Czy masz ochote na piercing? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-29, 23:28   #61
berata
Raczkowanie

Dot.: Czy masz ochote na piercing?

Ja mam kolczyki tylko w uszach (jak narazie ). Trzy w lewym i dwa w prawym. Jakoś do dalszego robienia sobie dziurek mnie nie ciągnie, ale kto wie... W uszach na pewno już sobie nie dołożę, bo nie podoba mi się, gdy ktoś ma w jednym uchu więcej niż 3,4. Kusi mnie pępek, może nos... Czas pokaże, czy na coś jeszcze się zdecyduję.

PS Eee tam, co z tego, że wątek stary? Ważne, że nadal aktualny. Gorzej jest, gdy ktoś odświeża wątek, w którym ktoś o coś pyta, a odpowiedź już dawno padła.
berata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 00:22   #62
Rossie
Raczkowanie

Ja soe zaopatrzyłam w marcu w kolczyka w pępku i jstem bardzo zadowolona tylko boje sie,ze mi wyjdzie i bede musiala znowu przekluwac...a bez kolczyka jest mi tak dziwnie teraz...
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 10:32   #63
Bąbel
Raczkowanie

Dot.: Re: Czy masz ochote na piercing?

Toleruję każdą rzecz pod warunkiem, że innym to nie przeszkadza.
Mam na myśli, że jezeli ktos chce mieć np. dredy to nie sobie ma - ale dredy czasami baaardzo przykro pachną... I tu jest pies pogrzebany. Podobnie rzecz ma się z każda inną formą samoekspresji wizualnej np. gigantyczny irokez, którym można komuś wydłubać oko
Kolczyki w ciele są super, jeżeli nie kłóci sie to z całością "jestestwa". Jak ktoś ma ładny i płaski brzuszek - to śmiało, niech i ma kolczyk. Ale jak flak (za przeproszeniem) który się wylewa z dżinsów i na dodatek w środku pępka dodatkowo cosik przykuwa uwagę to brrr!!!
Mam tylko wątpliwości co do wzgledów higienicznych kolczyków w jamie ustnej (totalne siedlisko bakterii) i miejscach intymnych. Jakoś mi to niechlujstwem trąci...
Kolczyk w płatku nosa jest OK, ale kółko w przegrodzie?! Dla mnie nic innego, jak przypiąć łańcuch i do palika! No, ale każdy ma swoje gusta.
Swoją drogą chyba (podkreślam: chyba) nie do końca zawierzyłabym np. prawnikowi lub lekarzowi, który miałby kolczyk w brwi, nosi lub innym widocznym miejscu.
Bąbel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 21:10   #64
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bąbel
Swoją drogą chyba (podkreślam: chyba) nie do końca zawierzyłabym np. prawnikowi lub lekarzowi, który miałby kolczyk w brwi, nosi lub innym widocznym miejscu.
eee mi by to nie przeszkadzało jeśliby gadał rzeczowo. zresztą, lubie zakolczykowanych facetów (ale rzecz jasna bez przesady), jeszcze jak mają długie wlosy to mniam mniam
a sama mam tylko w uszach i nigdzie wiecej nigdy nie zrobie, bo to do mnie pasowac nie bedzie
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-10, 21:55   #65
---->LadyLuck<-----
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Evoonya
Dyskutować można, po prostu może nie oceniać? Piękno i uroda to sprawy względne, ale... No właśnie, jak widzę czasem jakąś hardcorową pannicę z kolczykami w brwiach nosie, dolnej wardze, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to twarz jest dodatkiem do żelastwa, a nie odwrotnie. Zapewne takie nadmierne "opiercowanie" jest komunikatem "jestem inna/inny, mam gdzieś obyczaje i normy społeczne". Fajnie, tylko że czasem można przekroczyć granicę absurdu, za którą jest już tylko uśmiech politowania... [img]icons/icon12.gif[/img] A sama jestem posiadaczką malutkiej perełki przy pępku. Nie ogląda jej ulica, wyłącznie mój misiek. [img]icons/icon7.gif[/img]
Hmmm czasem miło jest poczytać troszke o sobie i swoich ukochanym znajomych. Nie pokusze się o komentarz, bo niepotrzebnie bede wchodzić w jakaś bezsensowną konwersacje. Tak dla wiadomości mam z moim mężem studioi tatuażu i piercingu, często przekłuwam moich znajomych i kumpli, i nie przejawiają żadnych z tych cech które tutaj zgrabnie i szybciutko wystukalaś ! POZDRAWIAM
Stary 2005-07-10, 22:01   #66
---->LadyLuck<-----
Raczkowanie

tolerancja i troszke wiedzy na temat piercingu i deradów by sie przydało zanim cosik sie oceni. Myslę ze jeżeli w celach naukowych/badawczych (jak w zoo) podejdziesz zabyt blisko do takiego irokeza(punk'a) to bardzo prawdopodobne ze ta fryzurka ci oczko wybije, w innym przypadku nie ma obaw!! gwarantujemy!!!
Stary 2005-07-10, 22:06   #67
morrigan88
Raczkowanie

mnie osobiście podobają się tylko i wyłącznie kolczyki w uszach (w dowolnej ilości), co nie znaczy że nie toleruje czyjegoś kolczyka w nosie...po prostu nie podoba mi się to i już
morrigan88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-10, 22:11   #68
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta

a co powiecie na taki rodzaj percingu ?
n@ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-10, 22:15   #69
morrigan88
Raczkowanie

kontynuacja złotych plomb
morrigan88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-10, 22:16   #70
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Cool Dot.: Czy masz ochote na piercing?

A mój faworyt o który proszę rodziców już barrdzo długo (jestem niepełnoletnia)to kolczyk w nosie.Już od paru lat marzy mi się takie cacko i ciągle nie przestaje mieć na nie ochoty.Tylko chodzi mi o malusieńką perełkę lub cyrkonię.Duże lub okrągłe kolczyki w płacie nosa wydają mi się mało kobiece i niesubtelne.Nie mam obecnie przebitych nawet uszu, więc jeśli się zdecyduję na nie to od razu po tym będzie nosek.Fotka

Edytowane przez n@ta
Czas edycji: 2005-07-11 o 01:09
n@ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-11, 10:01   #71
---->LadyLuck<-----
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NEA
Absolutnie się niezgadzam!! ja mam na karku 25 latek nosze glany czasami czerowne włosy i mam kolczyki i w uszach i w pępku. I jest szanowaną osobą zarówno w pracy jak i w towarzystwie a stwierdzenie że coś nie wypada z uwagi na wiek jest durne ( przepraszam jeżeli kogoś uraziłam ) ale tak podejście do tematu mnie denerwuje. Odrazu mam przed oczami obraz starej panny która przez całe życie sobie wmawia że tego lub tamtego nie wypada i dlatego niczego w swoim życiu nie doznała. Przynajmniej wiem o czym mówie bo tego spróbowała a argumentacja osób które wypowiadają się na tematy o których nie mają pojęcia jest nic nie warta.

Pozdrawiam wszystkich, którzy wiedzą o czym mówie.
Pozdrawiam!!!
Stary 2005-07-11, 12:19   #72
malami21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n@ta
kolczyk w nosie.Już od paru lat marzy mi się takie cacko i ciągle nie przestaje mieć na nie ochoty.Tylko chodzi mi o malusieńką perełkę lub cyrkonię.Fotka
właśnie_ tylko gdzie taka malutka pereke mozna kupic. we wszystkich sklepach widze tylko i wyłącznie duze kolce do noska :/
malami21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-11, 18:42   #73
Nierika
Zadomowienie

A te w uszach sie licza?
Na razie nigdzie poza tym miejscem nie posiadam i wszystko wskazuje na to, ze juz raczej miec nie bede. Jako niepotrzebne mi to do szczescia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-11, 19:30   #74
olka222
Zadomowienie

Ja kupiłam u jubilera malutką cyrkonię A kolczyk w nosie mam już od 3 lat. Na początku to trochę szokowało otoczenie ( pochodzę z malutkiej miejscowości), kiedyś trudniej było dostać jakieś malutkie delikatne cacka. Co jakiś czas, szczególnie kiedy mam katar to jest trochę zaczerwienione i boli.

Edytowane przez olka222
Czas edycji: 2005-07-11 o 19:33 Powód: poprawa
olka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-11, 20:41   #75
opolanka
Rozeznanie

A ja mam kolczyk w pępku- standardowego banana z cyrkonią. Fajnie wygląda..I mobilizuje, żeby za bardzo nie przytyć
Tylko jak założę jakąś obcisłą bluzeczkę to sie lekko odznacza. Ale polecam-warto!
opolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-11, 21:26   #76
tessalia
Raczkowanie

Nie podobają mi się kolczyki w innych miejscach niż uszy (i to też tylko u kobiet). A mam jeden kolczyk w prawym, dwa w lewym uchu... i wystarczy ;-)
Stary 2005-07-11, 22:16   #77
ikets
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ps. no i of course w uszach mam
ikets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 21:43   #78
allicjaa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Czy masz ochote na piercing?

Ja osobiście mam 2 dziurki w lewym uchu i 1 w prawym Od dłuższego czasu upodobałam sobie kolczyka w okolicach ust A to wszystko przez mojego ex, który był/jest zafascynowany body piercing'iem Sam ma kolczyka w języku (który był niespodzianką dla mnie), potem przyszła pora na brew, ale z brwi wyjął po pewnym czasie i tak mnie zaraził, nie krył się z tym, że bardzo by chciał, żebym i ja zafundowała sobie jakieś tego typu "cacko" On ma dalsze plany co do przedziurawiania się... Załączam obrazki miejsc przekłucia jakie bym wybrała I zachęcam do odwiedzenia strony http://www.wildcat.pl , tam jest wszystko o body piercing'u. Szczególnie polecam obejrzenie zdjęć nieprawidłowego gojenia się miejsc przekłucia przez osoby nieprofesjonalne, pomijając fakt, że koleżanka lub kolega mogą trafić w któryś z nerwów to wtedy dopiero nielada jazz...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg madonna.jpg (7,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lowbrets.jpg (7,3 KB, 16 załadowań)
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 21:59   #79
GosikK
Zadomowienie

GG do GosikK

Ja kiedyś miałam podziurawione całe uszy. Teraz kolczyków nie noszę. Mam tylko w pępku i tyle mi starczy
GosikK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-18, 22:02   #80
BaByCaKe
Zadomowienie

I ja mam kolczyk w pepku, ale bardzo chce zrobić sobie albo w nosie, albo koło ust . Dopiero jednak jak skończe mój klasztor (LO) i zaczne na siebie zarabiac, zeby rodzice w miare nie protestowali.
Stary 2005-08-18, 22:09   #81
Filusia88
Zadomowienie

ja wlasnie zastanawiam sie nad pepkiem
czy mozecie mi polecic jakis dobry salon gdzie mozna to zrobic?
ale tak zeby bylo profesjonalnie
a i jesli moecie to napiszcie ile takie cudo kosztuje?
buziak
Stary 2005-08-18, 22:18   #82
Ima_
Raczkowanie

GG do Ima_

ja mam kolczyki w uszach (po dwa),pepku i w prawym (dół) kaciku ust tak jak na zdjeciu ktore zamiescila wyzej Alicja
Ima_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-20, 00:03   #83
BaByCaKe
Zadomowienie

Ja chce! ja Chce tak sie wykolczykować!

PS:już kiedyś wklejałam te foto :P
Stary 2005-08-20, 13:48   #84
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Ja mialam kolczyk w brwii ( dlaw mnie zupelnie bezbolesny ) i w nosku ( bardzo bolesny) W brwi zmienilam na mniejszy i chyba byl za maly bo sie papralo a z noska wyjal mi piesek podczas zabawy i juz nie wlozylam
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-20, 14:10   #85
iwciunia
Zakorzenienie

Ja miałam w pępku i w nosie, w nosie zaczął mi się paprać, a w pępku (po odchudzaniu) zamiast dziurki zostało 'coś' co miało jakieś 3 mm Więc pozostały mi tylko uszy
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-20, 16:04   #86
jaszmurka
Zakorzenienie

Ja mam w uszach... 2 (w każdym po jednej )a miałam 5 (3 w lewym i 1 w prawym). poza tym nos mam "zaznaczony" malusią srebrną kuleczką... i kocham ją nad życie

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-20, 16:19   #87
mimbi
Zakorzenienie

Mam kolczyki w uszach i w jezyku. Ten ostatni zrobilam dla siebie i nie mam potrzeby go wszystkim demonstrowac. Nie biegam po miescie z rozdziawiona geba i wie o nim zaledwie kilku moich najblizszych znajomych. Czy czuje sie lepsza bo mam kolczyk w buzi? Nie. Czuje sie lepsza, bo jestem dobrym czlowiekiem. Czy czuje sie inna? Nie, bo to jest MOJ kolczyk i nie musze sie z nim afiszowac.
Jestem pewna, ze gdybym zrobila sobie kolczyk w pepku to tez wiedzieliby o nim tylko wtajemniczeni - nie podoba mi sie taka demonstracja, latanie po miescie z golym brzuchem, na co to komu?
Poza tym nie rozumiem ideologii dorabianej do kolczykow i calej tej wczesniejszej klotni - ludzie, ktorym kolczyki sie nie podobaja w wiekszosci wyzywani sa przez tych z kolczykami od 'debili' czy 'konserw' lub chociaz mozna to wyczuc w podtekscie.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-21, 11:26   #88
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi
Poza tym nie rozumiem ideologii dorabianej do kolczykow i calej tej wczesniejszej klotni - ludzie, ktorym kolczyki sie nie podobaja w wiekszosci wyzywani sa przez tych z kolczykami od 'debili' czy 'konserw' lub chociaz mozna to wyczuc w podtekscie.
Zdecydowanie popieram .
Powiem tylko tyle, ze kolczyki sa juz ogromnie popularne, wiec noszenie ich niespecjalnie swiadczy o indywidualnosci. Oczywiscie pomijam takie wyjatki jak ze zdjecia Babycake.

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-14, 00:09   #89
kaska222
Moderator

chcialam sobie kiedys zrobic bo strasznie mi sie podobaja i do dzisjaj ,kolczyki na srodku jezyku i bok nosa,ale moj TZ nie pozwolil

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 12:29   #90
1doors
Przyczajenie

mam pytanie....Gdzie mogę kupić taką grubą igłę?? (bo chcę sobie przekłuć wargę...) byłam już w paru aptekach ale nigdzie nie mają takiej grubej...
1doors jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości