Zapachy dla nastolatków - temat zbiorczy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-21, 19:40   #61
Layila
Zadomowienie

Dot.: Zapachy dla nastolatków - temat zbiorczy?

Coś w tym Opium faktycznie jest.
Jestem filigranową 22-latką i męskim Opium zlewam się bez pamięci
Ubóstwiam je tak na sobie, jak i na przystojnym mężczyźnie. Mój 'kliniczny' przypadek chyba ostatecznie obala wizerunek tych perfum, jako signature scent 'faceta w garniaku'.
Skończmy ze stereotypami, przynajmniej na tym forum
Stary 2008-08-21, 20:56   #62
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Kevin Lomax Pokaż wiadomość
Po przeczytaniu Waszych postów jestem tak nakręcony i podbudowany, że byłbym w stanie kupić w tej chwili ukochanego Joop! Homme
Kupuj śmiało

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Versace Dreamer nie jest dobrym pomysłem dla nikogo
Aha... Po czymś takim musiałam dopisać do wish-listy "Do przetestowania"

Cytat:
A wiesz, jak fajnie A*men pachnie podczas pogody takiej jak dzisiaj?
Potwierdzam, dziś testowałam Na początku ognisko zrobione z wielkiego snopa ziół (lawenda, bylica piołun, co tylko chcieć), później pojawia się słodycz i paczula. Mocny diabelnie, kropelka na nadgarstku zdecydowanie zdominowała globalnie użyty Osmanthus Interdite. Do używania w aptekarskich dawkach. Dla mnie o niebo lepszy niż Angel, chociaż podobny.

Cytat:
Podobno medycyna zna takie przypadki
Szczególnie weterynaryjna

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Skończmy ze stereotypami, przynajmniej na tym forum
I przyjmijmy powyższe za nasze motto

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 21:03   #63
tomisco
Raczkowanie

Ok kochani, dzisiaj się przełamałem

W ruch poszło Opium, do tego ubranie typowo w moim stylu - fajnie skrojony t-shirt z J&J oraz wąskie jeansy za kolana, do tego adidas superstary na nogach Musiało się podobać otoczeniu, bo niektóre ludzi w tramwajach były bardzo rozbrajające i zmuszające do uśmiechu, jedynie typowe dresy jakoś sie krzywo patrzyły

Teraz inna sprawa - mam 100 zł do wydania - kwota całkiem z przypadku, nieplanowany zakup perfum się szykuje...

Jako, że nieplanowany - rozważam zakup w ciemno jakiegoś testera na Allegro, bądź jakiegoś 30/50 na perfumieria.pl

Polećcie w tej cenie coś ciekawego, innego niż reszta - mało znanego może, ale na koniec lata/ wczesną jesień - na późniejszą zakupie coś specjalnego :

Co myślicie o:
http://www.allegro.pl/item418686820_...yg_tester.html ?
tomisco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 21:49   #64
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
A może, jeszcze gorzej, dewiant używający Opium edp w sezonie letnim, nie czekający na wieczorową, specjalną okazję i (to będzie naprawdę wstrząsające) ubrany w jeansy i t-shirt
O.o, to rozumiem. Takiego dewianta to az miło spotkać. Tylko dlaczego ja mogę co najwyżej spotkać dewianta, który nadmiernie stosuje ostrą kiełbasę, czosnek i piwo, a nie-nadmiernie dezodorant i pastę do zębów...?
Cytat:
Podobno medycyna zna takie przypadki
A to trzeba leczyć...?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 22:51   #65
Kevin Lomax
Zadomowienie

tomisco - nie żebym nakłaniał, ale ja kupiłbym w ciemno Bulgari Black

A tak bardziej serio - Dunhill Desire Men. Na tą porę chyba idealny, na perfumeria.pl 50ml za 64 zł Sprawdź go, może akurat
Kevin Lomax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 23:25   #66
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Santorio Pokaż wiadomość
.
Robi się ciekawie...

Cytat:
Napisane przez Kevin Lomax Pokaż wiadomość
Pamiętam, że testowałem ją rok temu w wakacje 'razem' z Obsession CK i wydała się lightowa, ale chyba tylko na tle zapachu "obsesji" Jak dorwę tester to się okaże co potrafi.
Na mnie Roma jest lightowa właśnie, ale wybaczam, bo zapach piękny

Obsession... dziwna sprawa. Używałem sporadycznie w LO, a ostatnio (po kilku latach przerwy) przypomniałem sobie zapach w Sephorze. No i na dzień dzisiejszy Za dużo goździka i lat 80-tych

Btw Obsession Night - interesujący, nienachalny, trwały (podobieństwo z pierwowzorem tylko w nazwie). Ale... wybija się z niego drażniąca nuta (zamsz?) przypominająca mi "mroźny ozon", ewentualnie schłodzonego ogóra

Cytat:
Widać, że lubisz syte zapachy
Syte? Niech będzie

Ale A*mena używałem próbkowo, z czystej przekory, próbując odnaleźc w nim to "piękno" i poczuć się jak "upadły anioł" (wyszedł z tego co najwyżej wysmarowany karmelem cherubinek).

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Coś w tym Opium faktycznie jest
Layila, Twoja słabość do tego zapachu już dawno zapadła mi w pamięć

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Aha... Po czymś takim musiałam dopisać do wish-listy "Do przetestowania"
No jakżeby inaczej

Cytat:
Szczególnie weterynaryjna
Skojarzyłem dopiero po chwili

Cytat:
Napisane przez tomisco Pokaż wiadomość
Ok kochani, dzisiaj się przełamałem

W ruch poszło Opium, do tego ubranie typowo w moim stylu - fajnie skrojony t-shirt z J&J oraz wąskie jeansy za kolana, do tego adidas superstary na nogach Musiało się podobać otoczeniu, bo niektóre ludzi w tramwajach były bardzo rozbrajające i zmuszające do uśmiechu, jedynie typowe dresy jakoś sie krzywo patrzyły
Jesteś na dobrej drodze

Cytat:
rozważam zakup w ciemno jakiegoś testera na Allegro, bądź jakiegoś 30/50 na perfumieria.pl
Ale dlaczego w ciemno?

Cytat:
Polećcie w tej cenie coś ciekawego, innego niż reszta - mało znanego może, ale na koniec lata/ wczesną jesień - na późniejszą zakupie coś specjalnego :
Ale takie "polecanie" naprawdę nie ma sensu Strzelanie w ciemno kończy się różnie, co wiem z własnego doświadczenia. Takie Terre d'Hermes np. Z pewnością wiele dobrych dusz () na Wizażu poleciłoby mi go jako "pewniaka", ponieważ zbiera świetne (są wyjątki ) recenzje. Ale nam wybitnie nie po drodze.

Testowałem wieki temu. Cytrusy, zioła, liście (lub drewno?) figowca. Świeżo i dyskretnie. Może się podobać, choć nie moja bajka

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
O.o, to rozumiem. Takiego dewianta to az miło spotkać
Chodź no tu do Gryxia

Cytat:
Tylko dlaczego ja mogę co najwyżej spotkać dewianta, który nadmiernie stosuje ostrą kiełbasę, czosnek i piwo, a nie-nadmiernie dezodorant i pastę do zębów...?
A Ty gdzieś w Bawarii mieszkasz?

Edit: Desire (męskie i damskie) dają radę
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 08:33   #67
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Ja ze swojej strony polecilabym Cartiera, znam teraz juz pana, a wczesniej nastolatka ( ach ten uplyw czasu ;-) ) ktory cale swoje zapachowe jestestwo poswiecil wlasnie Cartierom.
Jest w nich i elegancja i ta szelmowska nuta igrania z nosem, kojarzaca sie z mlodoscia i szalenstwem ( o ktore to starszych tez podejrzewam, zeby nie bylo ;-) )
Najsmaczniejszy jest oczywiscie Declaration Essence, ktorego w mlodosci zdazylo mi sie naduzywac.
Potestuj tez klasycznego Cacharela pour Homme
( lezy gdzies czasem na tylach najnizszych polek Douglasa, zapomniany, choc piekny )

Swoja droga, patrzac wstecz i probujac przypomniec sobie " po zapachu" moich z wtedy, z kiedys, kolegow, zapadali mi w pamiec ( no i w nos ) ci, ktorzy uzywali wyrozniajacych sie zapachow, zdecydowanych, w jakis sposob nie powielanych przez pachnaca wtedy Lacosta i tym podobna zielenina reszte.
Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 08:54   #68
tomisco
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
rozważam zakup w ciemno jakiegoś testera na Allegro, bądź jakiegoś 30/50 na perfumieria.pl
Ale dlaczego w ciemno?
A no tylko dlatego, iż do najbliższej sephory/douglasa mi daleko, poza tym znając życie testy dadzą mi tyle, że znajdę odpowiednie zapachy, które nie zmieszczą się w tej cenie

Większe zakupy planuję około końca września, gdy wypłacą mi stypendium, na chwilę obecną i tak mój nr1 to Nightflight, którym namiętnie męczę otoczenie

A z doświadczenia wiem, że zakupy w ciemno mogą skończyć się znalezieniem czegoś świetnego, czego próżno szukać np. w Sephorze(patrz chociażby ten Joop! Nightflight)

Skusiłbym się może na B*Men'a - zawsze miałem opory przed tym przepychem, ale fakt - zapach fajny, nie pozostawiający nikogo obojetnym. Do tego dochodzi Escada Sentiment(ale nad nią myślałem właśnie przy okazji większych zakupów), noo i jeszcze myślę nad Versace Dreamerem - ale tutaj chciałbym się zapytać dlaczego takie obiekcje wobec niego?
Stary 2008-08-22, 09:00   #69
olikbt21
BAN stały

Sama bratu kupiłam Le Male kiedy był w Twoim wieku. Moi ulubieni koledzy używali wówczas głównie Kenzo pour Homme i Aqua di Gio, który jest oklepany jak tyłek kelnerki w barze Smok, ale mimo wszystko bardzo ładny.

Kurczę, ja jestem aktualnie w wieku wrogości do osiemnastolatków ;D i wciąż mi się z dziećmi kojarzą, jednak chyba każdemu mężczyźnie przed 30ką wkleszczyłabym Tokyo.

No, ale pewnie się wybijasz, więc poszukaj jakiegoś unisexowego niszowca, pewnie takie szukanie sprawi Ci przyjemność.
olikbt21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 09:10   #70
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz inna sprawa - mam 100 zł do wydania - kwota całkiem z przypadku, nieplanowany zakup perfum się szykuje...

Jako, że nieplanowany - rozważam zakup w ciemno jakiegoś testera na Allegro, bądź jakiegoś 30/50 na perfumieria.pl

Mogę wtrącić moje trzy grosze? Mogę? Jeśli tak, to podpowiem Starwalker Montblanc świeży, aromatyczny, przyprawowo-drzewny, nieprzytłaczający (bergamot, mandarin, bamboo, ginger, nutmeg, cedar wood, sandalwood, white musk, amber)
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 09:16   #71
tomisco
Raczkowanie

a jak z trwałością?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 09:19   #72
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
a jak z trwałością?
No wiesz, to zależy od skóry
Na jednej będzie pachniał długotrwale, na innej krócej
Na mojej trwałość miał przyzwoitą
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 11:29   #73
taka taka
Zakorzenienie

