![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Dziefffczyny byłam wczoraj u mojej ginekolożki i zobaczyłam już COŚ... mój olbrzym ma aż 16 mm!!!!!
![]() ![]() Strasznie się cieszę.... Rozowa ja też bym się nie mogła doczekać jak i Ty! U Ciebie zostało 7 tygodni a u mnie 8 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
samanthhha super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Dairine cuda się zdarzają
![]() Dziewczynki a powiedzcie mi co sądzicie o piciu zielonej herbaty w ciąży??? Czytam o tym w internecie ale bardzo różne opinie tutaj się pojawiają... i nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Nie ma dzidzi :9 Tylko okres mi sie zatrzymal... Tabletki mi gin przepisal na wywolanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
ojej jak dużo młodych mamuś
![]() ja też należę do tego grona, ale szkraba mam już przy sobie 29.01 skończyłam 23 lata, a dokładnie tydzień później na świecie pojawił się Filip ![]() teraz synek ma 3 miesiące, zaskakuje mnie każdego dnia i daje mnóstwo radości
#66 |
Zadomowienie
|
dopisuję się do młodych mamusiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
No i niech nas przybywa
![]() Słuchajcie... u mnie rodzice już wiedzą, w ogóle wszyscy już wiedzą - moi i chłopaka. Jest ok, aż się zdziwiłam ich pozytywną reakcją ![]() Wiecie co...... Mam straszne mdłości i wymiotuje ![]() ![]() ![]() wy też tak macie? Jak sobie radzicie? Macie jakieś sposoby? Strasznie mnie to męczy... nie mam ochoty i siły na nic...... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja mam 21 lat od prawie roku jestem szczęśliwą mężatką i obecnie jestem w 3 miesiącu bardzo wyczekiwanej ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
dzień po moich 22 urodzinach okazało sie że jestem w ciąży
![]()
nie jestem aniołem stróżem,ale zawsze jestem obok by Cię wysłuchać szukam-targowisko ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=434997 http://deccoria.pl/galeria,id,29950 i tu też jestem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304040 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
To ja też się dopiszę
![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Coprawda u mnie wygląda to dopiero na początek (wiek dziecka- 14 dni, nie wiem jak się te tygodnie liczy więc podaje to co już obeznałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ja w czerwcu skończę 19. W tym roku zdaję maturę, jutro mam ostatni egzamin, ustny niemiecki. Od 15 maja mam podpisaną umowę o pracę w rodzinnej firmie, kasa żadna, ale przynajmniej ubezpieczenie mam pełne. Mój chłopak jest dj'em a oprócz tego pracuje, więc z kasą nie jest aż tak źle. Małżeństwem oczywiście nie jesteśmy i nie planujemy z najbliższym czasie. Jeśli już to za parę lat, kiedy będzie nas stać na wyprawienie wesela. Mieszkamy razem, z moimi rodzicami. Właściwie tylko z moją mamą, bo tata cały czas pracuje w delegacji, przyjeżdża na weekend co kilka tygodni. Rodzice sami zaproponowali ten układ, mama nie chciała być ciągle sama, a i ja szczerze mówiąc nie bardzo miałąm ochotę na wyprowadzkę, bo jestem z nią mocno zżyta. Mojemu chłopakowi też to odpowiada, bardzo dobrze dogaduje się z moją rodziną, czego nie można powiedzieć o jego. Jeśli chodzi o studia to nie ma problemu żebym studiowała już od października, ale nie wiem czy ja sama chcę. Wolałabym chyba najpierw urodzić i od przyszłego roku startować. Wiem, że mogę liczyć na pomoc rodziców za co jestem im niezmiernie wdzięczna. Na pewno jakoś damy radę
![]()
#74 |
Zakorzenienie
|
moge sie dopisac chcoiaz narazie ie wiadomo mi czy bedzie dzidzia czy nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
w lipcu skończę 21 lat, termin mam na sierpień ...
niestety mieszkania nie mamy i mieszkamy z teściową ;-) ale nie jest źle, zawsze bedzie na miejscu ktoś, kto bedzie mnie mógł troszke "odciażyć" ...;p z dzidzi bardzooo bardzooo się cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Oleczkaaa88 Czas edycji: 2009-05-21 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie. Jakiś miesiąc temu napisałam tutaj kilka postów, że postanowiliśmy z TŻ starać się o dzidzię...
Dzisiaj zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreseczki ![]() Szczerze mówiąc to jestem trochę oszołomiona, bo nie sądziłam, że pójdzie nam tak łatwo. Muszę zadzwonić do ginekologa i przełożyć wizytę na jaknajszybciej żeby się upewnić bo umrę chyba z niepokoju. Hihi, a obrona za tydzień ![]() ![]() ![]() Mój TŻ już mi powiedział, że zaczyna robić remont (dostaniemy 1 piętro domu). Boję się, że sobie nie poradzę. W ogóle cały czas czuję się jak przed okresem. Bolą mnie piersi, mam je takie ciężkie i nabrzmiałe i pobolewa w podbrzuszu. Nawet nie przypuszczałam, że to już. Mój TŻ zauważył po prostu, że jem dużo kapusty kiszonej, a wcześniej nie pamięta, żebym się tak zajadała i kupił mi test. Miałyście jakieś objawy na początku? Chce Wam się spać? |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Podczytuje Was i normalnie Wam zazdroszcze, ale tak pozytywnie
![]()
Edytowane przez Cannella Czas edycji: 2009-06-11 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Dorotek86 gratuluje pozytywnego testu!!! Na pewno sobie poradzisz ze wszystkim!
![]() ![]() Dziś zaczęliśmy trzeci miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cannella nie martw się, że jeszcze nie zaszłaś w ciąże - zanim się obejrzysz to zobaczysz przed sobą test z dwoma kreseczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Ahh zadzroszcze Wam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Cannella Czas edycji: 2009-06-11 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że taka planowana ciąża daje dużo możliwości - można wcześniej porobić badania, sprawdzić czy wszystko jest ok. A ja - nie planowałam i zaczęłam się martwić sobą dopiero "po". Wcześniej żadnych cytologii, morfologii.. A warto wiedzieć zanim pocznie się dzidzia czy z nami jest wszystko ok. Na szczęście badania mam dobre uff ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Wszystko ze mną ok
![]() ![]()
Edytowane przez Cannella Czas edycji: 2009-06-11 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo dziewczynki za wsparcie. Miło, że jest nas tyle. Słuchajcie może będziemy sobie pisały tutaj co jakiś czas co u nas, jak się czujemy i w ogóle.
Ja niedawno się obudziłam bo położyłam się spać po uczelni. Mam pytanie, jak się liczy tygodnie ciąży? Ja powinnam mieć okres 18 maja, owulację miałam tak na początku miesiąca- granice 1- 4 maj, przy czym to są tylko moje wyliczenia. Wobec tego jestem w 3 tygodniu? Poprzednią miesiączkę miałam 18 kwietnia kwoli ścisłości. Nie mierzyłam żadnych temperatur, ta ciąża to totalny fuks czytając wypowiedzi coniektórych dziewczyn, które starają się tyle czasu, mierzą temperatury, śluz. My po prostu nie stosowaliśmy zabezpieczeń, tż kończył we mnie i nie patrzyliśmy jaki to dzień cyklu. Cannella, ja myślę tak. Żyj chwilą. Kochajcie się bez zabezpieczenia. Dbaj o siebie. Staraj się nie przesadzać za bardzo z alkoholem w razie jakby się pojawiło dziecko po drodze, a byś nie wiedziała. Ze swojego już doświadczenia widzę, że kiedy się o tym nie myśli, zachodzi się najłatwiej. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Cannella Czas edycji: 2009-06-11 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Oj, uważam, że jesteś jak najbardziej normalna. Czytałam gdzieś, możliwe, że nawet na tym forum, że po 20tym roku życia odzywają się w kobiecie silne instynkty macierzyńskie.
I wtedy też najzdrowiej jest urodzic dziecko. Zdaję sobie sprawę, że wiąże się to z wieloma wyrzeczeniami, ale uważam osobiście, że ile osób tyle charakterów. Idąc tym tropem, mam znajome w moim wieku i starsze (ja mam 23 lata), których całe życie to solarium, imprezy, alkohol, dyskoteki. I bardzo je lubię, dogadujemy się, sama tak kiedyś żyłam, ale od jakiegoś roku zaczęłam czuć, że chcę przejść na nowy, inny etap życia. Wiecie, 28 marca tego roku byliśmy z TŻ na imprezie z jedną z moich koleżnek, kończyła 24 lata. Wódka, whiskey, picie picie i jeszcze raz picie. Jeszcze rok temu byłabym w niebie, ale szczerze, bawiliśmy się okropnie. Oboje wypiliśmy po kilka kieliszków, a potem siedzieliśmy przy piwku próbując się dobrze bawić. Po powrocie do domu oboje stwierdziliśmy, że chyba nas to nie bawi. Chodziło mi o to, że wszystko trzeba w życiu przejść. Dla mnie przyjemnością jest teraz wybrać się ze znajomymi do kina, Tż mieszka w domku więc gillki na porządku dziennym, jakieś ogródki piwne, osiedlowe bary. Uważam, że to wszystko da się pogodzić z posiadaniem dziecka. Tak samo myślę o Tobie, Canella. Masz coprawda 20 lat, ale z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że nie zależy Ci już na ciągłym imprezowaniu. Moim zdaniem najważniejsze to wszystko sobie przemyśleć. Czy aby za kilka lat, nie będziesz myśleć, że mogłaś jeszcze w swoim życiu tyle zobaczyć, zrobić, osiągnąć. My w te wakacje jedziemy mimo mojej świeżej ciąży ![]() Tak nawiasem to pijecie kawę? Ja dowiedziałam się o ciąży dopiero wczoraj i szczerze mówiąc to piję. Dziś rano też wypiłam. To źle? |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Dorotek mi lekarz powiedzial ze mozna pic kawe ale z umiarem max dwie rozpuszczalne z 1 lyzczeki+ duzo mleczka
![]() ![]() Ja jestem juz w 6 miesiacu i powiem wam ze dopiero zaczyna sie robic ciezko: zaparcia, czuje się ociezala(a przytylam 6 kg) no i duzo rzeczy juz nie moge robic np mam trudnosci ze schylaniem, jak zmywam naczynia to musze uwazac na brzuszek ![]() ![]()
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Dorotek pytałaś o tydzień ciąży, prawda? Mi ginekolog wyliczyła od dnia ostatniej miesiączki. Czyli jeżeli Ty miałaś @ 18 kwietnia to wychodziłoby na to że jesteś już w piątym tygodniu ciąży ![]() WrednaAfrodyto zazdroszczę Ci!!! Niedługo będziesz miała swoje małe a ja muszę tyle jeszcze czekać.. A chłopiec czy dziewczynka? Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2009-05-23 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Dorotek ja jestem typem domatora. Lubie oczywiście wychodzic czasami na jakiegoś grilla do znajomych, czy na sok do baru. Wszyscy w moim otoczeniu piją a ja nie. Dlaczego? Sama nie wiem, nie lubie, nie ciągnie mnie do picia ... Zawsze tylko słysze: "Dlaczego Ty znowu nie pijesz?" ... Masakra jakaś. Nikt nie potrafi zrozumiem, że nie lubie, że nie chce ... czasami to uciążliwe. A ja bez alkoholu potrafie się na prawde świenie bawic!
![]() Poza tym stawiam na rodzine. Koleżanki starsze czy młodsze czy z mojego rocznika bez imprez nie wyobrażają sobie życia ... Ciągle tylko aby zalac się w trupa ;/ Straszne ...
Edytowane przez Cannella Czas edycji: 2009-05-23 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Samantha będziemy mieli synka
![]() ![]()
#90 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.