![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyciemnianie włosów
Jeśli leniuch z ciebi to proszę:
http://www.ziola-leki.pl/ zakąłdka zioła i kosmetyka / pielęgnacja włosów - zjedz w dół paska i masz: ZMIANA KOLORU WŁOSÓW ![]()
![]() |
#62 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Naturalne przyciemnianie włosów
Mam czarne włosy i wszelkie specyfiki do włosów brązowych mi je rozjaśniały, rudziałam po nich... Odradzam! Są świetne dla brązowowłosych - od koloru ciemnej czekolady nie polecam.
Najlepszy efekt przy minimalnym wysiłku (kupno szamponu i regularne stosowanie) zauważyłam po zwykłych szamponach z czarnej rzepy. Generalnie ziołowe szampony pogłębiają mój naturalny kolor. Szampon myjący z henną producenta WAXa nie farbuje.
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
kora dębu- w aptece powinna być, bardzo tania.koleżanka używa
![]() gdzieś już był podobny wątek;p
![]() |
![]() |
#64 |
Nie depcze krokusów
|
Tak, ale o zmianie koloru, a tam pełno blondynek
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
szampon pociemniajacy włosy??
czy taki istnieje wogole/?nie chodzi mi o szamponetke tylko o zwykly szampon taki do brazowych wlosow .one pociemniaja wloski czy nie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szampon pociemniajacy włosy??
osobiście się z żadnym takim szamponem nie spotkałam... a kiedyś bardzo zależało mi na naturalnym przyciemnieniu moich kudełków... stosowałam więc płukanki ziołowe (kora dębu np.)... ale na to potrzeba dużo czasu i systematyczności...
![]() pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań... ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Ja mam brązowe włosy i od 2 miesięcy używam szamponu Timotei z henna i refleksami. Powiem szczerze że włosy wydają się po nim ciemniejsze, przynajmniej na mnie tak działa. Polecam również płukanki do włosów z pokrzywy i szałwii, takie płukanki są przede wszystkim dla wzmocnienia włosów ale przy okazji lekko przyciemniają ale oczywiście na efekty trzeba czekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja używałam Pantene Pro-V do włosów brązowych. I muszę przyznać, że wszyscy wtedy pytali, co robię z włosami, czy ich nie farbowałam, bo miały piękny brązowy kolor. Myślę, że, szumnie mówiąc, wydobył głębię koloru
![]()
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Mrs. Potter's ma szampon dla ciemnych wlosó. Ziaja - seria czekoladowa (choc tutaj chyba chodzi głównie o zapach). Fitomed ma szampon ziołowy dla włosów ciemnych.
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
O właśnie podbijam
![]() Więc mam w związku z tym pytanie: czy te szampony które podobno przyciemniają czy wydobywają głębię koloru nadają się do włosów farbowanych...? tzn w sensie czy też dają taki efekt? I czy gdybym używała np. co tydzień czy dwa szamponetki to czy mocno zniszczyłabym sobie włosy? Czy te szamponetki w ogóle niszczą włosy...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Potrzebna rada i pomoc...
Mój problem z włosami zaczął się kilka lat temu, kiedy to zaczęły one niespodziewanie jaśnieć.
Kiedyś miałam ładne brązowe włosy, a od pewnego czasu są one koloru ciemnego blondu. Grzywka jest można powiedzieć blond. Włosy są matowe, wyblakłe, pozbawione blasku i brzydkie ![]() Czy jest jakiś sposób na to, by moje włosy były znów brązowe bez farbowania? Albo chociaż grzywka była trochę ciemniejsza? Nie chcę być blondynką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebna rada i pomoc...
Ojj.. ile ja bym dala, zeby moje wlosy zaczely jasniec, a one jak na zlosc ciemnieja (jestem blondynka)
![]() Z naturalnych sposobow mozesz sprobowac olejku rycynowego czy plukanek przyciemniajacych lub gotowych kosmetykow do ciemnych wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Proszę na przyszłość skorzystać przed zadaniem pytania z wyszukiwarki i nie dublować tematów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
przyciemnia i dodatkowo odzywia olejek rycynowy, moze jego sprobujesz? pozdrawiam
![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szampon przyciemnający ziołowy. help.
mozesz tez sprobowac olejku rycynowego do szamponu, odzywia i podobno przyciemnia, pozdrawiam
![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Zawiodłam się na szamponie timotei, bo miałam po nich zupełnie inny kolor włosów.. :/ miałam ciemny brąz a teraz są jakieś rudawe.. A mam pytanie, czy szampony koloryzujące bardzo niszczą włosy? Bo szkoda mi włosów na malowanie ;]
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
pociemnianie włosów
witam! czy znacie jakieś naturalne sposoby na uzyskanie ciemniejszych włosów? jakieś maseczki domowe? coś takiego? proszę o jakieś porady. ps. zaznaczam że nie chodzi mi o szamponetki i farby oraz hennę... tylko o płukanki itp. swoje mam jasny, wręcz platynowy blond.. więc chyba wszystko mi złapie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pociemnianie włosów
Cytat:
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Chciałbym przyciemnic włosy aby byla KOMPLETNA CZERŃ moje wlosy sa koloru brązaowego nie do końca ciemnego, są gęste (dodam tylko ze mam 16 lat a niechce ich farbowac) z góry dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Kompletne przyciemnienie włosów
Na obecny stan mojej wiedzy - to niemożliwe bez "grubszej" ingerencji.
Są płukanki ziołowe, które przyciemiają, ale o ton lub dwa, nie do kompletnej czerni. Jedyne rozwiązanie "naturalne", jakie tu widzę to zastosowanie indygo, ale to już kategoria farbowanie.
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak naturalnie przyciemnić włosy?
Kurcze nie wiem co mam Robić .
Starsza nie pozwala mi zafarbować włosów a chce mieć czarne i chciałam sie zapytać czy może znacie coś co skutecznie przyciemni włosy ale nie tak odrazu rozumiecie .. żeby ona sie nie skapła tak szybkoo że mi ciemnieją włosy ![]() CzeeKam na oDpowidź . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
![]()
a mi wyszedł na włosach rudy blond
![]() ![]() Edytowane przez marzen123456789 Czas edycji: 2009-04-02 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Mam włosy bardzo jasny blond, są one farbowane. Czy da się je jakoś przyciemnić domowymi sposobami o ton lub dwa, ale żeby nie wyszły rude?
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
ja słyszałam, że wyciąg z łupin (tych zielonych, świeżych) orzecha włoskiego przyciemnia... ale nie próbowałam, więc nie ręczę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyciemnianie włosów
Co myślicie o tej naturalnej farbie? http://www.allegro.pl/item726701286_...howy_braz.html
Skoro jest w 100% ziołowa, to raczej nie powinna osłabić włosów??
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() mam pytanie odnośnie przepisu na przyciemnianie włosów który znalazłem w necie.. możne najpierw opisze co i jak... Otóż sam do końca nie wiem jaki mam kolor włosów, gdy jestem na słońcu włosy są pomarańczowe (rude) gdy jestem w cieniu lub w domu kolor włosów zmienia się na jasny bądź ciemny brąz w zależności jak pada zaciemnienie ![]() ![]() ![]() 6.Płukanka szałwiowa - pogłębia ciemny kolor włosów PRZEPIS: Zaparzyć napar z dwóch torebek szałwii na 200 ml wody. Odstawić na dwie godziny. Po tym czasie wmasować wywar we włosy i pozostawić przez 20-30 minut, a następnie spłukać. Barwniki zawarte w szałwii naturalnie przyciemniają brązowe włosy i nadają im połysk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przyciemnianie włosów help!!
To może zadziałać, ale raczej nie od razu. Poza tym są 'mocniejsze' wywary roślinne do przyciemniania włosów, na przykład z łupin orzecha włoskiego.
Jest tu jeszcze wątek o hennie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42193 Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2010-04-02 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.