas raczej nie odczuwa ciężaru używania pieluch, no poza finansowym . Ja moją Amelkę zamierzam latem zacząć sadzać na nocnik. Na TVN Style w Mamo to ja P. Zawitkowski mówił, że dzieci należy zacząć sadzać między 10 a 12 miesiącem życia na nocnik, ale nie należy oczekiwać, że będą k\rozumiały do czego on służy. Ważne by się przyzwyczaiły, mogą się na nim bawić itp. A między 18 a 24 miesiącem życia dziecko powinno zacząć komunikować nocnik z załatwianiem swych potrzeb . To tyle z mądrości .A teraz wkleję zdjęcie mojego urwisa (jeśli mi wyjdzie). PS. Lea zdrowia, szczęścia, pomarańczy, niech Ci TŻ nago tańczy |
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Julia nie buszuje Ci niunia w tych kwiatkach
?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Kanciu no moja niestety jeszcze niemobilna
. Nie chce dać się namówić na pełzanie czy raczkowanie. Kładę się z nią, pokazuje co i jak a ona nic . Odnośnie wałka, to mój TŻ ma taki do ćwiczeń na kręgosłup, średnica ok. 20 cm, a długość 60 cm, w środku ma jakąś piankę chyba, nie jest twardy ale też nie za miękki. TŻ kupił go w sklepie rehabilitacyjnym za jakieś 40 zł chyba. Teraz dzięki Wam wykorzystuję go do zabaw z małą, sama bym na to nie wpadła.
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia trafna uwaga..
co chwile trzeba sie pytac: Adi you up to no good again?? a on sie wtedy cieszy i naprawde idzie cos zbroic
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - ty szpiegu
Staram sie nadrobić zaległości w czytaniu i jestem w szoku, że przez parę dni tyle naprodukowałyście![]() Lea - wszystkiego naj, naj, naj z okazji urodzin Taki prezencik pożyteczny dla obojga...My też składamy życzenia wszystkim zaległym solenizantom i Emcia dziękuje za życzenia z okazji 8- miesięcznicy ![]() Minisiu - butki urocze Eve - fotki z chrzcin super. Dobrze, że impreza się udała U nas po staremu: Emcia ciągle bezzębna ale za to uśmiechnięta. Śpi, je i rośnie. Zaczyna stawać przy wszystkim i chyba będzie raczkować, bo coraz częściej przybiera pozycję na czworakach i posuwa łapki w przód tylko o nóżkach zapomina ![]() Jestem zła, bo nawalił mi toster i pralka ![]() ![]() Nieszczęścia chodzą parami Pralkę już raz naprawialiśmy (drobne 400 żł) i teraz już nie mam zamiaru. Musimy kupić nową Co polecacie Mamuśki??? Miałam Gorenje i nigdy więcej![]() Wkleję Wam parę zdjęć: 1,2 - "brat bliźniak" Emilki czyli Olivier, syn koleżanki poznanej na porodówce z którą utrzymujemy kontakt, starszy od Emci o 10 godzin 3 - już stoję
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie ten Zawitkowski nie przekonuje (nie tylko w kwestii nocniczków zresztą
) - po co uczyć dziecko siedzieć na nocniku i się bawić moim zdaniem lepiej później zacząć je wysadzać i od razu w wiadomym celu - tak, żeby coś z tego zrozumiało.Izuniak: jakbym miała kupować nową pralkę, to pewnie na boscha bym się zdecydowała ta marka ma opinię solidnej i właśnie taką zmywarkę kupiliśmy dziewczyny 3majcie kciuki, bo zaraz kończą się moje aukcje na allegro: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808599
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
izuniak
oj te nocniki mnie też sie wydaje że ze świadomością łatwiej
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna trzymam kciuki
![]() Ja też wczoraj powystawiałam rzeczy na allegro i dziś sprzedałam już wanienke ze stelażem po Hani Zaraz po nią przyjadą ![]() Byliśmy od 17:00 na spacerku, Hania pospała godzinkę, ale czuć w powietrzu zime
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Ja Jagodę zaczęłam wysadzać jak miała skończone ok. 1,5 roku i było juz ciepło. Szybko chwyciła o co chodzi i pożegnanie z pampersem było krótkie
![]() Kropka - zazdroszczę Ci dwujęzycznego dziecka Też skłaniam sie ku firmie Bosh, ale wzornictwo mają jak w PRL a Ariston jest taki futurystyczny i ładnie wyglądaEdit: ja już w tym miesiąca zarobiłam na allegro 200 zł Wyprzedaję ciuszki po Emci i nawet schodzą.
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Oł jeeeeeeeeeee, ale czytania
Moja Werka od dzisiaj postawiona na nóżki nie podciąga ich do góry, a na nich stoi. Wiem,wiem nie może za długo, ale się cięszę, bo to oznacza,że ruchowo dojrzewa moja mała miss. Za to moja mała franca nadal w nocy co 2.5g cycuchuje.Co prawda wydłużyła przerwy o pół godziny, ale i tak wychodzą 4 karmienia. patrilla,julia, juleczka i izuniak- bąble boskie /widzę,że Emcia też pseudonim "żółty nosek"- moja też, a wcale tak dużo marchewki nie daję/ Dzisiaj próbowałam jej dac kaszki z bananami na wodzie i dodałam trochę jabłuszka.Normalnie miała odruch wymiotny na sam widok . Kilka łyżeczek wcisnęłam, ale bałam się więcej żeby mi nie wymiotowała na noc tak jak po sinlacu. No co ona do tych kaszek ma taka awersję
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Izuniak, my mamy Aristona po falstarcie z Amicą i jestem bardzo zadowolona, ładnie pierze, wrzucam nawet bardzo delikatne rzeczy i wełniane i wszystko ok (w sumie to piorę w ręku raz w roku chyba
)Dziękujemy za miłe słowa edit: Emcia słodziutka duża panienka Ajanna ![]() Kanciu nie ma za co ![]() Iwka a próbowałaś takie płatki ryżowe błyskawiczne jej zrobić na wodzie i dodać właśnie owoce może to jej podejdzie.Oliwia dzisiaj za nic nie chciała zjeść zupki, 4 razy robiłam podejście w przeciągu dwóch godzin, w końcu dałam jej mleko i mało nie zjadła butelki.Kilka min. temu TŻ wrócił do domu i okropnie go głowa boli, aż dwa prochy wziął i mdli go szkoda mi go i troszkę się martwię.
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniak my mamy Candy ale szczerze ci powiem ze Ariston bedzie naszym nastepnym zakupem. bardzo mi sie podobaja
![]() Ajanna trzymamy kciuki ![]() my na allegro zarobilismy juz okolo 300zl ale to na koszulkach ktorych tz juz nie lubi i spodniach od dresow tz. czyli na rzeczach ktore zawalaly szafe ![]() ubranek Adriana nie chcemy sprzedawac.. wole oddac komus z rodziny lub niech czekaja na nastepnego babelka. a noz znow bedzie chlopczyk (choc ma byc Natalka i juz) Eve biedny tz a my oczywiscie wspolczujemy bo wiadomo.. chory acet w domu to gorzej niz tuzin dzieci
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Kropeczko hi hi dziękuje, ale tak serio to czasem wolałabym żeby to mnie bolało bo wtedy przynajmniej wiedziałabym czy tak na prawdę go bardzo boli czy mu się to wydaje
![]() Ja jeszcze nigdy nic na allegro nie wystawiałam, ale myślę że czas zacząć ![]() Właśnie słucham BabyRadia, któraś z Was go polecała i jest super
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie Adrian w****il. mam go dosyc i tyle.
drze sie ze zlosci i wiem ze to nic innego tylko zlosc i dlatego mam to gdzies. nie bede go wiecej uspokajac bo on i tak ma to tam gdzie slonce nie dochodzi. foch na Adriana
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
kropka
![]() izuniak no widzialam ze czytasz Emcia pieknotka i jak ładnie stoi z figlarnym usmieszkiem ![]() iwka super, że niunia staje na nózki ![]() a tutaj mój DJ BOBO i kwiatek dla cioć z wizazu
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
DJ BOBO
sliczny
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Kanciu fajniutki spryciarz
![]() edit: a to moja mała komandoska
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

Adi oczywiscie suchutki w swojej bryce a ja mam nawet majtki mokre ale chyba udalo nam sie zaoszczedzic 400zl. tzn bylismy castoramie i kazali przyniesc szafke. wymienia nam na nowa.. mam nadzieje!! tak powiedzial chlopak po wykonaniu kilku teleonow wiec zaraz znow sie zawijamy tym razem z szafka i zobaczymy jak bedzie..![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a ty mowilas ze na wiosne z Maksem do krakowa przyjedziesz
Ale przyjadę, obiecuję, może w maju...

Pudełka, woreczki
nie ma nic poza tym PH 7 ale to juz zasadowe dlatego wolałabym zeby było nizsze bo w zasadowym sie legna bakterie 

. Nie chce dać się namówić na pełzanie czy raczkowanie. Kładę się z nią, pokazuje co i jak a ona nic

super, że niunia staje na nózki