Mali sadyści - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 13:46   #61
calkiem-spoko
BAN stały

Dot.: Mali sadyści

Pyza mi chodzi głównie o to, że nie można naruszać czyjejś nietykalności cielesnej. Nie można takich rzeczy robić z uwagi na konsekwencje prawne! Wiem, że w życiu są różne sytuacje, ale gdybyście trafili na inną rodzinę, to sprawa mogłaby się skończyć na prokuraturze.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 13:57   #62
21pyza
Zadomowienie

Mogłaby ale sie nie skończyła za to skończyły sie problemy mojej siostry która wymiotowała ze strachu kiedy miała iść do szkoły a w niedziele wieczór to był po prostu horror. Ona miała wtedy 13 lat.

Jak nikt nie narusza mojej nietyl\kalności to i ja nikogo nie tykam

ja nie twierdze że wszystko powinno rozwiązywać sie pięścią. jak najbardziej należy rozmawiać szukać źródła problemu ale jak przez rok czasu walisz głową w mur to w pewnym momencie masz dość i nie masz już siły kolejny raz wzywać policji albo rozmawiać z ludzmi którzy albo całkiem cie olewają albo udają że nie ma problemu. o to chodzi.
Stary 2008-04-18, 13:59   #63
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 21pyza Pokaż wiadomość
Mogłaby ale sie nie skończyła za to skończyły sie problemy mojej siostry która wymiotowała ze strachu kiedy miała iść do szkoły a w niedziele wieczór to był po prostu horror. Ona miała wtedy 13 lat.
A nie lepiej zmienić szkołę w takiej sytuacji?
Stary 2008-04-18, 14:10   #64
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
A nie lepiej zmienić szkołę w takiej sytuacji?
Tak można. Ale czy to przypadkiem nie jest ucieczka?
Ta laska mieszkała na osiedlu tam gdzie my, a przecież moja siostra nie mogła non stop chodzić z ochrona taty, mamy czy moją.

Najbardziej przykre to to że to wszystko jest wina dorosłych- zrobili sobie dziecko a potem rób co chcesz. Mamy sąsiadów i oni mieli 6 dzieci, z jedną z dziewczyn chodziłam do klasy Ona w wieku 14 lat usłyszała od ojca żeby sobie sama radziła (juz nie pamiętam jaki to był problem ) bo jest dorosła i jak sama sobie piwa nawarzyła to teraz ma je sama wypić. No i sobie radziła nic dobrego z tego nie wyszło.
Stary 2008-04-18, 18:56   #65
malwinac
Zadomowienie

O boże jak przeczytałam o tym jeżu to aż mi coś w sercu drgnęło
Jak można krzywdzić zwierzątka??
Jakby to było moje dziecko to bym mu tak dupsko zlała!!!
To takie okropne że aż mi się słabo zrobiło...

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 11:31   #66
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
nie muszę mieć dzieci żeby wypowiadać się o metodach nani.

dzieci z bezstresowanego wychowywania,wychowania "nani" to często "mali sadyści" terroryzujący rodziców.
fakt,ktos coś próbuje z nimi zrobić.
ale nie zawsze przynosi to oczekiwane efekty.
widziałam w tv,widziałam w życiu codziennym.
cos sie tak uczepila bezstresowego wychowania ?nie zauwazylam w odcinkach aby bylo tam takie wychowanie przez rodzicow ,ci rodzice probowali je wychowac ,ustalic reguly ale nie mieli sily i konsekwencji aby utrzymac te zasady,mamy plakaly przezywaly wiedzialy ze robia zle nie ptrafly tego ogramna, BSW byloby wtedy gdyby zadenz rodzicow nie reagowal i kazdy wybryk dziecka splywalby po nim .

to czy to bedzi dzialas zalezy od rodzicow.

Program tv to realizowany na potrzeby ogladaczy krotki material czesto problemy lezaly gleboko ale nie bylo czas antenowego aby towywlekac na swiatlo dziennie a przede wszytskim co nas interesuja ich problemy,dlatego niania robila tylko zarys zasad a reszta pracy zalezy od rodzicow.

wiesz "najwieksi specjalisci" od rodziny i dzieci to zawsze ci bez dzieci i wlasnych rodzin.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 11:35   #67
anka_85
Zakorzenienie

ja się uczepiłam bezstresowego wychowania?
po prostu wraziłam swoje zdanie na ten temat.
i po raz kolejny napisze - co z tego że nie mam dzieci?
co z tego że nie mam rodziny?
mam oczy i widze wśród znajomych co się dzieje.
żeby wyrażać opinie na ten temat nie musze siedzieć w pieluchach czy przebywać w gronie swoich 7-8 latków

bezstresem jest dla mnie fakt że dzieciak plujący matce w twarz nie dostanie za to klapsa.
ot co.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 11:38   #68
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
j
i po raz kolejny napisze - co z tego że nie mam dzieci?
co z tego że nie mam rodziny?
mam oczy i widze wśród znajomych co się dzieje.
No właśnie o to chodzi, że teorie wychowawcze tworzy się najłatwiej. A jak to w życiu wychodzi - mamy przykłady na ulicach.
Stary 2008-04-19, 11:52   #69
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
No właśnie o to chodzi, że teorie wychowawcze tworzy się najłatwiej. A jak to w życiu wychodzi - mamy przykłady na ulicach.

no tak,teorie tworzy się bardzo łatwo.ja wcale nie chce ich tworzyć.
ja nie mówie że wychowanie dzieciaka jest proste,i jak pojawiają się problemy mam na to złote środki dla swoich znajomych (a później przy swoich dzieciach też owe metody zastosuję)
ale są czasami sytuacje takie,że można zareagować od razu,a nie milczeniem i mówieniem "kochanie tak nie wolno" próbować rozwiązać problem.
dzieciak słyszy po raz dziesiąty z ust matki po tym jak jej splunął w twarz "kochanie tak nie wolno" i żadnej kary nie ma.klapsa też nie ma.
później taki smark pogrywa ze wszystkimi dookoła bo "wszystko mu wolno"

ogólnie chodziło mi o to że z takich "metod nani" są problemowe dzieciaki.
nie zawsze ale jednak.

kolejna rzecz - dzieci które "wychowują się samopas" jak ten dzieciak z tego wątku.
to jest już gorszy problem.bo rodzice nic nie robią.
podsumowując - szlag mnie czasem trafia jak widze co rodzice robia z dziećmi - i na odwrót.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 20:36   #70
marta69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
O boże jak przeczytałam o tym jeżu to aż mi coś w sercu drgnęło
Jak można krzywdzić zwierzątka??
Jakby to było moje dziecko to bym mu tak dupsko zlała!!!
To takie okropne że aż mi się słabo zrobiło...
Zlałabyś dupsko i co by to dało ? Dziecko zrozumie z tego tyle że zostało agresją ukarane za agresję. I na każdy przejaw, chociaż najmniejszy - też będzie reagowało agresją, z tym że z czasem coraz większą.

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Program tv to realizowany na potrzeby ogladaczy krotki material czesto problemy lezaly gleboko ale nie bylo czas antenowego aby to wywlekac na swiatlo dziennie a przede wszytskim co nas interesuja ich problemy,dlatego niania robila tylko zarys zasad a reszta pracy zalezy od rodzicow.
I tego nie rozumiem. Po jaką cholerę stwarzać taki program, który ukazuje tylko część problemów i to w sposób powierzchowny. Tłumaczenie `bo nie ma czasu antenowego` jest dla mnie całkowicie bez sensu. Stosowanie w każdym odcinku tych samych metod jeszcze bardziej. Karny jeżyk do usrania wręcz.
To tak jakby człowieka z zapaleniem ucha, zapaleniem płuc i płaskostopiem leczyć w ten sam sposób. Bez zagłębiania się w problem `bo nie ma czasu`...
Ż e n a d a ...
A już pomijam fakt, że po programie rodzicom pewnie znów zabraknie silnej woli. Silni byli w obliczu kamer i pod presją, że patrzy na nich pół Polski.

A co do dzieciaków-terrorystów - należy pamiętać o tym, że to nie jest wina dziecka. Dzieci nie rodzą się z natury złe. Żadne dziecko nie rodzi się z wizją zabijania jeży. Przeważnie robią to żeby zwrócić na siebie uwagę. To są dzieciaki, którymi trzeba się zająć i poświęcić wyjątkowo dużo uwagi. A nie jak to sobie giertych wymyślił - pozamykać wszystkich w szkołach dla `trudnych dzieci`.

A na takich klasowych sadystów też są sposoby. Przepisywanie swoich dzieci do innych klas to pokazywanie temu dziecku swojej słabości. Spójrz - to ty tu rządzisz, boimy się ciebie. I w to mu graj.
Wyjść jest wiele - i nie zaczynałabym tu od policji - traktowanie dziecka jak przestępcy tylko go takim uczyni. Zaczęłabym od rozmów z pedagogiem, psychologiem. Ale rozmów - a nie monologów `wszystko-wiedzących-dorosłych`.
Jeśli to nie poskutkuje - starać się o indywidualny tok nauczania. Zostanie na jakiś czas przynajmniej odizolowany od życia klasowego, nie będzie miał się przed kim popisywać, po co rozrabiać - mogą z tego wyniknąć same dobre rzeczy.
Ale najważniejsze jest podejście do dziecka! Którego często brakuje, kiedy traktuje się takiego dzieciaka z góry jako wstrętnego gówniarza.

Wow, się rozpisałam ;P
Pozdrawiam
marta69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 10:31   #71
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta69 Pokaż wiadomość

A co do dzieciaków-terrorystów - należy pamiętać o tym, że to nie jest wina dziecka. Dzieci nie rodzą się z natury złe. Żadne dziecko nie rodzi się z wizją zabijania jeży. Przeważnie robią to żeby zwrócić na siebie uwagę. To są dzieciaki, którymi trzeba się zająć i poświęcić wyjątkowo dużo uwagi. A nie jak to sobie giertych wymyślił - pozamykać wszystkich w szkołach dla `trudnych dzieci`.

A na takich klasowych sadystów też są sposoby. Przepisywanie swoich dzieci do innych klas to pokazywanie temu dziecku swojej słabości. Spójrz - to ty tu rządzisz, boimy się ciebie. I w to mu graj.
Wyjść jest wiele - i nie zaczynałabym tu od policji - traktowanie dziecka jak przestępcy tylko go takim uczyni. Zaczęłabym od rozmów z pedagogiem, psychologiem. Ale rozmów - a nie monologów `wszystko-wiedzących-dorosłych`.
Jeśli to nie poskutkuje - starać się o indywidualny tok nauczania. Zostanie na jakiś czas przynajmniej odizolowany od życia klasowego, nie będzie miał się przed kim popisywać, po co rozrabiać - mogą z tego wyniknąć same dobre rzeczy.
Ale najważniejsze jest podejście do dziecka! Którego często brakuje, kiedy traktuje się takiego dzieciaka z góry jako wstrętnego gówniarza.

Wow, się rozpisałam ;P
Pozdrawiam
Widzisz ja sie z tobą w 100% zgadzam. Tylko to nie jest takie proste. Z dziećmi trzeba rozmawiać zgadzam sie ale od małego w domu, i to powinni robić rodzice,
14-latek którym nie zajmowali sie rodzice rozmowa z psychologiem cczy wychowawca nic nie da bo on nie bezie słuchał i nie bedzie chcial dyskutowć Ja miałam w klsie kolege ktory opluł wychowawczynię która miała naprawdę świętą cierpliwość Jego ojciec był policjanetem i gówniarz żył w przekonaniu że wszystko mu wolno.
I co zrobisz? Nic nie zrobisz, bo rodzice uważali że dziecko powinna wychować szkoła a skoro sobie nie radzi to jej problem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-28, 11:27   #72
marta69
Raczkowanie

Cytat:
Z dziećmi trzeba rozmawiać zgadzam sie ale od małego w domu, i to powinni robić rodzice,
14-latek którym nie zajmowali sie rodzice rozmowa z psychologiem czy wychowawca nic nie da bo on nie bedzie słuchał i nie bedzie chcial dyskutowć.
Trzeba od małego, ale jeśli w domu tego nie robią, to szkoła mogłaby coś z tym zrobić gdyby chciała. W rzeczywistości każda szkoła pracuje na swoją opinię i jeśli trafi się taki jeden `smarkacz` to najłatwiej jest go przepuszczać z klasy do klasy, olać tak samo jak olali go rodzice i mieć z głowy. A dzieciak rośnie z małego łobuza w dużego bandziora. Potem coraz trudniej będzie mu żyć w normalny sposób.
A uwierz mi, że k a ż d e dziecko będzie chciało dyskutować z dorosłymi - trzeba mu tylko dać szansę. Nie wychodzic z pozycji siły . Większość nauczycieli podchodzi do swojego zawodu na zasadzie - przekazać wiedzę, zweryfikować, przekazać kolejnym, zweryfikowac i tak w kółko. A zapomina się o tym, że do każdego dziecka trzeba podejść na swój sposób indywidualnie. Ja wiem że to jest trudne w grupie 30 osób - gdzie każda z nich czuje się mocna z racji tego właśnie że są grupą. Ale w gruncie rzeczy wszystko zależy od nauczyciela. Jeśli będzie potrafił podejść do dziecka i je zainteresować, skierować jego uwagę na cokolowiek innego niż przemoc to już jest sukces.
Niestety w naszych szkołach większość nauczycieli ignoruje trudne dzieciaki z myślą `że i tak nic już z nich nie będzie`. Przychodza do szkoły odpękać swoje kilka godzin roboty i idą do domu.

Cytat:
Ja miałam w klsie kolege ktory opluł wychowawczynię która miała naprawdę świętą cierpliwość. Jego ojciec był policjantem i gówniarz żył w przekonaniu że wszystko mu wolno.
I co zrobisz? Nic nie zrobisz, bo rodzice uważali że dziecko powinna wychować szkoła a skoro sobie nie radzi to jej problem.
Typowy przykład rodziców nie mających pojęcia o wychowywaniu dziecka. Którym się wydaje że wystarczy mu kupić nową zabawkę, wysłać do szkoły dobrze ubranego i wszystko będzie si. Chore zjawisko, na które ciężko coś poradzić.
Stary 2008-04-28, 12:02   #73
21pyza
Zadomowienie

marta69 ja naprawdę rozumiem i popieram w 100% ale rzeczywistośc wygląda inaczej Klasy są przeładowane, sama chodziłam do najlpeszego liceum w moim mieście i moja kalsa miała 37 odób, to jest niewykonalne żeby kazdemu poświęcić czas, co innego jak dziecko chodzi do szkoły prywatnej ale na to nie każdego stać. Wiem też że program układany nie zawsze jest dobry

I wydaje mi sie że jeśli mamy do czynienia z 8,10-latkiem który rozrabia na lekcjach, czy popycha dziewczynki na przewie to można wziążc go za rękę i spokojnie porozmawiać, wytłumaczyc że to źle bo kogoś boli itd itd. i wierze że takie dziecko cie wysłucha może nawet weźmie sobie to do serca
Ale jak masz do czynienia z nastolatkiem który podpala kolege to co mu powiesz że nie dobrze że be. Nie dziwie sie że jest wzywana policja. Piszesz że w takich przypadkach dziecko traktowane jest jak przestępca- ale to jest przestępstwo.
Stary 2008-04-28, 15:27   #74
marta69
Raczkowanie

Cytat:
chodziłam do najlpeszego liceum w moim mieście i moja kalsa miała 37 osób, to jest niewykonalne żeby kazdemu poświęcić czas, co innego jak dziecko chodzi do szkoły prywatnej ale na to nie każdego stać. Wiem też że program układany nie zawsze jest dobry
Łoł ;P To naprawdę było was sporo. Osobiście nie popieram takich licznych klas - mało co może z tego dobrego wyniknąć. Nie wiem jak bylo u Ciebie, ale w takich przypadkach przeważnie traktuje się klasę właśnie jako masę - kupkę uczniów i nic więcej.

Cytat:
jak masz do czynienia z nastolatkiem który podpala kolege to co mu powiesz że nie dobrze że be. Nie dziwie sie że jest wzywana policja. Piszesz że w takich przypadkach dziecko traktowane jest jak przestępca- ale to jest przestępstwo.
Tak, to jest przestępstwo patrząc na to z naszej perspektywy. Ale taki nastolatek nie widzi tego w kategorii przestępstwa, wykroczenia czy czegoś prawnie zabronionego i za co grozi mu taka i taka kara zapisana w kodeksie karnym.
Trzeba dojść do przyczyna - dlaczego to zrobił. Wgłębić się w to trochę, zamiast z góry zakładać że to `złe dziecko bez przyszlości`. I dopiero wtedy szukać odpowiedniego rozwiązania, zamiast od razu je skreślać.
Stary 2008-04-30, 21:15   #75
narkotyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sacharka Pokaż wiadomość
Jasna cholera mnie trafia kiedy słyszę o sadyście z którym moja siostra chodzi do klasy.
Upokarza on, koleżankę mojej siostry –wyżywa się na niej, bije ją raz nawet skręcił jej rękę. Oprócz e tego wyżwa się na jeszcze innych osobach. Jednego chłopaka (z trzeciej klasy SP) razem z kolegą pobił, podduszał, przywiązał do drzewa i próbował podpalić - tak dla zabawy. Gdyby nie fakt że pewien gimnazjalista zadzwonił po kolegów aby przylać gówniarzom ta „zabawa” mogłaby się skończyć nieszczęściem.
Na dodatek przytoczę dialog brata (7 lat) tego potwora z nauczycielką
B: Proszę pani a wie pani że mój brat zabił jeża młotkiem.
N: Że co zrobił?
B: No wziął młotek i zaczął uderzać w jeża tak długo aż przestał piszczeć. Wie pani jakie to fajne
N: A wasza mama widziała to?
B: Tak
N: i co powiedziała?
B:powiedziała: no fajnie, fajnie

„Fajna zabawa” co, nie? Chłopak ma 13 lat, matka obecnie siedzi w domu bo straciła pracę na zmywaku w Angli. Chłopak może robić co chce i nie ponosi odpowiedzialności. Kiedy on ją w końcu poniesie... Musi kogoś zabić, zgwałcić aby zostać ukaranym?!
Nie popieram polityki Giertycha ale może jednak te szkoły dla takich sadystów to nie jest taki głupi.
Mojej siostry nie tknie ale tylko dlatego że nasz ojciec jest dyrektorem tej szkoły. Ale co z innymi?

PS Może mnie trochę poniosło ale naprawdę mam ochotę zabić tego gnojka

Bywało mi czasem straszyć dzieci nożem Ale tylko dlatego, że znęcali się nad zwierzętami... Albo rurą od odkurzacza bić
Osobiście to po prostu zabic takiego dzieciaka i już...
Stary 2008-05-01, 15:58   #76
marta69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez narkotyk Pokaż wiadomość
Bywało mi czasem straszyć dzieci nożem Ale tylko dlatego, że znęcali się nad zwierzętami... Albo rurą od odkurzacza bić
Osobiście to po prostu zabic takiego dzieciaka i już...
Bardzo pedagogiczne podejście. Agresję zwalczaś agresją.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości