![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 1994
Cytat:
No dobra. Rozkręcam się. Jestem Ola . Mam 14 prawie lat. Przypominam 9.09 . Moje życie rozpoczęło się w piątek o godzinie 13.25 dla przypomniania DZIEWIąTEGO WRZEśNIA. : ) Staram się być koleżeńka i towarzyska (niech mi któraś coś skojarzy.!) Choć nie każdy to docenia .. Wiecznie zakochana. Tym razem od 3.09.07r w największym kretynie świata . Obecnie rozstana z jakimikolwiek nałogami ![]() ![]() Na chwilę obecną brak jakiejkolwiek ziemskiej duszyczki przy duszy - i dobrze, mam dość tych chemicznych przyjaźni . Uwielbiam rap , całą subkulturę hip-hop trochę mniej - nie umiem Graffiti a co do stroju to fakt, większość moich bluz jest z kapturem ale dresy mam tylko jedne - choć trochę hiphopowe ![]() ![]() ![]() `bo proste, że PROSTO. podążam non-stop, często pod prąt żeby minąć kłopot. Przede wszystkim WWO, Firmę i HG (Hemp Gru) a poza prosto przede wszystkim Dalej .. Kocham zakupy, z koleżankami jestem w CH przyjamniej w co drugą sobotę (w roku szkolnym) teraz w wakacje jestem częściej . Kocham sport, chcę schudnąć - uważam że mam biig pupę i duże uda . Uczę się.. uczę się tak sobie . Podstawówkę skończyłam ze średnią 5.0 , pierwsze półrocze I gimnazjum - 3.43 a teraz 3.93 . Staram się , ale mi to nie wychodzi . Interesują mnie komputery, w podstawówce miałam 6 z informatyki, a w gimnazjum będę informatykę miała w II bądź II klasie dopiero. Przyszło mi do głowy że po liceum (albo technikum ... ) pójdę na wyższa szkołę dziennikarstwa lub zostanę pedagogiem. Nie mam pomysłu na życie. Ogólnie moje życie jest roztrzepane, czasami wręcz smutne .. Non-stop są jakieś problemy .. i to wcale nie takie jak mają moi rówieśniki, że oceny, zauroczenia . . Ale nie chcę żebyście pomyślały że jestem jakąś depresyjną panienką , jest okej .. przynajmniej na razie . ![]() Jak wspomniałam lubię zakupy - więc jestem cholernie rozrzutna . Żadna grubsza kasa się przy mnie nie utrzyma ![]() ![]() ![]() ![]() Się rozpisałam. Ale trudno. MACIE TO PRZECZYTAĆ . ! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Ohohoo, aleś się rozpisała
![]() ![]() Co do tego odchudzania, to wiesz - ja też bym chciała, bo według mnie mogłabym schudnąć, ale jakoś nie mam to tego zapędu, powera takiego... ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też myślę o dziennikarstwie w przyszłości ![]() I nie obawiaj się, że jesteś depresyjną panienką, przecież każdy ma jakieś problemy ![]() ![]() ![]() Ja osobiście zbieram na aparat cyfrowy, miałam na to przeznaczyć stypendium, ale nie wiem jak to będzie, bo w tym tygodniu jadę na miasto, więc... ![]() ![]()
"Wiesz, mam ochotę pokazać ci zdjęcia z poprzednich wakacji. (...) Wiesz co było najgorsze? Poranki. Za każdym razem, gdy się budziłam wyobrażałam sobie, że całujesz mnie w kark, a wtedy dreszcze przechodzą moje ciało. Ciebie tam nie było, nie całowałeś mnie, a jednak czułam dreszcze."
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Monika ;* już po, hehe. Nie było za miło, ale cieszę się, że etap męczarni u dentysty mam za sobą.
A co do pytania o dziewictwo ... w naszym wieku odpowiedź wydaję się prosta, aczkolwiek mam koleżankę starszą ode mnie o miesiąc, tzn. w naszym wieku i zrobiła to z chłopakiem o 5 lat starszym od siebie. Tak więc żadne rzeczy mnie już nie ruszą. Dziewicą jestem, chłopaka nie mam, bo chyba mieć nie chcę ![]() no to żeby nie było, że przynudzam. Jak w ogóle dostałyście się tu, na wizaż ? Jak się zaczęła wasza przygoda z tym portalem ?
#65 |
Raczkowanie
|
Hm, sama już nie pamiętam jak to się zaczęło, szukałam chyba czegoś o kosmetykach i wpadłam na ten portal. I już tu siedzę od ponad roku, ale miałam inne konto.
![]() Przy okazji to GO jak najbardziej jest Hip Hopem. Nawet nawiązują do tego w jakieś piosence. O, znalazłam! "Pytania tendencyjne, płyty będą złote. Czy Grupa Ope jest hiphopem? Jeśli rap umiera, to raperów wina. Poczytaj sobie Karola Darwina! I wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak rapopolo. ![]() ![]()
![]() Kuracja włosów: * prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11 * długość: 50 cm ![]() Voila! Forget Saturday morning cartoons! - I watch ShaneDawsonTV "Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. " |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Jeśli już jesteśmy przy temacie GO to dla mnie dokładnie rapopolo.
Komercyjny zespół z płytkimi tekstami piosenek, mam nadzieję, że cię nie uraziłam, ale takie mam zdanie na temat jednosezonowych zespołów.
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że Cię nie uraziłam ale jestem przywiązana do mojej muzyki, prawdziwego hardcoru .. rapu i nienawidzę i nie wyobrażam sobie żeby ktoś coś tak tandetnego nazywał hiphopoem. oczywiście nie zakazuję ci słuchac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na wizaż trafiłam szukając propozycji na pokój nastolatki. Następnie szukałam na głownym forum innych wątków o pokojach i zaczęły mi wyskakiwać wątki nie na temat jaki szukałam .. Więc znalazłam kilka dla siebie, potem wtrafiłam do KWC a nast. do szafy ![]() Jestem tu gdzieś od półroku ? ![]() MAIZY : a ty czego słuchasz ? ![]() Mam pomysł . Możemy zagrać w .. taką grę . ![]() ![]() Macie psa? Mam , lubisz śpiewać? Mam psa, nie lubię śpiewać, macie rodzeństwo. Nie mam psa, nie lubię śpiewać, mam rodzeństwo, lubicie szybkie samochody? Itp, itd .. więc zaczynam. CZY CZęSTO KłóCICIE SIę Z RODZICAMI ? Ta, mam często jakieś nieporozumienia, ostatnio często z mamą . Ponoć dojrzewam, he he . ;D
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Olasia, właśnie kojarzę się z tematu ` pokój nastolatki ` i podajże zakładałaś wątek o tym jak urządzić pokój w stylu hip-hop.
Co do muzyki, różne rodzaje, w zależności od mojego buntu. ![]() Kilka miesięcy miałam tzw. fazę na styl emo, a więc wiadomo hardcore, rock, emo itd. Ostatnio znowu się przełamałam i jadę na rocku, popie, tak delikatniej niż ostatnio. Co do kłótni z rodzicami. Mieszkam tylko z rodzicielką, więc jej wylewam swoje żale, pretensje i sugestie. Wiadomo, że nie zawsze się zgadzamy, ale nie jest z tym tak źle. Z ojcem mało co utrzymuje kontakt, założył na nowo rodzinę i ja mało go interesuję. Zdarza wam się kupować ciuchy na allegro?
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Ohoo ale nam się wątek rozrasta
![]() Ja już nawet nie pamiętam jak znalazłam się na wizażu... tak dawno to było ![]() Olasia no pewnie, żeś gówniara, a coo! (jak my wszystkie, ale ciii... ![]() Z rodzicami kłócę się często ![]() ![]() ![]() To następne pytanie: Jaki macie obecnie styl?? chodzi ogólnie o ciuchy, fryzury, makijaż itp
![]()
"Wiesz, mam ochotę pokazać ci zdjęcia z poprzednich wakacji. (...) Wiesz co było najgorsze? Poranki. Za każdym razem, gdy się budziłam wyobrażałam sobie, że całujesz mnie w kark, a wtedy dreszcze przechodzą moje ciało. Ciebie tam nie było, nie całowałeś mnie, a jednak czułam dreszcze."
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Oj tam, czternastolatki to już takie małe kobietki, nie byle co. W sumie tak sobie myślę, że jak skończę 15 lat to też już nie będę marudzić, że gówniara.
Jeśli chodzi o styl ubierania, to w dziale moda inspirują mnie dwa wątki, mianowicie street fashion i oldschool. A ubieram się po prostu w to, co mi się najwygodniej nosi. W szafie dużo mam czarnych ubrań ( tak jak wspomniałam, pozostałości po fascynacji emo ), ale doszłam do wniosku, że dopiero mam czternaście lat i nie chce, żeby wyglądało to, jakbym miała załobę. Odnoście fryzury. Dałabym wszystko, żeby cofnąć czas. Rozjaśniłam włosy, cały zabieg cholernie mi je zniszczył, pióra miałam jak po prasowaniu dosłownie. Na dzień dzisiejszy nie jest już tak źle, pogodziłam się z tym, że naturalne włosy będę miała gdzieś tak za dwa lata. Nie maluję się, ze względu na to, że leczę trądzik, nie ma go dużo, ale zawsze to lepiej jak skóra oddycha. I ostatnia zmora jeśli jesteśmy już przy ubraniach i dobrym wyglądzie. Figura. Dobra, dobra. Niby znajomi mówią mi, że gruba nie jestem, chuda też nie. Taka w sam raz, ale nie czuję się za dobrze w swojej figurze, więc wakacje są, a chytry plan jest i mam nadzieję, że się uda. Uff, no to się rozpisałam. Czekam na wasze posty odnośnie ubioru itd. ps. wysłałam pw do małej94, bo widzę, że nasz rocznik.
#74 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiem Olka, że jesteśmy małe kobietki, o gówniarach mówię ironicznie i w pryzmacie tego forum, gdzie tak młode osoby są rzadkością
![]() Ja na dział "moda" nie wchodzę, po co mi to... Nawet jeśli chciałabym mieć markowe ciuchy to nie miałabym ich gdzie kupić, bo mieszkam na wsi. Oczywiście mam gdzie kupić porządne ubrania, ale nie dostanę tu szmatek z markową metką... ![]() ![]() Ja ubieram się tak, jak by to nazwać, typowo dla nastolatki. Na dół jeansy, czasem materiałowe bojówki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czekamy zatem na Małą94 i na pozostałe laski ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Moniko, bardzo dobra decyzja, zazdroszczę ludziom, którzy umieją zaakceptować siebie takim jakim się jest.
Uhh, a u mnie za oknem beznadziejna pogoda. Pada, brzydko, ponuro. A miałam ochotę poleżeć na kocu i wygrzewać się. A jak u was z książkami ? Chętnie czytacie ? Jakiej tematyki ? Macie ulubionych autorów?
#76 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, trochę mam do nadrobienia
![]() O sobie krótko, hm hm jak pisałam mam chłopaka, 2 lata starszy. Tak jestem roztrzepana, rozkojarzona. Artystka od urodzenia, grałam na keyboardzie, ale rzuciłam muzykę w imię poezji ![]() ![]() Styl, w jakim się ubieram został wymieniony powyżej, ma się rozumieć: glany, trampki, czerń, ćwieki i te sprawy. Książki to tylko HP, wszystkie tomy no i ogólnie fantastyka, teraz będę Hobbita czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Hejka tez mam 14 latek
![]()
#78 |
Rozeznanie
|
Witamy, witamy ;*
mam nadzieję, że będziesz się często udzielać.
#79 |
Zakorzenienie
|
Dobra hmm .
Mój styl to taki - wygodny. Staram się ubierac modnie , częsot jestem w galeriach, przeglodam czasopisma - ale wiadmo, kaska .. Chciałabym inspirować się hip hopem ale nie mam odwagi wyjść w dresach (a mam jedne - niby na wf ale są b. łądne .. takie czarne koło kolan taka gumka .. ![]() ![]() ![]() Uwielbiam rurki i topy )(te na grubych ramiączkach) unikam ostatnio t-shirtów i bluz bez kapturów . naszedł mnie szał na krótkie spodenki, mimo ze u mnie wciąż pada . xD dziś zakupiłam pomarańczowe w żólte kwiatki - takie hawajskie w H&m .. hmm ^^ fajne . Fryzura ... Nie mam dobrej sytuacji w klasie ale ścięłam włosy i każdy się nabijał - mi się podba z grzywki na bok rpzeszłam na prosta .. Choduję włosy teraz mam krótsze i grzywka i włosy przed ramie mi nie pasuje tu za bardzo .. zawsze stopniuję.. trzy lata pod rząd farbowałam na wakacjahc pod spodem na cie,mną wiśnię, brąz- niedlugo też, może namówię mamę na farbe, zawsze szamponetki używałam - ale o dziwo z ciemnej wiśni wciąż mam rude .. już się nie zmyje xD Makijaż .. maluję się, miękką kredką na górnej powiece - lekko odbija mi się na dolna i nie mam oczu kocicy a lekko podkręslone, używam mascary - b. często, ale na górne powieki, na dolne żadziej. Pudruję twarz ale b. żadko. Używam fluidów jedynie, ppuder mam jeden któreog użyłam dwa razy . Jak maluję całą twarz to nivea young lekki podklad + krem, dobrze się sprawdza pomimo złych opinii . ![]() ![]() ![]() P.s. wątek ożył ;ddd . nie jestem moderatorem ale mogę rozsesłać kilka zaproszeń, jeśli moderator nasz kochany, ale moderatorka kochana ^^ , nie mają nic rpzeciwko że kradnę jej robotę xddd i pytanko : Jakich kosmetyków używacie ?
No to ja to tak Nivea visage young podkład be beautiful i z tej samej serii zel oczyszczający (nie pamiętam ) - uważam że jest bardzo dobry, choć zel trochę piecze gdy znajdzie si,e na pryszczach - ale to dobrze, znaczy że działa i usuwa . Under twenty puder antybakteryjny - na całą twarz się nie andaje, ale punktowo jest git ;] cień miss sporty - jeden jedyny cień normalny firmowy, nie z gazety, różowy ^^ he he . no bo co jak cieni nie używam .. sprawdza się b . doborze, widze jego efekty na oczach mojej mamy , nie no nie oskarżam jej o kradzież ale mogłaby zapytać .. ![]() tusz miss spirty - taki zielony nowy z plastikową główką . zakochałam się w nim ![]() ![]() tusz miss sporty tajki różowy z niebieską główką - kicz nad kiczami . ehe . ![]() i mój ulubiony - kredka do oczu eveline .. hyhy ^^ dałam za nia 2 zł na bazarku xD mięciutka i z temerówka . superdługa - kocham jołl xD no i błyszczyki - brak ulubionych ani takich tego... xD wiem ze mam z bell - czekoladowy i z eveline - przeźroczysty . he he j jak zawsze sie rozpisałam , przepraszam. ![]()
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
No pewnie ze bede myslalm ze jestem osamotniona w moim roczniku a tu prosze mila neispodzianka
![]() ![]() ![]() W mojej kosmetyczce jest multum rzeczy co jest przejawem wciaz postepujacej choroby kupowania kosemtykow roznej masci ![]() ![]() No to juz chyba nadrobilam mniej wiecej zaleglosci chyba ze cos pominelam to mowic
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my tu chcemy więcje o tobie wiedzieć, pytanka były ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
O jak miło, że tu się coś dzieje, Olasia jak jesteś w stanie to pewnie, że sprowadź tu jakieś dziewuchy, bo chyba na towarzystwo żadnego pana nie ma co liczyć ^^.
Co do kosmetyków ... wspomniałam już, że się nie maluje. Błyszczyk na usta, żel peeling z serii Nivea Young, maseczka z pomidora i glinki Oriflame, balsamy bo mam strasznie suchą skórę iii niestety nie mogę się rozstawać z różnymi preparatami ukrywające moje niedoskonałości twarzy. Wiecie co ? Jest dopiero 18.50 a mi się chce spać, wszystko przez pogodę ... ![]()
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to Dobranoc ;* ;D
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Hmm nie pamietam przypomnijcie mi
![]() ![]()
#89 |
Rozeznanie
|
dzień dobry, ;* widzę Olasiu, że się nudzisz. Ja dziś wstałam o 6.30, potem znowu się położyłam i tak do 10.15. Dobrze, że dziś nie leje, a i tak jestem uziemiona przez ciotę
![]() Olasiu, powiedz mi jak tam twoje plany odnośnie pokoju w stylu hh.
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokój w stylu hip hop .. Wiesz, ja mam strasznie mały pokoik więc to nie przejdzie, ale warto sobie pomarzyć .. ![]() ![]() ![]() Skoro forum jest dla nas, o nas to ja mam takie pytanie .. Czy próbowałyście kiedyś papierosów, albo czy poszłyście gdzieś pić .. cokolwiek z % ze znajomymi ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.