wspomniałeś u B*Men'a i przypomniał mi się inny zapach Muglera, który uwielbiam na moim mężu i na sobie, mianowicie- Cologne Muglera, świeży ale ciekawy zapach, mimo świeżości jest po muglerowsku mięsisty
nie dost perfumeriach, więc rzadko spotykany na ulicy
na allegro duże pojemności w dobrych cenach
na moim mężu bardzo trwały
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 12:07   #74
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
A Ty gdzieś w Bawarii mieszkasz?
Nie, ale jeżdżę warszawska komunikacją miejską...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 12:38   #75
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Stary 2008-08-22, 17:40   #76
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
Ja ze swojej strony polecilabym Cartiera...
Z Cartiera biorę pod uwagę tylko jeden zapach, ale zapach obłędny
Must, a szczególnie wersja wzmocniona L'Essence sprawia, że czuję się jak młody bóg

Cytat:
A z doświadczenia wiem, że zakupy w ciemno mogą skończyć się znalezieniem czegoś świetnego
Ja z doświadczenia wiem, że zakupy w ciemno rzadko kończą się znalezieniem czegoś świetnego

Cytat:
Escada Sentiment(ale nad nią myślałem właśnie przy okazji większych zakupów)
Nie lepiej Escada Magnetism?

Cytat:
noo i jeszcze myślę nad Versace Dreamerem - ale tutaj chciałbym się zapytać dlaczego takie obiekcje wobec niego?
Mam przeczucie, że pytanie to skierowane jest do mnie

No więc... to pierwszy (i nie ostatni ) zapach, który mnie autentycznie odrzucił. I nie chodzi tu o jakieś "organiczne" skojarzenia, ale podświadome/atawistyczne (wiem... mądrze to nie brzmi ). Dreamer kojarzy mi się bowiem ze smutkiem, lękiem, żałobą. Z czymś, co niepokoi umysł, zatruwa duszę. Nie moje marzenie

Cytat:
Pewnie Cię nie pocieszę, ale poza stolicą lepiej nie jest
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 18:55   #77
tomisco
Raczkowanie

A więc...

Moje 100 zł na perfumy zostało spożytkowane w następujący sposób

a. Escada Magnetism 50 ml
b. Paris Hilton Men 30 ml

Pozycję a. - przetestowałem, spodobała mi się, będzie idealna na jakieś niezobowiązujące wyjścia

Pozycja b. - zakupiona typowo w ciemno, nigdzie nie ma testerów, po recenzjach na necie szykuje się dość słodki, rześki zapach, a nuż mi podpasuje

Propozycja b. - kupiona ze względu na cenę - niecałe 17$ za 30 ml wydaje mi się interesującą ofertą

Oczywiście zakupy za granicą, dzięki pomocy jednej z wizażanek Czekam na paczkę, opiszę wrażenia co do PH
Stary 2008-08-24, 13:20   #78
Client
Raczkowanie

Witam
Jestem tutaj nowy i z zaciekawieniem wczytuje sie w forum. Watek wydaje sie idealny dla mnie Mam 21 lat ale nadal czuje sie jak nastolatek Sam od dłuzszego juz czasu poszukuje perfum dla siebie, na jesien, na te chlodniejsze dni, i tu powstaje dylemat. Przede wszystkim uwielbiam słodkie perfumy, oraz orientalne, drzewne. Perfumy jakie dotychczas używalem to :
Gucci Envy, Armani Code, Thierry Mugler A*Men(lecz tylko w wyjątkowych okazjach). W takich typach sie lubuje I zastanawiam sie nad nowym zakupem, mam nadzieje ze mi cos doradzicie.
Myslalem nad nastepujacymi zapachami :
Escada Magnetism
Christian Dior Fahrenheit 32
Jean Paul Gaultier, Fleur Du Male
Versace Dreamer
YSL M7
Chopard Heaven (Wiem wycofane,ale mam szanse je dostac, choć po troszke drogiej cenie)
Posiadam rowniez probki nastepujacych zapachow:
Shisedo Basala : Podoba mi sie i to bardzo, mocny korzenny killer, bardzo goracy, wrecz rozgrzewajacy, lecz co do tego zapachu poczekam az przybedzie mi "pare lat" zanim go sobie sprezentuje.
Gucci Pour Homme : skóra,cygara, elegancja francja, czyli perfumy dla biznesmena, podobaja mi sie, ale nie wyobrazam sobie siebie, chlopaka luzno ubranego pachnacego tymi perfumami.

Dodam, że lubie tzw. "dziwne zapachy", trudne w odbiorze, kontrowersyjne, ale nie banalne, przyciagające wzrok
Z góry dziekuje za pomoc

Edytowane przez Client
Czas edycji: 2008-08-24 o 22:14
Client jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 22:03   #79
Kevin Lomax
Zadomowienie

tomisco - gratuluje Escady, dobry wybór !

Jutro testuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 22:53   #80
Paura
Raczkowanie

GG do Paura

Cytat:
Napisane przez Client Pokaż wiadomość
Myslalem nad nastepujacymi zapachami :
Jean Paul Gaultier, Fleur Du Male
Versace Dreamer
YSL M7

Posiadam rowniez probki nastepujacych zapachow:
Shisedo Basala : Podoba mi sie i to bardzo, mocny korzenny killer, bardzo goracy, wrecz rozgrzewajacy, lecz co do tego zapachu poczekam az przybedzie mi "pare lat" zanim go sobie sprezentuje.
Gucci Pour Homme : skóra,cygara, elegancja francja, czyli perfumy dla biznesmena, podobaja mi sie, ale nie wyobrazam sobie siebie, chlopaka luzno ubranego pachnacego tymi perfumami.
Myślałeś, testowałeś, odkryłeś to piękno (A wszystkie zacytowane piękne są wprost niemożliwie, sama bym najchętniej spiła ) i pytasz nas jeszcze o rady ?
Pozwoliłabym sobie tylko tak rzucić, że Basala jest niezwykle ciężka do dostania. Bardzo niezwykle. W perfumerii, jak już coś ma się ostać, to zazwyczaj z linii pielęgnacyjnej, na Truskawie już się nie pojawia, na E-bay'u widuję czasami aukcję, dwie, ale wcale nie takie okazyjne...
... więc jeżeli chcesz nią pachnieć, to ostrzegam, że "za kilka lat" to może być już tylko odległym wspomnieniem ...
Stary 2008-08-25, 08:49   #81
Kevin Lomax
Zadomowienie

Client - wypróbuj jeszcze Joop! Homme, Burberry London oraz Brit, Diesel Fuel for Life, Guerlain L'instant i Paco Rabanne Black XS.
Stary 2008-08-25, 11:45   #82
Client
Raczkowanie

Joop! Homme musze przyznac ze testowalem, moim zdaniem sredniak, no i odstrasza mnie to, że duż podróbek w stylu Juup itp. Reszty nie testowałem, ale na pewno przetestuje, dzięki za pomoc
A znacie może jakiś męski zapach podobny do damskiego Aliena? z dużą dawką jaśminu tylko w męskim wydaniu ?
Z góry dzięki
Client jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 12:32   #83
Kevin Lomax
Zadomowienie

Wiesz co, podróbki powstały i nadal powstają większości perfum. Nic na to nie poradzimy. Poza tym szkoda rezygnować z zapachu tylko dlatego, że na rynku są jego podróbki - ważne co ty wybierasz i z czym sie dobrze czujesz.

Dziś testowałem kilka zapachów, m.in. Terre D'Hermes i jednak nie przypadkowo jest tak wysoko w KWC.

The One D&G - mocno kwiatowy z jakąś gorzką nutą, trochę dziwak

Lempicka Au Masculin - raczej odpada, nie przepadam za tą anyżową nutą.

No i chyba wybór zamknie się na Guerlain L'instant i Joop! Homme. Ciężko będzie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 21:26   #84
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Client Pokaż wiadomość
Joop! Homme musze przyznac ze testowalem, moim zdaniem sredniak, no i odstrasza mnie to, że duż podróbek w stylu Juup itp. Reszty nie testowałem, ale na pewno przetestuje, dzięki za pomoc
A znacie może jakiś męski zapach podobny do damskiego Aliena? z dużą dawką jaśminu tylko w męskim wydaniu ?
Z góry dzięki
Aaa tam, po co szukać - kup Aliena
Analogicznie mogłabym dopytywać, czy jest coś damskiego podobnego do Fleur du Male - ale po co - podoba mi się FdM, używam FdM. I nikt mi nie zarzucił, że używam męskiego zapachu Myślę, że z Alienem też nie powinieneś mieć problemu.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 21:51   #85
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Aaa tam, po co szukać - kup Aliena
Analogicznie mogłabym dopytywać, czy jest coś damskiego podobnego do Fleur du Male - ale po co - podoba mi się FdM, używam FdM. I nikt mi nie zarzucił, że używam męskiego zapachu Myślę, że z Alienem też nie powinieneś mieć problemu.
Popieram , mam skromną trzydziestkę i nikt mi nic nie zarzucił - na mnie piękny lekko jaśminowy cedr muśnięty nutką pieprzu i mydlanego piżma. Choć używam rzadko i raczej na nocne eskapady .

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-26, 19:46   #86
tomisco
Raczkowanie

a ja dziś po testach wnikliwych i owocnych zakupiłem

Carolinę Herrerę 212, jeszcze sie cieszyć będę ciepłą porą
Stary 2008-08-30, 17:01   #87
Kevin Lomax
Zadomowienie

Moje gratulacje Ja też trafiłem na korzystną ofertę i chyba zdecyduje się na Escade Magnetism 50ml
Stary 2008-08-30, 19:14   #88
201701160959
Konto usunięte

a ja myślałem ze perfumy to tylko taki drozszy dezodorant
czytajac ten temat widze ze nawet czasem nie wypada gdzies isc w okreslonym zapachu bo strach
"Powiem krótko", nigdy nie mialem perfum drozszych niz 50zl. Co polecicie do 150zl. Nie wiem czy to wazne ale podam swoj wiek 20 lat Jak bedzie trzeba dopisze jeszcze wrost i znak zodiaku
201701160959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 19:25   #89
Kevin Lomax
Zadomowienie

Zamiast znaku zodiaku, wzrostu czy rozmiaru buta napisz jakie lubisz zapachy i czy potrzebny Ci on na wieczór czy jako zapach uniwersalny, "na codzień".
Stary 2008-08-30, 19:53   #90
tomisco
Raczkowanie

Kevin - ile za Escade Magnetism, że taka okazja?

Ja za w przeliczeniu 60 zł zamówiłem 50 ml z USA, czekam na paczkę - jak dojdzie napiszę czy oryginał, czy nie jest "leżakowany" zapach latami i czy ogólnie wszystko ok

A teraz śmieszna historia z dzisiaj

Przed wyjściem z domu, zdecydowałem się na mój number 1 - Joop Nightflight - praktycznie po 5 minutach od aplikacji na skórę wychodziłem z domu - pierwszym celem padł sklepik osiedlowy, tzw. warzywniak, chciałem sobie gumy kupić.
Wchodzę do sklepu, praktycznie pusto, w drzwiach minąłem jedynego klienta. Podchodzę do lady, w tym momencie młodsza pani ekspedientka, która jeszcze nie zdążyła mnie zauważyć, bo chowała towar na półkę woła przez pół sklepu do drugiej "Ale ładnie zapachniało! Ciekawe co nam dzisiaj do tego sklepu przywieźli, że taki fajny zapach". Zaraz po tej wypowiedzi odwróciła się tak, że stanęła praktycznie na wprost mnie Mina jaką ujrzałem na jej twarzy wprawiła mnie w dobry humor na cały dzień(pomieszanie zmieszania, zawstydzenia, ale też i ładnego uśmiechu)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości