Tiulowa spódnica. Pomocy! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 08:44   #61
UoLa
Przyczajenie

Dot.: Tiulowa spódnica. Pomocy!

No ja dzisiaj najprawdopodobniej będę w pasażu grunwaldzkim (wrocław), więc dam znać, czy tam jakieś są.
UoLa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 09:16   #62
laza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UoLa Pokaż wiadomość
No ja dzisiaj najprawdopodobniej będę w pasażu grunwaldzkim (wrocław), więc dam znać, czy tam jakieś są.
ok gracias ;*
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 06:25   #63
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

a ja powiem Wam ze szycie wcale nie jest takie tanie ,,,( jestem w trakcie , bo wlasnie myslalam ze wyjdzie mnie mniej niz jakbym miala zakupic)...moja tutu bedzie skladac sie z 4 warts ( 2 czarne, 2 czerwone) i poki co za sam tiul zaplacilam 43 zlote , nie wiem ile jeszcze wezmie krawcowa za szycie ale podejrzewam ze ok 50 zlotych....wiec teraz troche zaluje ze nie poszperalam i nie zakupilam
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 19:26   #64
litlle_star
Raczkowanie

kurde ja tu wszędzie szperam, ale nadal nie mam pojęcia jak zrobić tą spódniczkę. xd szukałam w google. i nic nie zalazłam. xD

mógłby mi ktoś wysłać jakąś instrukcję? xD
a właśnie, i czy potrzebna jest do tego maszyna? czy można szyć tak sobie? xd
litlle_star jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 15:31   #65
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litlle_star Pokaż wiadomość
kurde ja tu wszędzie szperam, ale nadal nie mam pojęcia jak zrobić tą spódniczkę. xd szukałam w google. i nic nie zalazłam. xD

mógłby mi ktoś wysłać jakąś instrukcję? xD
a właśnie, i czy potrzebna jest do tego maszyna? czy można szyć tak sobie? xd
Maszyna potrzebna. Ja wiem, że się po prostu marszy na górze owinięte w rulon warstwy tiulu i doszywa jakąś gumkę czy coś.

Miałam kiedyś taką z bangbangshopu i była bardzo prosto zrobiona.
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 12:17   #66
Vilqa
Zadomowienie

Wklejałam w innym wątku, ale być może tu znajdzie więcej zainteresowanych

Z anglojęzycznego forum: http://www.craftster.org/forum/index...217#msg1540217

Mniej więcej w połowie strony pojawia się przepis na tutu szyte, wyżej pokazują jak je zrobić wiążąc paski tiulu na wstążce.

Ja już sobie zamówiłam tiul na Allegro.
Z kalkulacji wynika mi, że wyjdzie znacznie taniej (20 zł za tiul) niż kupno w np. H&M 79 zł.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 09:13   #67
Strawberry_Baby
BAN stały

Odświeżam temat.
Posiadam spódnice tiulową w takim stylu : http://www.mojeciuchy.pl/dane/864458...a_HM_XSSM.html
I zupełnie nie wiem do czego ja nosić w takie chłodniejsze dni jak teraz. Niestety nie posiadam skórzanej kurtki. Myślałam, żeby założyc do niej rajstopy w kropki - http://bi.gazeta.pl/im/2/7228/z7228942O.jpg
ale nie wiem jakie buty by pasowały? Koturny? Baleriny? Czy może już kozaki założyć? No i co na górę? Czy żakiet dżinsowy by pasował? Albo czarny płaszcz? Nie mam pojęcia co by mogło do niej pasować. Pomożecie? Mile widziane również zdjęcia
Strawberry_Baby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 09:37   #68
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Strawberry_Baby Pokaż wiadomość
Odświeżam temat.
Posiadam spódnice tiulową w takim stylu : http://www.mojeciuchy.pl/dane/864458...a_HM_XSSM.html
I zupełnie nie wiem do czego ja nosić w takie chłodniejsze dni jak teraz. Niestety nie posiadam skórzanej kurtki. Myślałam, żeby założyc do niej rajstopy w kropki - http://bi.gazeta.pl/im/2/7228/z7228942O.jpg
ale nie wiem jakie buty by pasowały? Koturny? Baleriny? Czy może już kozaki założyć? No i co na górę? Czy żakiet dżinsowy by pasował? Albo czarny płaszcz? Nie mam pojęcia co by mogło do niej pasować. Pomożecie? Mile widziane również zdjęcia
Ja bym zakładała kolorowe rajstopy (nie przeswitujące), rajstopy w kropki/serduszka, do tege balerinki , botki. Ja akurta bez skórki (nie prawdziwej), nie mogę zyc , kupiłam w New Looku za 12 funtów i Kocham ja bardzo , wieć dla mnie była by idealna do tej spódniczki, bo teraz zupełnie nie umiem sobie wyobrazić co na góre (kurtak) . jak wymysle dam znac
Stary 2010-09-16, 12:29   #69
Strawberry_Baby
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Ja bym zakładała kolorowe rajstopy (nie przeswitujące), rajstopy w kropki/serduszka, do tege balerinki , botki. Ja akurta bez skórki (nie prawdziwej), nie mogę zyc , kupiłam w New Looku za 12 funtów i Kocham ja bardzo , wieć dla mnie była by idealna do tej spódniczki, bo teraz zupełnie nie umiem sobie wyobrazić co na góre (kurtak) . jak wymysle dam znac
Ok, w takim razie czekam I na inne zdjecia i propozycje również
Stary 2010-09-16, 14:33   #70
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strawberry_Baby Pokaż wiadomość
Odświeżam temat.
Szczerze? Do tutu pasuje wszystko to, czego dusza zapragnie. Żyjemy w taki czasach, że nawet gdybyś założyła do tej spódniczki sweter w stylu Kononowicza, to i tak znalazłyby się osoby, które stwierdziłyby, że szałowo wyglądasz Dobrze, ale żarty żartami... Jak wspomniała już jedna z użytkowniczek, pokombinuj z rajstopami - kolorami, wzorami. Co do butów to wszystko zależy od ich fasonu - nie wszystkie balerinki (o kozakach nie wspominając) pasują do tutu. Dżinsowy żakiet, czarny płaszcz? Czemu nie!

W załączniku znajdziesz zdjęcia przykładowych zestawów - mnóstwo jest ich w sieci Możesz zawsze zamieścić swoje zdjęcia w proponowanych przez Ciebie zestawieniach, o których wspomniałaś w poście - taki zabieg zdecydowanie ułatwiłby wszystkim ocenę, czy dana rzecz dobrze pasuje.

Gdyby ktoś poszukiwał gotowych spódniczek tiulowych, to można je znaleźć w poniższym sklepie:
http://afrostyl.com/index.php?catego...1&show_all=yes
kitten von mew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 15:13   #71
Strawberry_Baby
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kitten von mew Pokaż wiadomość
Szczerze? Do tutu pasuje wszystko to, czego dusza zapragnie. Żyjemy w taki czasach, że nawet gdybyś założyła do tej spódniczki sweter w stylu Kononowicza, to i tak znalazłyby się osoby, które stwierdziłyby, że szałowo wyglądasz Dobrze, ale żarty żartami... Jak wspomniała już jedna z użytkowniczek, pokombinuj z rajstopami - kolorami, wzorami. Co do butów to wszystko zależy od ich fasonu - nie wszystkie balerinki (o kozakach nie wspominając) pasują do tutu. Dżinsowy żakiet, czarny płaszcz? Czemu nie!

W załączniku znajdziesz zdjęcia przykładowych zestawów - mnóstwo jest ich w sieci Możesz zawsze zamieścić swoje zdjęcia w proponowanych przez Ciebie zestawieniach, o których wspomniałaś w poście - taki zabieg zdecydowanie ułatwiłby wszystkim ocenę, czy dana rzecz dobrze pasuje.

Gdyby ktoś poszukiwał gotowych spódniczek tiulowych, to można je znaleźć w poniższym sklepie:
http://afrostyl.com/index.php?catego...1&show_all=yes
Tak myślisz? Hm, a uważasz, że moznaby do niej założyć długi czarny rozpinany kardigan? Albo jakąś czarną górę i kolorowe rajstopy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 17:13   #72
sandrula_bravo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Chyba chodzi ci o Styledigger i tą spódnicę http://styledigger.blogspot.com/2008...ina-skirt.html Jest krótsza niż do kolan i na żywo niezbyt ładnie się prezentuje
tak też nie wygląda ładnie XD ja również poszukuje tiulu
sandrula_bravo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 07:25   #73
oLaSeK=D
Zadomowienie

Up Czy widzialyscie tiulowe spodniczki ostetnio w sklepach? Gdzie? Na allegro niestety nie ma nic ciekawego...

Edit: czy sa moze jeszcze na dzieciecym w H&M?

Edytowane przez oLaSeK=D
Czas edycji: 2010-12-09 o 07:27
oLaSeK=D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 13:12   #74
Fashionistka
Przyczajenie

Tiulowe spódniczki widziałam w sklepie NOA NOA we Wrocławiu
Fashionistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 13:14   #75
chryja_bez_ryja
BAN stały

reklama?
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 16:05   #76
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Ja mam krótką, tiulową spódniczkę z h&m, ale chciałabym długą też...
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 19:55   #77
megie
Zadomowienie

Świetnie wyglądają takie spódniczki wiecie gdzie może teraz taką dostanę ? widziałyście coś fajnego ; ) ?
megie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 14:58   #78
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

http://moda.allegro.pl/emo-spodnica-...365816496.html

Myślę, że cena przystępna

Ja kupiłam parę dni temu spódniczkę z takiego jakby miękkiego tiulu W New Yorkerze jest naprawdę prześliczna!! W kolorach czarnym z takim bladoróżowym Kosztowała 80 zł!! Ciężko dostać sukienkę z tiulowym dołem bo trochę się naszukałam i nic ale spódniczek jest masa!!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:07   #79
PannaLokowana
Raczkowanie

Odświeżę trochę temat. Ma może któraś z was spódnicę tiulową, których teraz jest masa na allegro, taka jakby Japan style?
http://allegro.pl/mbl-spodniczka-spo...524256031.html
Piszą, że 5 warstw tiulu, nie jest też droga w sumie. Jest któraś z was w stanie powiedzieć coś więcej o tych spódnicach?

I pytanie techniczne - czy ta spódnica będzie bardzo pogrubiać?

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 11:00   #80
martawiznerowicz
BAN stały

Dziewczyny! już nie musicie szukać godzinami, dniami i miesiącami IDEALNYCH sukienek!

Niedawno powstał portal <ciach>, gdzie możecie sobie same zaprojektować wymarzoną kreację <3

W linku poniżej, załączam wam zdjęcie z ich facebooka, gdzie widać jak łatwo złożyć sobie sukienkę właśnie z tiulowym dołem.

Ja już swoją mam i jestem mega zadowolona. Nareszcie gdzieś znalazłam wściekle różowy tiul :P

<ciach>

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2013-11-13 o 11:29 Powód: nieopłacona reklama - spam
martawiznerowicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości