|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Komu serce, komu kości - kontrowersyjna sprawa poćwiartowania papieża. Co sądzi
Ja ten pomysł uważam za totalny absurd.
Człowiekowi po śmierci powinien być okazany szacunek! JPII chciał by jego ciało pozostało w Rzymie, więc uszanujmy jego wolę !!!.
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
Dot.: Komu serce, komu kości - kontrowersyjna sprawa poćwiartowania papieża. Co sądzi
Papieskie mumie:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5512 |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
To bezczeszczenie ciała zmarłego!!!!! Kto to w ogóle wymyślił???!!! Głupota totalna!
|
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajna stronka
|
|
|
#65 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A ten artykuł przypadkiem w sumie znalazłam, bo mnie to zainteresowało: Cytat:
Da się tkankę stałą jak mózg wyciągnąć przez nos? |
||
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Co do serca to uważam, że ono powinno być w Polsce bo sam Karol Wojtyła prosił o to by jego serce spoczeło w ojczyźnie....a co do ćwiartowania reszty ciała to
...to jest obrzydliwe i nie do pomyślenia przezemnie....Byłam tydzień temu na mszy i ksiądz mówił że ludzie teraz dążą do jak największej kasy, że chcą mieć najnowsze telefony, mp3, konsole, komputery... a że to jest zupełnie zbędne, że teraz rodzice nie wiedzią jakie prezenty dziecią kupić na swięta bo dzieci wszystko juz mają, i powinniśmy się tego wstydzić....a co najzabawniejsze ten sam ksiądz kilka tygodni temu zmienił już 3-ci raz auto w ciągu chyba 2 lat??? I za każdym razem było to naprawde bardzo dobre auto i bez żadnych usterek poprotu zmienił na kolejny lepszy, droższy model i kto tu powinien się wstydzić A i jeszcze ten ksiądz ma 3 telefony komórkowe...
|
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
No co ty?!
"Mumii" nie oglądałaś? ![]() W sumie, nie mi oceniać czy to dobre czy właściwe, czy zgodne z czymś tam, robić z JP2 "mumię" ( o ile oczywiście to prawda). I nawet jestem w stanie to zrozumieć w jakimś stopniu. Prosze pamiętać, że dla wielu JP2 jest kimś w rodzaju megaświętego, bliskiego Bogu, namaszczonego szczególnym, boskim błogosławieństwem. I wiara w to, powoduje, że nawet te martwe szczątki przybliżają do Boga.
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
ja uwazam, ze jesli taka byla jego wola czyli spocząć w Rzymie to niech tak bedzie ..ale jesli ma juz zostać przewieziony to w calości a nie na czesci... Niech jego cialo spoczywa w Wadowicach jego rodzinnym miecie..
Niechciałabym zeby mnie kroili na kawałki.. dajcie spokoj .. to okrutne!
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to to przede wszystkim niemająca dna zachłanność kościoła na pieniądze, która ma gdzieś to, że papież nie życzył sobie tego.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie najśmieszniejsze jest to, że kościół czepia się kremowania zwłok, że to niszczenie ciała, że ono samo w ziemi powinno spoczywać, ble, ble, ble, ale sam robi coś o wiele gorszego. Jak można kogoś pociąć na kawałki w XXI wieku i udawać, że jest ok. Nie wiem, może za dużo Dextera się naoglądałam, ale dla mnie to czysta psychopatia.
Właśnie czytałam chyba w Metrze wypowiedź kobiety z Irlandii, że w ich kościele jako atrakcja turystyczna jest zakonserwowana głowa jakiegoś ichniego świętego, wystawiona w przezroczystej gablocie. Czy ona kogoś zbliża do Boga? Czy ktoś przychodzi "pogadać z głową" i się do niej pomodlić? Nieee, po propstu pstrykają sobie z nią fotki i tyle. Jedni mają w kościele słynny obraz Michała Anioła, inni największe organy kościelne w Europie, a inni głowę świętego. Czymś trzeba przyciągać turystów. Paranoja. |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Od zarania dziejów kościół czerpie korzyści z takich rzeczy. To się nigdy niestety nie zmieni.
A my nie mamy żadnego na to wpływu... |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
ktos na jakims forum kiedys powiedzial "kosciol cofa sie do sredniowiecza - tam gdzie jego miejsce" i mysle ze to calkiem trafne stwierdzenie
![]() mysle ze takim postepowaniem krk sam kopie sobie grob i nie powiem zeby mnie to martwilo a swoja droga czy organy po tak dlugim czasie od smierci nie sa juz w stanie rozkladu? jak oddzielic np serce od reszty wnetrznosci? Edytowane przez effcia82 Czas edycji: 2008-05-14 o 14:36 Powód: blad |
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

...to jest obrzydliwe i nie do pomyślenia przezemnie....
I za każdym razem było to naprawde bardzo dobre auto i bez żadnych usterek