Gafy u ginekologa ;) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 18:18   #61
mangonetta
Przyczajenie

Dot.: śmieszne sytuacje u ginekologa :D

heh niesamowite sytuacje naprawde można sobie humor poprawić Heh przypomniały mi się dwie sytuacje z majtkami

Ja jak byłam raz u ginekolga też miałam tunikę, rozebrałam się, kłade na kozetkę, lekarz już chce robic USG dopochwowe a tam majtki (ale siara) wypaliłam : "yyy jeszcze majtki, zapomniałam !" hehe

Inna sytuacja (ale już nie u ginekologa)jak leżałam pare lat temu w szpitalu no i wieczorem wychodze po kąpieli z łazienki i zmierzam z ciuchami w ręku do sali, Pare minut później słyszę pielęgniarkę : "Ktoś tutaj majtki zgubił" , leżały na środku korytarza
Myslałam że spale się ze wstydu heh
mangonetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 18:38   #62
winklepicker
Wtajemniczenie

Raz miałam robione USG i lekarz kiedy chciał wrócić do biurka przewrócił cały ten stolik. Tam jeszcze były jakieś blaszane nerki i coś jeszcze. Huk niesamowity, jak wyszłam z gabinetu wszyscy mieli zabójcze miny. O tym samym lekarzu słyszałam jeszcze opowieści, że nuci podczas badania, a raz podobno bujał się na krześle i przewrócił - nie wiem czy to prawda.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 18:10   #63
cherry-lady
Wtajemniczenie

Ginekolog wiadomo od czego jest, więc skupiłam się tylko na tych częsciach ciała, które miały być badane "Zrobiłam się" tam, umyłam i poszłam szczęśliwa na wizytę. Po badaniu lekarz karze mi jeszcze pokazywać piersi. Ja zestresowana rozbieram się i stoję z rękami wzdłuż ciała. On daje mi jedną za głowę, a ja przypominam sobie właśnie, że mam nieogolone pachy i próbuję nią wrócić. On zaczyna się produkować, mówić o badaniu i chce drugą, ja na to: przepraszam, ale i tak nie słucham, bo jestem nieprzygotowana do tego badania i bardzo się stresuję on: dobrze, rozumiem, w takim razie dam pani ulotkę i dokończy pani sama Na domiar złego w domu przyłożyłam sobie kawałki papieru toaletowego do pach, aby antyperspirant nie pobrudził ubrania. Zupełnie o nich zapomniałam! Po badaniu zobaczyłam, że jeden wylądował na ziemi, a drugi w rękawie. Nawet nie chcę myśleć co było, gdyby zostały pod pachami! :hahaha
cherry-lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 09:27   #64
Oczus
Raczkowanie

cherry-lady: Twoja historia mnie zabiła hahaha
Oczus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 14:51   #65
ewelinka_111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherry-lady Pokaż wiadomość
Ginekolog wiadomo od czego jest, więc skupiłam się tylko na tych częsciach ciała, które miały być badane "Zrobiłam się" tam, umyłam i poszłam szczęśliwa na wizytę. Po badaniu lekarz karze mi jeszcze pokazywać piersi. Ja zestresowana rozbieram się i stoję z rękami wzdłuż ciała. On daje mi jedną za głowę, a ja przypominam sobie właśnie, że mam nieogolone pachy i próbuję nią wrócić. On zaczyna się produkować, mówić o badaniu i chce drugą, ja na to: przepraszam, ale i tak nie słucham, bo jestem nieprzygotowana do tego badania i bardzo się stresuję on: dobrze, rozumiem, w takim razie dam pani ulotkę i dokończy pani sama Na domiar złego w domu przyłożyłam sobie kawałki papieru toaletowego do pach, aby antyperspirant nie pobrudził ubrania. Zupełnie o nich zapomniałam! Po badaniu zobaczyłam, że jeden wylądował na ziemi, a drugi w rękawie. Nawet nie chcę myśleć co było, gdyby zostały pod pachami! :hahaha
świetna jesteś

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 17:04   #66
dorotna
Przyczajenie

u mnie tylko ginek zachwycał się moją szyjka macicy. rozwodził się jak jest piękna (biologicznie). chyba jakieś zboczenie zawodowe...
moja opowieść przy historii cherry lady wymięka;P
dorotna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 20:13   #67
Oczus
Raczkowanie

no wiesz... ta historia powala
A tak na marginesie to mój Gin ma żonę dentystkę - i tak czasami mnie zastanawia jak ich wieczór wygląda ...
Oczus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 01:20   #68
olgga
Przyczajenie

GG do olgga

mój gin ma żonę internistkę, to ja tym bardziej nie chce wiedzieć jak ich wieczór wygląda

U mojego każda wizyta powala śmiechem dbam o to , jestem regularnie co 2/3 miesiące, także zna mnie już dobrze i może wie,że ze mną może pożartować.
z jego textów:
-"musisz sobie znaleźć faceta z konkretnym fajfusem, bo jak narazie z tego co widze same małe cie odwiedzały" . ja ???? , a on "noo, masz błone dziewiczą jeszcze". ;d chyba żartował., nie wiem, bo za każdym razem narzekam na brak partnera
-zawsze komentuje mój fryz .
-gdy się wierce na fotelu, to przysięgam,że robi mi tak jakoś po łechtaczce, że dostaje ataku smiechu ;d swoją droga on też ma z tego nie złą frajdę chyba
-a z ostatnich wizyt co mi się tak kojarzy .. zaprowadziłam siostrę, ... powiedział jej,że "jesteśmy podobne.... ale nie z twarzy"
-no i zawsze mi mówi,że chce mieć ze mną dziecko
i to jest taki gine przy którym moge swobodnie świecić tyłkiem, piersami i i nie wiadomo czym jeszcze. Nie wiem co zrobie jak pójdzie na emeryture... wole nawet nie myśleć
olgga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 06:30   #69
Ivy123
Zadomowienie

O kurcze, Olgga, ale ciekawa masz relacje z ginem.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 22:05   #70
Asiulek87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Raz miałam robione USG i lekarz kiedy chciał wrócić do biurka przewrócił cały ten stolik. Tam jeszcze były jakieś blaszane nerki i coś jeszcze. Huk niesamowity, jak wyszłam z gabinetu wszyscy mieli zabójcze miny. O tym samym lekarzu słyszałam jeszcze opowieści, że nuci podczas badania, a raz podobno bujał się na krześle i przewrócił - nie wiem czy to prawda.

Popłakałam się ze śmiechu
Asiulek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 23:31   #71
allthatjazz
Raczkowanie

Moze nie jest to bardzo śmieszne ale dzieki tej sytuacji przestalam bac się i stresowac i wstydzic u ginekologa. Mialam nadzerke, dosc dużą i lekarz smarowal ja co tydzien roznymi preparatami. Kiedy nie bylo miejsc na wizyte powiedzial, zebym przyjechala do niego do szpitala. niestety byl bardzo zajety, wyglądał na wyczerpanego i w biegu wiec powiedzialam, ze nie bede zajmowac czasu bo sa pilniejsze przeciez przypadki ale on powiedzial, ze spoko. Musialam za nim prawie biec zeby bylo szybciej, w gabinecie rzucil do mnie 'szybko' wiec ja o malo się nie zabijając i potykając o wlasne nogi zaczęlam sciągac kozaki i reszte i w pedzie na ten fotel. Lekarz powiedzial, ze jak bedzie bolalo to moge go kopnąć:P. Potem jak juz skonczyl i zacząl ten fotel opuszczać to siedzial taki zmeczony i sie gapil miedzy moje nogi jakims dziwnym wzrokiem. Strasznie mnie to speszylo ale za chwile sie zorientowalam, ze on chyba odpoczywa bo za chwile pewnie znow bedzie w transie na tym dyzurze:P. Jak fotel zjechal to on do mnie 'musze leciec, widzi pani co sie tu dzieje, nie wiem w co rece wlozyc'. Ja od razu mialam skojarzenia w co:P. W kazdym razie jeszcze zawrocil i uscisnąl mi reke. Naprawde podziwiam go i powiem Wam, ze ani przez chwile sie nie czulam niezrecznie mimo, ze wszystko w biegu i musialam sie przy nim rozbierac.
allthatjazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 12:35   #72
201607231707
Konto usunięte

Mój gin śpiewa podczas badania Ostatnio nucił "Highway to hell"
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 21:25   #73
XxJoeyxX
Raczkowanie

ja kiedyś mojej okulistce nadepnełam na nogę jak szłyśmy dom drugiego pomieszczenia :d
Stary 2013-06-19, 19:01   #74
klempaa
Zakorzenienie

Wątkowi należy się uwaga i kontynuacja, bo jest fajowy

Mój gin lubi sobie czasem zażartować. Zazwyczaj gdy siedzę na fotelu
-przychodzę do niego (wtedy pierwszy raz u niego byłam) i mówię, że mam krwawienia w czasie stosunku i że to chyba kiedys zdiagnozowana i zignorowana przez poprzedniego gina nadżerka; siadam na fotel, wziernik, zagląda;
Gin: "wie pani, nadżerka jest, ale teraz nie krwawi, możliwe że pani narzeczony jest po prostu hojnie obdarzony...."
Ja: "eee, nie jakoś strasznie....."
G: spojrzenie na mnie "kiedyś przyjdzie pani z nim do mnie i mu wszystko powtórzę......"
-ta sama wizyta, to samo badanie; gin chciał sprawdzić jak ta nadżerka krwawi, więc poruszał wziernikiem - i faktycznie zakrwawiła;
G: "widzi pani, jak się popuka, to się wypuka!"
- inna wizyta, po założeniu spirali; mówię, że warto byłoby skrócić nitki, bo TŻtowi przeszkadzają; siadam na fotelu, wziernik, gin coś tam grzebie.
G: "czy przy każdym stosunku nitki kłują narzeczonego?"
J: "wie pan, nie wiem, ja tego nie czuję, a on zapewne nie zawsze mówi - co jakiś czas tylko napomknie... zresztą wie pan doktorze, jak to faceci mają w takich sprawach..."
G: "nigdy nie byłem facetem, to nie wiem: jak?"

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:54   #75
basikagniezno
Zadomowienie

zauważyłam,że oni ogólnie są strasznie rozmowni jak pacjentka siedzi rozkraczona na fotelu!

ja ostatnio byłam u ginekologa-endo i też taki śmieszny facet.
wchodzę za kotarkę, próbuję się rozebrać, patrzę w bok, a on tam stoi, przygotowuje się i wszystko widzi moja mina zdziwienia, a on do mnie "no co, przeszkadzam pani?"

siedzę na fotelu, zestresowana, on już tam zaczyna i nagle do mnie "no faktycznie ma pani za dużo męskiego owłosienia"... ja na to "o matko boska" i zaczęłam się śmiać. a on do mnie "no co??", a ja "a nic, mistrzem dyskrecji to pan nie jest" śmialiśmy się oboje

skończył badanie, a ja schodzę .... bez majtek, a ten stanął naprzeciwko mnie i tekst "A pani to przepraszam gdzie się wybiera? Czy ja powiedziałem,że może już pani zejść z fotela? A usg??"

inny tekst "u kobiety to musi być tak,że się złuszczy i koniec, złuszczy i koniec,a nie że nic,nic a potem jak z rynny"
"żeby pani nie jechała z plecakiem podpasek na wakacje"
basikagniezno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 21:04   #76
klempaa
Zakorzenienie

Ja z moim ginem bardzo lubię i rozmawiać, i dyskutować - na fotelu również nie przeszkadza mi to totalnie, wręcz przeciwnie.
Dziś byłam na wizycie i dla odmiany było: "specjalnie dla pani przygotowałem dziewiczy wziernik; nie, nie, to nie pomyłka - po prostu jestem miły"

Stary 2013-06-20, 13:04   #77
basikagniezno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Ja z moim ginem bardzo lubię i rozmawiać, i dyskutować - na fotelu również nie przeszkadza mi to totalnie, wręcz przeciwnie.
Dziś byłam na wizycie i dla odmiany było: "specjalnie dla pani przygotowałem dziewiczy wziernik; nie, nie, to nie pomyłka - po prostu jestem miły"
ja właśnie wolę milczeć i żeby szybko kończył
Stary 2013-06-20, 13:27   #78
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basikagniezno Pokaż wiadomość
ja właśnie wolę milczeć i żeby szybko kończył
Z moim nie ma różnicy, czy z gadaniem czy bez - ma na szczęście podzielną uwagę

Stary 2013-06-20, 21:43   #79
basikagniezno
Zadomowienie

ja zawsze siadam za daleko na tym fotelu i zawsze karzą mi "bliżej mnie,bliżej..." normalka

jeden prof. badał mnie w trakcie miesiączki (która trwała 21 dni więc...). robi usg, coś tam mówi. pytam się go czy to miesiączka,a ten wyjął ten cały aparat i mi pokazuje "teraz to już tylko takie plamienie"

byłam w szoku

inny włożył mi już tą sondę od usg, i grzebie w tej maszynie. nagle słysze "no kurde, znowu się to gówno zepsuło " przepraszał potem, ja do niego "Czy w czasie naprawy mógłby Pan to wyjąć? "

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 23:56   #80
basikagniezno
Zadomowienie

o, zapomniałam ;-)
u ostatniego gina u którego byłam, na początku wizyty powiedział,że jak będę grzeczną pacjentką to dostanę nagrodę
co prawda między czasie stwierdził,ze chyba nie jestem (nie zgodziłam się na pobyt w szpitalu), ale i tak dostałam na koniec naklejkę "grzeczny pacjent"
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości