Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Konkursy na wizaz.pl

Notka

Konkursy na wizaz.pl Forum z informacjami o konkursach na wizaz.pl. Zapoznaj się z paletą naszych konkursów, weź udział i wygraj cenne nagrody. Powodzenia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-05, 18:44   #61
magdzioha
Przyczajenie

Dot.: Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze

zrozumienie tematu jest bardzo ważne.w większości prac temat brzmi "dżungla" a nie "miejska dżungla".umiejętność cienowania też powinna byż doceniona

Edytowane przez magdzioha
Czas edycji: 2008-04-08 o 15:29
magdzioha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 18:45   #62
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

zastanawiające jest nieco że w temacie wypowiada się po raz pierwszy tyle osób zarejestrowanych do tego w kwietniu tego roku czyżby autorzy prac?

Dla mnie ''Miejska Dżungla'' to makijaż egzotyczny ale nie przeładowany, z elementami dżungli wpasowanymi, złagodzonymi przez ramy i wymogi miasta wszelkie kompozycje udziwnione, napakowane cieniowaniami, kolorami, dodatkami są zbyt agresywne i po prostu-mało gustowne by zrobic dobry makijaż trzeba znac granice, wiedziec ile pokazac a z czego zrezygnowac. Często w konkursach widzę że autorzy zamiast skupic się na temacie, oddac charakter chcą się wykazac techniką i kunsztem przeładowując prace co daje efekt przeciwny do zamierzonego. Takie prace odrzucają.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 18:57   #63
kasiek1122
Zakorzenienie

Masz rację Agnieszko dla mnie cieniowanie jest bardzo ważne, to przez wizaż i przyznam szczerze, że własnie na to patrzę w pierwszej kolejności. Ale to, że ktoś połączył wiele kolorów, ale nawet ich porządnie nierozstarł nie przemawia do mnie.

A co do nowych uzytkowników, strasznie mnie to śmieszy na pewno część z nich to autorzy zamieszczonych makijazy, ale myślę że większość to znajomi tych ludzi, którzy mają za zadanie zagłosować na daną pracę. Oczywiście nie twierdzę, że wszyscy, bo przecież kazdego dnia ktoś nowy się loguje, ale wypowiedzi co niektórych ewidentnie wskazują na to , że moja hipoteza jest prawdziwa
Stary 2008-04-05, 19:12   #64
magdzioha
Przyczajenie

"Dla mnie ''Miejska Dżungla'' to makijaż egzotyczny ale nie przeładowany, z elementami dżungli wpasowanymi, złagodzonymi przez ramy i wymogi miasta wszelkie kompozycje udziwnione, napakowane cieniowaniami, kolorami, dodatkami są zbyt agresywne i po prostu-mało gustowne by zrobic dobry makijaż trzeba znac granice, wiedziec ile pokazac a z czego zrezygnowac. Często w konkursach widzę że autorzy zamiast skupic się na temacie, oddac charakter chcą się wykazac techniką i kunsztem przeładowując prace co daje efekt przeciwny do zamierzonego. Takie prace odrzucają."
popieram
magdzioha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 20:27   #65
AnkhMorpork
Przyczajenie

Dot.: Konkurs Makijaż "Miejska Dżungla" - głosowanie

Nooo...musze powiedzieć, że całkiem elegancko CI to wychodzi:P:P...Duzo prac jest do bani, ale jest też kilka ciekawych..Podobna mi sie też ta, co modelka ma oczy w kolory tenczy pomalowane, no ale to kwestia gustu. Sądze, że masz szanse.... życzę powodzenia i pozdrawiam.
AnkhMorpork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 21:36   #66
joasia2008
Przyczajenie

Do Xandra 88
Nie podoba mi sie Twoja wypowiedz, oceniasz te dziewczyny nie sprawiedliwie! Od czegoś sie zaczyna. Nikt odrazu nie jest profesjonalistą!!! Od czegoś sie zaczyna. Ja gratuluje wszystkim autorką prac, bo są świetne. Ale przy tych profesjonalnych pracach gdzieś odchodzą w dal też dobre prace właśnie te amatorskie które tak krytykujesz! I moim zdaniem powinno być więcej właśnie takich prac. Dużą role także odgrywa jakość zdjęcia jak widać w pracach, wiadomo ze zdjęcia zrobione w studio i dobrym sprzętem będzie lepsze! Ja zagłosuje na te amatorskie ale nie tylko ;-) np. 16 i 21. Chociaż 16 nie kojarzy mi sie z tematem "Miejska dżungla" . Świetna jest praca nr. 3! Gratuluje!
joasia2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 21:37   #67
joasia2008
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdzioha Pokaż wiadomość
"Dla mnie ''Miejska Dżungla'' to makijaż egzotyczny ale nie przeładowany, z elementami dżungli wpasowanymi, złagodzonymi przez ramy i wymogi miasta wszelkie kompozycje udziwnione, napakowane cieniowaniami, kolorami, dodatkami są zbyt agresywne i po prostu-mało gustowne by zrobic dobry makijaż trzeba znac granice, wiedziec ile pokazac a z czego zrezygnowac. Często w konkursach widzę że autorzy zamiast skupic się na temacie, oddac charakter chcą się wykazac techniką i kunsztem przeładowując prace co daje efekt przeciwny do zamierzonego. Takie prace odrzucają."
popieram
Zgadzam się !!! ;-)
joasia2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 22:10   #68
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez joasia2008 Pokaż wiadomość
Do Xandra 88
Nie podoba mi sie Twoja wypowiedz, oceniasz te dziewczyny nie sprawiedliwie! Od czegoś sie zaczyna. Nikt odrazu nie jest profesjonalistą!!! Od czegoś sie zaczyna. Ja gratuluje wszystkim autorką prac, bo są świetne. Ale przy tych profesjonalnych pracach gdzieś odchodzą w dal też dobre prace właśnie te amatorskie które tak krytykujesz! I moim zdaniem powinno być więcej właśnie takich prac. Dużą role także odgrywa jakość zdjęcia jak widać w pracach, wiadomo ze zdjęcia zrobione w studio i dobrym sprzętem będzie lepsze! Ja zagłosuje na te amatorskie ale nie tylko ;-) np. 16 i 21. Chociaż 16 nie kojarzy mi sie z tematem "Miejska dżungla" . Świetna jest praca nr. 3! Gratuluje!
moze bardziej wgłębij się w wypowiedź Xandry ona nie krytykuje prac amatorskich tylko takie na których ewidentnie widac że autorka zrobiła makijaż na odczep się i zdjęcia też. Nie trzeba byc profesjonalnym wizażystą i nie trzeba miec studia foto i układów z fotografem by zrobic porządną pracę na konkurs. Trochę wysiłku i samozaparcia

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 23:21   #69
AsiaSzym
Przyczajenie

GG do AsiaSzym

Hey dziewczyny! Jestem autorką makijażu numer 24 i chciałam was przeprosić za ten stronniczy komentarz mojego kolegi, chciał dobrze, ale chyba mu nie wyszło. Mam nadzieję, że nie straciłam do końca w Waszych oczach... A jeżeli chodzi o konkurs, to żałuję, że jury nie umieszcza opisów i sposobu podejścia do tematu każdej z uczestniczek. Ponieważ ja takową miejską dżunglę obserwuję na ulicach nie w ciągu dnia, kiedy biegamy do pracy, na uczelnię, czy też do hipermarketu, ale w sobotni wieczór, to tutaj zaczynają rządzić prawdziwe "prawa dżungli" - każda kobieta chce zwrócić na siebie uwagę, chce być niepowtarzalną jednostką, a makijaż staje się jej główną bronią w walce o nieprzciętność. Pozdrawiam wszystkie yczestniczki
AsiaSzym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 23:38   #70
Nataszka222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AsiaSzym Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny! Jestem autorką makijażu numer 24 i chciałam was przeprosić za ten stronniczy komentarz mojego kolegi, chciał dobrze, ale chyba mu nie wyszło. Mam nadzieję, że nie straciłam do końca w Waszych oczach... A jeżeli chodzi o konkurs, to żałuję, że jury nie umieszcza opisów i sposobu podejścia do tematu każdej z uczestniczek. Ponieważ ja takową miejską dżunglę obserwuję na ulicach nie w ciągu dnia, kiedy biegamy do pracy, na uczelnię, czy też do hipermarketu, ale w sobotni wieczór, to tutaj zaczynają rządzić prawdziwe "prawa dżungli" - każda kobieta chce zwrócić na siebie uwagę, chce być niepowtarzalną jednostką, a makijaż staje się jej główną bronią w walce o nieprzciętność. Pozdrawiam wszystkie yczestniczki

Autor tekstu pewnie chciał dobrze. Nie mamy mu za złe
Co do Twojej interpretacji "miejskiej dżungli" - zgadzam się w 100 %

pozdrawiam serdecznie

Nataszka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 12:54   #71
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia2008 Pokaż wiadomość
Do Xandra 88
No cóż,każdy ma swoje zdanie-ja też.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 14:31   #72
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez facilmente_irritabile Pokaż wiadomość
Ja niestety też nie. Dla mnie to jedna ze słabszych prac. Ale są gusta i guściki,a o gustach się nie dyskutuje
ale ta krzycząca wypowiedź prosiła się o kontrę

jak ktoś tak usilnie promuje czyjąś pracę (będąc na wizażu świeżyną z 1 wiadomością) wyjątkowo mnie to odpycha, myślę, że dobra praca umie obronić się sama

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 15:43   #73
koniczynkaa
Raczkowanie

hm... to tak można powiedziec która praca jest kogo? Dziwne.. gdyby tak było ok to przecież wszystkie prace byłyby podpisane.. gratuluje autorce pracy 39 i 3 ale zastanawiam się po co takiej osobie nagroda w postaci portfolia ,skoro i tak je już napewno mają bo odrazu widac profesjonalizm na pierwszy rzut oka. Szkoda ze nie ma więcej konkursów organizowanych dla amatorów, którzy jak inni zauwazyli również mogą mieć świetne prace a nie koniecznie stroik z palmy na głowie na który się głosuje czy super fotografa bo wygrywa nie makijaż a tło. Moze jury zaskoczy nas swoim werdyktem. Pozatym i tak dopatrzyłam się w kilku pracach niedozwolonego podobno photoshopa ,a jakby postawić modelki koło siebie byłoby całkiem inaczej, bez tej całej ześwirowanej otoczki tandetnej ,palm na głowie kapelusików, centek i innych. Gdyby wizażanki zobaczyły śliczną dziewczynę to zagłosowałyby na nią nawet gyby miała okulary przeciwsłoneczne i zero makijażu! Następny razem trzeba pamietać wazniejszy od makijazu jest wygląd zdjęcia fryzura i stroik na głowie
koniczynkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 15:50   #74
madame paranoja
Zadomowienie

koniczynkaa - też o tym myślałam, amator ze złym zdjęciem nie da rady się przebić- a szkoda.

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 15:51   #75
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniczynkaa Pokaż wiadomość
hm... to tak można powiedziec która praca jest kogo? Dziwne.. gdyby tak było ok to przecież wszystkie prace byłyby podpisane.. gratuluje autorce pracy 39 i 3 ale zastanawiam się po co takiej osobie nagroda w postaci portfolia ,skoro i tak je już napewno mają bo odrazu widac profesjonalizm na pierwszy rzut oka. Szkoda ze nie ma więcej konkursów organizowanych dla amatorów, którzy jak inni zauwazyli również mogą mieć świetne prace a nie koniecznie stroik z palmy na głowie na który się głosuje czy super fotografa bo wygrywa nie makijaż a tło. Moze jury zaskoczy nas swoim werdyktem. Pozatym i tak dopatrzyłam się w kilku pracach niedozwolonego podobno photoshopa ,a jakby postawić modelki koło siebie byłoby całkiem inaczej, bez tej całej ześwirowanej otoczki tandetnej ,palm na głowie kapelusików, centek i innych. Gdyby wizażanki zobaczyły śliczną dziewczynę to zagłosowałyby na nią nawet gyby miała okulary przeciwsłoneczne i zero makijażu! Następny razem trzeba pamietać wazniejszy od makijazu jest wygląd zdjęcia fryzura i stroik na głowie
w dużej części, jesli nawet nie całości popieram byłoby wspaniale gdyby w konkursie mogły brac udział tylko amatorki, nawet tak uzdolnione jak kilka wizażanek na MM ( ale które nie zajmuja się wizażem na codzień, w sensie nie są stylistkami itp). No ale każdy miał prawo wziąć udział w konkursie, dlatego nie mozemy się czepiać, że część prac jest praktyznie..doskonała a co do tła..heh zauważyłam, że czasem własnie tak jest, że patrzy się na wszystko tylko nie na makijaż, czyli na: tło, ubiór, inne dodatki..szkoda
Stary 2008-04-06, 16:14   #76
koniczynkaa
Raczkowanie

Ja na ocene moich prac nie narzekam ciesze się ze kilka osób wymieniło je jako najlepsze nawet, nie mam pretensji do osób ze świetnymi możliwościami ja mam przecież 18 lat i jestem amatorką a też potrafiłam wynając studio i fotografa tylko ze mnie chodziło raczej o dobrą jakość zdjęcia i to żeby nie robić go na firance a nie o to zeby obsadzić całe studio sztucznymi palmami. Za kilka lat też bedę mogła wystawiać takie prace jak ta 3 tylko właściwie po co to tak jakby w konkursie tańca na wakacjach gdzide nagrodą jest kurs wystartował zawodowiec który tego kursu już niepotrzebuje. Dla mnie najbardziej o pomstę do nieba woła makijaż 28 który jest tak kiczowaty no kot z parasolką i czymś dziwnym przy ustach dobrze ze wąsów nie ma domalowanych... a wizażankom sie podoba no cóż o gustach się nie dyskutuje.
koniczynkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 16:28   #77
kasiek1122
Zakorzenienie

co do pracy 28 dla mnie nie jest kiczowata, no może poza modelki i rekwizyty, ale sam makijaż jako makijaz uważam że jest w porządku bardzo udane cieniowanie
Stary 2008-04-06, 17:58   #78
Amaterasu83
Raczkowanie

Zagłosowałam
Bardzo przyjemnie oglądało się wszystkie prace! Pięknie!

Amaterasu83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 17:58   #79
CrazyForMe
Raczkowanie

a czy mozna jeszcze brać udział w tym konkursie?
CrazyForMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 18:02   #80
kasiek1122
Zakorzenienie

termin do nadsyłania prac był do 30 marca poza tym nawet gdybyś wzieła/wziął udział to Twoja praca musiałaby być super extra żeby nadrobiła głosy co wg mnie jest niemożliwe bo już ponad 800 osób głosowało, a jak raz sie zaglosuje to potem już nie można
Stary 2008-04-06, 18:17   #81
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

zaglosowalam na 8,18,15,28,38,39
zaszalalam 39jest swietnie wykonany mimo ze ciut nie w temacie moj faworyt 28 i 38
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:06   #82
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniczynkaa Pokaż wiadomość
hm... to tak można powiedziec która praca jest kogo? Dziwne.. gdyby tak było ok to przecież wszystkie prace byłyby podpisane..
no właśnie

Ja się nie zgadzam z interpretacją wielu prac. Faktycznie 1/3 to tylko dżungla i nic z "miejskości". A już bardzo zdziwiły mnie wyniki i komentarze - 3 i 9 - owszem profesjonalne, pewnie robione w jakimś studiu przez profesjonalistę albo i cały sztab, ale nei dość, że dla mnie mijają się z tematem to 39 wyraźnie brzydka jak dla mnie...

Głosowałaby na 9, 15, 28, 33, 42 - szara miejsca rzeczywistość ubarwiona kolorami Jak się wyróżniać, ale bez niepotrzebnej krzykliwości
Stary 2008-04-06, 21:56   #83
bleu88
Raczkowanie

Moje zdanie jest takie, że ten konkurs był dla wszystkich-i bardzo dobrze. Amatorzy mają szansę powalczyc z profesjonalistami i się czegoś przy nich nauczyc. To bardzo dobre doświadczenie.
Uwazam też, że pod uwagę powinien byc brany makijaż, ale też cała stylizacja, technika wykonania makijażu, roztarcie cieni, pomysłowośc a przede wszystkim zrozumienie tematu. I moim zdaniem, najbardziej się wstrzelił/a w to autor/ka właśnie pracy nr 28, mimo iż podoba mi się mnóstwo innych makijaży i głosowałam na zupełnie inne (stety/niestety).
W tej pracy widac bardzo dobre połączenie cieni, które zresztą są kolorowe, ale w kolorach dżungli, cienie są bardzo dobrze roztarte, widac ładne przejscie kolorów, jest ładna i równa kreska, stylizacja też niebanalna, właśnie taka miejska.
Jak widac, kazdemu sie co innego podoba i kazdy ma wlasna wizje tematu. Najwazniejsze, by kazda z uczestniczek wstrzelila sie w gust i wyobrażenie jurorów
Ja też jestem autorką jednej z prac. Jestem amatorką chociaż udało mi się załatwic fotografa, własnie dla lepszej jakości zdjęc, dla wydobycia makijażu. Nie przoduję, ale też oddajecie na moją pracę głosy i jednym się podoba(nawet została kilka razy wymieniona na forum) a innym nie. Powiem tylko tyle, że cieszę się, że spróbowałam swoich sił i niczego nie żałuję. To dla mnie super doświadczenie i bardzo Wam dziękuję za oddane głosy
pozdrawiam
bleu88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 22:15   #84
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

zagłosowałam na 3, 28, 38 i 15 - i zupełnie nie rozumiem zachwytu nad nad 39 - takie kreski to i dziecko namaluje

może i rzeczywiście ktoś się zarejestrował na forum specjalnie żeby wiąść udział w konkursie i tu się wypowiada - ale co z tego?

Miesjka dzungla - może i niektórzy potraktowali to za dosłownie ale jak dla mnie to nie szkodzi - najważniejszy jest makijaż i pokazanie co się potrafi
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 22:24   #85
AsiaSzym
Przyczajenie

GG do AsiaSzym

Witam wszystkie uczestniczki kokursu! Ja juz wysyłając swoje prace na konkurs wiedziałam, że będzie ciężko przebić się przez tą warstwę profesjonalistek, z całym sztabem palet kosmetyków kolorowych oraz ze studiem fotograficznym. Widzę, że jednak w dzisiejszych czasach liczy sie efekt, nie starania i te właśnie prace wygrywają. Cieszę się,że w ogóle mogłam uczestniczyc w takowym konkursie, jednak, tak jak to było już wczesniej podkreślone, szkoda,że jednak nie ma podziału na osoby profesjonalne i amatorki, ponieważ dziewczyna w domowym zaciszu, mają nawet o wiele lepszy make-up, nie nasyci i nie uchwyci go tak jak profesjonalny fotograf. Dziewczyny, moja rada, nic tylko zbierać na kurs fotografii i na dobry aparat, żebyśmy były samowystarczalne! Pozdrawiam amatorki, takie jak ja!
AsiaSzym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 22:26   #86
bleu88
Raczkowanie

Praca nr 3 może faktycznie ujęta zbyt dosłownie, ale za to jestem pod wrażeniem makijażu. Naprawdę super wykonanie jak i pomysł.
Stary 2008-04-06, 22:38   #87
bleu88
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie uczestniczki kokursu! Ja juz wysyłając swoje prace na konkurs wiedziałam, że będzie ciężko przebić się przez tą warstwę profesjonalistek, z całym sztabem palet kosmetyków kolorowych oraz ze studiem fotograficznym. Widzę, że jednak w dzisiejszych czasach liczy sie efekt, nie starania i te właśnie prace wygrywają. Cieszę się,że w ogóle mogłam uczestniczyc w takowym konkursie, jednak, tak jak to było już wczesniej podkreślone, szkoda,że jednak nie ma podziału na osoby profesjonalne i amatorki, ponieważ dziewczyna w domowym zaciszu, mają nawet o wiele lepszy make-up, nie nasyci i nie uchwyci go tak jak profesjonalny fotograf. Dziewczyny, moja rada, nic tylko zbierać na kurs fotografii i na dobry aparat, żebyśmy były samowystarczalne! Pozdrawiam amatorki, takie jak ja!
Asiu nie zgadzam się z Tobą w sprawie podziału konkursu. To byłoby nienormalne. Każdy powinien miec szansę zaistniec.
Uważam też, że każda praca amatorska, gdyby wykazała się pomysłowością, tym samym byłaby efektowna, mogłaby przebic tych profesjonalistów ze studiem fotograficznym.
Prace, które wygrywają są dziełem osób, które naprawdę się starały, by właśnie wywołały takie emocje i dały ten niesamowity efekt. Jak już wcześniej wspomniałam-jednym się to podoba, a innym nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 22:44   #88
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Prace w konkursie muszą pozostać anonimowe do momentu zakończenia konkursu.
Ponieważ złamałaś tę zasadę, Twoja praca będzie za kilka minut wycofana z konkursu.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 22:53   #89
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Prace w konkursie muszą pozostać anonimowe do momentu zakończenia konkursu.
Ponieważ złamałaś tę zasadę, Twoja praca będzie za kilka minut wycofana z konkursu.

aa skoro już tu jesteś, to gdzie jest praca 19?
Stary 2008-04-06, 22:57   #90
xandra78
Zakorzenienie

Trochę przesadzacie z tym biadoleniem nad losem amatorek.Narzekacie,że jakbyście miały studio,fotografa i super kosmetyki,to na pewno miałaybyście szanse na wygraną.A moim zdaniem,nie to przesądza.A co z amatorkami,które nie umieją rozetrzeć dwóch kolorów cieni,ale mają kasę na profesjonalne studio?Czy taki makijaż rzeczywiście wygląda choćby poprawnie,tylko dlatego,że ujęcie jest dobre??Czy to znaczy,że teraz spadną gromy na bardziej "kasiastych"??Nonsens y i jeszcze raz nonsensy!!Po co dzielić te prace i szufladkowac wykonawców?Myślę,że każdy kto ma oczy zobaczy nawet na kiepskim zdjęciu jakiś dobry pomysł i doceni STARANIA(bo w niektórych pracach nawet tego nie widać).
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Konkursy na wizaz.pl

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości