![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapachy dla nastolatków - temat zbiorczy?
Coś w tym Opium faktycznie jest.
Jestem filigranową 22-latką i męskim Opium zlewam się bez pamięci ![]() Ubóstwiam je tak na sobie, jak i na przystojnym mężczyźnie. Mój 'kliniczny' przypadek chyba ostatecznie obala wizerunek tych perfum, jako signature scent 'faceta w garniaku'. Skończmy ze stereotypami, przynajmniej na tym forum ![]()
![]() |
#62 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Aha... Po czymś takim musiałam dopisać do wish-listy "Do przetestowania" ![]() Potwierdzam, dziś testowałam ![]() Szczególnie weterynaryjna ![]() I przyjmijmy powyższe za nasze motto ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Ok kochani, dzisiaj się przełamałem
![]() W ruch poszło Opium, do tego ubranie typowo w moim stylu - fajnie skrojony t-shirt z J&J oraz wąskie jeansy za kolana, do tego adidas superstary na nogach ![]() ![]() Teraz inna sprawa - mam 100 zł do wydania - kwota całkiem z przypadku, nieplanowany zakup perfum się szykuje... Jako, że nieplanowany - rozważam zakup w ciemno jakiegoś testera na Allegro, bądź jakiegoś 30/50 na perfumieria.pl Polećcie w tej cenie coś ciekawego, innego niż reszta - mało znanego może, ale na koniec lata/ wczesną jesień - na późniejszą zakupie coś specjalnego : ![]() Co myślicie o: http://www.allegro.pl/item418686820_...yg_tester.html ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to trzeba leczyć...? ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
tomisco - nie żebym nakłaniał, ale ja kupiłbym w ciemno Bulgari Black
![]() ![]() A tak bardziej serio - Dunhill Desire Men. Na tą porę chyba idealny, na perfumeria.pl 50ml za 64 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||||||||
BAN stały
|
Robi się ciekawie...
![]() Cytat:
![]() Obsession... ![]() ![]() ![]() Btw Obsession Night - interesujący, nienachalny, trwały (podobieństwo z pierwowzorem tylko w nazwie). Ale... wybija się z niego drażniąca nuta (zamsz?) przypominająca mi "mroźny ozon", ewentualnie schłodzonego ogóra ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale A*mena używałem próbkowo, z czystej przekory, próbując odnaleźc w nim to "piękno" i poczuć się jak "upadły anioł" ![]() Layila, Twoja słabość do tego zapachu już dawno zapadła mi w pamięć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chodź no tu do Gryxia ![]() Cytat:
![]() _________________ Edit: Desire (męskie i damskie) dają radę ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja ze swojej strony polecilabym Cartiera, znam teraz juz pana, a wczesniej nastolatka ( ach ten uplyw czasu ;-) ) ktory cale swoje zapachowe jestestwo poswiecil wlasnie Cartierom.
Jest w nich i elegancja i ta szelmowska nuta igrania z nosem, kojarzaca sie z mlodoscia i szalenstwem ( o ktore to starszych tez podejrzewam, zeby nie bylo ;-) ) Najsmaczniejszy jest oczywiscie Declaration Essence, ktorego w mlodosci zdazylo mi sie naduzywac. Potestuj tez klasycznego Cacharela pour Homme ( lezy gdzies czasem na tylach najnizszych polek Douglasa, zapomniany, choc piekny ) Swoja droga, patrzac wstecz i probujac przypomniec sobie " po zapachu" moich z wtedy, z kiedys, kolegow, zapadali mi w pamiec ( no i w nos ) ci, ktorzy uzywali wyrozniajacych sie zapachow, zdecydowanych, w jakis sposob nie powielanych przez pachnaca wtedy Lacosta i tym podobna zielenina reszte. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Większe zakupy planuję około końca września, gdy wypłacą mi stypendium, na chwilę obecną i tak mój nr1 to Nightflight, którym namiętnie męczę otoczenie ![]() A z doświadczenia wiem, że zakupy w ciemno mogą skończyć się znalezieniem czegoś świetnego, czego próżno szukać np. w Sephorze(patrz chociażby ten Joop! Nightflight) ![]() Skusiłbym się może na B*Men'a - zawsze miałem opory przed tym przepychem, ale fakt - zapach fajny, nie pozostawiający nikogo obojetnym. Do tego dochodzi Escada Sentiment(ale nad nią myślałem właśnie przy okazji większych zakupów), noo i jeszcze myślę nad Versace Dreamerem - ale tutaj chciałbym się zapytać dlaczego takie obiekcje wobec niego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Sama bratu kupiłam Le Male kiedy był w Twoim wieku. Moi ulubieni
![]() Kurczę, ja jestem aktualnie w wieku wrogości do osiemnastolatków ;D i wciąż mi się z dziećmi kojarzą, jednak chyba każdemu mężczyźnie przed 30ką wkleszczyłabym Tokyo. No, ale pewnie się wybijasz, więc poszukaj jakiegoś unisexowego niszowca, pewnie takie szukanie sprawi Ci przyjemność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
a jak z trwałością?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
wspomniałeś u B*Men'a i przypomniał mi się inny zapach Muglera, który uwielbiam na moim mężu i na sobie
![]() ![]() nie dost perfumeriach, więc rzadko spotykany na ulicy na allegro duże pojemności w dobrych cenach na moim mężu bardzo trwały |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale jeżdżę warszawska komunikacją miejską...
![]()
![]() |
#75 |
Piers do przodu
|
![]() |
#76 | |||
BAN stały
|
Z Cartiera biorę pod uwagę tylko jeden zapach, ale zapach obłędny
![]() Must, a szczególnie wersja wzmocniona L'Essence sprawia, że czuję się jak młody bóg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No więc... to pierwszy (i nie ostatni ![]() ![]() ![]() Pewnie Cię nie pocieszę, ale poza stolicą lepiej nie jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
A więc...
Moje 100 zł na perfumy zostało spożytkowane w następujący sposób ![]() a. Escada Magnetism 50 ml b. Paris Hilton Men 30 ml Pozycję a. - przetestowałem, spodobała mi się, będzie idealna na jakieś niezobowiązujące wyjścia ![]() Pozycja b. - zakupiona typowo w ciemno, nigdzie nie ma testerów, po recenzjach na necie szykuje się dość słodki, rześki zapach, a nuż mi podpasuje ![]() Propozycja b. - kupiona ze względu na cenę - niecałe 17$ za 30 ml wydaje mi się interesującą ofertą ![]() Oczywiście zakupy za granicą, dzięki pomocy jednej z wizażanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jestem tutaj nowy i z zaciekawieniem wczytuje sie w forum. Watek wydaje sie idealny dla mnie ![]() ![]() Gucci Envy, Armani Code, Thierry Mugler A*Men(lecz tylko w wyjątkowych okazjach). W takich typach sie lubuje ![]() Myslalem nad nastepujacymi zapachami : Escada Magnetism Christian Dior Fahrenheit 32 Jean Paul Gaultier, Fleur Du Male Versace Dreamer YSL M7 Chopard Heaven (Wiem wycofane,ale mam szanse je dostac, choć po troszke drogiej cenie) Posiadam rowniez probki nastepujacych zapachow: Shisedo Basala : Podoba mi sie i to bardzo, mocny korzenny killer, bardzo goracy, wrecz rozgrzewajacy, lecz co do tego zapachu poczekam az przybedzie mi "pare lat" zanim go sobie sprezentuje. Gucci Pour Homme : skóra,cygara, elegancja francja, czyli perfumy dla biznesmena, podobaja mi sie, ale nie wyobrazam sobie siebie, chlopaka luzno ubranego pachnacego tymi perfumami. Dodam, że lubie tzw. "dziwne zapachy", trudne w odbiorze, kontrowersyjne, ale nie banalne, przyciagające wzrok ![]() Z góry dziekuje za pomoc ![]() Edytowane przez Client Czas edycji: 2008-08-24 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
tomisco - gratuluje Escady, dobry wybór !
![]() Jutro testuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozwoliłabym sobie tylko tak rzucić, że Basala jest niezwykle ciężka do dostania. Bardzo niezwykle. W perfumerii, jak już coś ma się ostać, to zazwyczaj z linii pielęgnacyjnej, na Truskawie już się nie pojawia, na E-bay'u widuję czasami aukcję, dwie, ale wcale nie takie okazyjne... ... więc jeżeli chcesz nią pachnieć, to ostrzegam, że "za kilka lat" to może być już tylko odległym wspomnieniem ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Client - wypróbuj jeszcze Joop! Homme, Burberry London oraz Brit, Diesel Fuel for Life, Guerlain L'instant i Paco Rabanne Black XS.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Joop! Homme musze przyznac ze testowalem, moim zdaniem sredniak, no i odstrasza mnie to, że duż podróbek w stylu Juup itp. Reszty nie testowałem, ale na pewno przetestuje, dzięki za pomoc
![]() A znacie może jakiś męski zapach podobny do damskiego Aliena? z dużą dawką jaśminu tylko w męskim wydaniu ? ![]() Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Wiesz co, podróbki powstały i nadal powstają większości perfum. Nic na to nie poradzimy. Poza tym szkoda rezygnować z zapachu tylko dlatego, że na rynku są jego podróbki - ważne co ty wybierasz i z czym sie dobrze czujesz.
Dziś testowałem kilka zapachów, m.in. Terre D'Hermes i jednak nie przypadkowo jest tak wysoko w KWC. The One D&G - mocno kwiatowy z jakąś gorzką nutą, trochę dziwak ![]() Lempicka Au Masculin - raczej odpada, nie przepadam za tą anyżową nutą. No i chyba wybór zamknie się na Guerlain L'instant i Joop! Homme. Ciężko będzie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Analogicznie mogłabym dopytywać, czy jest coś damskiego podobnego do Fleur du Male - ale po co - podoba mi się FdM, używam FdM. I nikt mi nie zarzucił, że używam męskiego zapachu ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
a ja dziś po testach wnikliwych i owocnych zakupiłem
![]() Carolinę Herrerę 212, jeszcze sie cieszyć będę ciepłą porą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Moje gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
a ja myślałem ze perfumy to tylko taki drozszy dezodorant
![]() czytajac ten temat widze ze nawet czasem nie wypada gdzies isc w okreslonym zapachu bo strach ![]() "Powiem krótko", nigdy nie mialem perfum drozszych niz 50zl. Co polecicie do 150zl. Nie wiem czy to wazne ale podam swoj wiek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Zamiast znaku zodiaku, wzrostu czy rozmiaru buta napisz jakie lubisz zapachy i czy potrzebny Ci on na wieczór czy jako zapach uniwersalny, "na codzień".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Kevin - ile za Escade Magnetism, że taka okazja?
![]() Ja za w przeliczeniu 60 zł zamówiłem 50 ml z USA, czekam na paczkę - jak dojdzie napiszę czy oryginał, czy nie jest "leżakowany" zapach latami i czy ogólnie wszystko ok ![]() A teraz śmieszna historia z dzisiaj ![]() Przed wyjściem z domu, zdecydowałem się na mój number 1 - Joop Nightflight - praktycznie po 5 minutach od aplikacji na skórę wychodziłem z domu - pierwszym celem padł sklepik osiedlowy, tzw. warzywniak, chciałem sobie gumy kupić. Wchodzę do sklepu, praktycznie pusto, w drzwiach minąłem jedynego klienta. Podchodzę do lady, w tym momencie młodsza pani ekspedientka, która jeszcze nie zdążyła mnie zauważyć, bo chowała towar na półkę woła przez pół sklepu do drugiej "Ale ładnie zapachniało! Ciekawe co nam dzisiaj do tego sklepu przywieźli, że taki fajny zapach". Zaraz po tej wypowiedzi odwróciła się tak, że stanęła praktycznie na wprost mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.