|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: protal - francuska dieta proteinowa???
Moje drogie ja mam dzisiaj pierwszy dzien diety... czy ja moge kabanosy jeść w pierwszej fazie???? a jesli nie to jakie wedliny moge
takie które moge wziasc do pracy ??? prosze pomozcie
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
no ja juz pierwszy dzien mam za sobą !!! i jeszcze jakies 200 przede mna hihhih tak do konca to nawet nie wiem ile dni diety mnie czeka boniechce sie zalamywać wiec nawet drugiego etapu nie przeczytałam ... ale motywuje mnie fakt ze moja przyjacółka jest chuda jak szkapa w porównaniu z tym co było a była pąkiem tłustym ...a teraz jest poprostu laska... i nie wisi jej niegdzie skóra (taka poschudnieniowa) [26 lat ma - moze ma to znaczenie] pozdrawiam no i czekam na wrazenia...
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Jestem na protalu 8dzień... Waga pokazuje -4kg. nie jest to tak dużo jak niektóre z Was piszą ale mnie to cieszy. waga wyjściowa 93 teraz 89kg. Nie idzie mi to tak szybko pewnie dlatego, że mój organizm jest juz chyba przyzwyczajony do diet
ale dam rade!!!! będę się odzywać co jakiś czas... i chwalić się moimi sukcesami |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
witam
ja mam już - 5,5kg na diecie od 10 lutego.działa i to jest piękne. zaczynalam tu, na forum, i miło, że jakoś się reaktywowało
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie obiecalam ze nie bede oszukiwala no i na wage bede wchodzila raz w tygodniu a poza tym jak ktoś pisze ze schudł 5 kg w ciagu 4 dni .. to wiadomo ze pierwsze 2,5 kg to zawartosc zołądka.... ale ja mam dobry przyklad ze to dziala ... moja kumpela jak juz pisalam tylko ze ona w przeciwienstwie do mnie jest bardzo zawzieta i nie oszukiwala!!! dlatego dziewczyny mame czy chlopaka oszukacie ale wagi oszukac sie nie da zero czekoladek i chipsikow .... nie wiem tylko jak wytrzymam bez faworów ))) pozdrowionka dla Was!!!
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie robiłam badań, ale ogólnie czuję się dobrze ( może teraz gorzej, bo akurat jestem przeziębiona...)pierwszy dzień był dla mnie najgorszy...powodzenia:eh em:
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
mimee!
Ja ważyłam 93 przy 161cm wzrostu... jestem już 9dzień na uderzeniowej i co? 4kg to trochę mało nie uważasz?! Powiem szczerze, że troszkę mnie to irytuje! Dziewczyny piszą, że tyle schudły, Ty też, a u mnie kiepsko. Pierwsze 3 dni to -3kg potem cicho i wczoraj czy przedwczoraj kolejny. Wczoraj wieczorem waga nawet pokazywała kolejny utracony, ale dziś znowu wrócił!!!!!!!!!!!!!! ![]() Staram się jeść wszystko to co jest w książce. Piję ok 2l wody do tego zielonej herbaty 1l i DUPA!!!!Powiedz co wchodzi w skład twojego jadłospisu dziennego? NIE DAM SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez posti Czas edycji: 2009-02-27 o 21:35 |
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
waga pewnie stoi bo nie ukrywam że grzeszę a jeżeli chodzi o mój jadłospis to np. dziśśnidanie - pół serka wiejskiego, pół makreli, pół papryki 2 śnidanie - planuję pomidorka z serem białym obiad - salatka z piersi kurczaka, pomidora, ogórka, sałaty lodowej,cebuli i papryki w sosie jourtowo-ziołowym kolacja - jeszcze nie wiem ale chyba serek wiejski z jakimiś warzywami a w dni proteinowe to głównie jem mięso i jajka w przeróżnych kombinacjach i z różnymi sosami. ale się rozpisałam
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie ma cudów!!!! dieta cud to taka dieta gdzie sie je co sie chce a jak sie schudnie to bedzie cud!!!! musicie byc dzielnie jak sie jadło smakołyki przez ostatnie pare lat to teraz jak sie 4 dni ogranicza to niech sie nie wymaga zeby 10 kilo znikło!!! no niestety takie życie... ja sie trzymam ... narazie 4 dzien bez żadnych odstępstw!!!! pozdrawiam
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
ja też nie jadłam niczego co jest zabronione, tylko raz kupiłam jogurt o% tłuszczu ale w domu zobaczyłam, że ma za to cukier, no i go zjadłam, bo co nie wyrzucę przecież.
A jutro na śniadanie: warzywka!!!!!! Stęskniłam się za nimi... Dziś właśnie kończę 10 dzień uderzeniówki. We wtorek bądz w czwartek idę zrobić badania... Przed dietą nie były zachwycające. Cukier 112, cholesterol 220, no i morfologia taka jakaś... Mam nadzieję, że będą lepsze. Potem udam się do znachora i zobaczymy co powie. Przed dietą nie byłam u niego.
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
ja hestem na udezeniówce dzień 6 ... ale zastanawiam się czy nie zacząć juz następnej fazy ... tzn po powrocie do domu chciałąbym objeść się fasolką szparagową albo i czym innym... kaLAFIOREM.... no i mam dylemat ... a do Tych co tam 4 kg tylko schudły... jak juz pisałam !!! nie ma cudów ... ale jak tylko dacie rade wytrzymać i nie oszukiwać i nie przejadać się to bedzie dobrze !!!! tak na marginesie ja spadłam o 2 kg... no i zjadłam plasterek ziemniaków bo mama jak na złosć zrobiła przepyszny obiad ziemniaki zapiekane z serem i smietana z gałką muszkatałową i takie tam przyprawy z schbowymi z papryką i serem i sie skusiałm na jeden plasterek...
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane,
Dołączyłam dziś do Was, zakupiłam dużo nabiału i mięska, podjadam coś ciągle, żeby czasem nie dopadł mnie głód tylko to sikanie co chwile:/ brrr ale muszę dać radę, 10 kg mniej to mój cel. Mam do Was takie pytanko:czy można używać trochę ketchupu (np. do jajecznicy) ?pozdrowionka dla Was! podziwiam, że takie silne jesteście!
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Na pocieszenie dodam, że ta dieta ma minimalny efekt jojo. Stosowałam protal przez dwa tygodnie. Schudłam ok 4 kg. Miałam dziwne sensacje i ją przerwałam, bo myślałam, że to uszkodzona trzustka. Okazało się jednak, że moje sensacje jelitowe to przez rybę maślaną i pangę Przez dwa miesiące jadłam znowu normalnie i przytyłam tylko z 1,5 kg. Dlatego od wczoraj jestem znowu na protalu. Jem łososia, serki wiejskie chude i zrobiłam wczoraj pieczen z cielęciny. Będzie na kilka dni
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dzielne wojowniczki!!!
moja dietka trwa już 13dzień i jest ok! jest mnie o 5kg mniej. zrobiłam dziś badania a wyniki będę znała jutro, tylko cukier mi spadł Jutro dam znać jak tam wyszły wyniki... trzymajcie się! |
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
24 lutego minelo 3 misiace odkad stosuje diete mam 26,5 kg mniej i czuje sie swietnie. Zadko robie wystepki i sporo pije. To sie oplaca
Na innym forum, gdzie mamy silna grupe Proteinek i tlumaczenia z pierwszej reki z forum Dukana zamiescilam swoje zdjecia. Sama sie dziwie i nie moge uwierzyc, ze jeszcze niedawno bylam strasznie gruba.Pozdrawiam i zycze powodzenia w dazeniu do idealu
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
;((( kochane ... jewstem na diecie juz tydzien dokłądnie tydzien w tym 5 dni na proteinach 2 ważywa.. powiedzcie mi czy to normlanbe ze zeszło mi tylko 2kg?? bo wszyscy piszą ze zeszło im 4kg.. ami tylko 2... no ale jak juz pisałam jak sie jadło wczesniej chipsy i batony to teraz... no i mam pytanie czy moge jesc granulowane otręby sante ze śliwkami??
|
|
|
#79 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
a z tymi otrębami to nie mam pojęcia bo nie jadam, ale te śliwki to mi nie pasują
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
A wiec ja znowu porusze ten temat.
Dzisiaj zaczełam pierwszy dzien dietki Mam 158 i wage 54,5 Na sniadanie zjadlam parowke i wypilam herbate zielona. Na obiad kawalek polowki piersi z kurczaka. Caly czas pije wode niegazowana ( wkroilam sobie do niej dla smaczku trzy plasterki cytryny). ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Znalazlam fajny przepis na nalesnika francuskiego pasujacego do tej dietki wyprubuje go jutro ale przepis podaje :
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
Jutro kolezanka ma mi przyniesc ksiazke o tej diecie proteinowej.
Wyniki sa. Zwazylam sie rano ii .... 53kg
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
start jutro.. zaczynam z wagą 68,300 bo niestety przytyło mi sie 1,300 w ciągu 2 tygodni![]() pozdrawiam!
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
No mam si znowu czym pochwalic...
Wstaje ide od razu do wagi i 51 kg huraaa... Sama w to nie wierze
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Klopsiki indycze 6 szt. 25 dkg zmielonej piersi indyczej 2 łyżki otrębów np.owsianych majeranek ząbek czosnku pieprz kostka rosołowa Wymieszać składniki,zrobić klopsy,ugotować w rosole z kostki,mięsa nie solić bo rosół jest słony. |
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede mną droga daleka i jakoś zwątpienie mnie ogarnia ![]() Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wam. Czy mogę się przyłączyć
Moja obecna waga: 62,5 kg Wzrost: 166 cm Chcę schudnąć: min 5 kg |
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
halo dziewczyny!! czemu nikt nic nie pisze czy wszyscy sie poddali?? cieżko jak .... wytrzymać w tej diecie bez grzechu ... ja jestem w tygodniu samych protein a zjadłam twarog ze szczypioem i zodkiewką i dużo tego wszystkiego dowaliłam ... i nie wime czy to juz był grzech czy jeszcze nie??
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
czyli grzech
a my piszemy na drugim wątku:http://www.wizaz.pl/forum/showthread...304067&page=44
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chciałabym się dowiedzieć, co kryje się pod nazwą "produkty skrobiowe" w 3 fazie? Po prawie 3 miesiącach osiągnęłam upragnioną wagę i za 2 dni chcę przejść na 3 etap diety. Będę mogła zjeść wreszcie mój ulubiony groszek? I wytęsknioną czerwoną fasolę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

no ja juz pierwszy dzien mam za sobą !!! i jeszcze jakies 200 przede mna hihhih tak do konca to nawet nie wiem ile dni diety mnie czeka boniechce sie zalamywać wiec nawet drugiego etapu nie przeczytałam ... ale motywuje mnie fakt ze moja przyjacółka jest chuda jak szkapa w porównaniu z tym co było a była pąkiem tłustym ...a teraz jest poprostu laska... i nie wisi jej niegdzie skóra (taka poschudnieniowa) [26 lat ma - moze ma to znaczenie] pozdrawiam no i czekam na wrazenia...
ale dam rade!!!! będę się odzywać co jakiś czas... i chwalić się moimi sukcesami
na diecie od 10 lutego.działa i to jest piękne. zaczynalam tu, na forum, i miło, że jakoś się reaktywowało
zero czekoladek i chipsikow .... nie wiem tylko jak wytrzymam bez faworów