![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: twarz po solarium
*asullka00* kosmetyki do solarium dostaniesz w każdym studio, przynajmniej powinno tak być, a ceny są różne to zależy kto jaką ustali, u mnie to jest 6 zł do ciała i do buźki
![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() Edytowane przez Madallllena Czas edycji: 2008-04-15 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
![]()
czesc a ja mam takia glupia troche prosbe;p...czy moglybyscie opisac mi co i jak robi sie jak juz sie pojdzie do solarium bo chcialabym pojsc ale od dluzszego czasu sie czaje bo nielubie nowych rzeczy i niewiem jak sie zachowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
hehe to ja mogę Ci odpowiedzieć na to pytanko bo moje początki nie były najlepsze na jednym z solarium gdyż położyłam się do góry nogami bo nagłówek tak był ułożony hihi ale tak szczerze to ja radziłabym Ci po rpostu iść do pani z solarium i po prostu powiedzieć że jesteś pierwszy raz i żeby Ci pokazała co i jak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
mart89 No więc prośba wcale nie jest głupia
![]() Jak pójdziesz do solarium musisz powiedzieć że jesteś pierwszy raz, powinni doradzić Ci właściwe łóżko i czas opalania, który na początku naprawde powinien byc krótki, skóra nigdy nie powinna być podrażniona- piecząca. Każde takie odczucie oznacza że należy zmniejszyć czas opalania. Gdy zajdziesz na solarium i już ci dobiorą łóżko i czas opalania Pani zaprowadzi Cię do kabiny i pokaże obsługę łóżka. Jak włączyć lóżko, wentylatory itd. Jak coś będzie nie jasne to ją jeszcze raz spytaj, płacisz i wymagasz ![]() Zostaniesz sama w kabinie no i rozbierasz sie albo do bielizny albo całkiem nago- tak zazwyczaj się robi ![]() Koniecznie zmyj bardzo dobrze makijaż, zdejmij biżuterię, zwiąż włoski. Jeżeli bierzesz jakieś leki to mi napisz, ponieważ przy niektórych nie mozna się opalać na solarium ![]() ![]() Hmmm No i jak juz jesteś goła gotowa i wesoła wchodzisz na łóżko kładziesz sie na nim i zamykasz pokrywe, potem naciskasz przycisk start no i jak na plaży ![]() Aby uzyskać podstawową opaleniznę musisz sie opalać co 2-3 dni i tak pare razy jakieś 5- 7. A potem raz na tydzien, 10 dni dla podtrzymania opalenizny. O skóre opaloną trzeba także bardzo zadbać, cały czas nawilżac, pić więcej płynów. Mniej więcej chyba napisałam co trzeba ![]() Jak jakieś konkretne pytanka to pisz ![]() Pozdrawiam mart89 Edytowane przez Madallllena Czas edycji: 2008-04-15 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
nikolciaa2111 Ale zawsze mniejszy stres jak już się coś wie
![]() Edytowane przez Madallllena Czas edycji: 2008-04-15 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Hmm nie wiem czy dobrze zrozumiałam hmm,bronzera używa się gdy chodzi się na solarium ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Madallllena ależ oczywiście że jest lepiej się dowiedzieć wszystkiego zanim się pójdzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
naszczescie niemam zadnych pieprzykow pokaznych rozmiarow itp lekow terz niebiore wiec chyba niema zadnych przeciwskazan
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
mart89 zdaje mi się że jestem młodsza od Ciebie o rok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
*nikolciaa2111* Moja droga
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zawsze polecam opalanie w okularkach. Jeżeli komuś się robią krążki białe wokół oczu to niech chociaż naloży je na pierwszą połowę opalania. Zawsze połowę szkody dla oczu mniej prawda? Każdy się wykręca że go oczy nie bolą, Tak naprawde efekty tego zobaczy się po latach, a oczu przecież nie można wymienić ![]() nikolciaa2111 Ja nowym klientom zawsze mówię o zamykaniu kabiny bo wbrew pozorom dużo rzeczy jest nieoczywistych dla kogoś nowego na solarium ![]() ![]() ![]() 100 min jest oki jeżeli oczywiście to nie jest karnet terminowy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Madallllena Czas edycji: 2008-04-15 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
*mart89* Nic nie głupio nic nie głupio
![]() Dziewczyny zrozumcie w końcu że ta pani która was obsługuje dostaje pieniażki za to. Wy płacicie no i wymagajcie ![]() mart89 to jej obowiazek, podstawowe rzeczy ci napisałam poczytaj sobie i już super bedzie, ale ona musi ci doradzić jakie łóżko i ile minut bo ty sie nie znasz, mało kto się zna. *asullka00 Bronzer to tylko jeden z rodzajów kosmetyków które na solarium możesz użyć ![]() Pozdrawiam was dziewczyny ![]() Edytowane przez Madallllena Czas edycji: 2008-04-15 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Hmm ja pamiętam jak rok temu poszłam pare razy na solarium.Za pierwszym razem nie załozyłam okularów,miałam oczy zamknięte,ale za 2 i 3 to już włozyłam,ale zauważyłam ,że mam takie białe okularki wieczoremxD troche to smiesznie wyglądało... Ale tez mi się zdaje,ze okulary trzeba zakładac bo na pewno to nie jest zdrowe, gdy się ich nie ma.Ja sama noszę okulary,bo mam wade wzroku i nie chcę ,żebym jeszcze gorzej widziała.Więc teraz na solarium nie ruszę się bez okularków ![]() Chociaż dziwnie będa wyglądac białe powieki.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
nikolciaa2111: ochrona oczu na solarium jest KONIECZNA. Jesli brzydzisz sie okularow solaryjnych, to kup swoje
![]() ![]() OCZY PODCZAS OPALANIA MUSZĄ BYĆ ZAMKNIĘTE!! w ten sposob (nie uwazajac) mozna trwale uszkodzic sobie wzrok ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Maripossa No i z drugiej strony zawsze można poprosić o ponowne zdezynfekowanie okularków dla pewności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Maripossa Hmmmm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja niestety też mam problem z opaleniem buźki; mimo że jestem naturalną blondynką z niebieskimi oczami -mam nietypową jak na blondynkę karnację
![]() ![]()
"Mówią, że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie połowy... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
przekonałyście mnie
![]() nakładała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Na Allegro widzialam za niecale 10zl krem z Soleo przysp.opalanie twarzy, szyi i dekoltu (ale tylko 15ml) nzw.sie Face Tan - mysle ze moze byc dobry dla tych ktorym ciezko opalic buzie
![]() ![]() Madallllena: pierwsze slysze zeby to bylo wykroczenie ![]() ![]() Dlaczego spraye dezynfekujace nie moga byc dostepne dla klientów?? ![]() ![]() nikolciaa2111: nie rozume...jakto sie im palce poodbijaly?? moze mialy przyspieszacze z bronzerami... ale i tak nie czaje o co biega:| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W solarium nie wolno stosować kremów z filtrem. To są kosmetyki na plażę i do takich warunków przystosowane. Producenci nie testowali jak będą się zachowywać poddane promieniowaniu wiele, wiele razy silniejszemu, a takie jest w kabinie. To może się skończyć nieciekawie - uczuleniem albo silnym podrażnieniem. Od kilku lat nie można też stosować sformułowania 'bloker' (np. umieszczać na opakowaniach, w materiałach informacyjnych), bo wprowadza klienta w błąd - żaden krem z filtrem nie blokuje promieniowania w 100%. Edytowane przez mentha Czas edycji: 2008-04-20 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smarowalam je juz kilkakrotnie kremem na znamiona (NIE ZAZNACZYLAM WCZESNIEJ, ZE SMARUJE ZNAMIONA I USTA SPECJALNYM KREMEM Z FILTREM WLASNIE NA ZNAMIONA, TO NIE JEST ZWYKLY KREM Z FILTRAMI)z filtrem podczas opalania w solarium, nie nakladalam go co do milimetra i teraz po kilku opalaniach widze biala obwodke wokol znamoina - tam gdzie byl krem z filtrem - wiec widocznie dziala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
ja używam bioderma Photoderm Max Fluide SPF 50+, mam tez pomadkę z tej serii - okrutny zapach, ale bardzo dobrze chroni usta i znamiona w solarium i na słońcu.
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odniosłam się do Twojej porady, by smarować kremem z filtrem powieki. Zalecenia producentów preparatów ochronnych i dermatologów są jasne - kosmetyki z filtrami (choćby wymieniona Bioderma z filtrami chemicznymi) są przeznaczone do stosowania w określonych warunkach i w takich były przeprowadzone badania nad bezpieczeństwem ich stosowania (nie tylko skuteczność ochrony, ale i reakcje chemiczne pod wpływem określonej dawki promieniowania, możliwość wystąpienia podrażnień, alergii etc. Przecież przed wejściem do kabiny z obawy przed ewentualnymi podrażnieniami zmywa się nawet kosmetyki kolorowe) . Czy ten Twój "specjalny" preparat na znamiona jest przeznaczony do solarium? Nie wiem, czy ktoś zakłada, że osoba ze znamionami będzie korzystać z solarki. Edytowane przez mentha Czas edycji: 2008-04-20 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
hej...mam problem, który muszę szybko rozwiązać...
![]() niedługo ide na wesele i chce isc na solarium tyle ze jak poszłam w grudniu na solarium piegi mi wyskoczyły... ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Mi od słońca wyskakują piegi a od solarium niestety pieprzyki. Ciekawe czym to jest spowodowane? ( na pieprzyki używam filtra 40)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
właśnie może przed solarium posmaruję twarz jakimś filtrem i nie będą mi powstawać... no już sama nie wiem
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro czegos nie udowodniono, to dlaczego nie mozna stosowac? ![]() Radzilam sie jeszcze znajomych kosmetologow i nie widza w tym problemu, mowia ze mozna uzywac. Olguska: skoro wyszly po solarium, to pewnie dalej beda wychodzic. Jak nie chcesz miec piegow wybierz krem brazujacy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zetknęłam się z zastrzeżeniami, o których mowa wyżej (opakowania kosmetyków ochronnych; artykuły, choćby na Wizażu). EDIT: Znalazłam coś na stronie "branżowej" Cytat:
Edytowane przez mentha Czas edycji: 2008-04-20 o 20:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Mentha: ja wole jednak posluchac kosmetologa niz strony solaryjnej.
co to znaczy: spore szkody?? nie rozumiem, oni tez tego nie wyjasniaja...nie lubie takich ogolnikow, ktos cos wie, ale tak naprawde nic nie wie:| albo sie pisze co powoduje ta degradajca KONKRETNEGO dla skory albo nie. Ja oprocz filtrow na znamiona stosuje mleczko do opalania w solarium. Ogolnie, jestem przeciwniczka tego typu opalania i kiedys robilam to tylko raz (na slub siostry) i teraz to moja 2 ze tak powiem sesja a i tak sie juz konczy bo bylam w ciagu 2 mies. 6 razy. Owszem, moze i jeste krolikiem doswiadczalnym w tej kwestii, ale co maja powiedziec osoby ktore nagminnie uzywaja kosmetykow pomimo ostrzezen ze sa w nich szkodliwe substancje i sa testowane na zwierzetach? ![]() Wydaje mi sie, ze to co ja robie, to i tak mniejsze zlo dla mojej skory. Jest jasna, stad nie moge jej dlugo i duzo opalac...jednak zatesknilam za opalenizna gdyz 3 lata nie moglam sie opalic na sloncu z powodu braku czasu w wakacje (praca, praca, praca...) i dlatego teraz po zimie postanowilam troszke sie opalic ![]() Wracajac do tematu: wybiore sie za jakis czas do dermatologa, niech ceni stan znamion. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Tylko, że kosmetolodzy, biotechnolodzy, dermatolodzy twierdzą, że preparatów promieniochronnych nie powinno się w solarium stosować. Jak już wspominałam, z takimi właśnie zaleceniami się spotkałam (opracowania na Wizażu, wiadomości w serwisie biotechnologicznym i inne) i nie kwestionuje tego nawet przytoczona prasa branżowa (a różne tam rzeczy wypisują :/).
Jeśli chodzi o konkrety, to pewnie odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz wertując zasoby PubMedu i to nie tylko w zakresie filtrów, ale i innych składników kosmetyków. Trzeba by poszukać badań dotyczących np. nasilenia stresu oksydacyjnego, uszkodzeń komórek i właściwości niektórych konserwantów poddanych promieniowaniu, przenikaniu substancji, podrażniającym działaniu niektórych emulgatorów, możliwości wystąpienia alergii, nieskutecznej ochronie itd. Przypuszczam jednak, że takie poszukiwania zrodzą więcej pytań niż rozstrzygających odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.