|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Escady
a co, to jakas hanba pachniec Escada?
Z tym, ze po Tropical Punch, w temacie sezonowych Escad nic ciekawego nie stworzono jestem w stanie sie zgodzic, tez mialam i ubolewam nad faktem praktycznej niemoznosci dostania tego zapachu... Ja obecnie na stanie mam 2 Escady, Collection i Que Viva, ktora tez jest przeciez sezonowka, a oprocz Tropical Punch marze jeszcze o Sunny Frutti, ta gruszka, ech... |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli taki wniosek wysnułaś czytając moje pytanie: "A dlaczego akurat musi to być Escada?" - to nie było tam ukrytych żadnych podtekstów, po prostu jestem ciekawa co skłoniło autorkę wątku ku Escadzie.
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
a, to rozumiem
Bo nie odzielilas tej wypowiedzi w zaden sposob i sadzilam, ze byla to jakas ogolnoescadowa konkluzja...
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dowiemy się dlaczego akurat Escada to może podpowiemy jeszcze jakiś inny zapach. Sama łapię się na tym, że jeśli lubię kilka zapachów danego kreatora to czekam na nowe zapachy tej marki i lecę wąchać jak szalona a jeśli nie podoba mi się ani jeden zapach danego kreatora to kolejny długo omijam szerokim łukiem. Robię to podświadomie, ale robię [taka ekstrapolacja trendu].Choć staram się pamiętać, że ten sam człowiek wykreował Cool Water i Dolce Vita ...i z zapachami nigdy nic nie wiadomo
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :e ek:???
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjedź do miejsca -> Fragrances created by Pierre Bourdon (w lewej kolumnie)
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze to poprostu największe zaskoczenie miesiąca listopada
,nie wiedziałam o tym wcześniej...
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powpisuj sobie na tej stronie nazwy lubianych i nielubianych perfum - sprawdź kreatorów i ich inne dzieła - może jeszcze nie raz się zdziwisz Przyznam, że i ja długo przeżywałam to odkrycie ![]() Miałam nawet o tym (i innych zaskoczeniach ) wątek założyć, ale mimo tego, że Perfumy "działają" już jakiś czas - ciągle zapominam.
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejnym zaskoczeniem jest fakt iż Angel i Light Blue D&G również mają tego samego twórcę(Tak jak i Lacoste pour Femme,przy okazji ktorych sprawdzania to wyszło).JaKi ten swiat mały...
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Posprawdzaj jeszcze a nie zaśniesz
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Escada Magnetism
To jest dopiero kobiecy zapach ..Polecam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Hmm zaskoczenie jest ale z drugiej strony czyż Angel i D&G Light Blue nie są kontrowersyjnymi i w sumie dość popularnymi zapachami? Fakt różnią się od siebie bardzo ale liczbę zwolenniczek i tych co je omijają szerokim łukiem mająpodobną. Ja osobiście kocham Angela i bardzo lubię D&G Light Blue.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
a co to za zapach escady,taki malinowy? prosze o nazwe,bardzo mi sie podoba
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie wytrzymałam i kupiłam tą nowa Escadę.. narazie w zasadzie testuje. Zapach raczej zimowy bo w moim mniemaniu poniekąd ciężki choć i troche kwiatowy. Najbardziej podoba mi sie w nich to, że z każdsa minutą zmieniają swoją nutę zapachową i po godzinie pachną zuuupełnie inaczej niż w momencie psiknięcia!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Cóż, pop rostu chorowałam na słodkie i owocowe zapaszki, jakie oferuje Escada
! Ale najbardziej mi chodziło o ich intensywność i trwałość. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Ja jestem szczęśliwą posiadaczką Rockin'Rio . Na początku był dla mnie słodiutki, a teraz jest bardziej cytrusowy i świeży, ale tez jest śliczny! Używam go teraz rzadko, bo z pewnością zdecydowanie ładniej pachnie na gorącej skórze, ale czasem się niemi psiknę w ramach poprawienia humoru ! Są trwałe i intensywne.
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Na mnie Rock in Rio pachnie właśnie dość świeżo i pieprznie...czego nie lubię...przyznam,że na począku wydawał się interesujący,ale efekty na mojej skórze są nie do przyjęcia...
Zastanawia mnie fakt kiedy jakaś Escada pojawi się na mojej półce ciągle je omijam mimo,iż są w planach zakupowych
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
ESCADA Pacific Paradise
Pani w Douglasie "uraczyła" mnie tym zapachem. Bardzo mi sie spodobał. Czy któraś z Was ma je może? Ciekawa jestem jak sie zachowują w ciągu dnia. Zaledwie 2 oceny na kwc niewiele mi mówią (co gorsze - nie są zbyt przychylne
a ja niemal sie zakochałam)
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ESCADA Pacific Paradise
Najlepiej sprawdź na sobie, bo zapach ma się Tobie podobać i to Ty masz się dobrze w nim czuć.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Rzeczywiscie - niemal kazdy kosmety to b. subiektywna sprawa, ale zawsze potrzeba jakiegos potwierdzenia własnego przekonania. Taka ludzka natura
![]() szczególnie jeśli mam zaszalec za 137 zł
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Orendo
Skoro zapach w Twoim odczuciu jest ładny, skoro wywołuje w Tobie pozytywne emocje to kup go i używaj z radością. Nawet gdyby był to olejek do ciasta. Perfumy mają być ładne dla Ciebie a nie dla wizażanek. Odbiór zapachu to jedna z najbardziej osobistych spraw.Jeżeli już masz się kogośradzić to zapytaj swojego TŻ, rodzinę, najbliższych przyjaciół, w końcu to oni "wąchają" Cię na codzień i ich ewentualnie zapach może męczyć. Ja na Twoim miejscu bym nie pytała Przeżyją
|
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
beliczek moze rację masz. Jedyną osobą, która czuć go będzie od świtu do zmierzchu będę ja. O ile jednak przyjemniejsza jest świadomość, że "mój zapach" nie bedzie wywoływał mdłości w otoczeniu
dlatego pytam.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Pacific Paradise to już trzecie perfumy Escady o bardzo podobnym do siebie ( a może nawet identycznym?) zapachu, które zmieniają z roku na rok opakowanie i nazwę. Dwa lata temu był to Island Kiss, w zeszłym roku Rock'n'Rio, w tym roku Pacific Paradise. Ja zakochałam się już w pierwszej edycji, czyli Island Kiss i w tym roku z pewnoscią kupię Pacific Paradise. Super swieży, radosny zapach na wiosnę i lato, który ciągle jeszcze mi się nie znudził.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Killing me softly
|
Wyjątkowo nie podszedł mi ten zapach
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Testowałam je ostatnio...jestem dość pobłażliwa i uległa w stosunku do nowości Escady
... lubie Island Kiss,Magnetic Beat,Pacific Paradise jest w podobnym klimacie wiec w zasadzie też się podoba...ale to żadne odkrycie...to poprostu zapach na lepsze samopoczucie...swawolny,n iezobowiązujący...będący miłą odskocznia od szarości dnia codziennego...
Edytowane przez Meriamon Czas edycji: 2006-02-19 o 12:51 |
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Stabilo, Lukrecjo, Meriamon nawet nie wiecie jak mnie te odpowiedzi ucieszyły! Niezależnie od treści - subiektywne odczucia + rzeczowe uwagi.
Też mam wrażenie jego "wiosenności", właśnie tego mi teraz potrzeba. Nie lubie jakiś ekstremalnie oryginalnych zapachów - ten wydaje mi sie właśnie świeży, acz stonowany i niespecjalnie narzucający się. Ciekawa jestem jednak czy ta jego owocowośc w pewnym momencie nie przemienia się w taką mydlaną. Wiem, że na sobie powinnam to sprawdzić, ale kiedy mam na sobie jakis zapach przychodzi moment, że przestaję go czuć - taka ułomnośc moja
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Island Kiss zmienia z upływem czasu nutke zapachowa, jednak nie jest to tak jak piszesz zapach mydlany, nużący, lecz w dalszym ciągu przyjemny i swieży. Ufaj Orendo swojemu nosowi - jeszcze nie wynaleziono zapachu, który by spodobał sie wszystkim. Pacific Paradise z pewnościa tez będzie miał swoich przeciwników, ale na szczęscie jest zapachem łagodnym i pewnie im nie przeszkadzał (czego nie można np. powiedzieć o Chanell No 5, których mimo ich światowej sławy nie potrafie strawić,a przebywając w towarzystwie osoby nimi spryskanymi dosłownie się duszę i chcę uciekać).
Pozdrawiam i miłego psikania życzę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Wąchałam je dzisiaj i spodobały mi się
.Ogólnie lubię te slodziaki Escady, a ta sezonówka jest, jak już zauważyły dziewczyny, bardzo podobna do poprzednich, aczkolwiek nie identyczna . Idzie trochę bardziej w stronę Island Kiss, ale ma w sobie kwaskowatość z Rockin' Rio .Ogólnie spoko, ale nie zachwyciły mnie na tyle, aby je sobie kupić. Najmniej podobają mi się z trzech sezonówek, które dotychczas wąchałam (Island Kiss, Rockin' Rio, którą mam i Pacific Paradise ).
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Moja kumpela miała Island Kiss i bardzo jej do gustu przypadły, długotrwałe jak dla niej. Pacific paradise tez sa ładne
Raczyłam się próbką w perfumerii Osobiście podobaja mi sie zapachy Escady, mają w sobie takiego młodego słonecznego ducha
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
a czy któraś z was by mi jej odstąpiła(wymiana)??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Bo nie odzielilas tej wypowiedzi w zaden sposob i sadzilam, ze byla to jakas ogolnoescadowa konkluzja...
a jeśli nie podoba mi się ani jeden zapach danego kreatora to kolejny długo omijam szerokim łukiem. Robię to podświadomie, ale robię 

ciągle je omijam mimo,iż są w planach zakupowych
a ja niemal sie zakochałam)