![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Gwałt?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
nie rozumiem dwóch rzeczy:
-skąd autorce wątku przyszło go głowy ,że siostra została zgwałcona?! -czemu niektórzy tak się oburzają ,że 17 letnia dziewczyna przyszła pijana do domu przeciez ona jest juz prawie dorosła przesadziła ,ale nie ma co robic z tego tragedii .nie mówię że takie rzeczy pochwalam ale bez przesady proszę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Kiciulka, to Ty..? ![]() Cytat:
Cytat:
Skala tego zjawiska jest po prostu zatrważająca. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czyj jest ten ostatni cytat, ale to gruba przesada.
Tak jak ktos wczesniej napisal, nastolatkow ktorzy nie pili u niego w szkole czy grupie mozna na palcach jednej reki policzyc, u mnie tak samo i jakos nie stoja teraz pod monopolowym. Pokonczyli studia wielu wyjechalo z kraju na wymiane, czy studiowac za granica, czesc probuje zalozyc wlasny interes , czesc sie chajtnela i zalozyla rodziny. Jakos nie widze, zeby ktos z nich sie stoczyl... Nie kazdy komu sie zdarza wypic jest alkoholikiem, bo jesli tak by bylo, to pewnie posadzic mozna o to 85% spoleczenstwa, gdzie pozostale 15% to osoby chore, ktore nie moga pic, ciezarne kobiety, albo fanatycy religijni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Na tym forum istnieje dziwna zasada - 18 urodziny to jakas magiczna bariera po ktorej mozna juz robic co ci sie podoba, a dzien przed 18 masz siedziec grzecznie w domku przy ksiazkach. ;/ Jakiego postu bym nie przeczytala wszedzie "gnoi" (no moze nie do konca gnoi, ale nie umiem znalezc lepszego slowa) sie tych mlodszych.
Ludzie kochani, 17, 18, 19 czy 20 to na prawde nie jest jakas wielka roznica...
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Ja absolutnie nie popieram 'występku" siostry autorki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 | |
BAN stały
|
Cytat:
A w młodszym wieku, świadczy o słabiusieńkim charakterze i mizernym kręgosłupie moralnym, bo nie od dziś wiadomo,ze do głównych przyczyn sięgania po alkohol, należy presja kolegów i koleżanek. "No nie napijesz sie, taka ciota z ciebie?". Ileż to ja znałam koleżanek, które w podstawówce czy liceum twierdziły,ze piwo i wódka są obrzydliwe i właściwie wcale im nie smakują - ale na imprezach twardo tankowały by się "nie wyróżniać". 85% społeczeństwa? Może jeszcze sprecyzujmy z jakich środowisk. Z tych wywodzących się z wielkiej płyty lub mieścinek gdzie jedyną rozrywką jest sklep monopolowy - to z całą pewnością. I jeśli małoletnia dziewczyna w środku dnia ( godzina 15sta!!) spija się na umór, nie pamięta co robi, wszczyna awantury w miejscu publicznym - to są zalążki patologii. I raczej tym aspektem na miejscu autorki wątku zajęłabym się prędzej, niż rzekomym gwałtem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Korzystajac z okazi chce pozdrowic wszystkie kolezanki i kolegow o "plyciznie emocjonalno - spolecznej, slabiutkim charakterze i mizernym kregoslupie moralnym, z miescinek, gdzie jedyna rozrywka jest sklep monopolowy", ktore jak mi wlasnie wytlumaczono do picia sa zmuszane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny kłócicie się o wiek.problem jest ,gdzie indziej.
problemem nie jest sięganie po alkohol w wieku 17-tu lat,czy 20 lat,ale upiciu się do nieprzytomności i to nie jeden raz.do tego dochodzi agresywne zachowanie.w każdym wieku nie przystoi atkie zachowanie.w zabawie musi byc umiar i tego trzeba dziewczynę nauczyć. jak pisałam wcześniej,jeśli sama nie poniesie konsekwencji swojego zachowania i wszystko zostanie zatuszowane i przygłaskane to bedzie się to zdarzać nie raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to masakra i mniejsza o wiek,ale zeby dziewczyna w poludnie zataczala sie po miescie,pila gdzies w parku z kolezankami i to juz ktorys raz z kolei? Jak teraz jej nie spotkal ten gwalt to jeszcze ma szanse jesli tak bedzie postepowac Nie wie ile moze wypic????? Rodzice powinni z nia porozmawiac ,a nie nieodzywac sie ![]() Kiedys widzialam taka dziewczyne,byla moze 12 13 po poludniu ,prowadzilo ja po rece 2 chlopakow,wlasciwie to wlokło i jeszcze im upadla na trawnik Az mi bylo głupio ,bo nie wiedzialam co zrobic,przeciez to mogli byc rownie dobrze koledzy albo jacys kolesie ,ktorzy wykorzystali okazje.Niestety nic nie zrobilam Cytat:
Tym bardziej ,ze schlanie sie pierwszy raz nie dalo jej do myslenia |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Przepraszam,ze tak dlugo nie bylo mnie na tym watku.Co u mojej siostry?Nadal chodzi smutna,nie chce nigdzie wychodzic,nie odzywa sie do rodzicow...Dostala okres,wiec raczej wszystko jest ok.Mam jeszcze sie o cos martwic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Wiesz, przed okresem jest około 2 tygodni dni niepłodnych, a to zdarzenie miało miejsce jakies 5 dni temu, wiec jedno nie ma nic wspólnego z drugim. pewna mozesz być tylko tego ,ze dziecka z tego nie bedzie. rozmawiałas z nia? Boli ją cos? Moze panikuje tak jak Ty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Tak,rozmawialam.Tlumaczyl am jej,ze nie moze pic alkoholu bo zle skonczy.,ze przeciez chce isc na studia i byc kims w zyciu.Nic ją nie boli...Sama sie "tam" dotykala i nic ja nie bolalo.Duzo and tym wszystkim myslalam i doszlam do wniosku ze byla sama jakies 1,5 godziny.Pol godziny mogla isc z dworca,a przeciez gdybyktos jej cos zlego zrobil to na pewno by nie poszla sie klocic do hotelu.Pewnie lezala by gdzies,bo nie mialaby sily wstac.Tak sobie to tlumacze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nawiązywałam tutaj do wieku, bo mowa o tej nieszczęsnej siostrze. Ale tak samo chorym byłoby dla mnie podobne zachowanie kobiety w wieku lat 25 czy 35.. Tyle,że 17 latkę z takimi zapędami można jeszcze jakoś ukształtować i spróbować na nią wpłynąć. Cytat:
Wręcz przeciwnie, zmuszane nie są - picie wódy, piwska cyz czegokolwiek innego traktowane jest w dużej liczbie środowisk jako element nieodzowny przy każdym spotkaniu, imprezie, spacerze, wyjeździe wakacyjnym. Bez chlania nie ma przecież dobrej zabawy. A najweselej jest gdy ktoś narąbany się "zbełta", zrobi rozróbę, potknie, przewróci, rozwali witrynę sklepową ale bzyknie z nieznajomym w kiblu. Wtedy jest ubaw po pachy i temat do radosnych opowieści na najbliższy tydzień ![]() Takie grupy znam doskonale, miałam wątpliwą przyjemność z nimi obcować. Gdy też nie daj boze wieczorem w weekend zapuszczę się w okolice rynku widzę jak na dloni skalę i rozmiary tego zjawiska. I podtrzymuję moją opinie z pełnym przekonaniem - to patologia lub jej zalążki. ( I nawiązanie do którejś z poprzednich wypowiedzi - nie ma tu znaczenia fakt ukończenia studiów. W dzisiejszych czasach to akurat żaden wyznacznik. Wieczorami po rynku zataczają się setki bełkoczących magistrów.) Nie, nie masz się o co martwić. Daj jej kasę na następną flaszkę,upije się, pobiega po mieście i zrobi jej się lepiej...<szok> |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Troche nie rozumiem tego watku, czy to ze ktos byl pijany w bialy dzien znaczy od razu ze byl zgwalcony? bez przesady...
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Glupie dogadywnie mnie nie obchodzi...Niektorzy potrafia mnie zrozumiec,a co niektorzy potrafia tylko wieszac na mnie psy.Ja rozumiem,ze zle zrobila ale to nie ja namawialam ja do picia tego alkoholu;/Chce sie tylko Was poradzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
tak ale to Twoja siostra i masz okazje namowic ja do nie picia,albo postawienia sobie chociaz jakiejs granicy
Moze to,ze chodzi smutna to wynik wyrzutow sumienia i zdala sobie sprawe ,ze sie wydurnila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Tlumaczylam jej,mowilam,ze odwazny czlowiek powiedzial by nie,a ze ona nie odmowila...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Pewnie, nastolatkowie "uczą się" pić... Ale ona chyba nie uczy się na swoich błędach, bo to któryś z kolei raz. Kiedyś upije się tak na dyskotece i faktycznie trafi na jakichś gości, którzy to wykorzystają. I wierzcie lub nie, ale bywają zupełnie normalni ludzie, którzy nigdy w życiu nie upili się do nieprzytomności czy "urwania filmu". Da się tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Troche meczy mnie fakt,ze mozna byc w ciazy i miec @..moze kazac siostrze zrobic test?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Twoja siostra najprawdopodobniej nie została zgwałcona ,nie ma podstaw zeby tak sądzić
a Ty nie dość ,że wmawiasz jej ten gwałt to jeszcze chcesz robić test ciążowy ona pewnie teraz się i tak fatalnie czuje ,lepiej ją zostawić w spokoju |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
dziewczyno, czys ty oszalala?
nie ma ani jednej przeslanki ze siostra moglaby miec kontakt seksualny z kimkolwiek. gwalty z reguly sa dosc brutalne, na pewno by zauwazyla ze cos sie stalo i na pewno by poczula. Skoro nic takiego nie czuje, to znaczy ze nikt jej nie tknął a Ty sie ogarnnij troche. ps. na test jest za wczesnie, tes najwczesniej 2 tygodnie po zajsciu. Ale to juz jest paranoja, wiesz?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z tymi Wizażankami,które radzą dać sobie spokój z myślami o gwałcie...Nie wiem,na jakiej podstawie te przypuszczenia,teraz znów myśl o ciąży...gdyby moja siostra w takim wieku przyszła do domu w takim stanie.nie myślałabym o tym,że może ktoś ją zgwałcił(nie mając ku temu podstaw,np.podartego ubrania,jakichś śladów użycia siły...),bardziej skupiałabym się na pogadaniu z nią o tym,aby nie piła więcej...
Dlaczego skupiasz się na problemie,którego nie ma?Chcesz dobić siostrę czy wyjść na taką wspaniałą starszą siostrę-opiekunkę,która martwi się o wszystko?Naprawdę nie rozumiem Twojego zachowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
miesiąc temu autorka wątku miała bardzo podobne rozterki
czy po stosunku coś widać czy nie widać czy ciąża może być czy nie i takie tam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Poza tym nie ma sie okresu tylko plamienia - okres to usuwanie błony śluzowej z macicy, więc razem z błoną i krwią usunełaby się też komórka jajowa... a poza tym skes na 5 dni przedo kresem nie pryzniesie ciąży! Trochę podciągnij ise z kwestii zapładniania i dni płodnych/niepłodnych zanim obie z siostrą popadniecie w paranoję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
wielkie mi halo....
![]() jest mloda to sie 'bawi', to ze sie upila to nie znaczy ze zostala zgwalcona >< dramat, wogole mam wrazenie, ze tu trollem i kiepska sensacja zajezdza. na moim przykladzie: nie raz sie pilo i sie upilo i ktos kogos (w tym tez i mnie- nie chwale sie tym tylko mowie ot tak) odprowadzal, bo juz nie dalo rady na nogach ustac. wybryk i tyle. wogole to mnie ta 'rozterka' strasznie rozsmieszyla. jak tak sie obawiasz to z siastra porozmawiaj a nie z ludzmi z netu. ona wogole wiesz, ze zalozylas taki watek? zyczyla sobie tego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
bez paniki! sama mam 17 (prawie 18 lat) i już kilka takich akcji było, że nie wiadomo co i jak. mało tego. zresztą nie będę się rozpisywać lepiej o swoich ekscesach, których konsekwencje są dla mnie zagadką do dziś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.