pokój w stylu hip hopowym - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 20:19   #61
rundmc
Przyczajenie

Dot.: pokój w stylu hip hopowym

jasne, zielony jest dobrym kolorem, do tego będą pasować jakieś fioletwoe ramki a wnich np. czarnobialy zdjęcia raperów alboo panoramy miast ) ciemne meble jak najbardziej do zielonych ścian no i winyle moim zdaniem spoko ;d
rundmc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 10:43   #62
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HipHopAlicja Pokaż wiadomość
Jakk Mysliciee czyy zielonyy too dobryy kolorr doo Hip Hopowego Pokojuu??
Poniewaz niedawnoo sie przzeprowadzalam ii juz byloo na zielonoo ii nie moge jeszcze zmienic koloruu!!
I jakk mogee wystrojic pokój zeby wyglądał hip hopowoo ?? (Tylkoo pamietac mam na zielonoo scianyy) coo mam zrobic pomocyy !! Bo ja kochamm Hip Hop ii marze o takim pokoju!!
Też nie wiedzę problemu z zielonym kolorem. Hip Hop nie narzuca jakichś kolorów, to nie jest tak jak ze stylem gothic gdzie aby przełamać monotonię czerni sięga się po ciemny fiolet. Myślę, że sam kolor ma w tym przypadku mniejsze znaczenie (choć nie polecałabym różowego ), ale same dodatki, np. kraty czy łańcuchy. Nie mówię, aby potraktować metalowymi elementami cały pokój, ale widziałam gdzieś w necie jak zrobić samemu metalową kratę, która może służyć jako wieszak na wiele rzeczy, a przy tym wygląda oryginalnie.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-10, 10:28   #63
HipHopAlicja
Przyczajenie

dziekujeee zaa odpowiedzii zobaczee coo sie da zrobic.
HipHopAlicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 13:46   #64
MiSiEK98
Przyczajenie

Cool Dot.: pokój w stylu hip hopowym

Chciałbym opowiedzieć wam o swoim pokoju.
Pokój urządziłem właśnie w stylu Hip Hopowym, ulicznym.

A więc:

Na drzwiami powiesiłem 2 tablice rejestracyjne z USA, na jesnej widnieje napis VIP, a na drugiej RAP 4EVER, obie tablice nabyłem na Allegro.

Nie mam zasłon, ale mam żaluzję, przez długi czas niewiedziałem co z nimi zrobić, bo orginalnie były pomalowane białą matową farbą, oglądałem kiedyś program " Monster House " w TVN Turbo i dostałem olśnienia. Zdjąłem żaluzję zamknołem ję i sprayem narysowałem " budynki/ bloki " ( napisałem to w cudzysłowiu, bo dla kogoś może wydawać się to abstrakcją ;] ).

Mój pokój znajduję się na poddaszu więc, mam jedną skośną ściane, namalowałem więc tam sporych rozmiarów graffiti, widnieje na nim moja ksywa czyli misiek .

Na największej ścianie postanowiłem zrobić efekt muru ceglanego, więc kupiłem tapetę w takie wzory i okleiłem ścianę. Całośc zwięczyłem różnymi cytatami, hasłami ( nie chodzi tu o hasła typu JP czy CHWDP ), znajdują się tam m.in " Life for Basketball " , " Urban Life " .

A właśnie, zapomniałem powiedzieć wam o kolorach mego pokoju. W pierwszych planach pokój miał być jasno zielony, tak też jest, ale winylowe płyty, graffiti, tapeta, przysłaniają to. Wygląda to ciekawie.

Meble mam z Black Red White, ale z tej firmy jest tylko biurko, łóżko i szafka. Wszystkie meble są blado-zielone. Nakleiłem na łóżko, biurko takie różne naklejki z koncertów np. DonGuralEsko, Fabuła, Non Koneksja, K.A.S.T.A Squad itd.

Na ścianie na której wisi TV, powiesiłem winyle, a także małe wieszaki, na których powiesiłem czapki typu full cap, wygląda to ciekawie gdyż posiadam tych czapek aż 7 .

Uświetniają to takie dodatki jak stojaki na płyty, poszewka kołdry pomalowana identycznymi barwami jak wykonane nad łóżkiem graffiti. Na szafkach ustawione puszki po farbie, boombox, na ścianach plakaty moich ulubionych raperów.

W niedugim czasie chcę zainwestować w pusty sufit, chciałbym namalować tam takiejakby latarnie, a w miejscy w którym świecą umieścić halogeny takie okragłe. Latarnie były by w połowie na ścianie a w połowie na suficie.

A właśnie, chcem powiedzieć że Starsi powiedzieli, że pokój jest mój i moge zrobić z nim co chcem ( no może nie dokońca ) .

Dzięki za przeczytanie POZDRO !!
MiSiEK98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 19:09   #65
rundmc
Przyczajenie

ej misiek zajarałam się, jakbyć mógł wrzucić jakieś foteczki swojego pokoju byłabym wdzięczna, bo brzmi fajnie a chciałabym mniej więcej to zobaczyć wizualnie, może się jakoś zainspiruje
rundmc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-22, 13:01   #66
millia
Raczkowanie

Hehe, opis pokoju robi wrażenie, ale też chciałabym go zobaczyć. Sama lubię fototapety, graffiti czy inne dekoracje ścienne, ale z tego co piszesz to jest ich tam dużo i jestem ciekawa czy nie ma wrażenia chaosu i przeładowania. No i do tego jeszcze dojdą dekoracje na suficie... Uważaj, aby optycznie nie pomniejszyć pokoju. Pokaż no jakieś fotki, abyśmy mogli wydać ostateczny werdykt.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 16:02   #67
martyska99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rundmc Pokaż wiadomość
ej misiek zajarałam się, jakbyć mógł wrzucić jakieś foteczki swojego pokoju byłabym wdzięczna, bo brzmi fajnie a chciałabym mniej więcej to zobaczyć wizualnie, może się jakoś zainspiruje

popieram ! dawaj foty!!!
martyska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości