|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: Lednica 2008
Jak Ja Wam Zazdroszcze
!!!!!!!!!!!!Tam Jest Tak Niesamowicie Fantastycznie !!! Byłam 3 Razy, W Tym Roku Niestety Nie Miałam Możliwosci...Ta Atmosfera Jest Nie Do Opisania.. Ehh
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
ehh za 9 godzin wyjeżdżamy
![]() ode mnie jest jakieś 150 km...także spokojnie dam radę ![]() Lednica po raz trzeci ![]() jak się ciesze...ohh ![]() śpiwór jednak biorę gdyż bede z młodsza siostrą (obiecałam jej ją zabrać i chyba w 80% jade z tego powodu) i nie chcę by się przeziębiła, szczególnie na mszy jakoś tak zimno się robi z tego co pamiętam :P pozdrawiam i "do jutra" ![]() ps jutro zdajemy relacje, zapewne same ochy i achy
|
|
#63 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
*
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy i ostatni raz na lednicę wyciągnął mnie eksio - poza głównymi sektorami ludzie siedzieli i żłopali piwsko/wódkę albo po prostu siedzieli i gadali, mając serdecznie w nosie po co to wszystko było zorganizowane. i zmierziło mnie to na tyle, że więcej już nie pojadę, jakoś ostatnio duchowe przeżycia nie są dla mnie
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
I jak się podobało?
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie wróciłam
![]() Oczywiście że same ochy i achy! było super niesamowita amosfera, świetni, życzliwi, przyjaźnie nastawieni ludzie, śpiewy, tańce.. Bieganie za wozem strażackim który lał zimną wodą z sikawki ;P pogoda była wyśmienita, w sumie to aż za ciepło było, troszke sobie spaliłam ramiona, ale co tam ![]() Na całej Lednicy nie spotkałam się z żadną butelką, puszką ani papierosem. Za minus całej wyprawy uważam przejście przez rybę. To jest taki fajny symbol, a nie mogłam się z niego do końca cieszyć bo moim zdaniem nawaliła troszkę organizacja- na samo przejście przez rybę zeszły grubo ponad 3 godziny mimo, że nasza grupa stała przy tej bramce jako pierwsza(!). Pozatym ludzie się strasznie pchali mimo upomnień ochrony. Ale skończyło się dobrze i to się liczy
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam w tym roku pierwszy raz na Lednicy i zupełnie nie wiedziałam czego się spodziewać ... Ale było cudownie , świetnie , fantastycznie ! Moim zdaniem za gorąco , ale z drugiej strony mozna się było ochłodzić biegnąc za wozem strażackim XD
Strasznie mi się podobało to jak taki tłum ludzi potrafi się tak zjednoczyć , razem śpiewać , tańczyć i modlic . Pokaz akrobatycznych lotów samolotów też był super. Ogólnie wspaniała atmosfera No i ja też nie widziałam nikogo z papierosem czy piwem . P.S. Żałuję tylko tego ze moja grupa (mimo ) że to było w planach nie przeszła przez rybę , no ale niestety byliśmy w ostatnim sektorze więc to by chyba całą noc zajęło ... Za rok jadę znowu !!!
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Blair-chyba byłyśmy niedaleko siebie
jeżeli byłaś w sektorze H i Twoja grupa miała chorągiew to sąsiadowaliśmy ze sobą :Pmy też przez rybę nie szliśmy byłam już trzeci raz i ani razu nie przeszłam przez ta bramę.Co mi się podobało...hmm 1.świetne symbole otrzymaliśmy ![]() 2.pokazy grupy "Żelazny" 3. kazanie w czasie mszy świętej...po prostu nie do opisania jak mi wpłynęło do serca... 4. cała ta atmosfera i wspaniali ludzie Minusy-chyba jedynie żar z nieba, ale z drugiej strony wszystko jest dla ludzi i wszystko da się przeżyć
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest po prostu nie do opisania.
To trzeba przeżyć spowiedź jest kapitalna tak samo jak atmosfera
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tak to była moja grupa ! ![]() A mi symbole też się bardzo podobaja
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
haa byłam pierwszy raz i było cuudnie
za rok tez jadę- postanowiłam to sobie już na samym początku :P tego nie da się opisać:Pa ja widziałam laskę z papierochem wrr:P a i jedyne co mnie denerwowało to ten dym tych pochodni na drodze do Bramy Ryby ;/ ja byłam w tych sektorach na prawo i było nie do wytrzymania . współczuje jak ktoś ma jakąs alergie albo cuś albo ten ścisk przy wejściu przez bramę :P ale było bosko i warto było: D
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez byłam w tym roku pierwszy raz i jestem zadowolona. Nie żałuję, że pojechałam. Podobało mi się bardzo . Te wszystkie śpiewy, tańce. Byłam zaskoczona że ludzie tak świetnie się bawią. Razem śpiewają, tańczą itd. To było niesamowite. Za rok jadę na 100 % . Jeśli chodzi o papierosy i alkohol to tez nigdzie nie widzialam oprócz celników, ktorzy przeszukiwali plecaki podejrzanym i mieli kolo siebie worki z butelkami piwa, które znaleźli oraz papierosami.
Pokaz samolotów też był super. Bardzo mnie zaskoczył. Jedyne co mi sie nie podobało to przepychanie się ludzi przed przejściem pod rybą. To była masakra. Pewna pani to aż plakala bo byla z malym dzieckiem, które sie dusiło w tym tłumie i nie moglo zlapac powietrza... Tak poza tym to super, rewelacja
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Popieram, serducho stworzone przez samoloty było niesamowite
![]() Balet też mi się bardzo podobał. Ogólnie wszystko było cudowne, jak sobie tak w pewnym momencie zdałam sprawę że mimo tych wszystkich problemów dzisiejszego świata 100 tysięczny tłum młodych ludzi potrafi się zjenoczyć, śpiewać razem i tańczyć to aż się łezka w oku kręci
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiedzcie jaki mieliscie Sektor i jaka flage. Zaraz wam wszystko opisze bo jestem nadal polprzytomna mimo ze juz spalam w dzien ![]() JA bylam sektor C flaga: KSM Ostrzeszów - w rybie bylismy cos rowno kolo 3 w nocy(straszny scisk-Lednica tu ma minus,,myslalam ze padne )Zaraz wam cos jeszcze napisze moje wrazenie-pozytywne mimo rybki. Ale musze pomyslec bo teraz wolniej mysle A w sumie napisze swoje wrazenia. Myslalam ze z kibelkami bedzie gorzej -nie bylo zle-max czas czekania 20 minut a raz poszlam i bylo pusto(moze dlatego ze podczas mszy) Msza super muzyka tance, pokazy samolotow i grupa teatralna. No i Krawczyk fajnie spiewal. Szczerze mowie ze do godziny 16 to lezalam plackiem-zar sie z nieba lal i jedynie sie ruszalam na bazarki i do toi-toia. O godzin 18 i przed msza sie rozkrecilam dopiero( zle znosze upaly) A tak to lezalam plackiem ... Macie moze filmiki z tego?Moze bysmy sobie przeslaly na wymiane? O 18 jak sie zaczela msza tance i spiewy mimo ze robilo sie chlodno to bylam zgrzana - najbardziej szalalam z kolezankami kolo 21 i 22 jak byla muzyka.. wszyscy w kurtkach a mysmy w krotkich rekawkach tanczyli. Bylo naprawde pieknie-wracam tam za rok. Fajna byla piosenka"Zapalmy lampy" jak juz bylo ciemno i laczylismy sie z tv1 i komorki swiecilismy lub swieczki-nie do opisania. A i kupilam sobie koszulke z Lednica. A co do tego ze jestem nieprzytomna to ja tak mam jak nie spie w nocy a w dzien spie.Ogolnie to spalam w autobusie(od 3.30 rano do 6) I w dzien od 9.30 do 12(obudzili mnie na obiad) I pozniej od 12.30 do 16(sasiedzi sobie techno puscili...) ale spalabym dluzej. Dzis klade sie wczesniej. Ja bym mogla juz jechac za tydzien a Wy?...
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coccinelle7, z ust mi to wyjęłaś.. Początkowo nie byłam chętna do wyjazdu, mogę śmiało powiedzieć, że była to taka decyzja z dnia na dzień, jeszcze w autokarze płaciłam połowę wyznaczonych kosztów.. Do tej pory 'chrześcijańska młodzież' kojarzyła mi się negatywnie, podobnie jak schola - grupa dziwacznych osób z przetłuszczonymi włosami, aparatami na zębach, smętnie brzdękająca dzień w dzień religijne piosenki na gitarze. A tam.. Jeszcze nigdy nie widziałam tylu pozytywnych, prześlicznych dziewczyn i przystojnych chłopaków, nie kryjących się odnośnie wiary! To było niesamowite przeżycie, przebijające wszystko..
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
ja na lednicy byłam po raz pierwszy.. i nie żaluję, że tam pojechałam.
ogrooomne przeżycie. byłam w sektorze H i flagę taką czerwoną z Rypinem posiadałam i portrety św. męczenników płockich . szliśmy naszą grupką o 17 w procesji jako pierwsi. ;d więc może niektórzy nas widzieli xD. ponałam wielu ciekawych ludzi, no i za rok tam wracam. a co do przejścia przez rybę to masakra. zasypiałam na ramieniu kumpla. ;d ale dałam rade! xD i jestem strasznie z tego zadowlona. ogólnie to chyba naszą grupkę było słychać dosyć bo mieliśmy dwa bębny, duże bębny xD haha. ;d najbardziej z tych takich rozrywkowych chwil to podobało mi się jak wszyscy tańczyli do ' Tak, tak Panie' . Lednico, spodziewj się mnie za rok! ;]]] |
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Mój sektor czokolejt
Nawet kojarze wasz flaga i te bębny My też mieliśmy bardzo wysoka flaga "gdańsk" i na chwile rozłożona ogromna biało żółta "Pomorze"
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
aa, znalazłam kilka filmików na yt. : )
http://pl.youtube.com/watch?v=lm9soc...eature=related http://pl.youtube.com/watch?v=SwAUOr...eature=related http://pl.youtube.com/watch?v=LmMGxf4cIf8 http://pl.youtube.com/watch?v=KXk9HreGIGo http://pl.youtube.com/watch?v=X5NjQZ9Pfz0 jest jeszcze wiele innych.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bede plakac ze to sie juz skonczylo
Strasznie zaluje... JA chce by juz ten rok minal zebym tam jechala od nowa ![]() Kto z Was byl 1 raz jak ja? Niesamowita atmosfera,tance spiewy
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
Ja też kojarze te wasze bębny. Szliśmy razem drogą asfaltową na pola Lednickie.
A co do sektoru to byłam w sektrorze "N" - najbliżej ryby.
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
http://pl.youtube.com/watch?v=2YgOIe8QKBk
To bylo piekne Moj prywatny film video z Lednicy->http://pl.youtube.com/watch?v=nZ6lx1Rdm_4 Krecony aparatem. Moze jutro dodam cos jeszcze.
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chcę jeszcze raz
i zrobię wszystko by być tam za rok.. ![]() byc moze z jakimś Tż <lol2> )
|
|
#84 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja byłam w sektorze 7 czyli po drugiej stronie drogi
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zasnęłam na stojąco, z głową na plecaku jakiegoś księdza xD
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
JA tez chce tam za rok
Stane na rekach i uszach by tam byc za rok ![]() Teraz wam bede marudzic o tym przez miesiac ![]() JA chce tam wrocic Nie moglaby byc Lednica 2 razy w roku? Np w wakacje 2 raz -Sierpien lub Lipiec.. Chyba napisze do Ojca Góry w tej sprawie. Juz ponad 80 filmikow na YouToube z LEdnicy )Matko jak trudno teraz wrocic do szarej rzeczywistosci po tym..
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2008-06-09 o 09:49 |
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
![]() Byłam na Lednicy już 2 raz i wychodzę z wniosku, że z roku na rok jest coraz lepiej ![]() Bylo naprawde SUPER (choć to mało powiedziane) ![]() Uwielbiam Lednice i panującą tam atmosfere! A znalazłyście może filmiki, ktore byly pokazywane w tv? ![]() TAK! CHCEMY LEDNICE DWA RAZY W ROKU!!
Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból. Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu. Tylko tu mogę kochać o tak. Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech.. |
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
co tam dwa razy w roku...
5 razy w roku fajnie by było .. tylko z jednej strony by nam to troszkę spowszechniało i nie byłoby już takiego cudownego oczekiwania i zmieniania swojego wnętrza z roku na rok... co nie:P
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisze meila do Ks.Gory w sprawie Lednicy 2 razy w roku-ciekawa jestem co odpisze. Zobacze.
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz czemu tego wątku wczesniej nie znalazłam
Też byłam !!! Już drugi raz ![]() Dwa minusy- straszne słońce, mimo parasolek, kremów czapek spaliłam sie. I tragiczne przejscie przez rybkę . 3h stania pomimo bycia sprzodu Sektor 3 Ktoś moze był ze mną w nim ?
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi sie wydaje ze sektory sa na literki ABC. Ja bylam w C-moze to wlasnie ten trzeci. Ja sie nawet nie spalilam,smarowalam sie co godzine a twarzy wcale nie opalilam(dobry filtr) Napisalam do Ojca Góry w sprawie dwoch Lednic w roku-ciekawa jestem co odpisze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

!!!!!!!!!!!!

*

Włosomaniaczka