|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tragus - niesamowity kolczyk xD
Cytat:
![]() jak na razie goi się bez problemu, dzisiaj w nocy już nawet spałam na tym uchu, bo na drugim boku mi niewygodnie ![]() Jestem barrrdzo zadowolona i jak tylko będę miała pewność, że się zagoił to biegnę robić tragusa! ![]() Ostatnio rozmawiałam z moją koleżanką i okazało się, że złapała gronkowca - podejrzewa, że właśnie przez samodzielne kłucie, bo kolczyków ma na ciele sporo... Nie powiem, żeby teraz jej było przyjemnie |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Napisane przez DIABLICAorg
jest pewna swojego zdrowia, bo nie ma w niej nawet swiadomosci czym mogla sie zarazic przez takie samodzielne klucie, tym bardziej, ze widac jaka wiedze o piercingu posiada ![]() a jak tam Twoj nowy kolczyk? ![]() Wiem ze moglam sie zarazic czyms...ale co mi tam haha zyje chwila i nie patrze co bd jutro...a kolczyk ma sie dobrze zadnego zaczerwienienia nic nie boli nic nie cieknie z niego...dobrze jest ![]() |
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mi tez wykryto gronkowca skornego i rowniez nie wykluczam, ze to przez kolczyki
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mam obawy, że będzie bolał -_-
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jestem teraz na etapie walki z wielkim bablem ktory mi z tylu wyskoczyl ![]() w sobote jak mi sie uda to zamierzam zawitac do salonu i wrocic z traguskiem
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
A ja właśnie mam zamiar sobie zrobić Tragusa, ale jako że chciałabym, żeby był raczej taki... hmmm... skromny? nie przesadzony? ładny, ale elegancki i nie przesadnie rzucający się w oczy? No wiecie o co chodzi. Zastanawiam się czy można do sztangi 1.2 założyć kulki 2mm?
Nic się wtedy nie stanie? Nie będą za małe? Nie mogą przez to np przejść na zewnątrz, bo to jednak mała różnica w średnicy... (Pytanie pewnie głupie, ale się nie znam, to wolę zapytać.) Będę wdzięczna jak ktoś odpisze. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
można.
nie, nie ma opcji by przeszedł ewentualnie możesz mieć problem z dokręceniem tak małej kulki-trudno złapać.
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() W takim razie już niedługo stanę się szczęśliwą posiadaczką kolejnego kolczyka ![]() Bo z kulką to jakoś sobie poradzę (te od pępka też się czasem buntują to mam wprawę). |
|
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
ja mam labret 1.2 z kulka 2mm i przykrecenie jej jest na prawde trudne jak sie ma dlugie paznokcie
ale wyglada rzeczywiscie skromnie i elegancko, szczegolnie z malym oczkiem, a przynajmniej mi sie podoba
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
2mm? uu. ja pamiętam jak z 4mm miałam problem, przy pierwszych przeżyciach z kulkami do języka. xd
chyba zrobię sobie tragusa, ale właśnie myślę czy tragusa czy vertical tragusa.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ja jak mi sie uda dotrzec do salonu to w sobote kluje tragusa
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
2mm, nieźle
Ja mam teraz 3mm i mnie to denerwuje nieco, ale wygodniej sie śpi ![]() Trzymam kciuki za Twojego oby-sobotniego tragusa! Weź mnie też, bo jestem zazdrosna, że nie mam nic nowego od czerwca :P
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
do salonu ide jak zwykle sama, a tak to bede miala towarzystwo, ale zgode to juz sobie sama zalatwic musisz |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
No jak to, co za problem, podpiszesz jakiś świstek i po sprawie
Obie będziemy zadowolone xDTylko nie wiem co powiem mamie, ledwo przestałam brać antybiotyki i już lecęę na dwór xD a wracam z kolcem, haha, już widzę jej mine
|
|
#75 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
No a starsza siostra nie może na przykład?
Na pewno jesteśmy podobne xD
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, no to trudno. Poczekam sobie, ale będziesz musiała dokładnie opisać wrażenia
Ok?
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Hurra!
![]() Oby mieli, i wogóle żeby ok wszystko poszlo
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
też se sama przebiłam i się szybko zagoiło , bez żadnych ''komplikacji'' ;d
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
no i jest od soboty
![]() samo przeklucie dla mnie bezbolesne niestety mocno leciala mi krew i lezalam z gazikiem w uchu z jakies 10 minut. a ze nie lubie krwi to pewnie zrobilam sie biala jak kartka papieru
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to gratulacje! Pochwal się zdjęciem koniecznie! ![]() Ja z tym moim helixem ostatnio trochę popuściłam - tam uderzyłam, tam niedokładnie przemyłam, spałam na nim prawie od początku i spuchnięte ucho ;/ wrrr, a w weekend chciałam traguska machnąć... Trochę mi się przedłuży znów. edit: diablica, byłaś kłuta igłą czy wenflonem? Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2009-01-12 o 21:38 |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jakbym na nim spala to ucho mam jak u slonia meczy mnie i juz jestem chyba bliska wyciagniecia go ![]() tragusa mialam klutego igla, wenflonem sie raczej chrzastek nie przekluwa. |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za tego helixa to Cię podziwiam! Mnie spuchło dopiero wczoraj, ale i tak coś już mnie trafia ;D Czekam aż opuchlizna zejdzie, bo maksymalnie mnie denerwuje i mam wrażenie, że bardzo ją widac (chociaż każdy zapewia, że nie^^)... No i przeszkadza i pobolewa, brr. |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tego tez juz dosc mam, ciagle puchnie, pulsuje, wyszedl mi z tylu jakis babel... ehhh szkoda gadac
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ta opuchlizna moja zaczyna martwić, bo zajmuje już cały labret i nic się nie zmniejsza ;/ Nie wiem co mogę zrobić, zeby trochę ją zwalczyć, sól fizjologiczna i octenisept to chyba zbyt małlo....
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po prostu pielegnuje uszko dalej, staram sie go nie podrazniac, nie spac na nim, nie krecic kolczykiem, po prostu nie ruszac bez potrzeby i po jakims czasie sama schodzi. chociaz duza opuchlizna moze swiadczyc o stanie zapalnym. jaki dlugi masz kolczyk? ja mam w helixie labret 10mm i tez mi sie zdarzylo, ze opuchlizna zajela cala dl. preta. czy leci Ci z uszka ropa? bo tylko limfa jest wydzielina prawidlowa przy gojeniu, inne moga swiadczyc rowniez o jakims stanie zapalnym.
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Helixy są cudowne... mój robiony w połowie lutego sie rozwala. Ropa, strupki, nawet mam wrażenie, że jakby troche bliżej krawędzi ucha jest... A wszystko przez to, że był prawie zagojony ale wyjmowałam na noc i raz zapomniałam założyć z powrotem rano, i po południu już musiałam cośtam naruszyć :/
Rosiek, staraj sie na nim nie spać, nie kręcić ani nic, to powinno w miare szybko przejść Sama rzadziej kolczyki przemywam, bo od tego też mi czasem puchną, jak sie spiesze i nie jestem dla nich delikatna aż tak U mnie opuchlizna ok 2, 3 dni sie utrzymuje, a ja tylko troche zahaczam, więc skoro u Ciebie to świeży kolczyk, to tym bardziej ...
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

jestem teraz na etapie walki z wielkim bablem ktory mi z tylu wyskoczyl 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

:P